Mercato (2012-2014)
- szczerbi
- Juventino
Nie wydaje mi się, że Mourinho nie stawiałby na Di Marię. W tym sezonie według mnie był najlepszym graczem w Realu, jak grał. Wypracował mnóstwo goli i zaliczył wiele asyst. Bramek też kilka strzelił, więc logicznym wyjaśnieniem jego nieobecności jest kontuzja.
Co do mercato w wykonaniu Juventusu, to myślę, że w pierwszej kolejności należy wykupić Caceresa (wiadomo, bardzo dobry uniwersalny gracz z charakterem) oraz Giaccheriniego. Ten drugi robi niesamowite postępy. Nie słyszałem tak naprawdę o nim wiele z Ceseny, ale fakt, że nie trafił z metra na pustą bramkę Buffona już świadczył o tym, że dobrze zdziała w naszej drużynie :lol: A tak na serio, to jest super motorem napędowym, zwinny, szybki, ciągnie każdą akcje, podoba mi się jak prowadzi piłkę. Poza tym charakterem też pasuje do Juventusu i w takim tempie rozwoju naprawdę może walczyć o pierwszą jedenastkę.
Jeśli chodzi o nowe zakupy, to dobrym ruchem byłoby kupienie Kolarova. Nie byłby jakoś super drogi (max. 15 mln euro), a przy jego obecności nasza obrona byłaby kompletna. Poza tym nadaje się na lewego obrońcę w 4-3-3 i jak najbardziej na lewego pomocnika w 3-5-2, więc to duży plus.
Jeśli chodzi o formację ofensywną, to uważam, że trzeba rozbić bank i kupić Hulka. W 4-3-3 pasowałby super, jako prawy napastnik, a na tę pozycję chyba bardziej potrzeba wzmocnienia niż na ostatniego napastnika. Tam z powodzeniem mogliby grać dalej Matri i Quagliarella, a na prawej stronie szalałby Hulk (z resztą on byłby wszędzie). Conte chyba lubi takich zawodników jak on- twardych, walczących, biegających na maksimum przez 90 minut, a Hulk do tego ma technikę i siłę. Z powodzeniem mógłby też grać jako jeden z dwóch napastników w 3-5-2, aczkolwiek, jeśli mielibyśmy przejść na stałe do 3-5-2 to faktycznie lepiej sprowadzić typową dziewiątkę jak Higuain albo lepiej Dzeko <3, który nie byłby do wyciągnięcia za tak dużo jak Higuain.
Co do mercato w wykonaniu Juventusu, to myślę, że w pierwszej kolejności należy wykupić Caceresa (wiadomo, bardzo dobry uniwersalny gracz z charakterem) oraz Giaccheriniego. Ten drugi robi niesamowite postępy. Nie słyszałem tak naprawdę o nim wiele z Ceseny, ale fakt, że nie trafił z metra na pustą bramkę Buffona już świadczył o tym, że dobrze zdziała w naszej drużynie :lol: A tak na serio, to jest super motorem napędowym, zwinny, szybki, ciągnie każdą akcje, podoba mi się jak prowadzi piłkę. Poza tym charakterem też pasuje do Juventusu i w takim tempie rozwoju naprawdę może walczyć o pierwszą jedenastkę.
Jeśli chodzi o nowe zakupy, to dobrym ruchem byłoby kupienie Kolarova. Nie byłby jakoś super drogi (max. 15 mln euro), a przy jego obecności nasza obrona byłaby kompletna. Poza tym nadaje się na lewego obrońcę w 4-3-3 i jak najbardziej na lewego pomocnika w 3-5-2, więc to duży plus.
Jeśli chodzi o formację ofensywną, to uważam, że trzeba rozbić bank i kupić Hulka. W 4-3-3 pasowałby super, jako prawy napastnik, a na tę pozycję chyba bardziej potrzeba wzmocnienia niż na ostatniego napastnika. Tam z powodzeniem mogliby grać dalej Matri i Quagliarella, a na prawej stronie szalałby Hulk (z resztą on byłby wszędzie). Conte chyba lubi takich zawodników jak on- twardych, walczących, biegających na maksimum przez 90 minut, a Hulk do tego ma technikę i siłę. Z powodzeniem mógłby też grać jako jeden z dwóch napastników w 3-5-2, aczkolwiek, jeśli mielibyśmy przejść na stałe do 3-5-2 to faktycznie lepiej sprowadzić typową dziewiątkę jak Higuain albo lepiej Dzeko <3, który nie byłby do wyciągnięcia za tak dużo jak Higuain.

