Serie A (24): JUVENTUS 3-1 Catania
- AVE JUVE!!!
- Juventino
Obysmy tylko cos ustrzelili , bo nasza skutecznosc wola o pomste do nieba . Mam nadzieje ze Conte nie wyjedzie z Marcelo , bo widac ze chlopak jest zagubiony ostatnio jak nasi napastnicy . Nie wazne czy 1:0 wazne zeby byly wkoncu 3pkt , a moglo byc tak pieknie... 

- Corcky
- Juventino
Gramy dużo wolniej. Nie narzucamy już takiego tempa jak w minionych miesiącach. I albo wynika to z:
- taktyki, wtedy powrót do 4-3-3 wskazany
- albo z zadyszki drużyny i Lichy szybciej i bardziej intensywniej póki co biegał nie będzie. Jeśli tak jest i drużyna fizycznie nie jest w stanie forsowac tempa, powinien zagrać Del Piero zamiast Matriego. Alex i Mirko świetnie współpracowali przed sezonem, w lidze zagrali wspólnie chyba tylko 30 minut z Bologną. Dla mnie to jeden z błędów Conte, że obaj grali do tej pory tak mało ze sobą.
- taktyki, wtedy powrót do 4-3-3 wskazany
- albo z zadyszki drużyny i Lichy szybciej i bardziej intensywniej póki co biegał nie będzie. Jeśli tak jest i drużyna fizycznie nie jest w stanie forsowac tempa, powinien zagrać Del Piero zamiast Matriego. Alex i Mirko świetnie współpracowali przed sezonem, w lidze zagrali wspólnie chyba tylko 30 minut z Bologną. Dla mnie to jeden z błędów Conte, że obaj grali do tej pory tak mało ze sobą.

Alessandro Del Piero ole!
- deszczowy
- Juventino
Najpierw tak:
Dostrzegasz to?
A potem tak:Corcky pisze:Gramy dużo wolniej. Nie narzucamy już takiego tempa jak w minionych miesiącach.
Już widzę Alexa, "robiącego" na pięciu metrach każdego obrońcę i wybiegającego mu, szybkiego jak wiatr, VuciniciaCorcky pisze:Jeśli tak jest i drużyna fizycznie nie jest w stanie forsowac tempa, powinien zagrać Del Piero zamiast Matriego.

- Corcky
- Juventino
Deszczu :-D nie zaczaiłeś mojej logiki. Skoro i tak gramy wolno i kluczowi piłkarze (Lichy, Matri, Vidal, Marchisio) mają fizyczną zadyszkę i szybciej grać nie będą, to śmiało moze zagrać Del Piero. Do tej pory Alex ustępował innym napastnikom własnie tym, ze nie był w stanie grać tak jak chce Conte - pressing i ciągłe ataki. Nie pasował do tempa, w jakim grała drużyna. Skoro już jednak nie gramy w ten sposób, bo fizycznie jest dołek, to automatycznie powinno się zrobić miejsce dla Alexa. Moze dać coś więcej.
Natomiast jeśli np. Lichy i Vidal są w stanie wrzucić wyższe biegi i grać jak w poprzedniej rundzie to ok. Zmieńmy tylko taktykę i wróćmy do 4-3-3. Ale już od kilku meczów widzę, że obaj panowie grają dużo bardziej "ekonomicznie" niż w poprzednich miesiącach.
Już jasno się wyraziłem?
Natomiast jeśli np. Lichy i Vidal są w stanie wrzucić wyższe biegi i grać jak w poprzedniej rundzie to ok. Zmieńmy tylko taktykę i wróćmy do 4-3-3. Ale już od kilku meczów widzę, że obaj panowie grają dużo bardziej "ekonomicznie" niż w poprzednich miesiącach.
Już jasno się wyraziłem?

Alessandro Del Piero ole!
- stahoo
- Juventino
Kupuję to co mówisz Crocky, chociaż uważam Alexa za strasznego egoistę. Ale właśnie z przodu brakuje technicznej jakości gdy rywal w 10 stoi w polu karnych, kiedy nie liczy się tyle szybkość i dynamika co drybling, przegląd pola, spryt i strzał z dystansu. Dawać Del Piero.
- deszczowy
- Juventino
Teraz okCorcky pisze:Deszczu :-D nie zaczaiłeś mojej logiki. Skoro i tak gramy wolno i kluczowi piłkarze (Lichy, Matri, Vidal, Marchisio) mają fizyczną zadyszkę i szybciej grać nie będą, to śmiało moze zagrać Del Piero. Do tej pory Alex ustępował innym napastnikom własnie tym, ze nie był w stanie grać tak jak chce Conte - pressing i ciągłe ataki. Nie pasował do tempa, w jakim grała drużyna. Skoro już jednak nie gramy w ten sposób, bo fizycznie jest dołek, to automatycznie powinno się zrobić miejsce dla Alexa. Moze dać coś więcej.
Już jasno się wyraziłem?

