Mercato (2012-2014)
- Dante93
- Juventino
Sam nie wiem jakby Vucinić wyglądał na środku. Żeby nie było, nie przepadam za nim ale nie mam zamiaru na siłe go hejtować. Ktoś rzucił też pomysł, że Czarnogórca ustawić na prawej stronie. Hmm jeżeli wszystko potoczyłoby sie tak, że nie kupilibyśmy oczekiwanej 'gwiazdy' (Rossi/Jovetić/Lavezzi) to może i to by było najlepsze rozwiązanie.
Jedno jest pewne- siła rażenia w naszym zespole jest zbyt mała. Trzeba coś z tym zrobić, bo to aż sie wymiotować chce jak sie widzi tak kulejący atak jak dziś. Taką Parme która defensywą bezbłędną nie grzeszy powinniśmy co i rusz nękać dobrymi sytuacjami. Tym czasem Matri i Vucinic wybitnie nie dają rady.
Jedno jest pewne- siła rażenia w naszym zespole jest zbyt mała. Trzeba coś z tym zrobić, bo to aż sie wymiotować chce jak sie widzi tak kulejący atak jak dziś. Taką Parme która defensywą bezbłędną nie grzeszy powinniśmy co i rusz nękać dobrymi sytuacjami. Tym czasem Matri i Vucinic wybitnie nie dają rady.
- couec
- Juventino
Jeśli Caceres został sprowadzony zimą , kosztem Guarina jako alternatywa na prawej stronie, a nie postawa lewej obrony, to ten transfer można podsumować jako krystaliczna głupota.
Moim zdaniem Conte w swój świat i swoje wynalazki... bo ten pętający się po prawej stronie mongoł to jakaś wielka pomyła paragwajskiej piłki.
Moim zdaniem Conte w swój świat i swoje wynalazki... bo ten pętający się po prawej stronie mongoł to jakaś wielka pomyła paragwajskiej piłki.
- Arbuzini
- Juventino
evilboy
Nie można tak na to patrzeć, że gość kosztował 15 mln E i już nikogo na jego pozycję nie sprowadzimy, bo szkoda takiej kasy na ławkę sadzać. Tak się nie buduje mocnych drużyn. Matri kosztował 15 mln E + Adriaudo i co - też nie wolno go posadzić? Zresztą uważam, że rozpatrywanie zawodników w kategorii "pierwszy skład" i "rezerwa" powoli odchodzi do lamusa. Teraz buduje się silne drużyny złożone z 22-25 zawodników w oparciu o dużą konkurencyjność składu.
Odnoszę wrażenie, że nie mamy już tego pazura z początku sezonu, dlatego że trzeba było przystopować. Conte rotuje może 3-4 piłkarzami i jakbyśmy tak dalej grali to zajechaliby się na śmierć. Szeroka kadra mile widziana.
Spokojnie przy grze na trzech frontach, w drużynie znalazłoby się miejsce i dla Vucinicia, i dla Giovinco, i nawet dla gwiazdy typu Rossi, czy Lavezzi. Należałoby tylko pozbawić Pepe i Giaccheriniego statusu pupilka. To są typowi zawodnicy do rotacji. Dostatecznie dobrzy żeby móc grać ze słabszymi drużynami i w Pucharze Włoch oraz na tyle zadziorni i ambitni, że w meczach z silniejszymi rywalami potrafią spiąć poślady i zagrać na 110% swoich możliwości.
Nie można tak na to patrzeć, że gość kosztował 15 mln E i już nikogo na jego pozycję nie sprowadzimy, bo szkoda takiej kasy na ławkę sadzać. Tak się nie buduje mocnych drużyn. Matri kosztował 15 mln E + Adriaudo i co - też nie wolno go posadzić? Zresztą uważam, że rozpatrywanie zawodników w kategorii "pierwszy skład" i "rezerwa" powoli odchodzi do lamusa. Teraz buduje się silne drużyny złożone z 22-25 zawodników w oparciu o dużą konkurencyjność składu.