- pumex
- Juventino
Czy aby nic nie pokręciłeś?jakku1 pisze:Gazzetta co prawda rzadko miewa dobre przeczucia jesli chodzi o Nasz klub, ale ostatnio napisali, ze Conte chce latem dwie gwiazdy - napastnika i prawoskrzydlowego (...) Ramirez.
Jadnak dalej liczę na to, że priorytetem będzie cofnięty napastnik a nie snajper, któremu nie będzie miał kto wypracować okazji do strzelania gola. Ciekawe, jakby poradził sobie Higuain bez Di Marii, Ozila, Kaki, Ronaldo, Alonso i reszty

JOVETIĆ!!!

- pablo1503
- Juventino
Żeby Porto oddało Hulk'a, to trzeba byłoby dać około 60mln, a niestety nas na to nie stać. Priorytetem na lato będzie Rossi/Jovetić + Giovinco + Giaccherini + Caceres + LO(Cissokho, Kolarov). Z takim składem idziemy na Ligę Mistrzów!szczerbi pisze:Jeśli chodzi o formację ofensywną, to uważam, że trzeba rozbić bank i kupić Hulka

- Inzaghi320
- Juventino
W letnim musimy sprowadzić 5 klasowych zawodników
Napastnika Higuaín 30
Skrzydłowego Farfan (free)
Lewego obrońce Kolarov 10
Środkowy Ogbonna 6
Pomocnik Melo ? \ Montolivo (free)
Wychodzi 46 mln z 50 do wydania do tego trzeba wykupić
Giaccherini 3
Caseres 7
=56mln
Wykup z parmy Giovinco 5
Suma transferów 61 mln
Sprzedamy paru zawodników min Bonucciego i wszystko gra i buczy ;D Z takim składem ćwierćfinał LM jest osiągalny
Napastnika Higuaín 30
Środkowy Ogbonna 6
Giaccherini 3
Caseres 7
=56mln
Wykup z parmy Giovinco 5
Suma transferów 61 mln
Sprzedamy paru zawodników min Bonucciego i wszystko gra i buczy ;D Z takim składem ćwierćfinał LM jest osiągalny

- Szaq
- Juventino
W Twente jest ciekawy stoper Douglas.Facet ma 24 lata gra regularnie zbiera dobre noty i latem kończy mu się kontrakt.Poza tym ma 1,92 i jest dorodnym murzynem ,a takich u nas brakuje.Tyle ,że Beppe pewnie nawet na niego nie zwróci uwagi.
- Mate.G
- Juventino
Kiedyś porto dostało ofertę ponad 90mln więc...
Myślę, że bardzo dobrym uzupełnieniem obrony był by Kolarov 17.000.000 € również Giovinco myślę byłby wstanie wspomóc nasz zespół.
Za niego nie wiem ile byśmy musieli wyłożyć 5mln ? (połowa karty)
Na atak chciałbym Jovetica 20.000.000 € lecz szczerze wątpię aby ten odszedł do innego klubu z Włoch. (no ale co było z Pirlo
)
Jeśli nie Jovetic to Damiao.
Podobno do wyciągnięcia za darmo jest Pogba moim zdaniem warto o niego powalczyć.
Sprzedać Krasica Elie Grosso.
Wypożyczyć Estiego.
Tak bym zrobił grając w FM,
Nasz skład wyglądał by chyba tak ?
Buffon
Lichtsteiner Barzagli Chiellini Kolarov
Vidal Pirlo Marchisio
Giovinco Jovetic Vucinic
Ławka Sorari Caceres Giaccherini Matri Pogba De Ceglie
Imho Higuain to zły pomysł wątpię w tego zawodnika poza tym za drogi.
Juve będzie się starało o Jovetica.
Myślę, że bardzo dobrym uzupełnieniem obrony był by Kolarov 17.000.000 € również Giovinco myślę byłby wstanie wspomóc nasz zespół.
Za niego nie wiem ile byśmy musieli wyłożyć 5mln ? (połowa karty)
Na atak chciałbym Jovetica 20.000.000 € lecz szczerze wątpię aby ten odszedł do innego klubu z Włoch. (no ale co było z Pirlo

