Mercato (2012-2014)
- Pan Mietek
- Juventino
Moim zdaniem, Rossi akurat byłby dość bezpieczną opcją. Jest młody i raczej się odbuduje, Torres za to dość mocno wyniszczony więc odpada. Zgodzę się z potrzebą kupienia gracza do środka pola, chociaż skoro zainwestowaliśmy w Padoina i daje tutaj radę Giaccherini to nie wiem czy Conte coś tutaj planuje. Pozostaje niezły Marrone i nie wiadomo co z Pazienzą po zakończeniu wypożyczenia. Obrona wygląda całkiem nieźle dzięki Caceresowi ale chyba by się przydał jeszcze jeden zawodnik.Dtmiu pisze:Według mnie to powinien być ktoś z uznaną marką i będący w formie. Nie ma co eksperymentować, jak chce się wrócić na szczyt to trzeba to zrobić zdecydowanie dlatego wg. mnie taki Torres odpada. Rossi też nie byłby zbyt bezpieczną opcją. Wydaje się że najlepiej gdybyście rzeczywiście zapolowali na Higuaina który pewnie trochę by kosztował(35?) ale jeśli chce się zbudować drużynę na Ligę Mistrzów to trzeba tyle wydać za gwiazdę, którą w waszym przypadku chyba rzeczywiście powinien być środkowy napastnik. Ja co prawda w sprawach Juve się aż tak dobrze nie orientuję, ale większość meczów w tym sezonie obejrzałem i dobrze byłoby gdyby drugim priorytetem transferowym był środkowy pomocnik. Jest Pirlo, Marchisio, Vidal i.... przepaść. I tu też trzeba sporo wydać. Z tego co pamiętam to ktoś tu wspominał o 3 letnim budżecie którego większą cześć wydano w poprzednim oknie, więc takie transfery jakie opisałem, mimo sprzedaży kilku zawodników z obecnego składu mogłyby znacznie ograniczyć ściągnięcie jakichkolwiek innych piłkarzy. Ale mimo to twierdzę że jest to dobre rozwiązanie, bo nie wiadomo co będzie, jeśli dalej będziecie uzupełniać pozycje niezłymi piłkarzami, zamiast ściągać gwiazdy. Zresztą ściągnięcie mniejszej liczby piłkarzy, a pozbycie się głównie tych co nie grają(Krasic, Elia i inni, nie wiem kto dokładnie jest na wylocie), sprawi że zostanie zachowany praktycznie cały główny trzon zespołu który tak dobrze sobie radzi i zawodnicy nie będą musieli się na nowo ze sobą zgrywać.
To wszystko zakładam oczywiście przy awansie do LM, ale to wydaje mi się dosyć oczywiste, musiałyby się stać naprawdę dziwne rzeczy żeby tak nie było.
Jeśli będzie dużo kasy to myślę, że 2 gwiazdy to powinna być typowa dziewiątka oraz prawonożny zawodnik na skrzydło. Jak pisałem wcześniej, chętnie bym zobaczył Damiao albo Remiego. A na skrzydło jakby Marotta ściągnął Farfana to zostałby moim idolem

Na tym etapie rozgrywek i przy takiej sytuacji w tabeli, nawet przegrana w walce o scudetto pozostawi pewien niedosyt. Ale póki co nic nie jest pewne.Dtmiu pisze:To wszystko zakładam oczywiście przy awansie do LM, ale to wydaje mi się dosyć oczywiste, musiałyby się stać naprawdę dziwne rzeczy żeby tak nie było.
A czy ja mówię, że źle, że odszedł? Ja go nawet nie chcę z powrotem.Bartek88 pisze:Mhm...skoro sie go Marotta pozbyl wtedy to znaczy, ze Del Neri go nie chcial, czyli jak by zostal siedzialby na lawce i zamiast ogrywac to rdzewialby.alina pisze:Tyle, ze jakby był u nas to by te 8 mln spłacał bramkami, asystami, etc. Płacenie komuś 8 mln za 2 lata ogrywania zawodnika to rozbój w biały dzień.jakku1 pisze:Nie jest trudno policzyc, ze gdybysmy nie sprzedali 50% praw do karty Gio Parmie i gdyby on [Giovinco] zostal u Nas, to bylibyśmy do tylu wlasnie... 8m.
Poczytaj sobie wyliczenia Jakku, a nie, ładujesz się z butami w rozmowę nie wiedząc o co chodzi.Bartek88 pisze:Pozatym jakie 8mln? Za ily mysmy popylili polowe karty Parmie?
I właśnie dlatego, choćby to było nierealne, możnaby zapytać czy nie chcą go czasem tanio wypożyczyć z niedużą kwotą wykupuLordRahl pisze:Całkiem możliwe, że zmiana środowiska dobrze by zrobiła Torresowi.

