Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:42

pumex pisze:Nie patrz na gole. Spójrz, ile wiatru robi w każdym meczu, ile bramek padło dzięki niemu.
Spoko spoko, ja to wiem, i rownież bardzo podoba mi sie gra. Ale czy to nie jest lekka hipokryzja, gdy wszyscy mówią o sprowadzeniu SKUTECZNEGO napastnika i jako marzenie wymieniają kogoś kogo gole można na palcach jednej ręki policzyć? :smile: O to mi sie głównie rozchodzi.
liqu!d pisze:Widziałeś go kiedyś? Taki zawodnik to skarb.
Niee gdzie tam posiłkuje sie wiedzą z telegazety :whistle:
Zgodze sie, że to byłoby mega wzmocnienie, no ale jeśli już to rozpatrywalibyśmy Go jako zawodnika na prawą strone ataku. A tam przewijają sie takie nazwiska jak Jovetic i Rossi. I gdy spojrzeć na to, że na Czarnogórca wydać by trzeba było z 25 mln, na Rossiego pewnie z 15, a na Lavezziego 31, to zdecydowanie wybieram kogoś z dwojki J/R. Bo obaj nie mniej wiatru robią, a są i skuteczniejsi i młodsi, a ich cena niższa.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:18

Dante93 pisze:
liqu!d pisze:Widziałeś go kiedyś? Taki zawodnik to skarb.
Niee gdzie tam posiłkuje sie wiedzą z telegazety :whistle:
Zgodze sie, że to byłoby mega wzmocnienie, no ale jeśli już to rozpatrywalibyśmy Go jako zawodnika na prawą strone ataku. A tam przewijają sie takie nazwiska jak Jovetic i Rossi. I gdy spojrzeć na to, że na Czarnogórca wydać by trzeba było z 25 mln, na Rossiego pewnie z 15, a na Lavezziego 31, to zdecydowanie wybieram kogoś z dwojki J/R. Bo obaj nie mniej wiatru robią, a są i skuteczniejsi i młodsi, a ich cena niższa.
Wszystko fajnie tylko w Twojej logice jest błąd. Zakładasz, że Viola puści nam Joveticia za 25, a Rossiego za 15. Obie ceny są mocno zaniżone. Tu masz pewniaka - 31 baniek i nawet De Laurentiis nic nie pomoże płaczącym kibicom z Neapolu.

Imo Jovetić dzisiaj to koszt minimum 30 milionów Euro.

Giovinco w Parmie gra na lewym skrzydle. Przesunięcie go na prawą stronę to kot w worku, zwłaszcza, że w Juve będzie miał przed sobą większe wymagania niż w Parmie. Stąd zaproponowałem Lavezziego jako prawo skrzydłowego. Jovetić jest dobry, ale to SS, a Argentyńczyk to skrzydłowy. I tak w ustawieniu Jovetić - X - Giovinco masz dwóch lewo skrzydłowych. Opcja nie jest zła, zwłaszcza w porównaniu do tego co mamy teraz.

Rossiego nawet nie bierzmy pod uwagę, wystarczy, że Quagliarella dostał szansę i do dziś nie wrócił do siebie.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:33

liqu!d pisze: Giovinco w Parmie gra na lewym skrzydle. Przesunięcie go na prawą stronę to kot w worku,
W 4-3-3 skrzydłowi nie mogą być przywiązani do pozycji... Nie w nowoczesnym footballu. Zobacz sobie na przemieszczanie się po boisku np. C. Ronaldo, Sancheza, Di Marii... Nie daje rady grac na obu skrzydłach = nie ma dla niego miejsca...

A ja sądzę, że akurat Giovinco ma duże szanse ogarnąć grę na obu flankach.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:38

Dokładnie już to tłumaczyłem kiedyś , że może w cale nam nie jest potrzebna "9" tylko z 4 kreatywnych z przodu. Każdy z papierami na 10 bramek w sezonie. Tak by w trakcie meczu, każdy mógłby swobodnie występować na każdej z trzech pozycji z przodu

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:45

liqu!d pisze:
Giovinco w Parmie gra na lewym skrzydle. Przesunięcie go na prawą stronę to kot w worku, zwłaszcza, że w Juve będzie miał przed sobą większe wymagania niż w Parmie.
Mi się wydaje, że tu nie chodzi tyle o stronę z której gra, tylko jego indywidualne zadania. Pepe w taktyce Conte 4-3-3 ma grać coś innego niż Vucinić, a strona tu nie ma nic do rzeczy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:47

liqu!d pisze:Zakładasz, że Viola puści nam Joveticia za 25, a Rossiego za 15. Obie ceny są mocno zaniżone. Tu masz pewniaka - 31 baniek i nawet De Laurentiis nic nie pomoże płaczącym kibicom z Neapolu.
Rossi nie powinien kosztować więcej niż 15mln, a jeśli Hiszpanie usilnie będą chcieli więcej, to po prostu zostawmy go w spokoju. Raz, że mnóstwo czasu spędził poza boiskiem, dwa, że Villarreal nie ma szans na grę w jakichkolwiek pucharach, trzy, że ma problemy finansowe.
liqu!d pisze:Imo Jovetić dzisiaj to koszt minimum 30 milionów Euro.
Bez przesady, na pewno nie minimum. Sytuacja analogiczna do tej Villarrealu. Brak gry w pucharach i coraz większe problemy finansowe. Jeśli sam zawodnik uprze się na transfer do innego klubu, Fiołki nie wyciągną od kogoś 30mln (chyba, że od Abarusów). Wywnioskować to można między innymi po temacie Sancheza. Kosztował Bracelone 26mln, tyle tylko, że Udine miało w perspektywie eliminacje LM i brak kłopotów z kasą.
Nawet jeśli Juvetic i Lavezzi nieliby kosztować tyle samo, bez wahania wybrałbym Jo-Jo

