Mercato (2012-2014)
- mateusz6
- Juventino
Drugiego takiego jak Ibra nie ma na świecie. Musimy mieć tylko nadzieję, że Man City ściągnie jakiegoś napadziora na szpicę, a my weźmiemy Dzeko. Choć nie pogardziłbym Doumbią bądź tym chłostkiem z Feye.
- Tacchinardi.
- Juventino
City zaczyna się martwić finansowym "Fair Play". I tak pewnie odejdzie Tevez ,a Dżeko dobrze radzi sobie w City. Nie widzę powodu dlaczego mieliby go oddać. Naprawdę widziałbym go w Juve, ale jednak wszystko zależy od ruchów na rynku transferowym. Skoro City nie było skłonne do oddania chimerycznego Argentyńczyka, to podejrzewam, że bylibyśmy świadkiem długiej (i ponownej) sagi transferowej.mateusz6 pisze:Drugiego takiego jak Ibra nie ma na świecie. Musimy mieć tylko nadzieję, że Man City ściągnie jakiegoś napadziora na szpicę, a my weźmiemy Dzeko. Choć nie pogardziłbym Doumbią bądź tym chłostkiem z Feye.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
pumexie
moim zdaniem juve bardziej potrzebuje typowego snajpera, bo z konstruowaniem akcji nie jest tak zle, wczoraj juve stworzylo trzy dobre sytuacje.
do juve prawdopodobnie wroci giovinco wiec bedzie mial kto robic szum
moim zdaniem juve bardziej potrzebuje typowego snajpera, bo z konstruowaniem akcji nie jest tak zle, wczoraj juve stworzylo trzy dobre sytuacje.
do juve prawdopodobnie wroci giovinco wiec bedzie mial kto robic szum
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2012, 21:15 przez 19, łącznie zmieniany 1 raz.
Damiao + Jovetic i mieciemy w przyszłym sezonie ( nie spinać się, pomarzyć nie można ? ) 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- liqu!d
- Juventino
Sczerze mówiąc to ja byłbym bardzo zadowolony z letniego mercato gdyby ostatnie plotki-ploteczki się sprawdziły. Mówiło się oczywiście o Sebie Giovinco, ale też o Lavezzim. Byłoby to ciekawe rozwiązanie i możliwe do zrealizowania finanasowo (Giovinco 8-9 mln + Lavezzi 31 [klauzua odejścia]).
Giovinco/Vucinić -Matri/Quag - Lavezzi/Pepe
Brak tej formacji typowej "9" z najwyższej półki, ale jestem też pewnien, że przy tych skrzydłach strzelalibyśmy więcej, zwłaszcza przeciwko ogórkom, bo skrzydłowych mielibyśmy niczego sobie. Szybcy, dobrzy dryblerzy i asystenci.
Brak tej formacji typowej "9" z najwyższej półki, ale jestem też pewnien, że przy tych skrzydłach strzelalibyśmy więcej, zwłaszcza przeciwko ogórkom, bo skrzydłowych mielibyśmy niczego sobie. Szybcy, dobrzy dryblerzy i asystenci.
- 19YB19
- Juventino
takie rzeczy to tylko w FM'ie^FAZZI^ pisze:Damiao + Jovetic i mieciemy w przyszłym sezonie ( nie spinać się, pomarzyć nie można ? )

chociaż też widziałbtm tych 2... to dostaniemy kolejnych typu Matri i innych dobrych na słabeuszy z Serie A...
Ale tych 2 chciałbym w Juve (50mln jak nic) + graczy za darmo typu Astori... ale czy to mozliwe ? w FM tak jak juz pisalem kazdy by tak zrobil, ale tutaj jest zycie i wiele zalezy od sprzedazy...
pozdrawiam
- Łoles
- Juventino
Ja do tego Damiao przekonany nie jestem i nie będę pisał znów że marzy mi się Lavezzi bo to innym typ piłkarza.
Transfermarkt wycenia go na 14mln, jeżeli kwota nie była by z kosmosu wzięta to może to być jakaś opcja na typową 9 aczkolwiek jeżeli chcemy się liczyć w przyszłości to mimo wszystko wydaje mi się że Higuain byłby lepszą opcją.