Odnoszę wrażenie, że nie mamy już tego pazura z początku sezonu, dlatego że trzeba było przystopować. Conte rotuje może 3-4 piłkarzami i jakbyśmy tak dalej grali to zajechaliby się na śmierć. Szeroka kadra mile widziana.
Spokojnie przy grze na trzech frontach, w drużynie znalazłoby się miejsce i dla Vucinicia, i dla Giovinco, i nawet dla gwiazdy typu Rossi, czy Lavezzi. Należałoby tylko pozbawić Pepe i Giaccheriniego statusu pupilka. To są typowi zawodnicy do rotacji. Dostatecznie dobrzy żeby móc grać ze słabszymi drużynami i w Pucharze Włoch oraz na tyle zadziorni i ambitni, że w meczach z silniejszymi rywalami potrafią spiąć poślady i zagrać na 110% swoich możliwości.
- pumex
- Juventino
Aj bo nie mam już siły do Matriego. Co to za napastnik, co przy takiej ilości sytuacji ma na koncie 9 bramek, jest wolny jak pierun, techniki brak, gra głową nie najlepsza, jego mobilność w niektórych meczach jest zatrważająca. Ileż można :doh:jakku1 pisze:Oj już tak nie narzekaj na Matriego PumiFaktycznie, ostatnio gra marnie, ale cala druzyna tez spisuje sie gorzej. Marchisio tez mamy sprzedac?; /
Marchisio nie sprzedawać, ale posadzić na ławce, bo od dwóch miesięcy to boiskowy człowiek widmo. Poza tym jeśli przyjdzie do nas w lecie napastnik, to Matri nam potrzebny nie będzie, a w odwodzie po stokroć wolę Q.
Moje zdanie jest takie, jak przed wczorajszym meczem. Transfer kurdupla byłby fajnym dodatkiem do topowego atakującego, nic więcejjakku1 pisze:No i co sądzisz o Giovinco po dzisiejszym meczu?

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No czekoladowego Eliasza właśnie po to kupiliśmy za ciut mniejszy hajs...evilboy pisze:Kupujemy Vucinicia za 15 mln, żeby posadzić go na ławce?
Ja tam dla odmiany bardzo go lubię, ale z taką torpedą w nodze, to on furory na strajkerze nie zrobi.Dante93 pisze:Sam nie wiem jakby Vucinić wyglądał na środku. Żeby nie było, nie przepadam za nim ale nie mam zamiaru na siłe go hejtować.
- mazi12
- Juventino
Niby mamy tylu skrzydłowych a jak przychodzi co do czego to na skrzydłach gramy obrońcami :shock: W sumie to się nie dziwię bo nasi wingerzy to kompletne dna. Jedynie nie mogę(możemy) tego powiedzieć o Elii bo w ogóle nie gra. Latem powinniśmy głównie skupić się na snajperze ale też na skrzydłowym, bo tamtędy nie stwarzamy żadnego zagrożenia. Mam nadzieję na porządne transfery latem, bo to co się teraz dzieje to jest kompromitacja. Nie ma kto strzelać bramek 

- zahor
- Juventino
Torpeda, nie torpeda, ale ja nie pamiętam żeby on w tym sezonie chociaż raz błysnął instynktem snajpera - chociażby takim, jak Quagliarella przed kontuzją. Dołożyć nogę, wiedzieć kiedy wsadzić głowę, lekko, ale precyzyjnie uderzyć w polu karnym, zgubić obrońcę - to wszystko środkowy napastnik musi umieć, a u Vucinicia niczego takiego w tym sezonie nie zaobserwowałem. Te trzy gole, które zdobył to akurat mógłby strzelić równie dobrze Chiellini czy Lichtsteiner, gdyby grali w ofensywie - nie było tam żadnego kunsztu snajperskiego. Moje zdanie o Vuciniciu pozostaje ciągle takie samo - gdyby w piłkę nożną grało się po szesnastu, to byłby gwiazdą. Niestety, przy obecnych przepisach dla tak wąsko wyspecjalizowanych graczy nie ma miejsca. Za mały ciąg na bramkę żeby można było bardzo dobrze go ocenić na pozycji, na której gra obecnie, jednocześnie za bardzo ofensywny gracz żeby z powodzeniem mógł występować w środku pola.yanquez pisze:Ja tam dla odmiany bardzo go lubię, ale z taką torpedą w nodze, to on furory na strajkerze nie zrobi.Dante93 pisze:Sam nie wiem jakby Vucinić wyglądał na środku. Żeby nie było, nie przepadam za nim ale nie mam zamiaru na siłe go hejtować.
