Eljero Elia

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 10:07

Powoli można już kończyć ten temat. Elia jest już w Turynie skończony. Nie wiem co musiałoby się wydarzyć żeby wszedł na boisko. Wszyscy skrzydłowi musieliby doznać kontuzji. Nie ma co na niego czekać. Pójdzie na wypożyczenie z wykupem po sezonie.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 10:56

Sądząc po wpisach i zdjęciach na twitterze, nie jest to piłkarz pasujący do Juventusu. Mówię oczywiście o cechach pozaboiskowych, bo ciężko stwierdzić czy pasowałby do naszego stylu gry, skoro nie gra... Szkoda wydanych pieniędzy :roll:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 11:07

To jest trochę bez sensu, że on nawet w Pucharze Włoch nie ma okazji się wykazać.
To wygląda tak jak by Conte chciał bo psychicznie zniszczyć.
Nie sądzę żeby Elia był piłkarsko gorszy od Estigaribii, który mimo, że geniuszem nie jest to szans na wykazanie się dostał już sporo.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 11:12

Conte ostatnio pozytywnie sie o nim wypowiadal, wiec moze jeszcze dla nas zagra. Na pewno Esti ma nad nim taka przewage, ze Holender w ogole nie pasuje do taktyki 3-5-2, ktora sobie Conte ostatnio bardzo upodobal.

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 11:25

Gotti pisze:To jest trochę bez sensu, że on nawet w Pucharze Włoch nie ma okazji się wykazać.
To wygląda tak jak by Conte chciał bo psychicznie zniszczyć.
Nie sądzę żeby Elia był piłkarsko gorszy od Estigaribii, który mimo, że geniuszem nie jest to szans na wykazanie się dostał już sporo.
:smile: :smile: :smile:

Nie sądzę, żebyśmy mieli takiego psychopatę na ławce trenerskiej. Chociaż...

Moim zdaniem, tak jak mówiłem we wcześniejszym wejściu, Elia za bardzo gwiazduje, co może przekładać się na jego zaangażowanie na treningu. Jest też duże prawdopodobieństwo, że nie ma on po prostu żadnych umiejętności defensywnych, a w taktyce Conte, gdzie każdy gra w ataku i każdy broni, brak miejsca dla takich piłkarzy.

Dziwne to, szczególnie, że media trąbiły, jakoby to właśnie Antek był zwolennikiem tego transferu....

@Gotti: Estigarribia jest jednym z największych walczaków w naszej drużynie. Owszem, umiejętnościami technicznymi, celnymi dośrodkowaniami czy dobrym strzałem pochwalić się nie może, ale widać, że się chłopak stara. :wink:

Alex Del Piero
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 11:41

Ja nie mówię, że Esti jest zły, ale niech Elia dostanie szansę zagrać w dwóch meczach od pierwszej minuty tak jak Esti i będziemy wszystko o nim wiedzieć.
Zaangażowanie na treningach a w samym meczu to trochę co innego.
Jestem w 100% pewny, że jakby Elia dostał szansę gry od pierwszej minuty to by zrobił wszystko żeby jak najlepiej się pokazać.

Jeszcze co do Conte. Nic mu nie można zarzucić, ale ten cyrk z Elia mi się nie podoba. To samo z Krasiciem, który już w ogóle nie ma szans na ponowną grę, bo zawalił kilka meczów.
To samo z Iaquintą - wiadomo drewno, ale po co nam było ściągać Boriello skoro mieliśmy Iaquintę. Conte chciał...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 11:44

Śmieszy mnie ta Wasza polemika na temat Elii. Wyszukujecie, wydawałoby się, coraz to inne argumenty, a tak naprawdę krążycie wokół jednego i tego samego :lol: Najprostsze wytłumaczenie wydaje się zarazem najtrafniejsze. Holender jest słaby, podobnie jak Krasic i do poziomu obecnego Juventusu po prostu się nie nadaje. Mówiąc poziomu, mam na myśli obecny stan rzeczy, gdzie każdy następny mecz jest coraz ważniejszy i nie ma miejsca na eksperymenty tylko dlatego, że gdzieniegdzie słychać szlochy bezkrytycznych fanbojów Murzynka.

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 12:03

Z tym że Krasic dostał multum szans a Elia prawie nic! Dalej nie widzisz różnicy? Na razie Conte bronią wyniki, choć nie do końca bo ja mam dość remisów co 2 mecz. Było pare zmian że mógł wprowadzić Elie zamiast kogoś innego, zwłaszcza jak nam przeciwnik murował bramkę przydałby się ktoś techniczny.

