Quiz - piłkarze
- Supersonic
- Juventino
Samuel Kuffour

Spoko zaraz będzie. Moja teoria na tych co się ociągają z dawaniem jest taka, że robią to celowo, chcąc zwiększyć swoje szansę na miejsce w hall of fame
1. Jeden z absolutnie najpłodniejszych strikerów jacy grali w Europie. Czterokrotny król strzelców rozgrywek ligowych.
2. Bardzo, bardzo mało skuteczny w reprezentacji.
3. Za najważniejszego gola w karierze uważa tego strzelonego w LM na stadionie słynnej drużyny, po którym to meczu stadion wyburzono i wybudowano tam inny.
czas start

Spoko zaraz będzie. Moja teoria na tych co się ociągają z dawaniem jest taka, że robią to celowo, chcąc zwiększyć swoje szansę na miejsce w hall of fame

1. Jeden z absolutnie najpłodniejszych strikerów jacy grali w Europie. Czterokrotny król strzelców rozgrywek ligowych.
2. Bardzo, bardzo mało skuteczny w reprezentacji.
3. Za najważniejszego gola w karierze uważa tego strzelonego w LM na stadionie słynnej drużyny, po którym to meczu stadion wyburzono i wybudowano tam inny.
czas start

czas stop. o_0strong return pisze:Krzysztof "gucio" Warzycha?
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2012, 18:24 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Krzysztof "gucio" Warzycha? Raz się udało coś wymiotnąć. 8)
Zagadka:
1. Zawodnik ten grał w seniorach w ośmiu "pierwszych drużynach", w tym w dwóch wielkich.
2. Jednak tylko w jednym z zespołów, w których występowal w pełni się zaaklimatyzował i pokazał głębię swoich możliwości.
3. Wystąpił w dwóch reprezentacjach.
4. Klub, w którym stał się gwiazdą ma swój unikatowy koloryt lokalny, że tak napiszę.
EDIT: No, bo autor nie chce od razu wszystkiego wypaplać...
PS. Tak, Katalonia to też repra. Jak będzie 'poważny" niecelny trzeci strzał to dam podpowiedź.
Podpowiedź Ta drużyna, o której wcześniej pisałem, a w której grał i której gwiazdą był ów zawodnik grała w Lidze Mistrzów-dokładnie jeden raz. I to z nami.
PS2-módlcie się, żeby Vimes się nie odnalazł.
Zagadka:
1. Zawodnik ten grał w seniorach w ośmiu "pierwszych drużynach", w tym w dwóch wielkich.
2. Jednak tylko w jednym z zespołów, w których występowal w pełni się zaaklimatyzował i pokazał głębię swoich możliwości.
3. Wystąpił w dwóch reprezentacjach.
4. Klub, w którym stał się gwiazdą ma swój unikatowy koloryt lokalny, że tak napiszę.
To akurat nie ten.Mietson pisze: Jordi Cruijff?
Zimniej niż przy poprzednim strzale.Mietson pisze: To może Luis Garcia Sanz?
EDIT: No, bo autor nie chce od razu wszystkiego wypaplać...
PS. Tak, Katalonia to też repra. Jak będzie 'poważny" niecelny trzeci strzał to dam podpowiedź.
Podpowiedź Ta drużyna, o której wcześniej pisałem, a w której grał i której gwiazdą był ów zawodnik grała w Lidze Mistrzów-dokładnie jeden raz. I to z nami.
PS2-módlcie się, żeby Vimes się nie odnalazł.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2012, 19:06 przez strong return, łącznie zmieniany 9 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Pan Mietek
- Juventino
Jordi Cruijff?
Strzał nr2:
To może Luis Garcia Sanz?

Katalonia to chyba też repra, poza tym, właśnie nie wiadomo czy "autor miał na myśli", że może być młodzieżówka.
Strzał nr2:
To może Luis Garcia Sanz?
Di Stefano nie grał w XXI wiekudeszczowy pisze:Alfredo Di Stefano?

deszczu, czytamy regulamindeszczowy pisze:A od kiedy w XXI w. można grać w więcej, niż jednej reprezentacji?
Chyba, że mówimy o młodzieżowych, ale zakładam, że chodzi o "dorosłą".
Katalonia to chyba też repra, poza tym, właśnie nie wiadomo czy "autor miał na myśli", że może być młodzieżówka.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2012, 18:55 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 4 razy.
- deszczowy
- Juventino
Alfredo Di Stefano?