- rosomak
- Juventino
Mnie wczoraj zalamal Esti.
Strasznie slabo gral.
Nam brakuje przynajmniej jednego swiatowej klasy skrzydlowego i super napastnika.
Obrona gra bardzo dobrze ale jezeli chodzi o boki pomocy i atak to zauwazcie ze mamy tylko walczakow , nie mamy osoby ktora przy takich meczach bedzie decydujaca.
City ma Silve i Dzeko oprocz tego mase swietnych grajkow, gdyby nimi dowodzil dobry trener to w LM doszli by naprawde daleko.
Wczorajsza ostatnia minuta zaslania caly obraz meczu , taka prawda.
Strasznie slabo gral.
Nam brakuje przynajmniej jednego swiatowej klasy skrzydlowego i super napastnika.
Obrona gra bardzo dobrze ale jezeli chodzi o boki pomocy i atak to zauwazcie ze mamy tylko walczakow , nie mamy osoby ktora przy takich meczach bedzie decydujaca.
City ma Silve i Dzeko oprocz tego mase swietnych grajkow, gdyby nimi dowodzil dobry trener to w LM doszli by naprawde daleko.
Wczorajsza ostatnia minuta zaslania caly obraz meczu , taka prawda.
- rosomak
- Juventino
Bronilem go zawsze bo potencjal ma ale moze masz racje ztym co napisales.
Musimy miec na skrzydlach indywidualnosc, nasi kupili Elie ale on sie nie sprawdza.
Conte go chyba nawet nie chcial.
Nasza gra jest uporzadkowana i zobaczcie jak malo bramek tracimy ale nie mamy armat w przodzie, zobaczcie jak jeszcze 2,3 lata temu tylek nam ratowal Nedved , to samo alex.
Chcac ich zastapic musimy sprowadzic najlepsze gwiazdy, moze z City negocjowac?
nie wiem, no ciezko bedzie , Tevez bylby idealny jednak ten jego porabany charakter:(
Musimy miec na skrzydlach indywidualnosc, nasi kupili Elie ale on sie nie sprawdza.
Conte go chyba nawet nie chcial.
Nasza gra jest uporzadkowana i zobaczcie jak malo bramek tracimy ale nie mamy armat w przodzie, zobaczcie jak jeszcze 2,3 lata temu tylek nam ratowal Nedved , to samo alex.
Chcac ich zastapic musimy sprowadzic najlepsze gwiazdy, moze z City negocjowac?
nie wiem, no ciezko bedzie , Tevez bylby idealny jednak ten jego porabany charakter:(
- Argonessar
- Juventino
A ja wam powiem, że mam swoje przemyślenia po ostatnich meczach Juve i nie wypowiadam się zbyt często ale teraz się podzielę swoimi złotymi myślami 8)
Bramka
Myślę że to nasza najlepiej obsadzona pozycja i tu nie ma problemu. Pewnym numerem jeden jest Gigi i ma godnego zmiennika czyli Storariego. Jeśli Alex Manninger chciałby zostać to nie mam nic przeciwko, dużo raczej nie zarabia i nie był by kłopotem, ale jeśli chciałby pograć, a u nas raczej nie ma na to szans to trzecim goalkiperem powinien być ktoś z naszych młodych i zdolnych.
