Mercato (2012-2014)
Skoro marottosceptyk jest pewny, to jestem spokojny o letnie mercato.pumex pisze:Nainggolan był fajnym kąskiem w zimie. W lecie, za taką kasę jaką chce Cellino, znajdziemy kilku nieporównywalnie lepszych, jestem tego pewny.alina pisze:Nainggolan
Z drugiej strony pompujesz sobie balonik i coś mi mówi, że on może w lecie pęknąć.
Tyle, ze jakby był u nas to by te 8 mln spłacał bramkami, asystami, etc. Płacenie komuś 8 mln za 2 lata ogrywania zawodnika to rozbój w biały dzień.jakku1 pisze:Nie jest trudno policzyc, ze gdybysmy nie sprzedali 50% praw do karty Gio Parmie i gdyby on [Giovinco] zostal u Nas, to bylibyśmy do tylu wlasnie... 8m.
- Vojtimar
- Juventino
Co do Giovinco to spokojnie, jeśli nie dojdziemy do porozumienia z Parmą to dojdzie do konkursu kopert. Oni chcą 8? Musieliby w swojej kopercie dać ok. 7 mln a na pewno tyle nie wyłożą bo nie mają (a raczej nie mogą sobie pozwolić na wydanie takiej sumy na 1 zawodnika, zakładam że ich plan i budżet mógłby runąć).
Obstawiam że w obecnej sytuacji Parma nie da za niego więcej niż 5, więc o Giovinco nie martwiłbym się, jak Conte go chce to Marotta nie będzie miał problemu z wykupieniem go. Natomiast jeśli sam zawodnik zechce zostać to droga wolna, dostaniemy te kilka mln i cała transakcja wyjdzie ok + 9 mln dla Juve. Choć osobiście chciałbym powrotu Giovinco.
Immobile teraz na pewno do nas nie trafi, a szkoda. Wszystko przez głupią współwłasność i długi kontrakt dla Genoi, sprawa idzie więc na dalszy plan.
Potrzebujemy światowej klasy skutecznego środkowego napastnika, gdyby jeszcze potrafił zrobić coś sam to byłoby mega. Higuain nie musi dochodzić z Realu, a nawet gdyby to jest jeszcze Chelsea której konkurencja podniesie cene Argentyńczyka do ok. 30 mln Euro. Podobna cena byłaby w przypadku Joveticia, który na pozycji Matriego raczej by nie grał. Osobiście jestem ciekaw czy za kwotę 30-35 mln moglibyśmy mieć Rossiego i Torresa. Może niektórzy śmieją się z Hiszpana, ale on wciąż wiele potrafi, w tym roku będzie miał 28 lat i jeszcze może wiele dać drużynie. Ich dwóch za taką kwotę to naprawdę dobra opcja, ale czy realna? Zwłaszcza jeśli chodzi o Torresa, bo po ciężkiej kontuzji wartość Rossiego spadła. Torres na szpicy, Rossi na prawej stronie ataku, na lewej Vucinic/Giovinco, to ładnie by wyglądało.
Obstawiam że w obecnej sytuacji Parma nie da za niego więcej niż 5, więc o Giovinco nie martwiłbym się, jak Conte go chce to Marotta nie będzie miał problemu z wykupieniem go. Natomiast jeśli sam zawodnik zechce zostać to droga wolna, dostaniemy te kilka mln i cała transakcja wyjdzie ok + 9 mln dla Juve. Choć osobiście chciałbym powrotu Giovinco.
Immobile teraz na pewno do nas nie trafi, a szkoda. Wszystko przez głupią współwłasność i długi kontrakt dla Genoi, sprawa idzie więc na dalszy plan.
Potrzebujemy światowej klasy skutecznego środkowego napastnika, gdyby jeszcze potrafił zrobić coś sam to byłoby mega. Higuain nie musi dochodzić z Realu, a nawet gdyby to jest jeszcze Chelsea której konkurencja podniesie cene Argentyńczyka do ok. 30 mln Euro. Podobna cena byłaby w przypadku Joveticia, który na pozycji Matriego raczej by nie grał. Osobiście jestem ciekaw czy za kwotę 30-35 mln moglibyśmy mieć Rossiego i Torresa. Może niektórzy śmieją się z Hiszpana, ale on wciąż wiele potrafi, w tym roku będzie miał 28 lat i jeszcze może wiele dać drużynie. Ich dwóch za taką kwotę to naprawdę dobra opcja, ale czy realna? Zwłaszcza jeśli chodzi o Torresa, bo po ciężkiej kontuzji wartość Rossiego spadła. Torres na szpicy, Rossi na prawej stronie ataku, na lewej Vucinic/Giovinco, to ładnie by wyglądało.
