Serie A (24): JUVENTUS 3-1 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
AVE JUVE!!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 12:12

Obysmy tylko cos ustrzelili , bo nasza skutecznosc wola o pomste do nieba . Mam nadzieje ze Conte nie wyjedzie z Marcelo , bo widac ze chlopak jest zagubiony ostatnio jak nasi napastnicy . Nie wazne czy 1:0 wazne zeby byly wkoncu 3pkt , a moglo byc tak pieknie... :P

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 12:23

Gramy dużo wolniej. Nie narzucamy już takiego tempa jak w minionych miesiącach. I albo wynika to z:
- taktyki, wtedy powrót do 4-3-3 wskazany
- albo z zadyszki drużyny i Lichy szybciej i bardziej intensywniej póki co biegał nie będzie. Jeśli tak jest i drużyna fizycznie nie jest w stanie forsowac tempa, powinien zagrać Del Piero zamiast Matriego. Alex i Mirko świetnie współpracowali przed sezonem, w lidze zagrali wspólnie chyba tylko 30 minut z Bologną. Dla mnie to jeden z błędów Conte, że obaj grali do tej pory tak mało ze sobą.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 12:30

Najpierw tak:
Corcky pisze:Gramy dużo wolniej. Nie narzucamy już takiego tempa jak w minionych miesiącach.
A potem tak:
Corcky pisze:Jeśli tak jest i drużyna fizycznie nie jest w stanie forsowac tempa, powinien zagrać Del Piero zamiast Matriego.
Już widzę Alexa, "robiącego" na pięciu metrach każdego obrońcę i wybiegającego mu, szybkiego jak wiatr, Vucinicia :prochno: Dostrzegasz to?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 12:59

Ale Alex może zrobić "różnicę" jakiej Matri nie potrafi bo on tylko potrafi wykańczać akcje.

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 13:04

Deszczu :-D nie zaczaiłeś mojej logiki. Skoro i tak gramy wolno i kluczowi piłkarze (Lichy, Matri, Vidal, Marchisio) mają fizyczną zadyszkę i szybciej grać nie będą, to śmiało moze zagrać Del Piero. Do tej pory Alex ustępował innym napastnikom własnie tym, ze nie był w stanie grać tak jak chce Conte - pressing i ciągłe ataki. Nie pasował do tempa, w jakim grała drużyna. Skoro już jednak nie gramy w ten sposób, bo fizycznie jest dołek, to automatycznie powinno się zrobić miejsce dla Alexa. Moze dać coś więcej.
Natomiast jeśli np. Lichy i Vidal są w stanie wrzucić wyższe biegi i grać jak w poprzedniej rundzie to ok. Zmieńmy tylko taktykę i wróćmy do 4-3-3. Ale już od kilku meczów widzę, że obaj panowie grają dużo bardziej "ekonomicznie" niż w poprzednich miesiącach.
Już jasno się wyraziłem? :)

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 13:07

Kupuję to co mówisz Crocky, chociaż uważam Alexa za strasznego egoistę. Ale właśnie z przodu brakuje technicznej jakości gdy rywal w 10 stoi w polu karnych, kiedy nie liczy się tyle szybkość i dynamika co drybling, przegląd pola, spryt i strzał z dystansu. Dawać Del Piero.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 13:08

Corcky pisze:Deszczu :-D nie zaczaiłeś mojej logiki. Skoro i tak gramy wolno i kluczowi piłkarze (Lichy, Matri, Vidal, Marchisio) mają fizyczną zadyszkę i szybciej grać nie będą, to śmiało moze zagrać Del Piero. Do tej pory Alex ustępował innym napastnikom własnie tym, ze nie był w stanie grać tak jak chce Conte - pressing i ciągłe ataki. Nie pasował do tempa, w jakim grała drużyna. Skoro już jednak nie gramy w ten sposób, bo fizycznie jest dołek, to automatycznie powinno się zrobić miejsce dla Alexa. Moze dać coś więcej.
Natomiast jeśli np. Lichy i Vidal są w stanie wrzucić wyższe biegi i grać jak w poprzedniej rundzie to ok. Zmieńmy tylko taktykę i wróćmy do 4-3-3. Ale już od kilku meczów widzę, że obaj panowie grają dużo bardziej "ekonomicznie" niż w poprzednich miesiącach.
Już jasno się wyraziłem? :)
Teraz ok ;) Aczkolwiek nie wiem, czy dodanie do spowolnionych obrońców i pomocników odpowiadających im napastników przyniesie nam wymierną korzyść ;) No ale. Spróbować można.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 13:19