Jeśli nie Jovetic to Damiao.
Podobno do wyciągnięcia za darmo jest Pogba moim zdaniem warto o niego powalczyć.
Sprzedać Krasica Elie Grosso.
Wypożyczyć Estiego.
Tak bym zrobił grając w FM,
Nasz skład wyglądał by chyba tak ?
Buffon
Lichtsteiner Barzagli Chiellini Kolarov
Vidal Pirlo Marchisio
Giovinco Jovetic Vucinic
Ławka Sorari Caceres Giaccherini Matri Pogba De Ceglie
Imho Higuain to zły pomysł wątpię w tego zawodnika poza tym za drogi.
Juve będzie się starało o Jovetica.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2012, 17:19 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
Chyba świat fantazji i rzeczywistości zaczyna Ci się mieszać.Inzaghi320 pisze:W letnim musimy sprowadzić 5 klasowych zawodników
Napastnika Higuaín 30
Środkowy Ogbonna 6
Giaccherini 3
Caseres 7
=56mln
Wykup z parmy Giovinco 5
Suma transferów 61 mln
Caceres to 9 mln, Giovinco to przynajmniej 8-10 mln. Higuain za 30 mln to w sumie realna kwota, ale moim zdaniem on się nie ruszy z Realu. Farfan pewnie pójdzie do Interu, Kolarov to minimum 15 mln, Ogbonna już powiedział, że jeśli już miałby odejść to na pewno nie do Juve. Melo pewnie zostanie w Turcji, Montolivo jest bliżej Milanu, a z naszych sprzedaży to cieszyłbym się jeśli w 1/3 pokryją wydatki.
- Inzaghi320
- Juventino
Aguero byl zaklepany przez Juve teraz siedzi na wyspach .. Guarin zamiast biegać w biało czarnych barwach gra w granatowo czarnych .. można tak wymieniać na okrągło więc dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe. Cena za Martina szczelałem wiedziałem ze ma zapisane poniżej 10 ale nie wiedzialem ile dokładnie a co do Sebastiana do koperty włożymy 5 mln i sądze ,że tyle wystarczy ponieważ Parma nie wyda takiej kwoty na 1 zawodnika a szejkom 10 czy 17 baniek nie robi różnicy ;pCastiel pisze:Chyba świat fantazji i rzeczywistości zaczyna Ci się mieszać.Inzaghi320 pisze:W letnim musimy sprowadzić 5 klasowych zawodników
Napastnika Higuaín 30
Środkowy Ogbonna 6
Giaccherini 3
Caseres 7
=56mln
Wykup z parmy Giovinco 5
Suma transferów 61 mln
Caceres to 9 mln, Giovinco to przynajmniej 8-10 mln. Higuain za 30 mln to w sumie realna kwota, ale moim zdaniem on się nie ruszy z Realu. Farfan pewnie pójdzie do Interu, Kolarov to minimum 15 mln, Ogbonna już powiedział, że jeśli już miałby odejść to na pewno nie do Juve. Melo pewnie zostanie w Turcji, Montolivo jest bliżej Milanu, a z naszych sprzedaży to cieszyłbym się jeśli w 1/3 pokryją wydatki.
- krystiank
- Juventino
Wg mnie to na lewa flanke obrony to widze tylko 3 zawodników : Kolarov, Bale oraz Cissokho !
Srodek pomocy : jakiś jeden środkowy by sie przydał za zmeczonego Pirlo czy Marchisio
No i ofensywa : Dżeko, Giovinco i nic wiecej nie trzeba !!
P.S Wykupić Caceresa i Giaca i warto pomyśleć o środkowym obrońcy bo Bonu nie daje sobie rady .....
Srodek pomocy : jakiś jeden środkowy by sie przydał za zmeczonego Pirlo czy Marchisio
No i ofensywa : Dżeko, Giovinco i nic wiecej nie trzeba !!
P.S Wykupić Caceresa i Giaca i warto pomyśleć o środkowym obrońcy bo Bonu nie daje sobie rady .....
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2012, 19:20 przez krystiank, łącznie zmieniany 1 raz.
- kosciu88
- Juventino
Bale na obronie to marnotrawstwo. Jesli by przyszedl, co jest bardzo malo prawdopodobne, to na pewno nie na obrone.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Arbuzini
- Juventino
Byłoby zacniejackop pisze:Kolarov, Astori, Sahin, Rossi (w promocji), Jovetić