Z Juve na dobre i złe!
- Castiel
- Juventino
To jest niewykonalne. Torres już się kończy i prędzej wróci do Hiszpanii niż przejdzie do Włoch.
Rossi to wielka niewiadoma. Po takiej kontuzji wolałbym nie ryzykować. Chyba, że Villareal spadnie z ligi to wtedy można by było go wyciągnąć ze sporą obniżką. Do tego Zapata na ławkę za około 5-7 mln i cacy.
Rossi to wielka niewiadoma. Po takiej kontuzji wolałbym nie ryzykować. Chyba, że Villareal spadnie z ligi to wtedy można by było go wyciągnąć ze sporą obniżką. Do tego Zapata na ławkę za około 5-7 mln i cacy.
- Bartek88
- Juventino
Mhm...skoro sie go Marotta pozbyl wtedy to znaczy, ze Del Neri go nie chcial, czyli jak by zostal siedzialby na lawce i zamiast ogrywac to rdzewialby.alina pisze:Tyle, ze jakby był u nas to by te 8 mln spłacał bramkami, asystami, etc. Płacenie komuś 8 mln za 2 lata ogrywania zawodnika to rozbój w biały dzień.jakku1 pisze:Nie jest trudno policzyc, ze gdybysmy nie sprzedali 50% praw do karty Gio Parmie i gdyby on [Giovinco] zostal u Nas, to bylibyśmy do tylu wlasnie... 8m.
Pozatym jakie 8mln? Za ily mysmy popylili polowe karty Parmie?
Widze, ze nic sie nie uczycie na bledach, Higuan, Torres :mrgreen: Ja po Aguero nadzieji dopoki nie zobacze oficjalnego transferu nie robie sobie na nikogo. Marotta albo zmadrzeje, albo kupi kogos z wyprzedazy, a klasowego napastanika tak nie dostaniemy.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
3,5 mln €. Ale ta cena nie ma dzisiaj znaczenia. Parma ma dzisiaj takie samo prawo do tego zawodnika jak my. A co do oddania Gio nie winiłbym tylko Marottę. To bardziej Del Neri wymyślił sobie oddanie Giovinco i sprowadzenie w jego miejsce Lanzafame. Del Neri nie dał mu minuty gry w sparingach. Dzisiaj widać, że Giovinco to może być bardzo ciekawe uzupełnienie naszej kadry na przyszły, oby długi sezonBartek88 pisze: Mhm...skoro sie go Marotta pozbyl wtedy to znaczy, ze Del Neri go nie chcial, czyli jak by zostal siedzialby na lawce i zamiast ogrywac to rdzewialby.
Pozatym jakie 8mln? Za ily mysmy popylili polowe karty Parmie?

- LordRahl
- Juventino
Torres się kończy? Chyba nie oglądasz zbyt uważnie BPL. Może faktycznie ma problem ze skutecznością, ale też zauważ w jakim dołku jest Chelsea, tam gra praktycznie tylko Fernando, MAta i Sturridge, reszta cieniuje po całości. Z tego co się orientuję Torres ma bardzo wiele asyst i wspomniana trójka popycha tę machinę do przodu. Jeśli zaś chodzi o bramki to sądzę, że jest to kwestia presji, każdy go naciska, że mało strzela. Całkiem możliwe, że zmiana środowiska dobrze by zrobiła Torresowi.Castiel pisze:To jest niewykonalne. Torres już się kończy i prędzej wróci do Hiszpanii niż przejdzie do Włoch.
@WojtinhoFCJ Twój pomysł byłby bardzo ciekawy, Torres + Rossi, kwestia tylko w jakiej kwocie by się to zamykało.
- Dante93
- Juventino
Całe 3LordRahl pisze:. Z tego co się orientuję Torres ma bardzo wiele asyst
Moim skromnym zdaniem, patrząc na cene za jaką został kupiony, to On już sie skończył. Nie pamiętam ile dokładnie Londyńczycy za niego zapłacili ale zdaje sie coś koło 50 patyków. Teraz pewnie jakby im ktoś dał 20 to by wzieli z pocałowaniem ręki. To jest upadek zawodnika z nieba na baardzo twardą ziemie. Torres może i grać umie, tego nie neguje, ale jego dokonania w Chelsea są niegodne zawodnika wartego 8 mln co dopiero 50.LordRahl pisze:Torres się kończy?
