Serie A (24): JUVENTUS 3-1 Catania
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
24 kolejka Serie A
Juventus FC - Calcio Catania
18.02.2012 (sobota), godzina 20:45
Juventus Stadium
Calcio Catania

Przydomek: Rossazzurri, Gli Elefanti
Data założenia: 1926
Prezes: Antonino Pulvirenti
Trener: Vincenzo Montella
Oficjalna strona klubu
Statystyki spotkań obu drużyn:
Mecze: 30
Wygrane (Juventusu): 15
Remisy: 10
Przegrane: 5
Więcej
Z Catania w tym sezonie Juventus grał w ramach 5. kolejki Serie A - 25 września 2011 roku. Spotkanie zakończyło się remisem 1:1 (22' Bergessio - 49' Krasić (asysta Pepe)). (Noty; Więcej o meczu).
Ostatnie spotkania - Juventus:
Parma FC 0-0 Juventus FC
AC Milan 1-2 Juventus FC (PW)
Juventus FC 0-0 Siena
Ostatnie spotkania - Catania:
Calcio Catania 4-0 Genoa CFC
Calcio Catania 1-1 Parma FC
Udinese Calcio 2-1 Calcio Catania
Tabela Serie A (stan na 16.02.2012)
1 AC Milan 23 47
2 Juventus 22 46
3 Lazio 23 42
...
13 Atalanta 23 27
14 Catania 21 27
15 Chievo 23 27
Przewidywane składy:
Juventus
Catania
Transmisje w tv:
Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport +3
Arena Sport 1 (serbia)
Arena Sport 3 [MAXtv]
C+ Aitio (finland)
C+ Fútbol (spain)
C+ Sport 1 (denmark)
C+ Sport 3 (norway)
Canal 9 (norway)
Digi Sport (cze/svk)
Digi Sport (hungary)
Digi Sport 2 (romania)
ESPN (uk/ireland)
Ictimai TV
Meridiano TV
NTV+ Sport On-Line
OTE Sport 2
Setanta Ireland
Sky Calcio 1
Sky Sport 1 (italy)
Sport TV4 (portugal)
SportDigital.tv
TRK Futbol+
~ Al Jazeera Sport HD2
~ C+ Fútbol HD (spain)
~ ESPN HD (uk/irl)
~ NTV+ HD Sport
~ OTE Sport HD
~ Sky Calcio HD1
~ Sky Sport HD1 (italy)
O czym warto wspomnieć? Legrottaglie i Motta raczej zagrają. U nas na pewno nie zagra Vidal, bo jest zawieszony za kartki, bo musiał faulować jak Melo.
Nie zastanawiałem się długo jak w kilku słowach podsumować tą zapowiedź, bo wszyscy wiedzą, że zwycięstwo to obowiązek, a remis to jak porażka. Problemem Juventusu jest, nie ma co do tego wątpliwości, skuteczność w ataku. Nasi napastnicy czy też pomocnicy, którzy stanowili w tym względzie nasza siłę w pierwszej części sezonu gdzieś podupadli trochę.
Teraz chwila na moje taktyczne uwagi. Pisałem to po meczu z Parmą, teraz powtórzę. Jeśli musimy się trzymać 3-5-2, a wszystko (niestety) na to wskazuje to w środku niech wybiegnie obok Pirlo i Marchisio Giaccherini. Taka trójka typowych środkowych pomocników w meczach ze słabszymi drużynami (a taką na pewno jest Catania na wyjeździe - tylko jedna wygrana w 10 spotkaniach) niczemu nie służy. Musimy odważniej atakować. Co z tego, że mamy przewagę nad rywalem, że posiadaniem piłki miażdżymy kolejne zespoły skoro totalnie nic z tego nie wynika, no może to, że nadal jesteśmy niepokonani. Byłoby niesamowitym frajerstwem nie przegrać meczu w sezonie nie wygrać ligi. Denerwuje mnie milion podań obrońców z Pirlo i Buffonem. Tak to właśnie wygląda, że gramy sobie gramy w obronie, a przeciwnik, który chce zdobyć z nami jeden punkt się cieszy, bo się nie musi męczyć, a jak raz czy dwa mocniej nas przyciśnie to i przy odrobinie szczęścia strzeli nam kiedyś bramkę. W ataku chciałbym w końcu zobaczyć jakieś zmiany. Nie wiem, dajmy większe szansę Q, albo niech zagra Del Piero, ale liczyć po raz kolejny na duet Vucinic - Matri? Nie ma szans.
