Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 17:43

pan Zambrotta pisze:im dalej na południe, tym większe zdziwienie ludzi ogarnia jak słyszą o ogrzewaniu centralnym. trzeba dokupywać piecyki elekteryczne.
mrozzi taki italianofil, to potwierdzi.
W takiej Portugalii w całym kraju nie ma, ale to niepotwierdzona plota.
W Portugalii nie ma, w Hiszpanii też jest to rzadkością. To na podobnej zasadzie jak u nas mało kto ma klimatyzację w domu - niby jak jest te trzydzieści stopni albo więcej, to by się bardzo przydała, ale zasadniczo jakoś da się wytrzymać a takie temperatury nie utrzymują się na tyle długo, żeby warto było w to inwestować. Jak jest wybitnie gorąco i nie można wytrzymać to my kombinujemy jakieś wentylatory, a oni jak mocno marzną to dogrzewają się jakimiś farelkami.
zoff pisze: Generalizujesz. Lepiej zainwestować w stadionową infrastrukturę, bo są kraje w których zima niemal co roku jest ostrzejsza niż w Italii, a w piłkę grają bez przerw zimowych. Zresztą ciężko jest sprecyzować taką przerwę bo atak zimy może być na początku stycznia bądź w połowie lutego. A redukcja liczby zespołów nie byłoby złym pomysłem.
Lepiej na pewno, ale ile trzeba by na to czekać? Biorąc pod uwagę fakt że większość pierwszoligowych drużyn jest z północy (w tym sezonie 11 zespołów od Ligurii/Emilii-Romanii w górę), to mówimy tutaj o jakichś dziesięciu nowych (lub mocno przebudowanych) stadionach - póki co jest jeden. To o czym piszesz to jest kwestia dziesięciu, dwudziestu lat, a przydałoby się jednak jakieś tymczasowe rozwiązanie.
Z drugiej strony też bym nie dramatyzował jeżeli chodzi o powagę tego problemu. Mieliśmy grać kilka meczu na przestrzeni dwóch tygodni - źle, bo nie będzie czasu na odpoczynek. Teraz się okazuje że jednak wypada nam Bolonia, będzie więcej czasu na odzyskanie sił - też źle, bo Milan ma psychologiczną przewagę.
Bartek88 pisze: Ja rozumiem, ze pilkarze maja grac na boisku a w przerwie isc do centrum handlowego obok do WC, bo w szatniach jest 1 metr wody ? Albo kupic sobie rakietki sniezne i w nich biegac? :doh:
Lubie Moggiego ale jeszcze kilka takich wypowiedzi i zgodze sie z kilkoma osobami z forum, ze plecie on glupoty...
Podzielam Twój pogląd. Moggi wypowiada się w takim tonie, jak gdyby na miesiąc przed meczem było wiadomo że, dajmy na to w sobotę będzie lampa i 15 stopni, a w niedzielę z rana spadną dwa metry śniegu i będzie 20 poniżej zera, a mimo tego nikt nie wpadłby na pomysł żeby przesunąć spotkanie z niedzieli na sobotę.
Prawda jest taka że naprawdę wiarygodne prognozy otrzymuje się dopiero na kilka dni przed spotkaniem, a wówczas jedyne co można zrobić to ewentualnie przesunąć godzinę, tudzież w wielkich bólach przesunąć z soboty na niedzielę (albo na odwrót) - ale to z reguły nic nie daje.
-JuveFan- pisze:LICZĘ NA WYGRANĄ!
Musimy uciec Milanowi :D
Apeluję żeby zaniechać pisania postów nie wnoszących absolutnie nic do dyskusji - to zresztą podpada pod punkt 3h regulaminu, a w każdym temacie na temat meczu sporo jest wypowiedzi typu "FORZA JUVE !!" albo "musimy dać z siebie 100%, liczę na trzy punkty".
Sorek21 pisze:Dobrze, że Milan wygrał z Udinese.Nasi zagrają z większą mobilizacją.Mamy 2 punkty straty a 6 leży jeszcze na boisku.
Też uważam że to dobrze, bo wolę żeby Milan z Juventusem miał odstawić peleton, nawet gdyby zespół z Mediolanu miał przewodzić w tabeli, niż żeby Juventus był liderem z pięcioma drużynami tuż za plecami i w dwie kolejki mógł wylecieć poza miejsce dające awans do LM. Ale nie sądzę żeby poziom motywacji graczy zależał od dokładnego kształtu tabeli. Jakoś nie za bardzo jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację, w której np. Lichtsteiner zastanawia się czy pocisnąć jeszcze do przodu, czy też odpuścić analizując ilość punktów straty do Milanu.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 18:15

Dziwi mnie to biadolenie, że się straszna krzywda nam dzieje, w związku z tym przekładaniem. Po pierwsze to się jakoś super wielce nie zmęczyli w tym sezonie chyba- żadnej LM czy intertoto jak to bywało kiedyś :)

Po drugie- albo zaczniemy traktować siebie sami jako klasową drużynę, albo będziemy spoglądać czy przypadkiem wypalona część Mediolanu lub marna podróbka Barcelony przypadkiem nie zbliżają się do nas na 5 ptk. Jest takie miejsce w tabeli, które zajmowaliśmy już 29 razy i w to miejsce ja się zamierzam do końca sezonu wgapiać.