Obrona
Mamy sześciu nominalnych obrońców, narazie na Serie A starcza, ale w razie kontuzji czy ewentualnej Ligi Mistrzów w przyszłym roku (mam nadzieję, ale wolę nie zapeszać
) to trochę mało. Oczywiście prawa obrona czyli Lichtsteiner i Caceres jako uniwersalny zmiennik jest ok. Środek? Barzagli powinien przedłużyć z nami kontrakt, gra naprawdę bardzo dobrze. Chiellini zakładam, że będzie grał na środku nie z lewej strony. Do tego jako rezerwa Bonucci i ... no właśnie. To za mało. Nie wiem kogo tu wstawić. Typowego zapchajdziurę? Może kogoś z młodych? A może lepiej kogoś doświadczonego, aby w razie co nie zawalił nam meczu. Fajnie było by kupić perełkę czyli kogoś taniego, może nie docenianego u siebie, ale mogącego zostać "drugim Barzaglim". Pewne jest że tu kogoś brakuje. No i ta lewa obrona... De Ceglie bym się nie pozbywał, ale miło było by zobaczyć kogoś lepszego niż on. Mówi się o Kolarovie, to byłoby chyba dobre rozwiązanie, ale on sporo zarabia, ale cóż. Może zgodziłby się obniżyć pensję chociaż trochę. Wiecie kogo bym chciał tak naprawdę? Nie wiecie :lol: to wam powiem: Marcelo z Realu. Wiem, drogi, wiem, dużo zarabia, wiem że trudne do zrealizowania ale Real ma też Fabio Coentrao, więc może by się zgodzili. Jako że mój brat jest fane Realu coś tam o nim wiem, bo jak gra to wychwala go po każdym meczu. To takie marzenie, nie bijcie :oops: Bale? Już nic lepiej nie mówie o lewej obronie...
Pomoc
Jeśli będziemy grali trzema pomocnikami w środku, a zakładam że tak to wiadomo, że Pirlo rulez. Marchisio i Vidal to też oczywiste oczywistości, ale jedyny Padoin jako ich jedyny zmiennik to zdecydowanie za mało w obliczu nadchodzącej Ligi Mistrzów. Oczywiście on może zostać, ale przydało by się ściągnąć też kogoś jeszcze i nalepiej nie wydawać dużo kasy. Oczywiste wydaje się dla mnie, że Marotta powinien powalczyć o Montolivo. Byłby on dobrym uzupełnieniem środka pomocy i byłaby rywalizacja o pierwszy skład, a to by się przydało. Pozwolicie że skrzydła potraktuję już jako atak przy 4-3-3.
Atak
No cóż... Moim skromnym zdaniem to tu mamy największy problem. Bo coś ostatnio brameczek nie ma. Alex niestety już kończy grę dla Juve. Boriello raczej nie zostanie z nami, a jeśli to jako dalekie uzupełnienie składu. Matri ostatnio zawodzi, szkoda. Quagliarella? Coś go Conte nie kocha bo gra mało, ale napewno nasz trener wie co robi i jeśli Quag gra mało to znaczy że nie ma rewelki. A Mirko Vucinić raczej będzie grał i to w pierwszym składzie. Jako LW czy jak to tam się zwie. Przydałby się napadzior na szpicę, bardzo skuteczny napadzior, i ktoś na RW. Pytanie: kto? Hmm... Niby jest wielu dobrych zawodników ale kogo by wybrać? Rossi- fajnie, może nawet cena niższa po kontuzji ale właśnie- jak on będzie grał po kontuzji? Jovetić budzi moje wątpliwości, ale sam nie wiem czemu... Po prostu może nie znam go zbyt dobrze, nie wiem. Lavezzi? jest raczej na pozycję Vucinicia, ale nie mówię nie. Higuain? Benzema? Neymar?