Zobaczymy. Ale ide o zakład, ze będziesz marudził we wrześniupumex pisze:Nic nie pompuje. Po prostu widzę różnicę miedzy zimowym okienkiem transferowym a letnim mercato i przez to różnie oceniam poszczególne możliwości, Ty nie?alina pisze:Z drugiej strony pompujesz sobie balonik i coś mi mówi, że on może w lecie pęknąć.
Od teg właśnie jest wypożyczenie z wykupem. Można zapytać. Może Chelsea odłoży słuchawkę, może nie.pumex pisze:Naprawdę niektórzy z Was chcieliby w Juve Torresa? Hmm... :roll:
Drogi, niemłody, ciut przeterminowany, Hiszpan, z dużym kontraktem, bez formy od dłuższego czasu
Ja bym chyba podziękował...
- pumex
- Juventino
Aha, czyli Ty, wiedząc (?), że potrzebujemy pewniaków mając beton w ataku, braki na innych pozycjach i mocno ograniczone pole manewru ze względu na pulę pieniędzy postawiłbyś na niepewnego Torresa, który:PawSt pisze:Olaboga, całe szczęście że dyrektorem jest Marottapumex pisze:Ja bym chyba podziękował...
- jest coraz bliżej 30-tki
- kosztowałby najbidniej połowę tego, co zainwestowała Chelsea, czyli 25mln
- zarabia olbrzymie pieniądze
- drugi sezon jest kompletnie bez formy
- jest Hiszpanem... chyba nie muszę kończyć (?)

:lol:
Następca Alexa w ataku, 4-ty pomocnik z umiejętnościami pozwalającymi na realną walkę o pierwszy skład, lewy obrońca z prawdziwego zdarzenia. Trzy porządne wzmocnienia, bez półśrodków i wciskania kitu - to mnie zadowoli.alina pisze:Zobaczymy. Ale ide o zakład, ze będziesz marudził we wrześniu
Oczywiście oprócz cofniętego napastnika przydałby się jeszcze snajper, ale w tym przypadku zdaję sobie sprawę, że mamy wybór: albo rybki, albo akwarium.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2012, 13:08 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- bramek
- Juventino
Musimy też postawić sprawę jasno że do ataku więcej niż jedna gwiazda nie przyjdzie bo nas nie stać.
Więc albo Jovetić albo Higuain. Osobiście wolałbym klasowego miotacza z uderzeniem, a snajpera poszukać w Holandii lub Francji. Ktoś tu kiedyś De Jonga chwalił. Ciągle jestem zwolennikiem talentu Podolskiego, jednak On nie jest do końca typowym egzekutorem. TO bardziej taki Mirko. Boje się Higuaina i to strasznie. Ciężko stwierdzić czy sprawdziłby się u nas i we Włoskiej piłce bez super podawaczy.
Więc albo Jovetić albo Higuain. Osobiście wolałbym klasowego miotacza z uderzeniem, a snajpera poszukać w Holandii lub Francji. Ktoś tu kiedyś De Jonga chwalił. Ciągle jestem zwolennikiem talentu Podolskiego, jednak On nie jest do końca typowym egzekutorem. TO bardziej taki Mirko. Boje się Higuaina i to strasznie. Ciężko stwierdzić czy sprawdziłby się u nas i we Włoskiej piłce bez super podawaczy.
- filippo
- Juventino
Najlepsze co może zrobić Juve w lecie to kupić Rossiego, który po długiej kontuzji i sytuacji Villarealu w lidze na pewno będzie chciał odejść i nie będzie kosztował wiele - myśle że nie więcej niż 20 mln euro. Jest ciągle młody i na pewno się odbuduje po kontuzji, warto w niego zainwestować. Zdecydowanie wole Rossiego niż Higuaina, który jest typowym zawodnikiem wykańczającym akcje. Rossi to typowa 10, jak del Piero 

- PawSt
- Juventino
Toż to prawie rasizmpumex pisze: - jest Hiszpanem... chyba nie muszę kończyć (?)