Cieszy mnie ten szum po meczu z Parmą i słowa krytyki w sprawie karnych. Nie dość, że podziała to na naszych zawodników mobilizująco to i sędziowie pod presją zaczną gwizdać na naszą korzyść. Inter w tym sezonie już wywarł taką presję i opłaciło im się to.
Z uwagi na powyższe aspekty spodziewam się dobrej partii z naszej strony. Jak będzie z wynikiem? Oby były 3 pkt.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 13:26

Chyba zacznę prowadzić statystykę, w ilu meczach, w których wystąpił Esti padł wynik remisowy. Juve wygra mecz, ale wtedy i tylko wtedy, jeżeli:
a) w Catanii zagra Motta
b) Esti nie zostanie powołany na mecz
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 13:34 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 13:29

Faktycznie to co napisał Crocky ma sens. A przynajmniej jest warte sprawdzenia na takim rywalu jak Catania. Poza tym w tym meczu warto dać szansę zmiennikom bo nie muszę przypominać, że za tydzień mamy MILAN czyli rywala bardziej wymagającego od Catanii więc warto by nasi podstawowi piłkarze troszkę odpoczęli. To na pewno nie zaszkodzi a może pomóc.

FORZA JUVE
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 13:52

Nie zagramy tak, ale i tak podam 'mój' skład:

-------------------------------Buffon--------------------------------
Licht--------------Barza----------------Chiello---------------PDC
----------Marchisio-----------Pirlo-------------Marrone-----------
Giak--------------------------Matri------------------------Vucinić

Mam nadzieję na identyczną akcję Motta vs Vucinić:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:02

alina pisze:Nie zagramy tak, ale i tak podam 'mój' skład:

Poszedłbym dalej...
Lichtsteiner-------Barzagli-----Chiellin------De Ceglie/Caceres
---------Giaccherini-----------Pirlo------------Marchisio----------
Del Piero/Q-------------------Matri------------------------Vucinić

I nie uważam, że byłoby to zbyt ofensywne. Musimy mieć czym straszyć.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:05

Krazy plota, ze mamy zagrac 442 z Boriello i Vuciniciem w ataku.

Buffon - Caceres, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pepe, Marchisio, Pirlo, Giaccherini - Boriello, Vucinic.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:13

szczypek pisze:
alina pisze:Nie zagramy tak, ale i tak podam 'mój' skład:

Poszedłbym dalej...
Lichtsteiner-------Barzagli-----Chiellin------De Ceglie/Caceres
---------Giaccherini-----------Pirlo------------Marchisio----------
Del Piero/Q-------------------Matri------------------------Vucinić
A ja jeszcze dalej:
Lichy-Barza-Kielon-PDC
Pepe-Pirlo-Marchisio-Giac
Vucinić/Matri-ADP

Vucinić-Alex to będzie dobra dwójka na "autobus"

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:13

ja bym chciał zagrać tak:

Lichy/Caceres----------Barza----------------Chiello------------PDC/Caceres
Giak--------------------------Q------------------------DP/Miras

Boki obrony Lichy i PDC, ewentualnie można by wsadzić gdzieś Caceresa. Taki ofensywny obrońca pewnie by się sprawdził, bo znając życie Catania będzie stała w 11 w polu karnym.
Zamiast Vidala dałbym Giaka, ale wtedy nie bezie kto miał grać na prawej stronie ataku, więc tam go wstawiam a do środka Marrone.
W ataku chciałbym zobaczyć największe zmiany. Przede wszystkim przydałby się odpoczynek dla Matriego, który nie zachwyca a Q jak wchodzi to zawsze coś pokazuje. Fajnie by było gdyby zaczął od 1 minuty. Na lewej dałbym Alexa. Na pewno dużo by mieszał. Przydadzą się jakieś finezyjne zagrania czy strzały z dystansu. Ewentualnie za DP Miras, choć podobnie jak Matri nie jest w najwyższej formie.

I tak wiem, że skład będzie zupełnie inny. Mam tylko nadzieję na 4-3-3 :pray: bo 3-5-2 się nie za bardzo sprawdza. Pewnie będziemy cisnąc cały mecz a ci będą się bronić. TRZEBA COŚ W KOŃCU USTRZELIĆ. Tyle minut bez gola to trochę wstyd :doh:

Zablokowany