- koki90
- Juventino
Cieszy mnie ten szum po meczu z Parmą i słowa krytyki w sprawie karnych. Nie dość, że podziała to na naszych zawodników mobilizująco to i sędziowie pod presją zaczną gwizdać na naszą korzyść. Inter w tym sezonie już wywarł taką presję i opłaciło im się to.
Z uwagi na powyższe aspekty spodziewam się dobrej partii z naszej strony. Jak będzie z wynikiem? Oby były 3 pkt.
Z uwagi na powyższe aspekty spodziewam się dobrej partii z naszej strony. Jak będzie z wynikiem? Oby były 3 pkt.
- annihilator1988
- Juventino
Chyba zacznę prowadzić statystykę, w ilu meczach, w których wystąpił Esti padł wynik remisowy. Juve wygra mecz, ale wtedy i tylko wtedy, jeżeli:
a) w Catanii zagra Motta
b) Esti nie zostanie powołany na mecz
a) w Catanii zagra Motta
b) Esti nie zostanie powołany na mecz
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 13:34 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darius19
- Juventino
Faktycznie to co napisał Crocky ma sens. A przynajmniej jest warte sprawdzenia na takim rywalu jak Catania. Poza tym w tym meczu warto dać szansę zmiennikom bo nie muszę przypominać, że za tydzień mamy MILAN czyli rywala bardziej wymagającego od Catanii więc warto by nasi podstawowi piłkarze troszkę odpoczęli. To na pewno nie zaszkodzi a może pomóc.
FORZA JUVE
Nie zagramy tak, ale i tak podam 'mój' skład:
-------------------------------Buffon--------------------------------
Licht--------------Barza----------------Chiello---------------PDC
----------Marchisio-----------Pirlo-------------Marrone-----------
Giak--------------------------Matri------------------------Vucinić
Mam nadzieję na identyczną akcję Motta vs Vucinić:
Mam nadzieję na identyczną akcję Motta vs Vucinić:
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Poszedłbym dalej...alina pisze:Nie zagramy tak, ale i tak podam 'mój' skład:
Lichtsteiner-------Barzagli-----Chiellin------De Ceglie/Caceres
---------Giaccherini-----------Pirlo------------Marchisio----------
Del Piero/Q-------------------Matri------------------------Vucinić
I nie uważam, że byłoby to zbyt ofensywne. Musimy mieć czym straszyć.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
A ja jeszcze dalej:szczypek pisze:Poszedłbym dalej...alina pisze:Nie zagramy tak, ale i tak podam 'mój' skład:
Lichtsteiner-------Barzagli-----Chiellin------De Ceglie/Caceres
---------Giaccherini-----------Pirlo------------Marchisio----------
Del Piero/Q-------------------Matri------------------------Vucinić
Lichy-Barza-Kielon-PDC
Pepe-Pirlo-Marchisio-Giac
Vucinić/Matri-ADP
Vucinić-Alex to będzie dobra dwójka na "autobus"
- mazi12
- Juventino
ja bym chciał zagrać tak:
Lichy/Caceres----------Barza----------------Chiello------------PDC/Caceres
Giak--------------------------Q------------------------DP/Miras
Boki obrony Lichy i PDC, ewentualnie można by wsadzić gdzieś Caceresa. Taki ofensywny obrońca pewnie by się sprawdził, bo znając życie Catania będzie stała w 11 w polu karnym.
Zamiast Vidala dałbym Giaka, ale wtedy nie bezie kto miał grać na prawej stronie ataku, więc tam go wstawiam a do środka Marrone.
W ataku chciałbym zobaczyć największe zmiany. Przede wszystkim przydałby się odpoczynek dla Matriego, który nie zachwyca a Q jak wchodzi to zawsze coś pokazuje. Fajnie by było gdyby zaczął od 1 minuty. Na lewej dałbym Alexa. Na pewno dużo by mieszał. Przydadzą się jakieś finezyjne zagrania czy strzały z dystansu. Ewentualnie za DP Miras, choć podobnie jak Matri nie jest w najwyższej formie.
I tak wiem, że skład będzie zupełnie inny. Mam tylko nadzieję na 4-3-3
bo 3-5-2 się nie za bardzo sprawdza. Pewnie będziemy cisnąc cały mecz a ci będą się bronić. TRZEBA COŚ W KOŃCU USTRZELIĆ. Tyle minut bez gola to trochę wstyd :doh:
Lichy/Caceres----------Barza----------------Chiello------------PDC/Caceres
Giak--------------------------Q------------------------DP/Miras
Boki obrony Lichy i PDC, ewentualnie można by wsadzić gdzieś Caceresa. Taki ofensywny obrońca pewnie by się sprawdził, bo znając życie Catania będzie stała w 11 w polu karnym.
Zamiast Vidala dałbym Giaka, ale wtedy nie bezie kto miał grać na prawej stronie ataku, więc tam go wstawiam a do środka Marrone.
W ataku chciałbym zobaczyć największe zmiany. Przede wszystkim przydałby się odpoczynek dla Matriego, który nie zachwyca a Q jak wchodzi to zawsze coś pokazuje. Fajnie by było gdyby zaczął od 1 minuty. Na lewej dałbym Alexa. Na pewno dużo by mieszał. Przydadzą się jakieś finezyjne zagrania czy strzały z dystansu. Ewentualnie za DP Miras, choć podobnie jak Matri nie jest w najwyższej formie.
I tak wiem, że skład będzie zupełnie inny. Mam tylko nadzieję na 4-3-3