Ktoś inny? nie wiem, ale wiem że jeśli ma to być następca Alexa, choć wolę unikać takich porównań to musi to być bomba. No i RW. Ktoś jak Di Maria(może nie on ale ktoś w tym stylu)W sumie jeśli Rossi był by tani to może kupić Rossiego plus kogoś jeszcze. Ale moim zdaniem to właśnie atak jest naszym największym problemem. Pepe, Esti, Elia, Giac, Krasic. Dwóch/trzech pewnie odejdzie. Kogo bym zostawił? Na pewno Pepe. Giaccherini też powinien zostać. Być może jeszcze jeden Esti nie gra rewelacyjnie ale jako uzupełnienie mógłby zostać i podejrzewam zostanie. Elia? Conte rasista nie da mu pograć :C Ciekawe co z nim zrobią. Krasić? Lubię go ale jak nawet nie jeździ na mecze to chyba lepiej sprzedać. Ale moim zdaniem latem a nie teraz. Może się obudzi.
Podsumowanie
Pewnie dostaniemy na transfery ok 50 mln euro. Z mądrych sprzedaży może 30? Albo i więcej bo jeszcze są wypożyczeni jak Melo, Ziegler (swoją drogą ciekawe co z nim) itp. Ok. 80 mln na transfery przy pomyślnych wiatrach? To sporo. Bo na odszkodowanie przed letnim oknem transferowym nie ma co liczyć. Ale i za 80 mln da się kupić niezłych graczy. Jest z czego wybierać.
O wielu ciekawych zawodnikach nawet nie wspomniałem bo i tak się zbyt rozpisałem. Wiem że nie wszyscy lubią czytać takie długie posty.
Nie jestem żadnym specjalistą czy super-mega-znawcą jak niektórzy tutaj :C ale po prostu kocham Juve. Dlatego nie bijcie za moje pomysy (ten z Marcelo rulez
) Ja po prostu przedstawiam Wam swoją wizję, a co.
Forza Juve, pozdrawiam.

Myślę że to nasza najlepiej obsadzona pozycja i tu nie ma problemu. Pewnym numerem jeden jest Gigi i ma godnego zmiennika czyli Storariego. Jeśli Alex Manninger chciałby zostać to nie mam nic przeciwko, dużo raczej nie zarabia i nie był by kłopotem, ale jeśli chciałby pograć, a u nas raczej nie ma na to szans to trzecim goalkiperem powinien być ktoś z naszych młodych i zdolnych.

Mamy sześciu nominalnych obrońców, narazie na Serie A starcza, ale w razie kontuzji czy ewentualnej Ligi Mistrzów w przyszłym roku (mam nadzieję, ale wolę nie zapeszać

Jeśli będziemy grali trzema pomocnikami w środku, a zakładam że tak to wiadomo, że Pirlo rulez. Marchisio i Vidal to też oczywiste oczywistości, ale jedyny Padoin jako ich jedyny zmiennik to zdecydowanie za mało w obliczu nadchodzącej Ligi Mistrzów. Oczywiście on może zostać, ale przydało by się ściągnąć też kogoś jeszcze i nalepiej nie wydawać dużo kasy. Oczywiste wydaje się dla mnie, że Marotta powinien powalczyć o Montolivo. Byłby on dobrym uzupełnieniem środka pomocy i byłaby rywalizacja o pierwszy skład, a to by się przydało. Pozwolicie że skrzydła potraktuję już jako atak przy 4-3-3.

No cóż... Moim skromnym zdaniem to tu mamy największy problem. Bo coś ostatnio brameczek nie ma. Alex niestety już kończy grę dla Juve. Boriello raczej nie zostanie z nami, a jeśli to jako dalekie uzupełnienie składu. Matri ostatnio zawodzi, szkoda. Quagliarella? Coś go Conte nie kocha bo gra mało, ale napewno nasz trener wie co robi i jeśli Quag gra mało to znaczy że nie ma rewelki. A Mirko Vucinić raczej będzie grał i to w pierwszym składzie. Jako LW czy jak to tam się zwie. Przydałby się napadzior na szpicę, bardzo skuteczny napadzior, i ktoś na RW. Pytanie: kto? Hmm... Niby jest wielu dobrych zawodników ale kogo by wybrać? Rossi- fajnie, może nawet cena niższa po kontuzji ale właśnie- jak on będzie grał po kontuzji? Jovetić budzi moje wątpliwości, ale sam nie wiem czemu... Po prostu może nie znam go zbyt dobrze, nie wiem. Lavezzi? jest raczej na pozycję Vucinicia, ale nie mówię nie. Higuain? Benzema? Neymar?

