Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:43

Po dzisiejszym meczu w lato koniecznie Giovinco i kogos pokroju Higuain/Benzema/Dzeko. Gdybysmy mieli prawdziwego napastnika, w tym sezonie mielibysmy co najmniej kilka punktow wiecej :/

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:43

www.transfermarkt.co.uk/en/john-guidett ... 98596.html
tego gościa poproszę. Nie widziałem go w akcji, ale czy ktoś kto ma takie staty w tym wieku może być słaby? Nie sądzę by dostawał więcej podań od Matriego.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:45

Arbuzini pisze:Też myślałem o Radu, ale on ostatnio chyba sobie jakąś krzywdę w kolano zrobił.

O cenie Kolarova nie będę dyskutował, bo ciężko oszacować, czy pójdzie za 13 mln E, czy za 17. Sporo czynników się na to składa.
No i tu właśnie może być duża różnica (finansowo). Dodajmy jeszcze zarobki (ludzie zazwyczaj patrzą tylko na kwotę transferu) - Radu gorszy, ale tańszy i pewnie zadowoliłby się 1,8 - 2,0 mln, a Kolarov ~3 mln. O ile w ogóle można Serba brać pod uwagę, bo np o Sahinie też są newsy, a każdy zapytany kibic Realu twierdzi, że on się nigdzie nie wybiera. Trzeba poczekać do lata z pomysłami, bo Caceres się może tam zadomowić, albo PDC utrzymać formę.

EDIT:
jakku1 pisze:@Alina
Nie sadze, ze latem przyjdzie jeszcze ktos do obrony.
Tak. Mój wywód idzie właśnie mniej-więcej w tę stronę.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2012, 21:24 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:49

Coraz bardziej dojrzewa we mnie złudna nadzieja, że po sezonie nie tylko pozyskamy światowej klasy cofniętego napastnika, ale również sprzedamy kloca Matriego i w jego miejsce przyjdzie również ktoś topowy. Matri to jest karykatura piłkarza, niewiele mniejsza niż Amauri. Mamy z Włocha taki pożytek, jaki zapewne mielibyśmy z Brazola. Matri przyzwoicie wypada, gdy trzeba odebrać piłkę, ale jak już się ją ma, to koleś bardziej przeszkadza niż pomaga. Daliśmy za niego furę kasy, masakra :angry:
W lecie poproszę 3 porządne transfery, nic więcej. Bez spleśniałych ogórków i wiecznych rezerwowych, w których zaopatrujemy się już od kilku lat.

Płacenie 5mln za Estigarcośtam uznam za sabotaż!

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 21:06

Oj już tak nie narzekaj na Matriego Pumi :D Faktycznie, ostatnio gra marnie, ale cala druzyna tez spisuje sie gorzej. Marchisio tez mamy sprzedac?; /

No i co sądzisz o Giovinco po dzisiejszym meczu?

@Alina
Nie sadze, ze latem przyjdzie jeszcze ktos do obrony. Ewentualnie wypozyczymy jakiegos "Stendardo". Raczej skoncentrujemy sie na ataku i skrzydlowych. W defensywie mamy jako taka glebie:

PO: Lichtsteiner, Caceres
LO: Chiellini, De Ceglie
SO: Barzagli, Bonucci, Chiellini, ew. Caceres

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 21:28

Jeśli Marotta ma dalej nie przeskakiwać pułapu 15 mln E to może lepiej żeby do ataku nie ściągał nikogo oprócz Giovinco ;).

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 21:43

Taki Jovetic był by bardzo pożyteczny w dzisiejszym meczu.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 22:18

Dante93 pisze:Seba kolejny raz, sukcesywnie udowadnia Juventusowi, jak głupim był, że 'z zasady' nie stawial na Włocha.
Jak dla mnie zdecydowanie powinien wrócić i zająć lewe skrzydlo.
Tylko że... w naszych taktykach nie ma lewego skrzydła :roll:
W 3-5-2 gra dwóch wysuniętych bocznych obrońców, więc notabene jest to tożsame z 5-3-2.
W 4-3-3 zaś mamy z przodu trzech napastników... i niestety - tym stojącym (bo przecież nie "biegającym") po lewej jest Vucinić.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 22:18

^FAZZI^ pisze:Taki Jovetic był by bardzo pożyteczny w dzisiejszym meczu.
Nie tylko w dzisiejszym, ale ja już podziękuję za graczy ofensywnych kupowanych do 15 mln E. Lepiej te pieniądze wydać na pomoc albo nawet obronę ;).

