Quiz - piłkarze
- Supersonic
- Juventino
Vimes- zaspokój moją ciekawość:
na zdjęciu jest mecz Belgia - Holandia si?
zdjęcie pochodzi z http://thewifehatessports.com/wp-conten ... crotch.jpg jak sama nazwa wskazuje z world cup 2010 ?
Na tym mundialu nie było meczu Holandia- Belgia, w kadrze nie było Beerensa.
Zmieniłeś nazwę zdjęcia czy jak, bo nie mam pojęcia
zdjęcie pochodzi z http://thewifehatessports.com/wp-conten ... crotch.jpg jak sama nazwa wskazuje z world cup 2010 ?

- Vimes
- Juventino
Tak.Supersonic pisze:Vimes- zaspokój moją ciekawość:
Nazwa zdjęcia to perfidny podstęp mający na celu zmylenie przeciwnikaSupersonic pisze:zdjęcie pochodzi z http://thewifehatessports.com/wp-conten ... crotch.jpg jak sama nazwa wskazuje z world cup 2010 ?

- Supersonic
- Juventino
chapeau bas! nawet łapanie za jaja się zgadza. :shock:
jestem zaspokojony- dzięki
jestem zaspokojony- dzięki

- Dzium
- Juventino
Zawodnik grał w 10 angielskich klubach.
Występując w jednym z londyńskich klubów w ciągu 2 sezonów strzelił 68 goli we wszystkich rozgrywkach, w których jego drużyna brała udział.
W obecnym sezonie w lidze strzelił tylko 1 bramkę.

Myślałem, że jednak trochę więcej czasu Wam to zajmie
Występując w jednym z londyńskich klubów w ciągu 2 sezonów strzelił 68 goli we wszystkich rozgrywkach, w których jego drużyna brała udział.
W obecnym sezonie w lidze strzelił tylko 1 bramkę.
D.J. CampbellSupersonic pisze:Dudley Campbell?

Myślałem, że jednak trochę więcej czasu Wam to zajmie

Ostatnio zmieniony 10 lutego 2012, 23:44 przez Dzium, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino
Dudley Campbell?
- annihilator1988
- Juventino
Anelka? Chociaż nie grał w 10 angielskich klubach 

- Supersonic
- Juventino
1. Obecnie- u schyłku kariery- gra w jednym z dwóch największych klubów swojego kraju- klubie, w którym zaczynał swoją karierę.
2. Piłkarz, który mógł zostać naprawdę wielką gwiazdą, jednak chyba należy ocenić go jako "niespełniony talent", mimo iż w swoim kraju jest niezwykle ceniony. Grał w jednym wielkim europejskim klubie, jednak się tam nie sprawdził.
3. Był autorem jednego z najgłośniejszych niestrzelonych karnych poprzedniej dekady.
powodzenia!

2. Piłkarz, który mógł zostać naprawdę wielką gwiazdą, jednak chyba należy ocenić go jako "niespełniony talent", mimo iż w swoim kraju jest niezwykle ceniony. Grał w jednym wielkim europejskim klubie, jednak się tam nie sprawdził.
3. Był autorem jednego z najgłośniejszych niestrzelonych karnych poprzedniej dekady.
powodzenia!
Vimes pisze:Juan Roman Riquelme?

Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 10:19 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
Juan Roman Riquelme?
Zagadka:
1. Piłkarz znany ze swojej lojalności, przez całą dorosłą karierę reprezentował barwy jednego klubu, pomimo ofert ze strony konkurencji.
2. Perfekcyjnie wykonywał rzuty karne, pomylił się tylko raz na blisko 50 prób.
3. Był dziecięcym idolem jednej z obecnych gwiazd Barcelony.
EDIT
. Strzelił 47 z 48 wykonywanych rzutów karnych. Bramkarz, który obronił wykonywaną przez niego jedenastkę do dziś jest z tego dumny
.
Zagadka:
1. Piłkarz znany ze swojej lojalności, przez całą dorosłą karierę reprezentował barwy jednego klubu, pomimo ofert ze strony konkurencji.
2. Perfekcyjnie wykonywał rzuty karne, pomylił się tylko raz na blisko 50 prób.
3. Był dziecięcym idolem jednej z obecnych gwiazd Barcelony.
EDIT
TakMietson pisze:To Matthew Le Tissier?

Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 10:46 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
POPRAWKA:
To Matthew Le Tissier?
Dobra, teraz jestem pewien więc zadaję:
1. Piłkarz pracował/pracuje z dwoma zasłużonymi dla Juventusu szkoleniowcami
2. Był kapitanem drużyny, której nie jest wychowankiem (już nie gra dla tej drużyny)
3. Gra(ł) dla klubów z 4 różnych państw i nie zagrał nigdy jako senior dla drużyny z kraju, w którym się urodził i który reprezentuje
To Matthew Le Tissier?
Dobra, teraz jestem pewien więc zadaję:
1. Piłkarz pracował/pracuje z dwoma zasłużonymi dla Juventusu szkoleniowcami
2. Był kapitanem drużyny, której nie jest wychowankiem (już nie gra dla tej drużyny)
3. Gra(ł) dla klubów z 4 różnych państw i nie zagrał nigdy jako senior dla drużyny z kraju, w którym się urodził i który reprezentuje
JaŁukasz pisze:Robbie Keane?
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 12:32 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Robbie Keane?