Sam nie wiem na kogo klasowego w kwestii snajpera możemy liczyć. Niestety jesteśmy cały czas uzależnienie od tego co się na rynku transferowym będzie działo, aczkolwiek w wypadku zdobycia scudetto(nikt mi nie wmówi że po cichu na to nie liczy) lub kwalifikacji do LM będziemy w o wiele lepszej sytuacji niż rok temu. Jednak wydaje mi się że nie będziemy mieli takiej "siły" aby wyciągnąć np. Igłe z Realu. Jednak uśmiech mi się na twarzy pojawi jak się uda sprowadzić kogoś z dwójki Rossi-Jovetic. Może obu? To wcale nie jest nie wykonalne.
- bramek
- Juventino
Tak z innej beczki kto jest na bieżąco z ligą Hiszpańską jak tam sobie radzi Éver Banega ? Zawodnik tak zacnie porównywany do Pirlo. Taki transfer ustabilizowałby nam sytuację w pomocy. Bo o Montolivo to już chyba powinniśmy zapomnieć ;/
- ewerthon
- Juventino
Do tych co marzą o Joveticiu - facet do lata będzie miał taki status w europejskiej piłce jak Alexis Sanchez, także radziłbym o nim realnie nie myśleć. Zresztą, już powoli zaczyna się słyszeć, że poważnie zainteresowany Czarnogórcem jest Liverpool, a jego właścicieli na pewno stać na taki zakup. Sam piłkarz pochlebnie wypowiada się o Premier League, więc bardzo prawdopodobne, że właśnie w tym kierunku zostanie sprzedany.
- rosomak
- Juventino
Ktos napisal ze Rossi jest podobnym typem napastnika co Alex.
Sory ale bez przesady, takich jak rossi jest cala masa, Del piero byl fenomenem, przypomnijcie sobie pojedynki Juve z United, to te dwa kluby przyciagaly najwiecej ludzi przed telewizory, to byly mecze i alex tam klase pokazywal.
Duzo osob pisze o nastepcy Del piero ale prawda ze nie znajdziemy takiego samego gracza jak alex za czasow Lippiego.
Jovetic jest swietny i napewno lepszy od Rossiego ale jezeli mamy kupic 2 graczy tak jak podobno nasi planuja czyli-perspektywa plus super gwiazda to jeden ztej dwojki napewno nie moze byc gwiazda.
Mi sie marzy Gomez, on bylby super i do tego jakiegos mlodziaka bardzo zdolnego ale ciezko mi wymyslec kogo bo Conte tyle modolow taktycznych stosuje ze chyba tylko zarzad wie co zrobic by podniesc jakosc zespolu.
Sory ale bez przesady, takich jak rossi jest cala masa, Del piero byl fenomenem, przypomnijcie sobie pojedynki Juve z United, to te dwa kluby przyciagaly najwiecej ludzi przed telewizory, to byly mecze i alex tam klase pokazywal.
Duzo osob pisze o nastepcy Del piero ale prawda ze nie znajdziemy takiego samego gracza jak alex za czasow Lippiego.
Jovetic jest swietny i napewno lepszy od Rossiego ale jezeli mamy kupic 2 graczy tak jak podobno nasi planuja czyli-perspektywa plus super gwiazda to jeden ztej dwojki napewno nie moze byc gwiazda.
Mi sie marzy Gomez, on bylby super i do tego jakiegos mlodziaka bardzo zdolnego ale ciezko mi wymyslec kogo bo Conte tyle modolow taktycznych stosuje ze chyba tylko zarzad wie co zrobic by podniesc jakosc zespolu.
- LordRahl
- Juventino
Oczywiście zgodzę się z przedmówcami Torres i Rossi to bardzo ryzykowna taktyka, jeśli chodzi o ich formę + cena na pewno niska nie będzie. Igła to marzenie, chyba bym leżał 2 dni krzyżem gdyby koleś do nas trafił
, ciekawa robi się także sytuacja Joveticia, Isli i Kolarova bo będą chłopcy rozchwytywani w lecie jak tak dalej pójdzie.

- matbar21
- Juventino
Podbijam moje pytanie.matbar21 pisze: Mam pytanie do fanów Los Blancos. Czy wie ktoś jak wygląda sytuacja Angela Di Marii? Walczy z urazami czy po prostu Mou na niego nie stawia?
Co do osoby Torres'a i jego ewentualnego transferu.. Na pewno jeśli Chelsea go puści to wybierze Hiszpanię(coś czuję, że dojdzie do jakieś wymiany).
Jestem dużym przeciwnikiem jego zakupu, nie chodzi o wiek, brak formy itp. Rzecz w tym, że wolę jakąś sprawdzoną gwiazdę z Serie A. Do obecnego Juve potrzebujemy ludzi z silnym charakterem, Torresowi ewidentnie go brak, wątpię żeby u nas odnalazł formę. Mówicie, że Rossi to niewiadoma.. Przy Torresie to jest pikuś.
Priorytet to S.Jovetic, może uda się go wyciągnąć do 25mln €, ewentualnie próbować wymiany z Fabio Q + €. Dodatkowo możemy postarać się o G.Rossiego, który na pewno odejdzie z Villarreal. Pytanie tylko za ile, jeśli do 15mln € to byłoby to marzenie.
- mazi12
- Juventino
Z tego co wiem to Di Maria miał dość poważną kontuzję i nie grał przez dłuższy okres czasu. Mou nie mógłby na niego nie stawiać, bo Angel jest najlepszym asystentem La Liga mimo tak długiej przerwy. Przed kontuzją był najlepszy w Realu. Właśnie chyba rozpoczął znowu trenować i niedługo powróci na boisko i Real będzie miażdżył jeszcze bardziej.matbar21 pisze: Mam pytanie do fanów Los Blancos. Czy wie ktoś jak wygląda sytuacja Angela Di Marii? Walczy z urazami czy po prostu Mou na niego nie stawia?
Swoją drogą - fajnie byłoby mieć takiego zawodnika w Juve, ale to są takie tam moje marzonka. Wiem, że to niemożliwe. Di Maria potrafi zrobić coś z niczego. Wyłożyć piłkę na pustą, wypracować setkę ale też sam dużo strzela. Niesamowity chłopak

