Mercato (2012-2014)
- bramek
- Juventino
Ja osobiście jestem bardzo ciekaw jak Euro wpłynie na mercato, i czy spora część klubów nie będzie chciała sobie zapewnić usług niektórych graczy już przed Euro. Zapowiada się naprawdę emocjonujące okienko. Milan przebudowa, Inter prawdopodobnie przebudowa , My wzmocnienia. Nie można zapomnieć o reszcie Europy. Nie wiadomo co się stanie w Realu a i w Barcy się nie obejdzie bez 2-3 transferów. W Anglii chyba będzie lekki wstrząs po odpadnięciu dwóch klubów już w fazie grupowej, które zdominowały ligę , nie wyobrażam sobie niczego innego. Najspokojniej chyba będzie wyglądała Bundesliga, chociaż w Bayernie też nie wesoło. Narzekania na Roben + wąska kadra. We Francji PSG będzie pewno szaleć
No no zobaczymy

No no zobaczymy

- Łukasz
- Juventino
Można i trzeba. Bo to jest napastnik. Ale nie wysunięty.matbar21 pisze: To już zależy od trenera jak będzie grał zawodnik, a że Jovetic zdobywa dużo goli, więc można mówić o nim jak o napastniku.
- Damiankarol
- Juventino
.pablo1503 pisze:Po co? Barzagli + Chiellini tworzą świetny środek. Już lepiej kupić lewego obrońcę, żeby Giorgio został na stałe na środku.
Aby nie bać się o jakiegoś babola w meczu, gdy gramy 3:5:2.
Zobaczymy, gdzie będzie grał Caceres, mam nadzieję, że na lewej i tylko ewentualnie jako zmiennik Lichego.
To przyszłość, a co z teraźniejszością?pablo1503 pisze: Już takiego mamy i jak na razie radzi sobie bardzo dobrze. Chodzi o nasz talent pozyskany z Ajaxu. Btw. Boyu jest pomocnikiem, ale czy rozgrywającym?
Według mnie Pepe to dobry zmiennik, a Giach to raczej środkowy pomocnik, więc nie ma żadnej armaty, którą moglibyśmy postraszyć.pablo1503 pisze: Mógłby jakiś przyjść, ale nie jest to nasz transferowy priorytet.
Prawie na każdą pozycję można znaleźć lepszego gracza w Europie, ale ze względu na ograniczone środki trzeba rozsądnie je wydatkować. Moim zdaniem, formację która najbardziej potrzebuje wzmocnień jest atak i nie chodzi o doraźnie półśrodki, ale graczy mogących grać na wysokim poziomie przez kilka lat. Potrzebni nam są zawodnicy do pierwszej 11stki, a nie zmiennicy jak w innych formacjach.
Mam nadzieję, że to nie będzie kolejne rewolucyjne mercato, gdyż będziemy znaczącą drużyną w Europie.
Forza Juve !! Forza Alex !!
- Zawidowianin
- Juventino
Łepek dostał podobno 1 mln rocznie kontraktu. Naprawdę myślisz, że tyle będzie dostawał gracz Primavery w przyszłym sezonie?Damiankarol pisze:To przyszłość, a co z teraźniejszością?pablo1503 pisze: Już takiego mamy i jak na razie radzi sobie bardzo dobrze. Chodzi o nasz talent pozyskany z Ajaxu. Btw. Boyu jest pomocnikiem, ale czy rozgrywającym?
onliforpipul
- mateusz6
- Juventino
Już nie przesadzajmy z tą teraźniejszością. Taki Romeu mimo wieku w Chelsea wymiata. Bouy lub Gabriela trzeba przesunąć do pierwszego składu.Zawidowianin pisze:Łepek dostał podobno 1 mln rocznie kontraktu. Naprawdę myślisz, że tyle będzie dostawał gracz Primavery w przyszłym sezonie?Damiankarol pisze:To przyszłość, a co z teraźniejszością?pablo1503 pisze: Już takiego mamy i jak na razie radzi sobie bardzo dobrze. Chodzi o nasz talent pozyskany z Ajaxu. Btw. Boyu jest pomocnikiem, ale czy rozgrywającym?
Polecam najlepsze podsumowanie mercato jakie kiedykolwiek widziałem:
http://juventiknows.com/juventus-winter ... ll-summary
Lato? Kolarov, Nainggolan + dobry napastnik i będę więcej niż zadowolony.
http://juventiknows.com/juventus-winter ... ll-summary
Lato? Kolarov, Nainggolan + dobry napastnik i będę więcej niż zadowolony.
- Dolce Vita
- Juventino
Ja osobiście bardzo chciałbym Islę w Juventusie. Do tego Kolarov na bok, ten utalentowany Dede z Vasco da Gamy i Jovetic i możemy ruszać na LM
A jeżeli Viola będzie robiła problemy z Czarnogórcem to ja bym powalczył o Seydou Doumbie z CSKA. Chłopak udowodnił, że ma megatalent i już nawet w Lidze Mistrzów bryluje - co znaczy, że gra na najwyższym poziomie nie jest dla niego czymś ponad siły.