A od kiedy w XXI w. można grać w więcej, niż jednej reprezentacji?Mietson pisze:Di Stefano nie grał w XXI wiekudeszczowy pisze:Alfredo Di Stefano?

- Supersonic
- Juventino
Robert Prosinecki?
- strong return
- Juventino

Ja wiedziałem, że tak będzie, ja wiedziałem<mogli lepiej spiąć poślady> "umca, umcaca".
Dzięki Beppe za Teveza!
- Pan Mietek
- Juventino
Jak dałeś ostatnią podpowiedź to zrobił się wyścig z czasem. 27 sekund zabrakłostrong return pisze:Tak to Urzaiz, niewątpliwie.
Ja wiedziałem, że tak będzie, ja wiedziałem<mogli lepiej spiąć poślady> "umca, umcaca".

- Vimes
- Juventino
W obecnej chwili mam całe 64 Kb/s, bo korzystam z internetu mobilnego i przekroczyłem limit transferu danychMietson pisze:Jak dałeś ostatnią podpowiedź to zrobił się wyścig z czasem. 27 sekund zabrakłostrong return pisze:Tak to Urzaiz, niewątpliwie.
Ja wiedziałem, że tak będzie, ja wiedziałem<mogli lepiej spiąć poślady> "umca, umcaca".Vimes ma szybszy internet i to dlatego

Zagadka:
1. Piłkarz, którego dwie bramki bardzo zasmuciły Polaków.
2. W ciągu całej dorosłej kariery występował w trzech klubach, największy sukces osiągnął w barwach drugiego z nich zdobywając mistrzostwo i puchar kraju, jednak ten klub cały czas znajduje się w cieniu swojego wielkiego rywala zza miedzy.
3. Z dorosłą reprezentacją wziął udział w jednym turnieju finałowym mistrzostw Europy i mistrzostw świata, jednak bez większego sukcesu.
EDIT
TakSupersonic pisze:Kiko?

Ostatnio zmieniony 14 lutego 2012, 20:05 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino
Kiko?
1. Kiedyś było o nim bardzo głośno, był idolem młodych fanek, robiono na nim niezły hajs mimo, iż nigdy nie był wielkim piłkarzem.
2. Drugą część kariery miał zupełnie cichą i słabą.
3. Władca pierścieni.

1. Kiedyś było o nim bardzo głośno, był idolem młodych fanek, robiono na nim niezły hajs mimo, iż nigdy nie był wielkim piłkarzem.
2. Drugą część kariery miał zupełnie cichą i słabą.
3. Władca pierścieni.
nopeMietson pisze:Becks?
Vimes pisze:Ahn Jung Hwan
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2012, 20:42 przez Supersonic, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
Becks?
Nie wiem o co chodzi z władcą pierścieni
Nie wiem o co chodzi z władcą pierścieni

- Vimes
- Juventino
Ahn Jung Hwan
Zagadka:
1. Jest pierwszym piłkarzem ze swojego kraju, który zdobył bramkę w Lidze Mistrzów.
2. Był znany z całkiem dobrego wykonywania rzutów wolnych.
3. Pewien obiekt w przestrzeni kosmicznej został nazwany na jego cześć.
EDIT
.
Zagadka:
1. Jest pierwszym piłkarzem ze swojego kraju, który zdobył bramkę w Lidze Mistrzów.
2. Był znany z całkiem dobrego wykonywania rzutów wolnych.
3. Pewien obiekt w przestrzeni kosmicznej został nazwany na jego cześć.
EDIT
TakC_Marchisio pisze:Shunsuke Nakamura ?

Ostatnio zmieniony 14 lutego 2012, 21:16 przez Vimes, łącznie zmieniany 5 razy.