Nikt tu nie mówi że Elia to wielki talent, ale w takim razie po co go kupili za 9 mln jak teraz w ogóle nie chcą nim grać? Gdyby Conte go nie chciał to by go Marotta nie kupił, wątpie bo już raz sie ponoć ostro pożarli.

A jeśli go Conte chciał to czemu go nie wystawia?

Z Juve na dobre i złe!
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 12:11

pumex pisze:Śmieszy mnie ta Wasza polemika na temat Elii. Wyszukujecie, wydawałoby się, coraz to inne argumenty, a tak naprawdę krążycie wokół jednego i tego samego :lol: Najprostsze wytłumaczenie wydaje się zarazem najtrafniejsze. Holender jest słaby, podobnie jak Krasic i do poziomu obecnego Juventusu po prostu się nie nadaje. (...)
Bo powiedzenie, że Elia jest za słaby to zbytnie uogólnienie? Esti też jest słaby. Barzagli ostatnio zagrał słabo. De Ceglie miał słabe pół roku. My po prostu troszczymy się o naszego jedynego Murzynka w składzie i zastanawiamy się co jest przyczyną jego absencji w meczowej '18' :wink:

Alex Del Piero
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 12:58

evilboy pisze:powiedzenie, że Elia jest za słaby to zbytnie uogólnienie? Esti też jest słaby. Barzagli ostatnio zagrał słabo. De Ceglie miał słabe pół roku.
Barzagli zagrał słabo ostatni raz chyba za czasów Del Neriego.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 13:30

evilboy pisze:Estigarribia jest jednym z największych walczaków w naszej drużynie. Owszem, umiejętnościami technicznymi, celnymi dośrodkowaniami czy dobrym strzałem pochwalić się nie może, ale widać, że się chłopak stara. :wink:

To może kupmy jakiegos mudzyna z ligi Południowej Afryki, myślę że bedzię się ,,starał'' nie mniej niż Wódz Minetu.

A tak na serio to Esi jest za słaby na Juve, co z tego, że się stara - jest nieogarnięty jak ja mając 14 lat :P... 1 wrzutka 5 strat 3 zmarnowane sytuacje . Jest za słaby na JUVENTUS, zresztą podobnie jak Elia. Seria A to liga dla silnych duzych mudzynów a nie podrób :P

Obrazek
Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 14:25

Dokładnie, cała prawda o Estim wyżej. Stara się chłopak ale nie ma tych skillsów na granie u nas. Chłopak czasami się mota za bardzo, przypomina mi Krasica nieco, tylko jakby lepszą technike ma dryblingu ale za to gorsze wykończenie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 14:53

WojtinhoFCJ pisze:Gdyby Conte go nie chciał to by go Marotta nie kupił, wątpie bo już raz sie ponoć ostro pożarli.
A jeśli go Conte chciał to czemu go nie wystawia?
A nie pomyślałeś, że Conte go nie chciał, a Marotta mimo wszystko go ściągnął? Może się teraz na nim odgrywa? Poza tym od euro Elia wiele nie pokazał i jego transfer był zbędny. Oby udało się odzyskać cokolwiek z kwoty wydanej na niego.
Cabrini_idol pisze: A tak na serio to Esi jest za słaby na Juve, co z tego, że się stara - jest nieogarnięty
Rozumiem, że masz lepsze propozycje - gdzie znaleźć gracza za 5 mln, który daje jakieś nadzieje na rozwój, zagra na boku obrony jak i na ataku w 4-3-3? Może i kogoś można takiego kupić, ale na pewno nie za 5 mln. Poza tym to dopiero jego pierwszy sezon w Europie.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 14:56 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:07

Castiel pisze:Poza tym od euro Elia wiele nie pokazał i jego transfer był zbędny. Oby udało się odzyskać cokolwiek z kwoty wydanej na niego.
Estigarribia pokazał za to bardzo dużo.
Castiel pisze:Rozumiem, że masz lepsze propozycje - gdzie znaleźć gracza za 5 mln, który daje jakieś nadzieje na rozwój, zagra na boku obrony jak i na ataku w 4-3-3? Może i kogoś można takiego kupić, ale na pewno nie za 5 mln. Poza tym to dopiero jego pierwszy sezon w Europie.
W Europie grał od 2008 roku. W sumie to grzał ławę, bo był za słaby na bieganie w przeciętnym Le Mans... Co do 5 mln, to przyszedł do Juve taki jeden. Zagra na środku, na lewej i pewnie nigdzie nie zabłyśnie. Także według mnie Paragwajczyk to zbędny wydatek

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:15

szkoda ze go nie wypożyczyli gdzieś było wiadomo ze nie będzie grał a tak jego wartość spada bo nie gra

Zablokowany