Mercato (2012-2014)
- francois
- Juventino
:shock:Sorek21 pisze:Latem Marotta ewidentnie musi iść na jakość a nie ilość.Z piłkarzami jest jak z butami czy innymi towarami- jak dobrze nie zapłacisz to dobrego nie kupisz.Latem zamiast Matriego ,Fabio, Motty i Elii można było kupić Kuna Aguero.45 mln to dużo ale czy City nie opłacił się ten transfer? Pewnie że się opłacił.Kun jest najlepszym strzelcem i od niego Mancini zaczyna skład.Jak nie Kun to mógł być tańszy Rossi ale też szkoda było kasy.W dzisieszej piłce rządzi kasa i bez niej nie kupi się graczy światowej klasy.Będzie LM,będzie więcej kasy.
Do ataku sprowadziłbym kogoś z grona: Van Persie ,Berbatov,Tevez,Negredo,Suarez, Jovetić.Śmieszy mnie jak piszecie o Higuainie.On się różni od Matriego tylko ceną.Benzema wygrywa z nim rywalizację bo ma lepszą technikę,jest bardziej aktywny i stara się więcej rozgrywać i kreować sytuacje a nie stać jak ten kołek w polu karnym i czekać na wykończenie 100% okazji.
Higuain strzela w PD gola średnio co 114 minut. W tym sezonie ma już ich 14, mimo że często wchodzi z ławki rezerwowych.
Negredo > Higuain

Przyłączam się do opinii, że lepiej kupić jednego piłkarza z najwyższej światowej półki niż kilki 'tylko' dobrych. Najlepszą inwestycją byłby ktoś z trójki Bale/Hazard/Goetze. Dzisiejsze doniesienia wskazują, że jest cień szansy na tego ostatniego...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Sorek21
- Juventino
Ale są jeszcze wypożyczenia.Nie trzeba kupować za gotówkę każdego kota w worku.Marotta powinien wziąś kartke i ołówek i zanotować-gracze światowej klasy-kupujemy za sporą kasę,uzupełnienia składu i niepewne wzmocnienia-wypożyczenia i niech się starają.Denerwuje mnie jak jest ktoś dobry np Rossi to brakuje kilku milionów i transfer upada a jak jest średniak typu Martinez czy Padoin to od razu pyk i kupujemy. Jakość się zawsze obroni a inne transfery albo wypalą albo nie.
- francois
- Juventino
Transfermarkt -> Gonzalo Higuain -> Leistungsdaten -> Gesamte LeistungsdatenDtmiu pisze:Francois skąd masz te statystyki odnośnie Higuaina, że strzela gola co 114 minut? Bo niedawno widziałem gdzieś inną mówiącą że strzela gole co jakieś 70-80(dokładnie nie pamiętam) a to spora różnica.
http://www.transfermarkt.de/de/gonzalo- ... 39153.html
W tym sezonie średnio co 69 minut
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Tacchinardi.
- Juventino
Błagam, błagam! Przestańcie już z Balem i Hazardem! Ile można?!francois pisze:Przyłączam się do opinii, że lepiej kupić jednego piłkarza z najwyższej światowej półki niż kilki 'tylko' dobrych. Najlepszą inwestycją byłby ktoś z trójki Bale/Hazard/Goetze. Dzisiejsze doniesienia wskazują, że jest cień szansy na tego ostatniego...
Hazard - największa gwiazda Ligue 1 i jednocześnie najbardziej pożądany. Już wiadomo, że odejdzie po sezonie, prezes Lille się wypowiadał, że nie mogą go trzymać dalej. A teraz dla wszystkich którzy wypisują największe nazwiska od tak: Hazard CHCE przejść do Premier League. A kluby PL biją się o niego. Najbardziej prawdopodobnym kierunkiem jest Chelsea, ale inni City i United są też mocnymi kandydatami. Takimi przy których racjonalnie rzecz biorąc Juve ma 5% lub mniej szans na ten transfer. Już nawet PSG jest bardziej możliwe.
Bale - jeden z największych graczy PL, z świetnymi statystykami w tym sezonie. Myślicie, że jak Juve zdobędzie nawet mistrza i weźmiemy 40 mln to jest nasz? Wielu mówi, że Walijczyk (w kwestii narodowości) nie pasuje do Turynu. A ja powiem, że mają racje. Przepraszam, Charles był chyba wyjątkiem. I przepraszam, ale piłka się zmieniła. Gracze chcą pozostać w PL, w przypadku Bale szczególnie (chyba, że Real, Barca...). W każdym razie tu daje 0.5% szans na transfer.
A i jeszcze jedno. Nie używajcie nazwisk piłkarzy, którzy się pojawili w max 2 razy plotce dziennikarzy o planach transferowych (jak to brzmi...)
To zdecydowanie irytujące i pompujące balon oczekiwań.
No i oczywiście wg. niektórych Higuain jest słaby bo, przecież w Realu to ma takie podania, że nawet Amauri błyszczałby... Pomyślcie trochę, on tam gra nie bez powodu.
- deszczowy
- Juventino
Rampulla: W Juve brakuje Zlatana.
Święte słowa... U nas Boriello i skapceniały Matri, a Ibra - 15 goli. I wisi mi, ile z tego z karnych.
Święte słowa... U nas Boriello i skapceniały Matri, a Ibra - 15 goli. I wisi mi, ile z tego z karnych.
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Może nie będzie to najlepsze porównanie bo klasa zawodników troszkę inna, ale jednak. Rok temu równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć "Bojan wcale nie jest takim słabym zawodnikiem, pomyślcie przecież on tam gra nie bez powodu a jak gra to zazwyczaj całkiem dobrze sobie radzi"Tacchinardi. pisze:No i oczywiście wg. niektórych Higuain jest słaby bo, przecież w Realu to ma takie podania, że nawet Amauri błyszczałby... Pomyślcie trochę, on tam gra nie bez powodu.
Ja nie przeczę przydałby nam się zawodnik taki jak Higuain, ale zdecydowanie bardziej potrzebny jest jakiś bramkostrzelny piłkarz na prawe skrzydło ataku, który sam potrafi zrobić różnicę i pociągnąć drużynę gdy nie idzie a w meczu takim jak wczoraj podejrzewam, że Igła teź nie za wiele by zdziałał bo nie miałby z czego. W Realu naprawdę też ma dużo łatwiej, oni jadą ogórków jak chcą a Gonzalo ma pełno czystych, łatwych sytuacji do zdobycia bramy. Falcao, który jest świetnym wykańczaczem też od meczu z Barceloną do meczu z Getafe strzelił tylko jedną bramkę bo mu koledzy nie potrafili dobrze dograć, dlatego obecnie dla nas powinno być kreatywny( najlepiej bramkostrzelny ) boczny napastnik > środkowy napadzior.
- pumex
- Juventino
Dodajmy do tego kolejne pewnie 15, które Ztalan wypracował bezpośrednio lub pośrednio. Taki piłkarz decyduje o tym, że ogórkom odechciewa się stawiania Peksa na bramce. Takiego kogoś nam brakuje i takim kimś na pewno nie jest Giovincodeszczowy pisze:Rampulla: W Juve brakuje Zlatana.

