Wszystko o AS Roma
- pawełek89
- Romanista
eXoN pisze:http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=31618
Nie wiem ile w tym prawdy, ale mieć De Rossiego w drużynie to chyba każdy by chciał :-D
De Rossi zostaje w domu

http://www.asroma.pl/news/Baldini-De-Ro ... trakt-1248

- pumex
- Juventino
Znowu Kjaer zawalił Romie mecz, wystarczyło mu 5min od wejścia na boisko, żeby podarować Sienie rzut karny
W prawdzie cały zespół Rzymian grał słabo, jednak to, co wyrabia Blondowłosy przechodzi ludzkie pojęcie. Z tego co kojarzę jest on tylko wypożyczony z Niemiec, na szczęście dla Giallorossich. Jeśli go wykupią, tak jak my Mottę, sfrajerzą niesamowicie.
Bojan to również łajza pierwszej klasy

- deszczowy
- Juventino
Nie ogarniam tego. W Palermo był naprawdę wyróżniającym się stoperem. Poszedł tą samą drogą, co Barza, w Wolfsburgu grzał ławę i... po powrocie do Włoch - zjazd po równi. O co tu chodzi? 0_0pumex pisze:Znowu Kjaer zawalił Romie mecz, wystarczyło mu 5min od wejścia na boisko, żeby podarować Sienie rzut karnyW prawdzie cały zespół Rzymian grał słabo, jednak to, co wyrabia Blondowłosy przechodzi ludzkie pojęcie. Z tego co kojarzę jest on tylko wypożyczony z Niemiec, na szczęście dla Giallorossich. Jeśli go wykupią, tak jak my Mottę, sfrajerzą niesamowicie.
- De Rossi
- Juventino
Podobał mi się w tym meczu Viviani. Borini wczoraj mało widoczny - czy tylko mi on przypomina Inzaghiego?
We Włoszech wyróżniał się wiekiem. Pisałem o nim gdy przychodził do Romy: "był bardzo przeciętnym obrońcą. Mało zwrotny, kołkowaty - taki trochę Bonucci.". Po pierwszych meczach dla Romy dałem się nabrać, że będą z niego ludzie, bo w kilku elementach się poprawił, ale dzisiaj już jestem pewny, że Kjaer to kupa gówna.deszczowy pisze:Nie ogarniam tego. W Palermo był naprawdę wyróżniającym się stoperem. Poszedł tą samą drogą, co Barza, w Wolfsburgu grzał ławę i... po powrocie do Włoch - zjazd po równi. O co tu chodzi? 0_0

- pumex
- Juventino
Dobre pytanie, Deszczu. No cóż... trzeba się cieszyć, że mimo naszego zainteresowanie tym pseudo-obrońcą nic nie wyszło z jego przenosin do Turynu.deszczowy pisze:Nie ogarniam tego. W Palermo był naprawdę wyróżniającym się stoperem. Poszedł tą samą drogą, co Barza, w Wolfsburgu grzał ławę i... po powrocie do Włoch - zjazd po równi. O co tu chodzi? 0_0
Inzaghiego? :shock:De Rossi pisze:Podobał mi się w tym meczu Viviani. Borini wczoraj mało widoczny - czy tylko mi on przypomina Inzaghiego?

- Łoles
- Juventino
Roma w tym sezonie gra jak robin hood, odbiera punkty bogatym a oddaje słabszym.
Luis E, to imo jedna wielka porażka, nie potrafi wpłynąć na zespół, nie potrafi ich zmotywować do gry.
A nie daj boże niech już Roma wygra jakiś mecz z mocną drużyną, wtedy wiadomo że w kolejnym meczu z leszczem będzie w plecy.
Luis E, to imo jedna wielka porażka, nie potrafi wpłynąć na zespół, nie potrafi ich zmotywować do gry.
A nie daj boże niech już Roma wygra jakiś mecz z mocną drużyną, wtedy wiadomo że w kolejnym meczu z leszczem będzie w plecy.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- annihilator1988
- Juventino
Bojan po raz kolejny udowodnił, że został wypromowany przez media. Swoim ciulostwem przebija Krystyne po dwakroć, z tym, że Portugalczyk potrafi grać w piłkę, a "Przybłęda" nie. 12 mln euro poszło w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Aha, Greco podpisał nowy kontrakt, także nie lękajcie się 