Przeciwnik do pokonania. Trzymajmy się czołówki i nie martwmy się końcem sezonu. Potrzeba tych trzech punków, potrzeba bramek (tak tak, nie jednej, tylko trzech-czterech). Niech to działa jak ma działać! Forza Juve!
literatura: Wikipedia, Juventus.com, JuvePoland, SerieA.pl
Błędy proszę kierować do mnie na priv?! Dzięki za pomoc ;]
Juventus FC - Calcio Catania
18.02.2012 (sobota), godzina 20:45
Juventus Stadium
Calcio Catania

Przydomek: Rossazzurri, Gli Elefanti
Data założenia: 1926
Prezes: Antonino Pulvirenti
Trener: Vincenzo Montella
Oficjalna strona klubu
Statystyki spotkań obu drużyn:
Mecze: 30
Wygrane (Juventusu): 15
Remisy: 10
Przegrane: 5
Więcej
Z Catania w tym sezonie Juventus grał w ramach 5. kolejki Serie A - 25 września 2011 roku. Spotkanie zakończyło się remisem 1:1 (22' Bergessio - 49' Krasić (asysta Pepe)). (Noty; Więcej o meczu).
Ostatnie spotkania - Juventus:
Parma FC 0-0 Juventus FC
AC Milan 1-2 Juventus FC (PW)
Juventus FC 0-0 Siena
Ostatnie spotkania - Catania:
Calcio Catania 4-0 Genoa CFC
Calcio Catania 1-1 Parma FC
Udinese Calcio 2-1 Calcio Catania
Tabela Serie A (stan na 16.02.2012)
1 AC Milan 23 47
2 Juventus 22 46
3 Lazio 23 42
...
13 Atalanta 23 27
14 Catania 21 27
15 Chievo 23 27
Przewidywane składy:
Juventus
Catania
Transmisje w tv:
Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport +3
Arena Sport 1 (serbia)
Arena Sport 3 [MAXtv]
C+ Aitio (finland)
C+ Fútbol (spain)
C+ Sport 1 (denmark)
C+ Sport 3 (norway)
Canal 9 (norway)
Digi Sport (cze/svk)
Digi Sport (hungary)
Digi Sport 2 (romania)
ESPN (uk/ireland)
Ictimai TV
Meridiano TV
NTV+ Sport On-Line
OTE Sport 2
Setanta Ireland
Sky Calcio 1
Sky Sport 1 (italy)
Sport TV4 (portugal)
SportDigital.tv
TRK Futbol+
~ Al Jazeera Sport HD2
~ C+ Fútbol HD (spain)
~ ESPN HD (uk/irl)
~ NTV+ HD Sport
~ OTE Sport HD
~ Sky Calcio HD1
~ Sky Sport HD1 (italy)
O czym warto wspomnieć? Legrottaglie i Motta raczej zagrają. U nas na pewno nie zagra Vidal, bo jest zawieszony za kartki, bo musiał faulować jak Melo.
Nie zastanawiałem się długo jak w kilku słowach podsumować tą zapowiedź, bo wszyscy wiedzą, że zwycięstwo to obowiązek, a remis to jak porażka. Problemem Juventusu jest, nie ma co do tego wątpliwości, skuteczność w ataku. Nasi napastnicy czy też pomocnicy, którzy stanowili w tym względzie nasza siłę w pierwszej części sezonu gdzieś podupadli trochę.