Więc, w przypadku pierwszym, Juventus ma wygrywać gdziekolwiek na prowincji się pojawi, bo tak było przez ponad 100 lat historii i tak ma być dalej. W śniegu, błocie i brudzie. Zwłaszcza, że mecz przekłada się i Parmie i nam, i Bolonii i nam, więc to chyba większe firmy, mające większe możliwości i zaplecze potrafią łatwiej się dostosowywać ( zmiana reżimu treningowego itd. itp.)

Forza! Bić Parmę, niedługo bić Milan, robimy mistrza, doszywamy trzecią gwiazdkę i będzie kultowo 8)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 18:29

zahor pisze:Też uważam że to dobrze, bo wolę żeby Milan z Juventusem miał odstawić peleton, nawet gdyby zespół z Mediolanu miał przewodzić w tabeli, niż żeby Juventus był liderem z pięcioma drużynami tuż za plecami i w dwie kolejki mógł wylecieć poza miejsce dające awans do LM. Ale nie sądzę żeby poziom motywacji graczy zależał od dokładnego kształtu tabeli. Jakoś nie za bardzo jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację, w której np. Lichtsteiner zastanawia się czy pocisnąć jeszcze do przodu, czy też odpuścić analizując ilość punktów straty do Milanu.
Nie to, że się czepiam ale wiedziałem, że to napiszesz :D Mam to nawet na papierze - http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... start=1590 :prochno:

Przekładanie może trochę martwi bo dawno Juve nie widziałem ale nie powinno specjalnie być problemem, szczególnie, że dotyczy wszystkich a nie tylko Juve. Aczkolwiek przydałoby się coś zrobić ze stadionami we Włoszech.

annika

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 19:03

Can't wait :)

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 19:45

Ciekawe jak na chłopaków wpłynęła ta przerwa związana z odłożeniem meczu z Bologną. Mieli tydzień przerwy licząc od potyczki z Milanem w CI. Liczę, że jednak będą chłopaki w dobrej formie i wygrają to spotkanie. Szkoda, że nie może zagrać Pepe no ale cóż miejmy nadzieję, że Giaccherini go dobrze zastąpi bo pewnie jego Conte wstawi pod nieobecność Pepe.

FORZA JUVE
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 21:14

Kilka razy sprawdzałem prognozę pogody w Italii przed wyjazdem, ale pozostając w domu pierwszy raz :doh: . Wygląda to średnio... Dziś temperatura może spaść nawet do -14, ale podczas dnia powinno się robić coraz cieplej, maksymalnie do 0, mgliście, ale bez opadów śniegu (podobnie jak dzisiaj). Od środy jednak ocieplenie, w nocy jeszcze minusy (około -9), ale w ciągu dnia temperatura powinna zrobić się dodatnia. Słonecznie, z niewielkimi lub częściowymi zachmurzeniami. Jeżeli władze Parmy nie chcą zrobić z siebie pośmiewiska i przekładać mecz trzeci raz, to dadzą radę... Przynajmniej (zdaje się, oby) pogoda nie powinna pokrzyżować szyków :pray:
Wtedy My wygrywamy z parmą, milan dostaje od arsenalu i jedziemy dalej :prochno: . Co do składu się nie wypowiadam, Conte wie lepiej :twisted:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 21:20

Brutalo pisze:Kilka razy sprawdzałem prognozę pogody w Italii przed wyjazdem, ale pozostając w domu pierwszy raz :doh: . Wygląda to średnio... Dziś temperatura może spaść nawet do -14, ale podczas dnia powinno się robić coraz cieplej, maksymalnie do 0, mgliście, ale bez opadów śniegu (podobnie jak dzisiaj). Od środy jednak ocieplenie, w nocy jeszcze minusy (około -9), ale w ciągu dnia temperatura powinna zrobić się dodatnia. Słonecznie, z niewielkimi lub częściowymi zachmurzeniami. Jeżeli władze Parmy nie chcą zrobić z siebie pośmiewiska i przekładać mecz trzeci raz, to dadzą radę... Przynajmniej (zdaje się, oby) pogoda nie powinna pokrzyżować szyków :pray:
Wtedy My wygrywamy z parmą, milan dostaje od arsenalu i jedziemy dalej :prochno: . Co do składu się nie wypowiadam, Conte wie lepiej :twisted:
Co do Milanu to nie wiem czy zwycięstwo Arsenalu powinno nas cieszyć. Pomijając nawet kwestie siły ligi to jednak jak najdłuższa gra Milanu w europejskich pucharach jest nam na rękę. Mam nadzieję, że poradzą sobie z Arsenalem.
Co do meczu z Parmą. Jeśli nie będzie wyjątkowego śniegu to myśle, że nasi rywale się nie zbłaźnią i nie przełoża po raz kolejnu.