Może jestem jakiś dziwny, ale nie podoba mi się news, który mówi o kupnie dwóch zawodników za 50 mln E i basta. Wbrew temu, co mi zarzucono, nie cieszą mnie w jakiś niezdrowy sposób transfery drogich zawodników. Lubię, jak kupujemy dobrych piłkarzy. Tyle, cena jest kwestią drugorzędną. Jednak wiem, że mamy ograniczony budżet, a potrzeby duże. Okazje, okazje i jeszcze raz okazje!
Kolarov - być może okazja. Pojawiają się informację, że interesujemy się także Armero. Bardzo zacny zawodnik.
Rossi - zdziwię się jeśli będzie kosztował powyżej 20 mln E.
Giovinco - 8 mln E za 50% to sporo, ale z drugiej strony wolę pewnego Giovinco niż kolejnego Estigaribbe, czy Martineza. Interesy z Parmą nie należą do jakiś szczególnie trudnych i Marotta pewnie zjechałby jeszcze z tej ceny.
Sahin, N. de Jong - prawdopodobnie okazje.
Astori (free), Douglas (free), Musacchio (za kasę, ale najmłodszy i najbardziej utalentowany, a w dodatku niedrogi) - w przypadku transakcji kombinowanej, czyli odchodzi Bonucci, a przychodzi jeden z tych panów zyskalibyśmy finansowo i sportowo.
W snajpera uwierzę, kiedy odejdzie Quag.
- mateusz6
- Juventino
Według mnie nie ma co na razie dyskutować o nowym lewym obrońcy. Przecież Caceres jeszcze nie rozegrał ani jednego meczu na lewej obronie, a przecież na tą pozycję został ściągnięty.
Moim zdaniem można Leosia zastąpić Astorim i wziąć jakiegoś prawego obrońcę za półdarmo na ławkę choć nie mam pomysłu kto miałby to być.
Wielka szkoda, że w lato Conte i Beppe nie posłuchali się Nedveda i zamiast Shaqiriego mamy Elie. Kwestia prawego skrzydła byłaby rozwiązana, a tak mamy niepotrzebnego zawodnika za 9 mln.
Moim zdaniem można Leosia zastąpić Astorim i wziąć jakiegoś prawego obrońcę za półdarmo na ławkę choć nie mam pomysłu kto miałby to być.
Wielka szkoda, że w lato Conte i Beppe nie posłuchali się Nedveda i zamiast Shaqiriego mamy Elie. Kwestia prawego skrzydła byłaby rozwiązana, a tak mamy niepotrzebnego zawodnika za 9 mln.
- bramek
- Juventino
Z tym że Caceres był ściągany z myślą że będzie nowym nominalnym lewym obrońcą to ja bym tak nie szalał 
http://www.eurofutbol.pl/news/443176-Gi ... -mln-euro/
A co myślicie o tym , gdyby był dwa-trzy lata młodszy to sytuacja trochę podobna do Trezegusia
Tylko że tamten właśnie trochę wcześniej rozbłysnął. Jednak jak na te czasy to cena całkiem przyzwoita

A co myślicie o tym , gdyby był dwa-trzy lata młodszy to sytuacja trochę podobna do Trezegusia

- rufi8
- Juventino
[quote="bramek"]
Tylko że tamten właśnie trochę wcześniej rozbłysnął. Jednak jak na te czasy to cena całkiem przyzwoita[/quot
Dosyć dawno już zwróciłem na niego uwagę . Sądzę , że pójdzie do Anglii. Marotta nie zwraca uwagi na gwiazdy jednego sezonu, a jak na razie Giroud taką jest.

Dosyć dawno już zwróciłem na niego uwagę . Sądzę , że pójdzie do Anglii. Marotta nie zwraca uwagi na gwiazdy jednego sezonu, a jak na razie Giroud taką jest.