Teraz chwila na moje taktyczne uwagi. Pisałem to po meczu z Parmą, teraz powtórzę. Jeśli musimy się trzymać 3-5-2, a wszystko (niestety) na to wskazuje to w środku niech wybiegnie obok Pirlo i Marchisio Giaccherini. Taka trójka typowych środkowych pomocników w meczach ze słabszymi drużynami (a taką na pewno jest Catania na wyjeździe - tylko jedna wygrana w 10 spotkaniach) niczemu nie służy. Musimy odważniej atakować. Co z tego, że mamy przewagę nad rywalem, że posiadaniem piłki miażdżymy kolejne zespoły skoro totalnie nic z tego nie wynika, no może to, że nadal jesteśmy niepokonani. Byłoby niesamowitym frajerstwem nie przegrać meczu w sezonie nie wygrać ligi. Denerwuje mnie milion podań obrońców z Pirlo i Buffonem. Tak to właśnie wygląda, że gramy sobie gramy w obronie, a przeciwnik, który chce zdobyć z nami jeden punkt się cieszy, bo się nie musi męczyć, a jak raz czy dwa mocniej nas przyciśnie to i przy odrobinie szczęścia strzeli nam kiedyś bramkę. W ataku chciałbym w końcu zobaczyć jakieś zmiany. Nie wiem, dajmy większe szansę Q, albo niech zagra Del Piero, ale liczyć po raz kolejny na duet Vucinic - Matri? Nie ma szans.
Przeciwnik do pokonania. Trzymajmy się czołówki i nie martwmy się końcem sezonu. Potrzeba tych trzech punków, potrzeba bramek (tak tak, nie jednej, tylko trzech-czterech). Niech to działa jak ma działać! Forza Juve!
literatura: Wikipedia, Juventus.com, JuvePoland, SerieA.pl
Błędy proszę kierować do mnie na priv?! Dzięki za pomoc ;]
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2012, 19:53 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.
- pablo1503
- Juventino
Gazzeta podaje ciekawe składy. Mam nadzieję, że wrócimy do 4-3-3 i na Ataku zagra Quagliarella, Vicinić/Del Piero i Pepe/Giaccherini.
W pomocy Pirlo, Marrone i słaby w tej chwili Marchisio.
W obronie nasz żelazny środek, no i na prawej Caceres, a na lewej De Ceglie. Kurde, chciałbym zobaczyć Caseresa w końcu na lewej.
W pomocy Pirlo, Marrone i słaby w tej chwili Marchisio.
W obronie nasz żelazny środek, no i na prawej Caceres, a na lewej De Ceglie. Kurde, chciałbym zobaczyć Caseresa w końcu na lewej.

- Wojtek
- Juventino
Tylko i wyłącznie zwyciętwo. Trzeci pod rząd remis z ogórami były nie do zniesiena.
Catania pewnie będzie stawiała autobus jak każda z drużyn ogórnowatych tak więc licze na jakieś strzały z dystansu Pirlo czy Giaca o którego występ jestem spokojny bo Vidal nie zagra.
Typ: 3-0
FORZA JUVE!
Catania pewnie będzie stawiała autobus jak każda z drużyn ogórnowatych tak więc licze na jakieś strzały z dystansu Pirlo czy Giaca o którego występ jestem spokojny bo Vidal nie zagra.
Typ: 3-0
FORZA JUVE!
- eXoN
- Juventino
Po dwóch bezbramkowych remisach z rzędu, musimy to wygrać. Trzeba wyjść z lekkiego kryzysu.
I liczę na duże zmiany, przede wszystkim w ataku.
I liczę na duże zmiany, przede wszystkim w ataku.
Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti
- robocop1992
- Juventino
no i jest kryzys
Conte powinien postawić na alternatywy, Elia, Marrone, DP
Conte powinien postawić na alternatywy, Elia, Marrone, DP
- Julek997
- Juventino
jak zagramy 3-5-2 to taki skład buffon-barzagli bonucci chiellini- lichsteiner pirlo marchisio giaccherini pepe-quagirella DEL PIERO
kiedy wreszcie wygramy pewnie 3-0 albo więcej ?? z wszystkimi ogórami męczymy sie i męczymy ;/;/ oprócz pierwszego meczu z Parma
kiedy wreszcie wygramy pewnie 3-0 albo więcej ?? z wszystkimi ogórami męczymy sie i męczymy ;/;/ oprócz pierwszego meczu z Parma
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie wiem tak naprawdę, czego się spodziewać. Niby nie gramy najgorzej, ale nie przekłada się to na zdobywanie bramek - nie od dziś szwankuje nasza formacja ofensywna i wyraźnie brakuje nam kogoś, kto, nawet przy kiepskiej postawie, zapewniałby nam za każdym razem komplet punktów. Do lata musimy sobie radzić z tym, co mamy obecnie.