- eXoN
- Juventino
Co nie zmienia faktu, że Gio by się nam bardzo przydał.pumex pisze:Takiego kogoś nam brakuje i takim kimś na pewno nie jest Giovinco
Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti
- pumex
- Juventino
Higuain to typowy snajper, który żyje z podań, nam potrzeba kogoś, kto rozmontuje system.19 pisze:takim kims bedzie higuain
Śmiać mi się chce, jak niektórzy w jednym rzędzie zestawiają Joveticia, Rossiego, Dzeko i Higuaina :lol: (nie piję bezpośrednio do Ciebie)

- JuveR
- Juventino
I ja nie widzę zbytnio zawodnika podobnego do Zlatana w naszym zasięgu... Mówcie co chcecie, może i ma ptasi móżdżek, niewyparzoną gębę i leci na kasę, ale przy takim wzroście mieć taką koordynację ruchową, zwinność, równowagę; jednym balansem ciała potrafi zgubić dwóch zawodników - talentpumex pisze:Dodajmy do tego kolejne pewnie 15, które Ztalan wypracował bezpośrednio lub pośrednio. Taki piłkarz decyduje o tym, że ogórkom odechciewa się stawiania Peksa na bramce. Takiego kogoś nam brakuje i takim kimś na pewno nie jest Giovincodeszczowy pisze:Rampulla: W Juve brakuje Zlatana.

- deszczowy
- Juventino
Co nie zmienia faktu, że oddałbym dwóch Giovinców za jednego Ibrę.eXoN pisze:Co nie zmienia faktu, że Gio by się nam bardzo przydał.pumex pisze:Takiego kogoś nam brakuje i takim kimś na pewno nie jest Giovinco
- eXoN
- Juventino
Też bym tak zrobił. Nie pisałem, że chcę Giovinco zamiast zawodnika światowej klasy(Zlatan). Gio na rezerwę/do rotacji to skarb.deszczowy pisze:Co nie zmienia faktu, że oddałbym dwóch Giovinców za jednego Ibrę.eXoN pisze:Co nie zmienia faktu, że Gio by się nam bardzo przydał.pumex pisze:Takiego kogoś nam brakuje i takim kimś na pewno nie jest Giovinco
Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti
- francois
- Juventino
Ten drugi kariery chyba nie zrobi :lol:deszczowy pisze:Co nie zmienia faktu, że oddałbym dwóch Giovinców za jednego Ibrę.eXoN pisze:Co nie zmienia faktu, że Gio by się nam bardzo przydał.pumex pisze:Takiego kogoś nam brakuje i takim kimś na pewno nie jest Giovinco
Sprzedaż Ibry to fakt dokonany, a szans powrotu absolutnie nie ma. Natomiast Seba może być realnym wzmocnieniem i mam nadzieję, że latem wróci na stałe do nas.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”