Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 16:04

Pogromu 4-1 z poprzedniego meczu raczej się nie spodziewam,ale liczę na coś więcej niż wymęczone 1-0 i drżenie o frajerską stratę punktów do ostatniej minuty ;) Mamy 'wirtualne' 6 pkt w zapasie nad Milanem, które trzeba obowiązkowo zdobyć ,bo z takimi drużynami jak Parma czy Bolonia musimy wygrywać ,niezależnie od tego czy gramy u siebie czy na wyjeździe i jakimi seriami zwycięstw/bez porażki/bilansem u siebie./kogo silnego pokonał dysponuje nasz przeciwnik.

topboxing.pl zapraszam :)
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 16:15

Nie spodziewam się łatwej przeprawy. Ta dłuższa przerwa może różnie na nas wpłynąć. Niemniej jednak mecz ten musimy wygrać, lada chwila zaczyna nam się bardzo ciężki maraton z samą czołówką. Musimy zatem wygrać oba zaległe mecze, wrócić na lidera i powiększać przewagę.

W składzie pewnie wielkich zmian nie bedzie. Na 0 z tyłu i aby była chociażby 50% skuteczność a będę spokojny. Te 3 pkt. są obowiązkowe!

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 16:20

Spodziewam się ciężkiego meczu. Każdy, dający nam 3 punkty wynik biorę w ciemno. Mam nadzieję, że szybko strzelimy gola i będziemy "prowadzić" grę cały mecz. Ponownie chciałbym zobaczyć Caceresa. Fajnie jakby Matri coś strzelił. 3-5-2 czy 4-3-3? Nieważne, ważne są tylko i wyłącznie 3 punkty.

FORZA!

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 16:39

3 pkt MUSZĄ wrócić do Turynu. Nie ma innej opcji. Jeżeli myślimy o Scudetto to takie mecze trzeba wygrywać. Szkoda, że nie potrafimy ogrywać ogórków jak Milan, tylko zawsze się męczymy. Konieczne będzie strzelenie pierwszej bramki w pierwszych 20min, potem ponowne ukłucie i kontrola spotkania. Inaczej będziemy znowu się męczyć, cisnąc, panikować i możemy pogubić punkty. Mam nadzieję, że nie będę znowu siedział i się denerwował przez cały mecz, tylko obejrzę go w spokoju, bez stresu.

Jeżeli chodzi o skład, to nie mam swojego typu. Mnie tylko obchodzi komplet punków. Fajnie byłoby zobaczyć Caceresa i Elie.

Do ROBOTY Juve. Zlejcie ich :-D

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 16:54

Jak dla mnie to mogą i wystąpić w ustawieniu 1-9-1-1 byle by to były 3 punkty.
Takie mecze trzeba wygrywać, nie ma innej opcji.
Każdy inny wynik niż wygrana będę traktował jako porażkę.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 17:24

Kubba pisze:
kosciu88 pisze:Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.
Jak dla mnie taktyka troche zbyt defensywna ale mam nadzieje ze Conte wie co robi i przywiezie 3 punkty.
Jak gra z 3 obrońcami może być dla Ciebie "zbyt defensywna"?
Bardzo dobra taktyka, aby zneutralizować pomoc Parmy. Z tyłu są dość słabi więc jak wykonamy powyższe zadania powinni być dobrze.
Lichtsteiner i De Ceglie dla mnie sa bardziej obroncami niz pomocnikami, dlatego uwazam ze zbyt defensywnie. Wolalbym 4 3 3 np z Lichtsteinerem i Caceresem lub DC na bokach obrony ale mam nadzieje ze Conte wie co robi.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
yamakasi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 17:27

Juve nie przegrało od 22 spotkań w serie a a ostatni raz przegrali 0-1 z... Parmą, więc jak to mówił Capello bodajże "najpierw tego nie przegrajmy a potem pomyślmy o zwycięstwie". Parma to nie ogórki ale sposób na ich zatrzymanie jest banalnie prosty: wystarczy wyłączyć z gry Sebastiana Giovinco, bez motoru napedowego w postaci młodego Juventino Parmie zdobycz punktowa nie grozi :)