- pumex
- Juventino
Nainggolan był fajnym kąskiem w zimie. W lecie, za taką kasę jaką chce Cellino, znajdziemy kilku nieporównywalnie lepszych, jestem tego pewny.alina pisze:Nainggolan
Jest coraz więcej donosów na temat Higuaina. Wypadałoby oczywiście zacząć od tego, że sprowadzenie go byłoby... cudem (?). Potem nadmieńmy, iż tak naprawdę potrzebujemy następcy Del Piero, a nie egzekutora, którym jest Argentyńczyk. Byłby sens? Pewnie tak, tylko czy nie minęlibyśmy się z celem?

- deszczowy
- Juventino
Tuttojuve spekuluje o możliwym powrozie Zapaty do Włoch. Ponoć Kolumbijczyk nie jest zadowolony z osiągnięć Villarrealu (czemu trudno się dziwić) i rozważa powrót do Włoch. W grę miałyby wchodzić: Napoli, Roma i Juve. To byłoby ciekawe wzmocnienie. Choć on ma, z tego co pamiętam, tendencję do strzelania swojaków.
Aaaa, zapomniałem jeszcze go Gio. Ponoć Parma jest gotowa oddać go nam za jakieś 7-8 baniek. Po prostu interes życia.
Pumi, mój puszystowłosy przyjacielu, potrzebujemy i egzekutora, który przycisnąłby Matriego, i mieszacza w stylu Alexa. Na pierwszego z nich Igła byłby mniamniusi, na drugiego nadawałby się Jovetić i/lub Rossi. Ale koszty takich zakupów byłyby koszmarne, dlatego raczej możemy o tym zapomnieć, a szkoda.pumex pisze: Jest coraz więcej donosów na temat Higuaina. Wypadałoby oczywiście zacząć od tego, że sprowadzenie go byłoby... cudem (?). Potem nadmieńmy, iż tak naprawdę potrzebujemy następcy Del Piero, a nie egzekutora, którym jest Argentyńczyk. Byłby sens? Pewnie tak, tylko czy nie minęlibyśmy się z celem?
Aaaa, zapomniałem jeszcze go Gio. Ponoć Parma jest gotowa oddać go nam za jakieś 7-8 baniek. Po prostu interes życia.
- rosomak
- Juventino
Podobno negocjujemy z Parma.
Giovinco za 8 mln, wsumie tak wiele na tej transakcji nie tracimy, 4 mln dostalismy od parmy rok temu.
To chyba dobra kwota , 4 mln euro wcale nie tak duzo.
Plany na lato-
Higuain.
ok moze byc Giovinco , chociaz marzeniem jest silva;)
i do obrony jakis porzadny kolarov.
Mam wielka nadzieje ze Bouy wypali, podobno jest dobry a my musimy zaniedlugo Pirlo zastapic, moze nie odrazu ale po jakims czasie moze mlodziak bedzie dobrze gral.
Giovinco za 8 mln, wsumie tak wiele na tej transakcji nie tracimy, 4 mln dostalismy od parmy rok temu.
To chyba dobra kwota , 4 mln euro wcale nie tak duzo.
Plany na lato-
Higuain.
ok moze byc Giovinco , chociaz marzeniem jest silva;)
i do obrony jakis porzadny kolarov.
Mam wielka nadzieje ze Bouy wypali, podobno jest dobry a my musimy zaniedlugo Pirlo zastapic, moze nie odrazu ale po jakims czasie moze mlodziak bedzie dobrze gral.
- jakku1
- Juventino
Pumi, mój puszystowłosy przyjacielu

