Milan zwolnił Rivaldo

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:35

AC Milan potwierdził rozwiązanie umowy ze zdobywcą Pucharu Świata, Brazylijczykiem Rivaldo. Były piłkarz Barcelony kończy swoją karierę w drużynie mistrzów Europy na 18 miesięcy przed wygaśnięciem kontraktu.

"Podziękowaliśmy Rivaldo za wkład w wygranie Ligi Mistrzów, zdobycie Pucharu Włoch oraz Super Pucharu Europy i życzyliśmy mu wszystkiego najlepszego w kontynuacji jego znakomitej kariery," głosi oświadczenie Milanu.

Rivaldo właściwie zwolnił się już we wrześniu, ale zgodził się jeszcze grać na San Siro. Jednak od tego czasu pojawił się tylko raz w pierwszym składzie zespołu podopiecznych trenera Carlo Ancelottiego.

31-letni Rivaldo przeszedł do Milanu na początku ubiegłego sezonu z Barcelony, ale miał problemy z wywalczeniem miejsca w składzie zespołu. Brazylijczyk wielokrotnie mówił, że jest sfrustrowany swoją sytuacją w Milanie i czuje się poniżony. Jego umowa obowiązywała do lipca 2005 r.

Ostatnio mówi się o przejściu brazylijskiego gwiazdora do ligi angielskiej (do Liverpoolu, Chelsea lub Tottenham Hotspur).

Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:38

Tez chciałem założyć ten temat ,a le mnie wyprzedziłeś :D
A co do Rivaldo:
Nie lubie go, ale szkoda bo był naprawde dobrym zawodnikiem, może się odnajdzie....jak nie to byłaby to duża strata dla piłki światowej

non mollare mai
Noodels

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:40

w barcelonie był gwaizdą potem sie zepsuł

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:44

I bardzo dobrze , też bym tak zrobił :!: Mistrz świata ma siedzieć na ławie :!: :?: Jakoś to nie jest do przyjęcia :?

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:44

To już nie ten sam Rivaldo. Zestarzał sie , kiepsko gra. kto wie może w innym klubie powróci dawna forma. Ja go nie lubie tak jak prawie wszystkich brazylijczyków , więc obojętne mi to jest gdzie trafi.

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:45

Mi to zlega! IMHO to jest sredni zawodnik, gorszy od tacha więc stary nie widze straty dla ligi włoskiej- przereklamowany gwiazdor. bo jak inaczej mozecie nazwac sytuacje ze nie byl w pierwszej 11 milanu??? ;)

Obrazek
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 17:56

Według mnie ten zawodnik powinien wrócić do Barcy bo tam czuje się najlepiej a Kluivert nie jest tak jak on w najleprzej formie wiec mógłby śmiało walczyć o podstawowy skład.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 18:01

Tym już śmierdziało od początku sezonu!!!!

I wkońcu go zwolnili!!!

10 Szymon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 18:30

A ja wam napiszę tak: Rivaldo nie nadwał się do Milanu, bo Milan nie nadaje się dla Rivaldo! Milan potrzebuje zawodników takich, jak Inzaghi i trenera tak zdolnego jak pan Carlo A.

PS nie podam jego nazwiska bo nie chce go pamiętać!

ODPOWIEDZ