evilboy
To Vucinicia nie można na ławie posadzić? :shock:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 22:37

Chodziło mi o lewą strone ataku. Zwał jak zwał, każdy wie o ktorą pozycje chodzi :wink:
Widze, że częśc sie wyleczyła z chorego poglądu, że Czarnogórzec jest lepszy od Giovinco.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 22:53

mateusz6 pisze:www.transfermarkt.co.uk/en/john-guidett ... 98596.html
tego gościa poproszę. Nie widziałem go w akcji, ale czy ktoś kto ma takie staty w tym wieku może być słaby? Nie sądzę by dostawał więcej podań od Matriego.
Statystyki fakt świetne problem w tym, że jest formalnie zawodnikiem City.
Jeszcze lepsze jest to, że w swoich 4 ostatnich meczach ligowych miał 3 hat-tricki i to z zespołami jak Twente czy Ajax.
Widząc naszą nędzę w ataku chętnie zaryzykowałbym z tym zawodnikiem.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 22:54

Kupujemy Vucinicia za 15 mln, żeby posadzić go na ławce? W tej chwili to, mimo wszystko, nasz najlepszy napastnik, bo jako jedyny cośtam z przodu tworzy, więc byłoby bez sensu wymienianie go na kogoś innego.

I nie - nie jestem z tych hejtujących Giovinco, dalej mam jego zdjęcie powieszone przy biurku obok innych juventinich i dalej uważam, że to świetny piłkarz. Po prostu wydaje mi się, że skoro mamy pupilka Conte - Giacchieriniego, to nie sprowadzimy do Turynu piłkarza o tak zbliżonej charakterystyce. Szczególnie, że Seba po latach zmarnowanych w Juve, nie zdecyduje się na opcję gry w systemie rotacji lub wchodzenia od czasu do czasu w zależności od rywala.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 22:59

evilboy pisze:Kupujemy Vucinicia za 15 mln, żeby posadzić go na ławce? W tej chwili to, mimo wszystko, nasz najlepszy napastnik, bo jako jedyny cośtam z przodu tworzy, więc byłoby bez sensu wymienianie go na kogoś innego.

I nie - nie jestem z tych hejtujących Giovinco, dalej mam jego zdjęcie powieszone przy biurku obok innych juventinich i dalej uważam, że to świetny piłkarz. Po prostu wydaje mi się, że skoro mamy pupilka Conte - Giacchieriniego, to nie sprowadzimy do Turynu piłkarza o tak zbliżonej charakterystyce. Szczególnie, że Seba po latach zmarnowanych w Juve, nie zdecyduje się na opcję gry w systemie rotacji lub wchodzenia od czasu do czasu w zależności od rywala.
Tak, ale Vucinic pokazał kilka razy, że na prawej też się odnajduje. W niektórych meczach zmienia strony i gdyby wrócił Giovinco to mogliby robić to częściej.
Giaccherinni jest podobnym typem piłkarza, ale Seba jest lepszy. Więc mamy go nie kupowac, bo mamy już niskiego Włocha? Nie kupujmy Jovetica, mamy Aleksa!
Dla mnie bez sensu :roll: Ustawmy się z Sebą, nakłońmy go do przejścia do nas. Parma to zaakceptuje i wystarczy koło 6mln, żeby oddali pół karty. Nie będą go trzymać na siłę.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 23:02

evilboy pisze:Kupujemy Vucinicia za 15 mln, żeby posadzić go na ławce? W tej chwili to, mimo wszystko, nasz najlepszy napastnik, bo jako jedyny cośtam z przodu tworzy, więc byłoby bez sensu wymienianie go na kogoś innego.
To pięknie pokazuje siłę obecnego Juve. Taki pseudo piłkarz jak Mirko , jest naszym najlepszym napastnikiem :) Ale niestety muszę się z toba zgodzić, chociaż uważam, że Alex nie grałby gorzej.
Na kogo są nadzieję w lato ? Jovetic myślę, że niemozliwe, gracz z takim potencjałem nie przejdzie do słabego Juve tylko gdzieś do Anglii, porównywalna sytuacja z Lavezzim. Może kupimy jakiś kolejny odpad z Romy ? Boriello zapewne wykupimy i na nim i Estigarribie będziemy budować skład w przyszłym roku.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 23:26

Jedno jest pewne musimy stanąć na głowię w lato aby ściągnąć gracza topowego Lavezi Jovetić, obojętne mi to jednak to musimy być gracz szybki z dobrym dryblingiem i dobrym strzałem.

Zablokowany