Transfermarkt wycenia go na 14mln, jeżeli kwota nie była by z kosmosu wzięta to może to być jakaś opcja na typową 9 aczkolwiek jeżeli chcemy się liczyć w przyszłości to mimo wszystko wydaje mi się że Higuain byłby lepszą opcją.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- kosciu88
- Juventino
Damiao tak naprawde moze okazac sie przeplaconym Amaurim lub moze to byc strzal w 10 i okazac sie zawodnikiem pokroju Dzeko czy Van Nisterlooya za najlepszych lat. Jesli kwota wykupu graniczyla by w okolicach 20-25mln bylbym za tym transferem.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Azrael
- Juventino
W pełni popieram. Dla mnie to byłoby idealne rozwiązanie. Na Sebastiana naprawdę przyjemnie się patrzy (wczoraj ładnie wkręcał w ziemię najlepszego obecnie obrońce włoskiej ligi), a Lavezzi to klasa sama w sobie - świetny technicznie, a poza tym biega i haruje przez cały mecz. Ktoś idealny dla Conte.liqu!d pisze:(Giovinco 8-9 mln + Lavezzi 31 [klauzua odejścia]).
Jeśli owa klauzula w kontrakcie Argentyńczyka z Napoli okazała się prawdą, to nawet bym się nie zastanawiał na miejscu naszych włodarzy. Zamiast wydawać 40 mln euro za pojedynczego gracza (nawet tak perspektywicznego jak Goetze czy tak bramkostrzelnego jak Higuain), ja wydałbym tą sumę na dwóch doskonale sprawdzonych we włoskiej lidze napastników, którzy właśnie wchodzą w szczytowy okres swoich karier.
Pozdrawiam!
- Arbuzini
- Juventino
Nie bijcie, ale ja nie uważam żeby naszym najpoważniejszym problemem był snajper. Nam brakuje gościa, który może na pełnej szybkości wjechać w pole karne przeciwnika niewiele sobie robiąc z obrony przeciwnika. Kimś takim w opcji budżetowej jest dla mnie Giovinco. Powiem szczerze, że nie kumam tych fochów pod jego adresem. Żebyśmy to jeszcze mogli przebierać i wybrzydzać spośród światowych gwiazd ofensywy, to bym jeszcze rozumiał, ale tak nie jest. Wolę Sebastiana niż kolejnego Elie, Giaccheriniego, czy Vucincia. Gdyby Rossi był w pełni zdrowia to duet Giuseppe + Sebek to przecież taki miód na nasze możliwości, że szkoda gadać. Idealni zawodnicy na ofensywne skrzydła w 433. Niestety zawodnik Villarreal był się połamał, ale może to być nasza jedyna szansa na sensownego zawodnika do ataku z wyrobioną marką na świecie. Niektórych jeszcze nie wyleczyły przypadki Dzeko i Aguero. Ciągle marzy im się Van Persie albo trzeci najskuteczniejszy napastnik PD.
Dla mnie osobiście: Rossi + Gio >> Higuain. Gonzalo też sam prochu nie wymyśli.
Ja osobiście nie przeżywam jakiegoś wielkiego szoku widząc ile wzmocnień, przede wszystkim w ataku, potrzebujemy. To było widać zaraz po letnim mercato. Nie hejtuje tutaj Marotty, bo przeprowadził kilka naprawdę wybornych transferów. O takim poziomie Secco mógł tylko śnić.
Dla mnie osobiście: Rossi + Gio >> Higuain. Gonzalo też sam prochu nie wymyśli.
Ja osobiście nie przeżywam jakiegoś wielkiego szoku widząc ile wzmocnień, przede wszystkim w ataku, potrzebujemy. To było widać zaraz po letnim mercato. Nie hejtuje tutaj Marotty, bo przeprowadził kilka naprawdę wybornych transferów. O takim poziomie Secco mógł tylko śnić.
- @Maras@
- Juventino
- mateusz6
- Juventino
Na oficjalnej stronie Zenitu nic nie ma. Oby to była prawda. Może jeszcze Milos rozegrałby jakiś fajny mecz w LM.@Maras@ pisze:Krasic jednak odchodzi ??
Ciekawe info. Ciekawe ile w tym prawdy. Tutaj piszą, że oficjalnie...
- @Maras@
- Juventino
Może jutro doczekamy się jakichś konkretniejszych informacji.mateusz6 pisze:Na oficjalnej stronie Zenitu nic nie ma. Oby to była prawda. Może jeszcze Milos rozegrałby jakiś fajny mecz w LM.@Maras@ pisze:Krasic jednak odchodzi ??
Ciekawe info. Ciekawe ile w tym prawdy. Tutaj piszą, że oficjalnie...
Gdzieś tam czytałem o spekulacji transferu do Zanitu, który niby miałby polegać na wypożyczeniu za 5 baniek i 8 za wykupienie... to byłoby myślę świetne posunięcie, bo zarówno samo wypożyczenie jak i wypożyczenie z wykupem byłoby dla nas korzystne... z drugiej strony coś mi się nie chce wierzyć że aż tak dużo kasy dostalibyśmy za to wypożyczenie... pożyjemy, zobaczymy