Durtan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 01:48

Wybierając z dwójki milan Arsenal - zdecydowanie the Gunners. ;) jak dla mnie, patrząc optymistycznym okiem na ten sezon - LM i tak będziemy mieli, więc Włochy nie muszą jakoś mega się starać. :) może przyszłościowo wygląda to gorzej, ale chyba wszyscy wierzymy, że z Juve będzie tylko lepiej po odpowiednich transferach. :)
jutro czas wrócić na pozycję lidera. co do tego nie ma wątpliwości.
oby Kuba śledzący pogodę miał rację - niech się nam mecz już nie przekłada. :)

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 09:33

Sysiek pisze:Wybierając z dwójki milan Arsenal - zdecydowanie the Gunners. ;) jak dla mnie, patrząc optymistycznym okiem na ten sezon - LM i tak będziemy mieli, więc Włochy nie muszą jakoś mega się starać. :) może przyszłościowo wygląda to gorzej, ale chyba wszyscy wierzymy, że z Juve będzie tylko lepiej po odpowiednich transferach. :)
jutro czas wrócić na pozycję lidera. co do tego nie ma wątpliwości.
oby Kuba śledzący pogodę miał rację - niech się nam mecz już nie przekłada. :)
Tak, ale napisałem, że pomijając tę kwestię to mimo wszystko powinniśmy liczyć na Milan. Walczymy z nimi o mistrzostwo, więc ich gra na dwóch frontach mogłaby spowodować spadek formy ;)
Swoją drogą jak patrze na ten sezon to nie ma żadnej mocniej drużyny w Serie A. Jesteśmy my, gdzie braki techniczne nadrabiamy bieganiem i poza pomocą, nasze nazwiska nie wyglądają jakoś świetnie. Jest Milan, który bez Boatenga gra tak, jakby nikt nie umiał podawać do przodu i tylko chwilami Zlatan ich ratuje. O Interze nie będę się wypowiadał. A Udinese? Niezła drużyna, ale na pewno jeszcze nie na poziomie europejskim. Lazio w kratkę, Napoli wygrywa jeszcze rzadziej. Do tego jest Roma, której wyniki ostatnich dwóch meczów mówią wszystko.
Mimo to boję się, że Milan w pewnym momencie się obudzi i złapie passę kilku wygranych z rzędu. My w swoim zwyczaju poremisujemy i tak mistrzostwo nam przepadnie.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 12:02

Więc mecz chyba się odbędzie. Jutro w Parmie ma być 6 stopni i bez opadów. Powinni przenieść ten mecz na godzinę 15. W słońcu zawsze to cieplej, a po 18.30 może być już koło zera.

FORZA JUVE!!!
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 12:21

Oba kluby chcą spektaklu dla kibiców. Godzina 15 ? w środku tygodnia ?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 13:45

Wg 'Gazetty' mecz się odbędzie. Skład:

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, De Ceglie; Matri, Vucinic

Mnie się przewidywany skład średnio podoba. Liczyłem na 4-3-3 z Giaccherinim zamiast Pepe.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=82322

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 13:52

alina pisze:Wg 'Gazetty' mecz się odbędzie. Skład:

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, De Ceglie; Matri, Vucinic

Mnie się przewidywany skład średnio podoba. Liczyłem na 4-3-3 z Giaccherinim zamiast Pepe.
Ja również średnio widzę takie zastawienie na mecz z Parmą. Niby 3-5-2, ale w pierwszym składzie 5 obrońców. Nie podoba mi się to, wygląda to zbyt defensywie jak na mecz ze średniakami. Znowu może być problem z konstruowaniem akcji. Zobaczymy, mam nadzieję na wygraną, nieważne jakim ustawieniem

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 14:27

hmm Vucinić w środku na pewno będzie mógł więcej zamotać niż miałby truchtać z lewej strony.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 14:29

Giaccherini był ostatnio w dobrej formie - przydałby się nam w ataku ktoś, kto by przez całe spotkanie nie dawał spokoju obrońcom rywala. De Ceglie ostatnio gra lepiej, niż się mogliśmy tego spodziewać, ale w ofensywie jest raczej bezproduktywny, czasem uda mu się ewentualnie coś dośrodkować... Nie rozumiem takiej decyzji Conte, o ile w ogóle do takiej roszady dojdzie.

Całe szczęście, że mecz się jutro najprawdopodobniej odbędzie. Jestem ciekawy, jak nasz zespół zareaguje na wynik w Udine. W Parmie buńczucznie zapowiada się walkę o zwycięstwo - mam nadzieję, że szybciutko wybijemy im takie myślenie z głowy i sprowadzimy na ziemię. Jedziemy po 3 punkty.

Zablokowany