Liczę na to, że nasi piłkarze zaczną ponownie grać tak, jak na początku sezonu - przede wszystkim będą do ostatniej minuty zdeterminowani, by wygrać mecz, czego akurat ostatnio nie obserwujemy. Niestety.
Giaccherini od pierwszej minuty to dobra informacja. Do treningów powrócił Pepe, ale nie wiemy, w jakiej jest obecnie dyspozycji. Przychylam się do opinii, że od początku na murawie powinien pojawić się Caceres. Licht ostatnio nieco przygasł i w dalszym ciągu, pomimo przekładania spotkań, sprawia wrażenie zmęczonego.
Mam nadzieję, że odbijemy sobie te dwa remisy z ogórami kilkoma zwycięstwami z rzędu. Tak, mam także na myśli pojedynek z Milanem - teraz w każdym meczu musimy walczyć o pełną pulę i z całą pewnością nas na to stać. Naszym musi się jednak chcieć...
Liczę na to, że nasi piłkarze zaczną ponownie grać tak, jak na początku sezonu - przede wszystkim będą do ostatniej minuty zdeterminowani, by wygrać mecz, czego akurat ostatnio nie obserwujemy. Niestety.
Giaccherini od pierwszej minuty to dobra informacja. Do treningów powrócił Pepe, ale nie wiemy, w jakiej jest obecnie dyspozycji. Przychylam się do opinii, że od początku na murawie powinien pojawić się Caceres. Licht ostatnio nieco przygasł i w dalszym ciągu, pomimo przekładania spotkań, sprawia wrażenie zmęczonego.
Mam nadzieję, że odbijemy sobie te dwa remisy z ogórami kilkoma zwycięstwami z rzędu. Tak, mam także na myśli pojedynek z Milanem - teraz w każdym meczu musimy walczyć o pełną pulę i z całą pewnością nas na to stać. Naszym musi się jednak chcieć...
- Raaja
- Juventino
Kiedy my w ogóle wygramy ? Za Pepe bez formy dać szansę Eli. Ale nie będę sie oszukiwał wiem, że sobie poogląda mecz z trybun. 3 remis z rzędu a po meczu Conte ponarzeka sobie na sędziówgoldi16 pisze:jak zagramy 3-5-2 to taki skład buffon-barzagli bonucci chiellini- lichsteiner pirlo marchisio giaccherini pepe-quagirella DEL PIERO

- pumex
- Juventino
Najbardziej prawdopodobny scenariusz jest prosty: Catania zachęcona wynikami poprzednich rywali Juventusu stawia Double Decker'a na bramce i czyha na kontry a Bianconeri swoją betonową ofensywą klepią nieporadnie piłkę na 35-tym metrze. Co to oznacza? Brak zwycięstwa.
Żeby ten scenariusz stał się choć trochę mniej realny, Matri nie może mieć okazji chować się za obrońcami przeciwnika (czyt. ławka), Marchisio musi przestać się kamuflować a Estigarribia niech najlepiej nie wychodzi ze swojego Tipi.
Żeby ten scenariusz stał się choć trochę mniej realny, Matri nie może mieć okazji chować się za obrońcami przeciwnika (czyt. ławka), Marchisio musi przestać się kamuflować a Estigarribia niech najlepiej nie wychodzi ze swojego Tipi.

- qwerty1337
- Juventino
Liczę na to, że nie wyjdziemy znowu w formacji 3-5-2, bo Catania się pewnie zamuruje jak Siena czy Parma i skończy się kolejnym 0-0. Liczę na obecność Alexa w pierwszej jedenastce - brakuje nam ofensywnych graczy, którzy samemu robią różnicę i potrafią sami rozbić autobus, bo Matri szału nie robi, Vucinicowi czasem się chce, a czasem nie, a Quag jakiś taki zagubiony (chociaż w ostatnim meczu miał kilka ładnych zagrań).