- @D@$
- Juventino
Był taki obrońca co jest w podobnym wieku co Kjaer, wybił się w Bari przez co załapał się do kadry i chciały go najlepsze kluby włoskie, poszedł to zespołu nie ogrszego niż Roma, a teraz kibce równie po nim jadą :] Z resztą co chcesz, Kjaer się wyróżnial i z tego co piszecie po wczorajszym meczu, dalej się wyróżniadeszczowy pisze:Nie ogarniam tego. W Palermo był naprawdę wyróżniającym się stoperem. Poszedł tą samą drogą, co Barza, w Wolfsburgu grzał ławę i... po powrocie do Włoch - zjazd po równi. O co tu chodzi? 0_0

A tak poważniej, zauważ porównując Kjaera do Barzagliego że Włoch jest jednak pare lat starszy, więc tez potrzebował czasu by dojrzeć. Pamiętam jak miał zastępować kontuzjowanego Cannavaro na euro, ale po słabiutkim występie z Holandią Donadoni wolał postawić na potencjlanego prawego obrońcę - Panucciego... Więc tez miał swoje dołowanie, a co do Kjaera to jakoś nigdy się specjalnie nim nie jarałem, na mundialu z tego co pamiętam też co najmniej jednego gola zawalił dosyć spektakularnie.
W sumie to Siena ma niezłe te ostatnie dni: remis w Turynie (co jednak jest dla nich wydarzeniem), wygrana z Napoli w pucharze, teraz Roma. Chyba nie sądzili, że z tymi zespołami zgarną dwa zwycięstwa remis.it doesn't matter pisze:Roma Inter 4:0
Siena Roma 1:0
Siena Inter 5:0 (?)
Bardziej Napoli bym tak określił, to niesamowite jak oni grają zgodnie z moimi oczekiwaniami: 4 pkt z Milanem, wygrana z Interem, wyeliminowanie MC a jednak przy tym porażki z sympatyczną Parmą czy innymi z dołu tabeli, no miodzio. Inna rzecz, że ich wyniki w Serie A przypominają trochę zeszłoroczne Juve, choć wtedy do śmiechu mi nie było.Łoles pisze:Roma w tym sezonie gra jak robin hood, odbiera punkty bogatym a oddaje słabszym.
A Roma cóż, od początku pomysł Hiszpana na ławce we Włoszech średnio mi wyglądał, aczkolwiek momentami wydaje się, że coś w tej Romie się jednak buduje, pyanie czy ich zarząd będzie cierpliwy, ale to nie mój problem.
- De Rossi
- Juventino
Tak, Inzaghiego. Jego sposób poruszania się, ruchliwość, szukanie pozycji. Ja tu widzę Inzaghiego. BAAARDZO mi go przypomina. Wpisałem teraz z ciekawości w google hasło: "Borini Inzaghi" i chyba, nie tylko ja odniosłem takie wrażenie. Słowa samego Fabio za czasów Czelsijskich: "W klubie mówią, że stylem gry przypominam Inzaghi'ego. Prawdopodobnie Carlo to zauważył i zmotywował mnie przeniesieniem do pierwszej drużyny".pumex pisze:Inzaghiego? :shock:
Ja miałem spore obawy gdy Barzagli przechodził do Juventusu. Andrea miał dobry sezon przed MŚ, a potem wyraźnie zgubił formę. W Niemczech słyszałem, że grał słabo, więc byłem przekonany, że to co grał w 2005-06 to szczyt jego możliwości - jednorazowy wyskok. Przecież przed Euro on był fatalny i gdyby nie selekcjoner bez jaj, jakim był Donadoni, to chłopak w ogólę nie powinien jechać na tamte mistrzostwa, a parę stoperów winni tworzyć wtedy najlepsi - Gamberini, Chiellini. Na szczęście dzisiaj Barzagli spisuje się świetnie.@D@$ pisze:Pamiętam jak miał zastępować kontuzjowanego Cannavaro na euro, ale po słabiutkim występie z Holandią Donadoni wolał postawić na potencjlanego prawego obrońcę - Panucciego... Więc tez miał swoje dołowanie,