Pobyt w szpitalu dobrze Ci zrobil Deszczu.
Co do Giovinco to 7 - 8m to jest bardzo ogarnieta kwota. Oni zaplacili Nam za 50% praw 4m i przez dwa lata go utrzymywali placac mu pensje w wysokosci 1m netto rocznie (2m brutto). Nie jest trudno policzyc, ze gdybysmy nie sprzedali 50% praw do karty Gio Parmie i gdyby on zostal u Nas, to bylibyśmy do tylu wlasnie... 8m. Trzeba sprawe knypka rozstrzygnac przed Euro o ile sie uda. Seba strzeli dwie fajne bramki na ME (a ma tendencje do zdobywania ladnych goli) i jego cena wzrosnie. Mysle, ze chlopak ostatecznie wroci do Nas. Conte go chce. A jak to rzekl wczoraj Nasz byly bombardier: "W Juve rzadzi Conte, wszyscy robia to, co on kaze".
Giovinco + Pirlo + Vucinic + Jovetic = jakosc
Pytanie jak ich wszystich pomiescic.
- pumex
- Juventino
Gostka pamiętam z Udine, tam faktycznie się wyróżniał. Po przejściu do Hiszpanii jego występu chyba nie widziałem (?). Patrząc na oceny między innymi whoscored, wypada, delikatnie mówiąc, nie najlepiej. Pytanie, czy jest to wina słabej dyspozycji całego zespołu, czy zawodnik pokazał swoje prawdziwe obliczedeszczowy pisze:Tuttojuve spekuluje o możliwym powrozie Zapaty do Włoch. Ponoć Kolumbijczyk nie jest zadowolony z osiągnięć Villarrealu (czemu trudno się dziwić) i rozważa powrót do Włoch. W grę miałyby wchodzić: Napoli, Roma i Juve. To byłoby ciekawe wzmocnienie. Choć on ma, z tego co pamiętam, tendencję do strzelania swojaków.

Racja, Deszczu, racja. Potrzebujemy obu, ale jak trafnie zauważyłeś, dostaniemy jednego i to w najlepszym wypadku.deszczowy pisze:Pumi, mój puszystowłosy przyjacielu, potrzebujemy i egzekutora, który przycisnąłby Matriego, i mieszacza w stylu Alexa. Na pierwszego z nich Igła byłby mniamniusi, na drugiego nadawałby się Jovetić i/lub Rossi. Ale koszty takich zakupów byłyby koszmarne, dlatego raczej możemy o tym zapomnieć, a szkoda.
Przyszła mi do głowy pewna opcja, niestety (bardzo) mało realna. Jakby Vallarreal spadł z PD, cena za długo kontuzjowanego Rossiego prawdopodobnie byłaby jeszcze niższa. Jaka? Kto wie, może 15mln, może mniej? Wtedy, jakimś cudem, może dałoby się sprowadzić oprócz cofniętego napastnika, którym byłby Rossi, także snajpera najwyższych lotów?
Tak gdybam i marzę, bo temat łysego Kurdupla coraz mniej mi się podoba. Cena jest wywindowana coraz bardziej, sam Giovinco nawet nie bardzo umie się określić, na jakiej pozycji jest mu najlepiej a mniemanie o sobie ma niczym Amauri. Jeszcze tylko brakuje, żeby Marotta wcisnął nam gracza Parmy jako 'obiecaną' gwiazdę.
Tak na marginesie: co z Tobą, Deszczu? Na forum Cię nie ma, jakiś szpital, jakieś coś... wszystko gra? (pytanie jak najbardziej poważne)