Na koniec apel do Sebastiana:
Giovinco jak chcesz grac w przyszłym sezonie w zespole mistrza Włoch to nie rób dziś niczego czego potem będziemy wszyscy żałować :)

To My Jesteśmy JUVENTUSEM :)
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 17:42

mrozzi pisze: Parma gra raczej otwartą piłkę, mam nadzieję, że nie zaprezentuje takiego antyfutbolu jak choćby Siena w ostatnim meczu u nas w Turynie.
Mrozzi, mundry z Ciebie chłopak, mówisz merytorycznie, więc błagam nie powtarzaj bzdur po Darku Szpakowskim. Nie ma czegoś takiego jak "antyfutbol".
Takie słówko sugeruje, że jeśli ktoś stawia w meczu na defensywę i nie wpuszcza Naszej Ukochanej Drużyny do swojej bramki, to robi coś złego(dlatego jest tak popularne wśród kibiców Barcelonki :) ).

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 17:52

Składy:
JUVENTUS (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia - Matri, Vucinic
Ławka: Storari, Caceres, Padoin, Giaccherini, Del Piero, Borriello, Quagliarella

trochę dziwi mnie Esti w pierwszym ale widać zasługuje na kolejne szanse.

PARMA (3-4-3): Pavarini - Zaccardo, Ferrario, Lucarelli - Valiani, Morrone, Mariga, Modesto - Floccari, Giovinco, Biabiany
ławka: Mirante, Jonathan, Sabtacroce, Gobbi, Musacci, Palladino, Okaka.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2012, 17:57 przez charles, łącznie zmieniany 1 raz.

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 17:53

Tak jak pisałem przy okazji meczu z Bologną, Parma to typowy słabiak i z takimi po prostu musimy wygrywać. I dziwią mnie głosy osób obawiających się tego spotkania... Jedyne czego tak naprawdę możemy się obawiać, to że Parma zamuruje się pod własną bramką i skończy się na 0-0.

Będzie dobrze! :)

Esti w pierwszym składzie? Hmmm, walczak z niego, nie ma co. No i chyba lepszy technicznie od Kuczera.

@mrozzi: nie mówi się antyfutbol, tylko catenaccio :wink:
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2012, 17:55 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
yamakasi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 17:55

Będzie okazja żeby porównac wyczyny Estigarribii i Giovinco. Miejmy nadzieję że dziś Paragwajczyk stanie na wysokości zadania.

kogut

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 17:57

Jak długo jeszcze tacy piłkarze jak Bonucci, Estigarriba czy Matri będą ciągnięci za uszy? Rozumiem, że Conte bronią wyniki ale korona z głowy by mu nie spadła a i gra nie wyglądała by gorzej gdyby zagrał Caceres, De Ceglie i Quagliarella.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 18:01

Rasista (conte) już zaczyna mnie irytować z tym Elia. Co mu szkodzi dać go na 20 min i zamknąć usta wszystkim hejterom ? Znowu kapitalny skład, który od września się nie zmienia. Dzisiaj porażka albo kolejny remis i niektórzy już może, zdejmę klapki z oczu. Setny remis w tym sezonie ? Czy może następca Cannavaro (Bonucci) sprezentuję pierwszą porażkę w sezonie. Ile setek dzisiaj Matri zepsuje ?

yamakasi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 18:01

kogut pisze:Jak długo jeszcze tacy piłkarze jak Bonucci, Estigarriba czy Matri będą ciągnięci za uszy? Rozumiem, że Conte bronią wyniki ale korona z głowy by mu nie spadła a i gra nie wyglądała by gorzej gdyby zagrał Caceres, De Ceglie i Quagliarella.
Po co rotować składem??? Zwycięskiego składu się nie zmienia jak to mówią a póki co wyniki Conte sa conajmniej dobre więc niech robi swoje. Quagliarella swoją drogą szału na boisku nie robi a Caceres potrafi strzelac ale póki co gubi sie w innych aspektach gry, a nie kazdy bedzie mu piłki wystawiał jak piłkarze milanu więc cierpliwości.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 18:02

Zobaczycie, dzisiaj będziemy znowu cierpieć przez bezpłodność Estiego, zagrania na styku Bonucciego i zero ciągu na bramkę Matriego. Ehh, znowu to samo.

Zablokowany