Pewnie dostaniemy na transfery ok 50 mln euro. Z mądrych sprzedaży może 30? Albo i więcej bo jeszcze są wypożyczeni jak Melo, Ziegler (swoją drogą ciekawe co z nim) itp. Ok. 80 mln na transfery przy pomyślnych wiatrach? To sporo. Bo na odszkodowanie przed letnim oknem transferowym nie ma co liczyć. Ale i za 80 mln da się kupić niezłych graczy. Jest z czego wybierać.
O wielu ciekawych zawodnikach nawet nie wspomniałem bo i tak się zbyt rozpisałem. Wiem że nie wszyscy lubią czytać takie długie posty.
Nie jestem żadnym specjalistą czy super-mega-znawcą jak niektórzy tutaj :C ale po prostu kocham Juve. Dlatego nie bijcie za moje pomysy (ten z Marcelo rulez

Forza Juve, pozdrawiam.
- @D@$
- Juventino
Dobra, bo wczoraj leciałem na mecz i nie napisałem ogólnie o mercato. W sumie obrona i pomoc jest niezła, więc jak się szarpnąć na kogoś do ataku to teraz. Teoretycznie, bo nie sądzę by polityka klubu jakoś znacząco się zmieniła, więc dalej zakupy za jednego w granicach 40-50 mln bym się nie nastawiał i może dobrze. Mi tam w sumie pasuje że gra się nie opiera na formie jednego zawodnika (patrz: Diego) i ta "odpowiezialność" rozkłada się na cały zespół. To oczywiście może mieć konsekwencje jak wczoraj, że nie ma kto pociągnąć, ale grunt by znaleźć zloty środek. Kto do ataku? W sumie to nie wiem, pytanie też czy tylko mowimy o środku, czy też o tych bocznych tzw. kreatywnych, a może tylko o nich? Parę stron temu była gadka o Torresie o ile jestem daleki od zdania, że jest słaby, stary, brzydki i się skończył, to kupuje argument @pumexa że to Hiszpan i to z wysokim kontraktem. Nie jestem uprzedony do żadnej nacji, ale jednak mam uraz do mieszanek włosko-hiszpańskich. Higuain? Kusząco, ale nie za 30 mln wzwyż o którym się mówi. Marotta musi badać sprawę, a nuż Argentyńczyk kompletnie będzie poza planami i zostanie puszczony w promocji, ale generalnie na to się nie zanosi, choć nie powiem: on, Matri i np. Quagliarella to już wygląda (jako 3 opcje na jedną pozycję). Tevez? Chyba nikt go w Juve nie chce (a przynajmniej Marotta), więc chyba nie ma o czym gadać. Aha, zaobserwowałem tu "akcję": kto następcą Del Piero. Problem polega chyba jednak na tym, że Conte niekoniecznie widzi w składzie tego typu zawodnika, bo albo mamy "9" albo skrzydlowych (mniej lub bardziej defensywnych) albo pomocników środkowych ktorzy jednak sporo daję w defensywie i czyszczą pole Pirlo. Z tym Giovinco... Zawsze go lubilem, więc ciągle widze go spowrotem, ale wiadomo, nie za 8-10 mln. Albo wynegocjowac góra 6-7 mln, albo przeczekać rok z konkursem kopert, aż taki niezbędny nie jest, no i wiele też od samego Seby zależy. Jovetic? Może być, pytanie czy może grać jako prawy napastnik, no i za powyżej 20 mln. Jak ma być wywindowany jak Sanchez czy Pastore, to sory, ale lepiej kogoś innego szukać. Ktoś tu pisał że Liverpool go chce i dlatego będzie ciężko. Fajnie, tylko, że oni dołowali 2 sezony podobnie jak Juve, z tym, że kontynułują tą "passę", więc pytanie czy sam zawodnik byłby mocn zainterosowany i czy by pasował.