- pumex
- Juventino
Pozyskanie Di Marii jest niemożliwie, ale kupno jego odpowiednika.. kto wie? Kto nim jest? Wydaje mi, że do takiego miana może aspirować Nicolas Gaitan. Może nie jest na takim piłkarskim poziomie jak gracz Realu, ale i pozycja i potencjał podobny. Coś nawet ostatnio media pisały o wstępnym zainteresowaniu Juve jego osobą, jednak transfer wydaje się mało realny. Ponoć od dłuższego czasu graczem Benfici zainteresowany jest Ferguson.mazi12 pisze:Swoją drogą - fajnie byłoby mieć takiego zawodnika w Juve, ale to są takie tam moje marzonka. Wiem, że to niemożliwe.

- jakku1
- Juventino
Nigdy nie mow nigdy.pumex pisze:Pozyskanie Di Marii jest niemożliwie [...]
Gazzetta co prawda rzadko miewa dobre przeczucia jesli chodzi o Nasz klub, ale ostatnio napisali, ze Conte chce latem dwie gwiazdy - napastnika i prawoskrzydlowego. Co ciekawe w kontekscie ataku wymienia sie Damiao i Higuaina, wiec wskazywaloby to na to, ze raczej bedziemy sie rozgladac za "9" (z kolei to moze wskazywac, ze Conte zostawi kwestie wspolkreowania gry Giovinco).
Jesli chodzi zas o skrzydlowego to pojawiaja sie dwa nazwiska - Gotze i Ramirez. Ani jeden ani drugi mnie nie przekonuje. Poza tym wyrwanie Niemca byloby bardzo trudne i kosztowne. Tak wiec raczej sklanialbym sie ku temu, ze to sa tylko czyste strzaly redaktorow Gazzetty a nie jakies powazne przecieki. Przynajmniej jesli chodzi o skrzydlowych.
Bardziej wiarygodne sa te infomacje dotyczace napastnikow, poniewaz Damiao naprawde Nam sie podobal - byly nawet plotki, ze dogadalismy sie juz z agentem zawodnika i z samym pilkarzem. Odwaze sie postawic tez teze, ze Igle z Realu bedziemy w stanie wyciagnac. Jesli po sezonie odejdzie stamtad Mourinho (a na to sie zanosi) to Krolewskich czeka pewnie lekkie wietrzenie szatni (moze nie jakis wielki remont, ale kilku graczy bedzie do wyciagniecia - Kaka, Higuain, byc moze Sahin).
@Robaku
Tez ogladalem wczoraj Borussie i tez nie za bardzo podobala mi sie gra Hummelsa. Strasznie pasywnie gral momentami w obronie (i to nawet w polu karnym), popelnil jeden duzy blad, na szczescie bez konsekwencji. Bardziej podobal mi sie wczoraj Subotic, z tylu nawet ogarnial i oddal fajny strzal z wolnego. Chociaz daleki jestem od tego, aby Hummelsa stawiac nizej od jego kolegi z zespolu, bo pamietam mecze, w ktorych ten drugi strasznie kaleczyl

Ostatnio zmieniony 12 lutego 2012, 16:20 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.
- Robaku
- Juventino
Oglądam Borussie D. dość często i tak patrzę na tego Hummelsa i patrzę i jakoś mnie nie przekonuję tzn. nie jest lepszy niż Kielo i Barzagli, ale, ale... jest pewno ale Schmelzer - jego brać naprawdę fajny obrońca boczny, lewy, więc potrzebny włacza się w akacje, w obronie wq mnie gorszy niż w ataku, ale zdecydowanie godny polecenia i powinien być znaczący tańczy niż Hummels. Młody 24 lata, więc brac Schmelzera i Aly'ego i lewa obrona na lata zaspawana.