- Dante93
- Juventino
Pirlo na emeryture bym tak szybko nie wyrzucał
Jego styl gry nie wymaga końskiej kondycji czy szybkości. A pewnych własności takich jak dobrze ułożona stopa czy piłkarska inteligencja nigdy sie nie traci. Nie zdziwie sie jeżeli Andrea do 35-36 roku zycia bedzie trzymał dobry poziom.
Narazie bardziej skupiłbym sie na poszukiwaniu prawego napastnika, bo i szpice i lewą obrone i prawą strone ataku ciężko będzie zalepić w trakcie jednego okienka.
Chociaż, jeżeli okaże sie Caceres wypali, De Ceglie dalej będzie niezły poziom prezentował, a na zapleczu będzie jeszcze Ziegler, to wcale lewą stroną defensywy sie przejmować nie trzeba.
Priorytet na lato dla mnie to odzyskać Sebe, oraz zakupić kogoś z dwójki Rossi/Jovetić.
Reszta formacji to raczej dosyć kosmetyczne zmiany. Bez dwoch zdań sprzydałby sie jeszcze jeden obrońca. No chybam, że Soerensen w końcu jakoś blyśnie w tej Bologni, wtedy byłby alternatywą na prawą obrone i środek. O lewej stronie już wspominałem- jeżeli wszystko wypali, to całe majsterkowanei będzie polegało na wyborze między DC a Zieglerem, który z nich będzie miał rywalizować na podstawe z Caceresem. Oczywiscie może wyjść tak, że Urus srednio sie sprawdzi na boku, wtedy dobrze byłoby sie rozejrzeć za kimś pokroju Kolarova.
Pomoc wydaje sie być kompletna, Padoin będzie dobra zapchajdziurą, która nic nie powinna spaprać, ale i niczego nie wniesie. Jeżeli pojawiłaby sie jakaś okazja na rynku można by sie rozejrzeć za jakimiś kreatywnym pomocnikiem (może Sahin będzie chciał 'ucieć' z Madrytu?
) ale tak jak mówie- Wierze, że Pirlo jeszcze przynajmniej te półtora sezonu rozegra na takim poziomie, jaki prezentuje teraz. W przypadku gdy żadna okazja pokroju Sahina sie nie trafi, chciałbym żeby któryś z młodych (tj Appelt, Bouy, Marrone) dostał szanse trenowania z pierwszym zespołem, i występów w mniej ważnych meczach. A nóż może ktoś wypali.
Tak więc w środku na rezerwie pozostawaliby; Padoin, Giaccherini, 'Okazja'/Młody talent. Myśle, że to starczy, bo przecież w razie plagi kontuzji mamy też wykonawców do innych ustawień które wychodzą nam niegorzej niż 4;3;3.
Cieżko wyrokować jak mercato sie potoczy, ale raczej nie przewiduje żeby dostępne fundusze przekroczyly 30-40 mln. Jak to będzie w rzeczywistości sami sie przekonamy
Narazie bardziej skupiłbym sie na poszukiwaniu prawego napastnika, bo i szpice i lewą obrone i prawą strone ataku ciężko będzie zalepić w trakcie jednego okienka.
Chociaż, jeżeli okaże sie Caceres wypali, De Ceglie dalej będzie niezły poziom prezentował, a na zapleczu będzie jeszcze Ziegler, to wcale lewą stroną defensywy sie przejmować nie trzeba.
Priorytet na lato dla mnie to odzyskać Sebe, oraz zakupić kogoś z dwójki Rossi/Jovetić.
Reszta formacji to raczej dosyć kosmetyczne zmiany. Bez dwoch zdań sprzydałby sie jeszcze jeden obrońca. No chybam, że Soerensen w końcu jakoś blyśnie w tej Bologni, wtedy byłby alternatywą na prawą obrone i środek. O lewej stronie już wspominałem- jeżeli wszystko wypali, to całe majsterkowanei będzie polegało na wyborze między DC a Zieglerem, który z nich będzie miał rywalizować na podstawe z Caceresem. Oczywiscie może wyjść tak, że Urus srednio sie sprawdzi na boku, wtedy dobrze byłoby sie rozejrzeć za kimś pokroju Kolarova.
Pomoc wydaje sie być kompletna, Padoin będzie dobra zapchajdziurą, która nic nie powinna spaprać, ale i niczego nie wniesie. Jeżeli pojawiłaby sie jakaś okazja na rynku można by sie rozejrzeć za jakimiś kreatywnym pomocnikiem (może Sahin będzie chciał 'ucieć' z Madrytu?

Tak więc w środku na rezerwie pozostawaliby; Padoin, Giaccherini, 'Okazja'/Młody talent. Myśle, że to starczy, bo przecież w razie plagi kontuzji mamy też wykonawców do innych ustawień które wychodzą nam niegorzej niż 4;3;3.
Cieżko wyrokować jak mercato sie potoczy, ale raczej nie przewiduje żeby dostępne fundusze przekroczyly 30-40 mln. Jak to będzie w rzeczywistości sami sie przekonamy