W sumie popisałem tyle, ale sam nie wiem, chyba jeszcze za wcześniej na jakieś konkrety, wiele się jeszcze nazwisk przewinie. Co do obrony i środka pomocy, pewnie jakies korekty będą, ale na wielkie nazwiska bym się nie nakręcał, chyba że o Montolivo jeszcze powalczymy.
Z Tym Lavezzim, chwytliwe nazwisko na tym forum, ale sam nie wiem czy jego akurat potrzebujemy. Kupe kasy by kosztował a nie wiem czy dałby więcej niż taki Mirko. Z reszta całe Napoli pokazuje, że spinają się na ważne mecze, a z tymi średniakami też mają problemy i to większe niż Juve, więc czy taki Lavezzi byłby zawodnikiem robiącym różnicę z "ogórkami" skoro średnio to wykonuje w Napoli (za daleko poszedłem?
)?
Aha, ostatnie twoje zdanie, akurat Giaccherini jest w tym sezonie zawodnikiem stosowanym typowo rotacyjnie, abonamentu na grę w pierwszym składzie napewno nie ma. Czasem kogoś zastąpi, ale czasem w ogóle nie wejdzie.
W sumie popisałem tyle, ale sam nie wiem, chyba jeszcze za wcześniej na jakieś konkrety, wiele się jeszcze nazwisk przewinie. Co do obrony i środka pomocy, pewnie jakies korekty będą, ale na wielkie nazwiska bym się nie nakręcał, chyba że o Montolivo jeszcze powalczymy.
Ja też nie, natomiast jako chamowate (jak już jesteśmy w tej terminologii) można uznać jego zachowanie kiedy kopnął leżącego zawodnika, bodajże Lichtsteinera.Mietson pisze:Tak nawiasem, to mam prośbę. Jak ktoś ma czas i chęci to niech odkopie te wyjątkowo obraźliwe wypowiedzi Giovinco bo, autentycznie, żadnej sobie nie przypominam.
Toś pojechał. Jeśli narzekasz na Matriego to co powiesz o Borrielo czy Quagliarelli? Na Matriego można narzekać, że czasem uderzy tak a nie tak, ale jednak w każdym meczu ma te sytuacje (samo to go różni od Amauriego) i w miarę regularnie strzela (16 bramek w 2011 co jest przyzwoitym wynikiem, chyba że każdego chcecie porównywac do Ronaldo, Messiego czy Van Piersiego, aha i też na niego na początku sezonu nie tak często stawiano). Poza tym schodzi na skrzydło, cofa się, walczy, więc porównanie do Amauriego co stoi jak kloc i czeka na cud jest trochę nie na miejscu. Być może Matriemu grało by się lepiej z podobnym do siebie zawodnikiem, czyli np. jak z Tonim w zeszłym sezonie (wymienność pozycji), no ale nie zawsze się ma czego sę chce i też narzekać nie powinien.pumex pisze:Coraz bardziej dojrzewa we mnie złudna nadzieja, że po sezonie nie tylko pozyskamy światowej klasy cofniętego napastnika, ale również sprzedamy kloca Matriego i w jego miejsce przyjdzie również ktoś topowy. Matri to jest karykatura piłkarza, niewiele mniejsza niż Amauri. Mamy z Włocha taki pożytek, jaki zapewne mielibyśmy z Brazola.
Aha, czyli wolisz napastnika który ma gola jednego i od pół roku szuka formy? Fajnie. Na dziś to prędzej Fabio jest na wylocie, jak Matri odejdzie latem to się bardzo zdziwię, co nie znaczy że atak nie potrzebuje wzmocnień, bo np. Borrielo póki co nie liczę by został. Quagliarella? Pól na pół z nastawieniem, że jednak zostanie.pumex pisze:Co to za napastnik, co przy takiej ilości sytuacji ma na koncie 9 bramek, jest wolny jak pierun, techniki brak, gra głową nie najlepsza, jego mobilność w niektórych meczach jest zatrważająca. Ileż można :doh: (...) Matri nam potrzebny nie będzie, a w odwodzie po stokroć wolę Q.
