Mercato (2012-2014)
- Pan Mietek
- Juventino
A co on powiedział? Ja sobie nic nie przypominam co mogłoby być chamskie. Wiele osób tutaj wygaduje różne rzeczy ale z tego co mi wiadomo to z miejscowymi kibicami on ma dobre relacje.pablo1503 pisze:Cham ze względu na swoje wypowiedzi. Nie chodzi mi o to, że gra z 'dyszką', tylko o to, że prawdopodobnie on dostanie 10 po Alexie, a w żadnym wypadku na to nie zasługuje.
"Prawdopodobnie" dostanie 10? Niech to posłuży za komentarz. Sam sobie dorabiasz teorię do faktów.
Hmmm....więc zakładasz, że Milan nigdy nie będzie miał lepszego piłkarza niż Maldini? W przypadku dyszki w Legii, kierując się Twoim tokiem myślenia to była bardzo słuszna decyzjastahoo pisze:Jest to zły pomysł, bo robisz to pod wpływem emocji i chwili. Nie zastrzeżono numeru po np. Platinim, nie zastrzeżono po innych wielkich swoich czasów. Pewnie w najbliższej przyszłości nie, ale wierzę, że kiedyś pojawi się większy od Alexa, który przyćmi jego legendę (Giovinco).
Ee! Toż to prawie bluźnierstwo :naughty:stahoo pisze:Giovinco
Uwielbiam takie składnieDante93 pisze:10 mln za połówke Seby raczej w żadnym wypadku nie damy

Tak nawiasem, to mam prośbę. Jak ktoś ma czas i chęci to niech odkopie te wyjątkowo obraźliwe wypowiedzi Giovinco bo, autentycznie, żadnej sobie nie przypominam.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2012, 17:33 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
Ja to nigdy nie zrozumiem tego całego wielkiego szumu do zastrzegania numeru na koszulce. Bo co bo jakiś inny wybitny gracz grał z tym numerem? Co z tego? Nie ma co do tego wątpliwości, że Giovinco jest bardzo dobrym piłkarzem i przydałby się nam, a z jakim numerem miałby grać to mnie nie interesuje. Zresztą Juve bardzo nieładnie potraktowało Sebe, ale na Juve złego słowa powiedzieć nie można nawet jak traktują Cię jak śmiecia, a potem chcą cię z powrotem...
Pomyślcie trochę.
Pomyślcie trochę.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
dlaczego juve potraktowalo go jak smiecia? ja tego nie rozumiem, nie gral bo trenerzy uwazali ze jest slaby, czy to bylo prawda czy nie to inna sprawa.
juventus ma prawo pozbyc sie pilkarza ktorego nie chce
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Siviori, Platini, Baggio, Del Piero...
Niech historia trwa chłopaki... Mam tylko nadzieję, że dycha nie powędruje na plecy pierwszego - lepszego konusa. Poczekajmy... Póki co nikt nie jest godzien...
Niech historia trwa chłopaki... Mam tylko nadzieję, że dycha nie powędruje na plecy pierwszego - lepszego konusa. Poczekajmy... Póki co nikt nie jest godzien...
- Castiel
- Juventino
No to tak...czy pozbycie się Gio za marne pieniążki było sensowne jak zaraz chcieliśmy go z powrotem? Zresztą Seba jak grał to zawsze coś pokazał. Jakieś zagrożenie stworzył. Popatrz na to pozbyto się Gio...a kogo pozostawiono? Trenerzy...o tych trenerach to mi nawet nie wspominaj. Ferrara nie uczył się na błędach poza tym grał cały czas jednym systemem i zamiast Seby wystawiał kupionego za 25 mln Diego. Zach próbował wszystkiego tylko chyba nie młodych i do tego swój stary system bez odpowiednich piłkarzy.19 pisze:dlaczego juve potraktowalo go jak smiecia? ja tego nie rozumiem, nie gral bo trenerzy uwazali ze jest slaby, czy to bylo prawda czy nie to inna sprawa.
Numer ma dla Ciebie aż tak wielkie znaczenie? Co...co to w ogóle jest? Mi się zawsze wydawało, że przód koszulki jest ważniejszy.yanquez pisze:Siviori, Platini, Baggio, Del Piero...