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 18:17

Jovetic i Lavezzi bardzo by się przydali na skrzydła ataku byliby niesamowitym wzmocnieniem. Jovetic jako ten kreatywny, a Lavezzi jako ten przebojowy i bardzo szybki. Przy takim wsparciu to Matri już miałby pewnie około 20 goli.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 18:23

Castiel pisze:Jovetic i Lavezzi bardzo by się przydali na skrzydła ataku byliby niesamowitym wzmocnieniem. Jovetic jako ten kreatywny, a Lavezzi jako ten przebojowy i bardzo szybki. Przy takim wsparciu to Matri już miałby pewnie około 20 goli.
Niestety jeden wyklucza drugiego.Prędzej przyjdzie jeden z nich i do tego powrót Seby ewentualnie Ramirez.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 18:27

liqu!d pisze:Zakładasz, że Viola puści nam Joveticia za 25, a Rossiego za 15.
Cena za Rossiego jak najbardziej realna, Villareal pewnie ledwo sie utrzyma w PD, ale co ma do zaoferowanai takiemu zawodnikowi jak Rossi? Nic. A jego cena w wyniku kontuzji i słabej formy zespołu napewno już poleciała na leb na szyje.
Co do Joveticia, no to jeżeli chłopak sie uprze żeby odejść (na co sie nie zanosi) to cena 25 mln jest jak najbardziej adekwatna do jego pozycji w europejskim futbolu. To że kiedyś 2x Przepłaciliśmy Melo to nie znaczy, że teraz każdego z Violi będziemy przepłacać.
liqu!d pisze:Giovinco w Parmie gra na lewym skrzydle.
No, to niech i w Juventusie tam gra. Zresztą ktoś nade mną wspomniał ważną rzecz- w naszym ustawieniu bardzo przydatne by bylo mieć w ataku zawodników którzy mogli by sie wymianiać pozycjami Mysle, że wymienieni przeze mnie zawodnicy spełniają te kryteria.
liqu!d pisze:Rossiego nawet nie bierzmy pod uwagę, wystarczy, że Quagliarella dostał szansę i do dziś nie wrócił do siebie.
Jovetić miał równie poważną kontuzje, jak nie poważniejszą, i jakoś teraz jest jeszcze lepszy niż przed nią. Nie generalizujmy po jednym przypadku nieudanego powrotu.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:15

Dante93 pisze: Co do Joveticia, no to jeżeli chłopak sie uprze żeby odejść (na co sie nie zanosi) to cena 25 mln jest jak najbardziej adekwatna do jego pozycji w europejskim futbolu.
Wiesz, jeśli naprawdę będziemy go chcieli ściągnąć i przedstawimy mu konkretną ofertę, to całkiem prawdopodobne, że się jednak uprze.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:18

pumex pisze:Rossi nie powinien kosztować więcej niż 15mln, a jeśli Hiszpanie usilnie będą chcieli więcej, to po prostu zostawmy go w spokoju.
Buuuu pumex, Ty prowincjonalny specu od transferów. Jak masz zamiar targować się o każdy milion euro to wracaj do tej swojej Sampdorii zamiast robić transfery w wielkim Juventusie. Buuuuuuuu

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:27

Ouh_yeah pisze:Buuuu pumex, Ty prowincjonalny specu od transferów. Jak masz zamiar targować się o każdy milion euro to wracaj do tej swojej Sampdorii zamiast robić transfery w wielkim Juventusie. Buuuuuuuu
Mam dziwne wrażenie, że strzeliłem sobie swojaka (?) :think:

...co by tu teraz zagadać?...

...ej, a nie mam racji? :prochno:

Co innego skąpić grosza na topowych zawodników a co innego negocjować w sprawie zawodnika "w dołku"

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:34

Masz rację, masz. Ale pół roku temu nie miałeś ;P Rossi to nie jest piłkarz, za którego powinno się płacić około 30 mln euro. Zwłaszcza jeśli jest się włoskim klubem, które takich kwot zasadniczo nie wydają na jednego piłkarza.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 23:53

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Ciekawe ile w tym prawdy. Widziałbym go u nas na prawej stronie. A na lewej np. Giovinco .Każdemu wolno marzyć...

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 23:54

Nie wypowiadam się na temat transferów, ale jak czytam wasze opinie, to wiekszosc z was chyba minęla sie z powołaniem, tylu TEAM Menagerow :P

A tak na poważnie Gonzalo ? Rossi ? zapomnijcie .. to nie FM

Fakt faktem jesteśmy Juventusem ale argumentów finansowych w porównaniu do czołowych klubów w Europie to my nie mamy żadnych

Rossi za 15 mln ? hehe pierwszy lepszy PSG da 25 30 mln nawet pomimo kontuzji. Gonzalo ? tutaj 25 mln a to za duzo wg mnie choc pewnie jakby miał odchodzic z Realu to kierunek Anglia. Nie liczę na głośne nazwisko bo poprostu nie mamy ku temu powodów. Fakt bedziemy ( tfu tfu ) grać za rok w LM , ale potrzebujemy jeszcze sezonu może dwoch żeby naprawde moc walczyć o graczy powyzej 25 mln.

Ja realistycznie licze na Joveticia ( choc nawet jak tutaj okaze sie, ze Jovi jest na sprzedaz to Juve nie bedzie jedyna druzyną która sprobuje go pozyskać ) Giovinco i jakiegos rozgrywającego bądz skrzydłowego ... może Bundesliga to dobry kierunek ? Gotze raczej odpada wiadomo dlaczego.

Obrazek
Zablokowany