Weź poprawkę że to liga holenderska gdzie od drużyn ze środka i dołu nie odstają zbytnio zespoły Ekstraklasy.mateusz6 pisze:Nie widziałem go w akcji, ale czy ktoś kto ma takie staty w tym wieku może być słaby? Nie sądzę by dostawał więcej podań od Matriego.
Myślę, że Giovinco jako prawonożny gracz też mógłby na prawą schodzić, czy tam nominalnie grać.Szikit pisze:Tak, ale Vucinic pokazał kilka razy, że na prawej też się odnajduje. W niektórych meczach zmienia strony i gdyby wrócił Giovinco to mogliby robić to częściej.
Ja już widziałem Vucinicia w tym sezon ie na szpicy i generalnie średni pomysł (przypomnę: początek sezonu-tak do trzeciego meczu-Matri ławkował a Mirko grał na czubie w takim 4-1-4-1, mecz czy dwa po Milanie prześliśmy na 4-3-3 już z Alessandro). Mirko to boczny (lewy) lub cofnięty napastnik, z resztą pokazał wczoraj że różnie u niego w roli snajpera. Żeby nie było, lubię Mirko i ciągle się ciesze że przyszedł, co nie znaczy że nie mogę go czasem krytykować. Ogólnie wczoraj zabrakło trochę zespołowości w końcowej fragmentach akcji i nie tyczy się to tylko Vucinicia, Giaccherini mógł w jednej sytuacji podac właśnie do Mirko (zamiast strzelać) i byłby gol.evilboy pisze:@Dante93: a tak mnie teraz naszło... może Vucinić na środek zamiast Matriego, a na lewej Gio? :C
Spoko, wygramy Z Catanią i będzie bilans punktowy drugiej rundy jak z 4 pierwszych meczów pierwszejArbuzini pisze:Odnoszę wrażenie, że nie mamy już tego pazura z początku sezonu, dlatego że trzeba było przystopować. Conte rotuje może 3-4 piłkarzami i jakbyśmy tak dalej grali to zajechaliby się na śmierć. Szeroka kadra mile widziana.
Spokojnie przy grze na trzech frontach, w drużynie znalazłoby się miejsce i dla Vucinicia, i dla Giovinco, i nawet dla gwiazdy typu Rossi, czy Lavezzi. Należałoby tylko pozbawić Pepe i Giaccheriniego statusu pupilka. To są typowi zawodnicy do rotacji.

Aha, ostatnie twoje zdanie, akurat Giaccherini jest w tym sezonie zawodnikiem stosowanym typowo rotacyjnie, abonamentu na grę w pierwszym składzie napewno nie ma. Czasem kogoś zastąpi, ale czasem w ogóle nie wejdzie.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
80 baniek? :shock: :shock: :shock:Argonessar pisze: Pewnie dostaniemy na transfery ok 50 mln euro. Z mądrych sprzedaży może 30? Albo i więcej bo jeszcze są wypożyczeni jak Melo, Ziegler (swoją drogą ciekawe co z nim) itp. Ok. 80 mln na transfery przy pomyślnych wiatrach? To sporo. Bo na odszkodowanie przed letnim oknem transferowym nie ma co liczyć. Ale i za 80 mln da się kupić niezłych graczy. Jest z czego wybierać.
Nie ma żadnych szans na taką kwotę. Może z 50 jeśli znajdą się łosie na Krasicia, Melo i Zieglera...
- Łoles
- Juventino
transfery.info powołując się na L'Equipe podaje że PSG chce Suareza.
Jeżeli przejdzie gdziekolwiek, byle nie do nas, to ja będę zadowolony.
Nie jest zwolennikiem Suareza, imo piłkarz mocno przereklamowany. I nie wart zainteresowania.
Jeżeli przejdzie gdziekolwiek, byle nie do nas, to ja będę zadowolony.
Nie jest zwolennikiem Suareza, imo piłkarz mocno przereklamowany. I nie wart zainteresowania.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."