1. W ojczyźnie strzelił 68 bramek w 58 spotkaniach, a mimo to trenerzy przez niemal całą jego karierę, wbrew jego woli, ustawiali go w drugiej linii
2. Mimo, że tak naprawdę nigdy nie zdobył na długo miejsca w składzie, za sprawą techniki, był jedną z klubowych ikon i ulubieńców kibiców, w klubie, w którym spędził największą część kariery
3. W debiucie dla tego klubu strzelił dwie efektowne bramki, zachwycając piłkarski świat
Ty? A myślałem, że Keane.Mietson pisze:JaŁukasz pisze:Robbie Keane?

1. W ojczyźnie strzelił 68 bramek w 58 spotkaniach, a mimo to trenerzy przez niemal całą jego karierę, wbrew jego woli, ustawiali go w drugiej linii
2. Mimo, że tak naprawdę nigdy nie zdobył na długo miejsca w składzie, za sprawą techniki, był jedną z klubowych ikon i ulubieńców kibiców, w klubie, w którym spędził największą część kariery
3. W debiucie dla tego klubu strzelił dwie efektowne bramki, zachwycając piłkarski świat
Jedziesz, panie!ZawszeWierny pisze:Álvaro Recoba
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 13:12 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krystek
- Juventino
Álvaro Recoba
==============
1. Mimo świetnych umiejętności piłkarskich nie jest piłkarzem klubu z Europy, mimo tego, że jakby chciał, to bez trudu znalazłby sobie w Europie klub.
2. Jest w swoim kraju uważany za najlepszego piłkarza w historii ich piłki nożnej.
3. Uczestnik 3 Mistrzostw Świata Piłki Nożnej.
==============
1. Mimo świetnych umiejętności piłkarskich nie jest piłkarzem klubu z Europy, mimo tego, że jakby chciał, to bez trudu znalazłby sobie w Europie klub.
2. Jest w swoim kraju uważany za najlepszego piłkarza w historii ich piłki nożnej.
3. Uczestnik 3 Mistrzostw Świata Piłki Nożnej.
Dobrze!Mietson pisze:Landon Donovan?
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 13:29 przez Krystek, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve!
- Pan Mietek
- Juventino
Landon Donovan?
Nie byłem pewien bo w gruncie rzeczy jest on obecnie graczem Evertonu ale przyjechał tam tylko na "gościnne występy", podobnie jak Robbie Keane
3. Grał w 6 różnych krajach, m.in. w Rosyjskiej Premier Lidze, English Premier League oraz La Liga
4. Ma dwuczłonowe nazwisko

Oczywiście się zgadza

Nie byłem pewien bo w gruncie rzeczy jest on obecnie graczem Evertonu ale przyjechał tam tylko na "gościnne występy", podobnie jak Robbie Keane

3. Grał w 6 różnych krajach, m.in. w Rosyjskiej Premier Lidze, English Premier League oraz La Liga
4. Ma dwuczłonowe nazwisko
Vimes, jak Ty to robisz?Vimes pisze:Quincy James Owusu-Abeyie?

Oczywiście się zgadza
Było blisko ale Odemwingie nie grał w Hiszpanii. Poza tym, on już był w tej grze i nawet ja go zadałemdeszczowy pisze:Peter Osaze Odemwingie?

Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 14:15 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- deszczowy
- Juventino
- Vimes
- Juventino
Pytam czarodziejską kulęMietson pisze:Vimes, jak Ty to robisz?

Zagadka:
1. Po zakończeniu kariery piłkarskiej został trenerem i obecnie pracuje w jednym z klubów, którego barwy reprezentował jako zawodnik. Jako trener wywalczył z tym klubem tytuł mistrzowski. Zdobył go w 2011 roku.
2. Nosił przydomek nawiązujący do jego wyglądu. Konkretnie do twarzy.
3. Strzelił kluczową bramkę w meczu o bardzo wysoką stawkę. Bramka padła w doliczonym czasie gry. Mecz sędziował Pierluigi Collina.
EDIT
Nie.ZawszeWierny pisze:Antonio Conte
Nie.kosciu88 pisze:Ronald Koeman?
Nie.ZawszeWierny pisze:Josep Guardiola?
Nie.deszczowy pisze:Roberto Mancini?
Nie.Mietson pisze:Roberto Martinez?
Nie.Mietson pisze:Didier Deschamps?
Nie.strong return pisze:Frank de Boer
TakŁukasz pisze:Solskjaer?

Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 15:11 przez Vimes, łącznie zmieniany 12 razy.