- Donnie
- Juventino
Niesamowita jest ta Roma. 4:0 z Interem tylko po to, żeby następnie wtopić ze Sieną.
Mimo to mam bardzo mocne przeczucie, że filozofia Enrique w końcu zaskoczy na tyle, że Rzymianie staną się bardzo konkurencyjną ekipą. Potrzeba tylko czasu, nabrania doświadczenia i jeszcze paru wzmocnień.
Stawiam, że przyszły sezon skończą na pudle.
Mimo to mam bardzo mocne przeczucie, że filozofia Enrique w końcu zaskoczy na tyle, że Rzymianie staną się bardzo konkurencyjną ekipą. Potrzeba tylko czasu, nabrania doświadczenia i jeszcze paru wzmocnień.
- dav3d
- Juventino
Pytanie tylko czy jeśli nadal tak będą grali w kratkę to czy się po sezonie nie pożegnają z EnriqueDonnie pisze:Niesamowita jest ta Roma. 4:0 z Interem tylko po to, żeby następnie wtopić ze Sieną.

topboxing.pl zapraszam 

- JuniorJuve
- Juventino
Wydaje mi się, że mimo wszystko, Enrique zostanie. Za dużo zmieniło się w klubie ze stolicy, żeby po jednym sezonie robić kolejne przemeblowanie. Stabilizacja przede wszystkim. I myślę, że w kolejnym sezonie, Roma za kadencji Hiszpana, może zaskoczyć.dav3d pisze:Pytanie tylko czy jeśli nadal tak będą grali w kratkę to czy się po sezonie nie pożegnają z EnriqueDonnie pisze:Niesamowita jest ta Roma. 4:0 z Interem tylko po to, żeby następnie wtopić ze Sieną.
"Pamiętaj jednak, żeby robić swoje. Takie masz zadanie na tym trudnym świecie, musisz podtrzymywać swoją miłość i robić swoje, żeby nie wiedzieć co. Bierz się w garść i po prostu rób swoje"
- pumex
- Juventino
Po pierwsze wydaje mi się, że Enrique mimo wszystko powinien zostać w Rzymie na kolejny sezon. Nie twierdzę, że jest dobrym czy złym trenerem, po prostu obecny skład był budowany według widzimisię Hiszpana. Bojan, Osvaldo, Angel, Borini, Gago - ci wszyscy zawodnicy przyszli do klubu na wyraźnie życzenie trenera. Przy zmianie szkoleniowca, zamiast dokładać coraz to lepsze ogniwa do kadry, trzeba by na nowo przebudować szkielet pod nowego trenera.
Moim zdaniem głównym problemem Romy jest kurczowe trzymanie się stylu a'la Barca nie mając do tego odpowiednich wykonawców oraz koszmarna obrona, pomijając już boskiego Simona. Przy dokupieniu dwóch, trzech pewniaków do pierwszego składu machina mogłaby zacząć funkcjonować. Tutaj rodzi się kolejny problem. Sabatini, według mnie, za bardzo skupia się na szukaniu utalentowanych nołnejmów. To dobry dyrektor dla prowincjonalnych/średnich klubów, ale czy jest w stanie zaspokoić potrzeby Romy?
Moim zdaniem głównym problemem Romy jest kurczowe trzymanie się stylu a'la Barca nie mając do tego odpowiednich wykonawców oraz koszmarna obrona, pomijając już boskiego Simona. Przy dokupieniu dwóch, trzech pewniaków do pierwszego składu machina mogłaby zacząć funkcjonować. Tutaj rodzi się kolejny problem. Sabatini, według mnie, za bardzo skupia się na szukaniu utalentowanych nołnejmów. To dobry dyrektor dla prowincjonalnych/średnich klubów, ale czy jest w stanie zaspokoić potrzeby Romy?