Kryzys (o ile tak można nazwać dwa zremisowane bezbramkowo mecze z rzędu) musiał w końcu jakiś nadejść, zobaczymy czy Conte da radę to ogarnąć i runda wiosenna będzie lepsza niż w poprzednich latach.

Kryzys (o ile tak można nazwać dwa zremisowane bezbramkowo mecze z rzędu) musiał w końcu jakiś nadejść, zobaczymy czy Conte da radę to ogarnąć i runda wiosenna będzie lepsza niż w poprzednich latach.
Czytam twoje posty i nie wiem czy jesteś bardziej negrofilem czy ContehejteremRaaja pisze: Kiedy my w ogóle wygramy ? Za Pepe bez formy dać szansę Eli. Ale nie będę sie oszukiwał wiem, że sobie poogląda mecz z trybun. 3 remis z rzędu a po meczu Conte ponarzeka sobie na sędziów

- matbar21
- Juventino
Ja mam inne przeczucie.. Myślę, że teraz pokażemy nasz charakter i determinacje. Wszyscy są głodni zwycięstwa, można to wywnioskować po wywiadach piłkarzy i samego Conte.pumex pisze:Najbardziej prawdopodobny scenariusz jest prosty: Catania zachęcona wynikami poprzednich rywali Juventusu stawia Double Decker'a na bramce i czyha na kontry a Bianconeri swoją betonową ofensywą klepią nieporadnie piłkę na 35-tym metrze. Co to oznacza? Brak zwycięstwa.
Dobrze, że Catania gra ofensywnie, więc łatwiej będzie ich klepać z wysuniętą linią obrony. Oby Juve zagrało w formacji 4-3-3.
Na środku może zagrać Fabio Q lub Del Piero, skrzydła Vucinic i Pepe jak będzie zdrowy. Reszta bez zmian, chociaż mógłby zagrać Ceceres na prawej lub lewej obronie.
Bardzo liczę na jakiś przebłysk geniuszu Marchisio pod bramką. Ta formacja 3-5-2 totalnie go neutralizuje, gra typowo defensywnego pomocnika.. Więc w ofensywie mało daje.
- Supersonic
- Juventino
Nawet gdybym był twardogłowym ( nic nie sugeruje
) rozumowałbym tak: nigdy nie przegrywamy, więc remis mamy w kieszeni. Skoro tak, zrobię coś INACZEJ, a nóż widelec wyjdą z tego 3 ptk. Co mogę zrobić inaczej? Ano wrzucić więcej kreatywnych piłkarzy do przodu. Czy mam piłkarzy bardziej kreatywnych niż Matri lub gość z tipi? nie jednego...
( Boriello się tu nie zalicza, błagam, nie, nie! )
ew. czy mam piłkarzy bardziej najedzonych niż Vucinić?
obstawiam 1:0 dla nas.

( Boriello się tu nie zalicza, błagam, nie, nie! )
ew. czy mam piłkarzy bardziej najedzonych niż Vucinić?
obstawiam 1:0 dla nas.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Brzmi śmiesznie w porównaniu do poprzednich sezonów, ale jednak to prawda. Mamy kryzys, jesteśmy kompletnie bezpłodni z przodu, co więcej, ci którzy mogą cokolwiek ruszyć nie są kompletnie w łaskach Conte.robocop1992 pisze:no i jest kryzys
No ale my przecież walczymy o top 3, więc oddajmy już to pierwsze miejsce na stałe. Conte ostatnimi wypowiedziami mnie zaskoczył.
Obawiam się, że z albo przełamiemy się z Bologną, albo to będzie kolejny taki sam mecz. Wiem, że to nie jest zbyt odkrywcze i pisze jak captain obvious, ale to jedyne dwie możliwe drogi. W duupie niestety czuję, że to nie koniec tej frajerskiej gry.
- Łukasz
- Juventino
To trochę się kłóci.qwerty1337 pisze:Liczę na to, że nie wyjdziemy znowu w formacji 3-5-2, bo Catania się pewnie zamuruje jak Siena czy Parma i skończy się kolejnym 0-0. Liczę na obecność Alexa w pierwszej jedenastce