- Dante93
- Juventino
Ahah uwierz sam sie z Siebie teraz śmieje :rotfl:Mietson pisze:Uwielbiam takie składnie
Widocznie kilkugodzinna walka z zimą źle wpływa na moje myślenie

Co do tematu 'dyszek', kto więc na nią zasluguje? Giovinco lub Rossi/Jovetić jak na moje oko.
- stahoo
- Juventino
To Milan założył. Ja nie. I oni postąpili wg mnie głupio.Mietson pisze:Hmmm....więc zakładasz, że Milan nigdy nie będzie miał lepszego piłkarza niż Maldini?stahoo pisze:Jest to zły pomysł, bo robisz to pod wpływem emocji i chwili. Nie zastrzeżono numeru po np. Platinim, nie zastrzeżono po innych wielkich swoich czasów. Pewnie w najbliższej przyszłości nie, ale wierzę, że kiedyś pojawi się większy od Alexa, który przyćmi jego legendę (Giovinco).
Nie wiem, Legia kompletnie mnie nie interesujeW przypadku dyszki w Legii, kierując się Twoim tokiem myślenia to była bardzo słuszna decyzja

- Castiel
- Juventino
Ma. Owszem, ale żeby to była jakaś sensowna i czymś podparta decyzja. Gio grał lepiej niż większość naszych zawodników. Niby się nie mieścił w planach trenerów...trenerów z bożej łaski...wystarczył jeden sezon w Parmie czy teraz drugi, żeby nagle się mieścił? I don't f.....g think so. To była głupia i pochopna decyzja.19 pisze:ale mi nie chodzi o sensownosc tej decyzji, tylko o to ze giovinco nie zostal potraktowany jak smiec, klub ma prawo pozbyc sie pilkarza
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tak. Numer 10 ma dla mnie bardzo duże znaczenie. La storia continua i tyle... Uważam, że warto pielęgnować tradycje. Mamy coś, czego nie mogą kupić arabusy. Dlaczego o to nie dbać?Castiel pisze:Numer ma dla Ciebie aż tak wielkie znaczenie? Co...co to w ogóle jest? Mi się zawsze wydawało, że przód koszulki jest ważniejszy.yanquez pisze:Siviori, Platini, Baggio, Del Piero...
Wiadomo, że nie znajdziemy szybko następcy ADP, ale niech dyszka trafi na plecy zawodnika światowej klasy...
- @D@$
- Juventino
Można na upartego powiedzieć, że rozpieszczony, niewdzięczny, coś w ten deseń, ale "cham" to nie jest dobre słowo.pablo1503 pisze:Cham ze względu na swoje wypowiedzi. Nie chodzi mi o to, że gra z 'dyszką', tylko o to, że prawdopodobnie on dostanie 10 po Alexie, a w żadnym wypadku na to nie zasługuje.Mietson pisze:Czemu cham? I czegoś tu nie rozumiem - co z tego, że gra z dziesiątką?
Pod wpływem emocji i chwili to by było po jakimś świetnym sezonie tudzież wielkim meczu gdy zaliczył np. 2 gole i 2 asysty. Tymczasem Del Piero jest rezerwowym więc to chyba nie to. Różnica z Paltinim jest taka, że Francuz choć genialny grał tu jakieś 5 lat, Alex spędził tu praktycznie całą karierę i jest kimś więcej niż dobrym zawodnikiem.stahoo pisze:Jest to zły pomysł, bo robisz to pod wpływem emocji i chwili. Nie zastrzeżono numeru po np. Platinim, nie zastrzeżono po innych wielkich swoich czasów. Pewnie w najbliższej przyszłości nie, ale wierzę, że kiedyś pojawi się większy od Alexa, który przyćmi jego legendę (Giovinco).