Wg mnie byla by to baardzo ryzykowna inwestycja, zakup Torresa. Oczywiśćie istnieją bardzo duże szanse, żę jego przyszly pracodawca będzie zadowolony z jego gry, no ale czy Liga włoska to liga dla niego?
- pumex
- Juventino
Nic nie pompuje. Po prostu widzę różnicę miedzy zimowym okienkiem transferowym a letnim mercato i przez to różnie oceniam poszczególne możliwości, Ty nie?alina pisze:Z drugiej strony pompujesz sobie balonik i coś mi mówi, że on może w lecie pęknąć.

- deszczowy
- Juventino
The Blues zapłacili za niego 50 mln. Sądzę, że chcieliby z tego odzyskać min. połowę. Rossi to kolejne 15 baniek... Nie, to niewykonalne.LordRahl pisze: @WojtinhoFCJ Twój pomysł byłby bardzo ciekawy, Torres + Rossi, kwestia tylko w jakiej kwocie by się to zamykało.
- PawSt
- Juventino
Olaboga, całe szczęście że dyrektorem jest Marotta.pumex pisze: Ja bym chyba podziękował...
Jestem ciekaw naprawdę tego mercato, ono może być jeszcze ciekawsze niż poprzednie. Kasy wcale tak mało nie będzie. Dalej naszym priorytetem będzie pozbycie się ludków którzy są na wypożyczeniach plus szrot który się jeszcze kurczowo trzyma. Jeśli to się uda to naprawdę kasa będzie i mogą być jeszcze głośniejsze nazwiska niż ostatnio

- kosciu88
- Juventino
Torres to glupi pomysl, wolalbym juz zaryzykowac z transferem Damiao. Cena pewnie podobna ale ale kontrakt Brazylijczyka pewnie bylby zdecydowanie mniejszy.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- deszczowy
- Juventino
Ale pumex ma rację. Inwestycja w drogiego i zablokowanego jak poczucie humoru Vimesa Hiszpana to... lewy interes.PawSt pisze:Olaboga, całe szczęście że dyrektorem jest Marotta.pumex pisze: Ja bym chyba podziękował...
Jovetić. Jovetić i jakiś środkowy napastnik. Np. Igła.
- Dtmiu
- Katalończyk
Według mnie to powinien być ktoś z uznaną marką i będący w formie. Nie ma co eksperymentować, jak chce się wrócić na szczyt to trzeba to zrobić zdecydowanie dlatego wg. mnie taki Torres odpada. Rossi też nie byłby zbyt bezpieczną opcją. Wydaje się że najlepiej gdybyście rzeczywiście zapolowali na Higuaina który pewnie trochę by kosztował(35?) ale jeśli chce się zbudować drużynę na Ligę Mistrzów to trzeba tyle wydać za gwiazdę, którą w waszym przypadku chyba rzeczywiście powinien być środkowy napastnik. Ja co prawda w sprawach Juve się aż tak dobrze nie orientuję, ale większość meczów w tym sezonie obejrzałem i dobrze byłoby gdyby drugim priorytetem transferowym był środkowy pomocnik. Jest Pirlo, Marchisio, Vidal i.... przepaść. I tu też trzeba sporo wydać. Z tego co pamiętam to ktoś tu wspominał o 3 letnim budżecie którego większą cześć wydano w poprzednim oknie, więc takie transfery jakie opisałem, mimo sprzedaży kilku zawodników z obecnego składu mogłyby znacznie ograniczyć ściągnięcie jakichkolwiek innych piłkarzy. Ale mimo to twierdzę że jest to dobre rozwiązanie, bo nie wiadomo co będzie, jeśli dalej będziecie uzupełniać pozycje niezłymi piłkarzami, zamiast ściągać gwiazdy. Zresztą ściągnięcie mniejszej liczby piłkarzy, a pozbycie się głównie tych co nie grają(Krasic, Elia i inni, nie wiem kto dokładnie jest na wylocie), sprawi że zostanie zachowany praktycznie cały główny trzon zespołu który tak dobrze sobie radzi i zawodnicy nie będą musieli się na nowo ze sobą zgrywać.
To wszystko zakładam oczywiście przy awansie do LM, ale to wydaje mi się dosyć oczywiste, musiałyby się stać naprawdę dziwne rzeczy żeby tak nie było.
To wszystko zakładam oczywiście przy awansie do LM, ale to wydaje mi się dosyć oczywiste, musiałyby się stać naprawdę dziwne rzeczy żeby tak nie było.