Podzielam zdanie @mietsona że najlepiej byłoby zastrzec numer, ale jeśli się tak nie stanie to już lepiej jakby dostał go wychowanek niż jakiś najemnik typu Tevez czy Zlatan co odejdzie po dwóch sezonach. Kiedyś takim naturalnym "spadkobiercą" dychy wydawał się właśnie Giovinco, teraz się trochę pokomplikowało, więc nie jest to takie oczywiste, ale jak już pisałem lepiej ktoś taki niż jakiś "gwiazdorek". Ale najlepiej byłoby zastrzec, bo jednak ten numer na plecach to pewna odpowiedzialność i może nawet dodatkowa presja (typu Diego co miał kreować całą grę).
Ale fakt, w sumie to tylko numer. Można i tak do tego podejść.
- evilboy
- Juventino
Ale hejtujecie tego Sebastiana :C
Giovinco to świetny piłkarz, był nim wcześniej i jest nim nadal. Nie sądzę, żeby w czasie pobytu w Parmie bardzo się rozwinął, ale widać, że jeśli gra często, potrafi utrzymać równą, wysoką formę. Nie zapominajcie, że nawet za czasów dobrego Juventusu Ranieriego (kiedy mieliśmy całkiem silny skład, z Nedvedem na skrzydle, a w ataku młodszym Alexem i Trezeguet - jedynie taktyka ssała) potrafił się wyróżnić i dyrygować naszą ofensywą.
Niemniej jednak, ciągle wydaje mi się, że to plotka, z jednej, prostej przyczyny. Conte gra futbol totalny, gdzie obrońcy atakują, a napastnicy bronią.
Giovinco nie ma żadnych wartości defensywnych.
Giovinco to świetny piłkarz, był nim wcześniej i jest nim nadal. Nie sądzę, żeby w czasie pobytu w Parmie bardzo się rozwinął, ale widać, że jeśli gra często, potrafi utrzymać równą, wysoką formę. Nie zapominajcie, że nawet za czasów dobrego Juventusu Ranieriego (kiedy mieliśmy całkiem silny skład, z Nedvedem na skrzydle, a w ataku młodszym Alexem i Trezeguet - jedynie taktyka ssała) potrafił się wyróżnić i dyrygować naszą ofensywą.
Niemniej jednak, ciągle wydaje mi się, że to plotka, z jednej, prostej przyczyny. Conte gra futbol totalny, gdzie obrońcy atakują, a napastnicy bronią.
Giovinco nie ma żadnych wartości defensywnych.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
Może Radu? LO to otwarty temat. Pytanie czy warto płacić za bocznego obrońcę 15+ mln, jak by to zapewne było w przypadku Kolarova. Są inne wątpliwości - np po co nam taki, skoro gramy 3-5-2, a w składzie mamy już PDC, Caceresa i prawdopodobnie Zieglera.Arbuzini pisze:furiaceca11
Proszę, podaj nazwiska tych lewych obrońców grających w Serie A, którzy są w naszym zasięgu i stosunkiem cena/jakość miażdżą Kolarova.
- Arbuzini
- Juventino
Też myślałem o Radu, ale on ostatnio chyba sobie jakąś krzywdę w kolano zrobił.alina pisze:Może Radu? LO to otwarty temat. Pytanie czy warto płacić za bocznego obrońcę 15+ mln, jak by to zapewne było w przypadku Kolarova. Są inne wątpliwości - np po co nam taki, skoro gramy 3-5-2, a w składzie mamy już PDC, Caceresa i prawdopodobnie Zieglera.Arbuzini pisze:furiaceca11
Proszę, podaj nazwiska tych lewych obrońców grających w Serie A, którzy są w naszym zasięgu i stosunkiem cena/jakość miażdżą Kolarova.
Ojciec Zieglera nie zapowiedział, że ten nie wróci już do Juventusu?
O cenie Kolarova nie będę dyskutował, bo ciężko oszacować, czy pójdzie za 13 mln E, czy za 17. Sporo czynników się na to składa.
Co do 352 mam właśnie pewne obawy, czy takiego zawodnika potrzebujemy i na ile Conte będzie się trzymał tej taktyki. Ostatnio stała się bardzo modna na boiskach Serie A. Kolarov zawsze kojarzył mi się z dobrą grą ofensywną, ale to decyzja czysto trenerska. Na przykład Napoli na tej pozycji ma Dossene, który od Serba zarówno w defensywie, jak i ofensywie lepszy nie jest, a radzą sobie całkiem dobrze.