"Czerwone Diabły" pokonane, Chelsea triumfuje!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 19:18

W szlagierowym spotkaniu 14. kolejki Premiership Chelsea Londyn pokonała Manchester United 1:0 (1:0). Piłkarze ze Stamford Bridge zostali nowymi liderami Premiership.

Piłkarze Chelsea odnieśli jak najbardziej zasłużone zwycięstwo. Gospodarze niemal przez cały mecz mieli przewagę, kontrolowali przebieg gry i oddali zdecydowanie więcej strzałów na bramkę rywali. Grali z wielką dyscypliną taktyczną, zwłaszcza w obronie. Obrońcy Chelsea w pobliżu swojego pola karnego nie odstępowali Van Nistelrooya nawet na centymetr.

Manchester nie był w stanie poważnie zagrozić bramce Cudiciniego. Gra "Czerwonych Diabłów" stała się żywsza i ciekawsza dopiero po wejściu na boisko Brazylijczyka Ronaldo, ale miało to miejsce dopiero w 74. minucie. W ostatnim kwadransie meczu Manchester wyraźnie przyspieszył, osiągnął przewagę, ale na zmianę rezultatu zabrakło czasu.

Jedyna bramka meczu, która dała Chelsea bardzo ważne zwycięstwo, padła po rzucie karnym, podyktowanym za faul Keane na Mutu w 28 minucie. "Jedenastkę" pewnie wykorzystał Lampard.

Okazje do podwyższenia wyniku mieli Mutu i Gronkjaer, ale dobrze w bramce Manchesteru spisywał się Howard.

Chelsea prowadzi w tabeli ligi angielskiej, z przewagą punktu nad Arsenalem i czterech nad Manchesterem United.

Chelsea Londyn - Manchester United 1:0 (1:0)
Bramka: Lampard (29 min. - karny)

Chelsea: Cudicini - Melchiot, Terry, Gallas, Bridge - Geremi, Cole (59 min. - Duff), Lampard, Makelele - Crespo (62 min. - Gronkjaer), Mutu (79 min. - Hasselbaink)

Manchester Utd: Howard - Gary Neville, Ferdinand, Fortune (74 min. - Ronaldo), O'Shea - Silvestre, Giggs, Keane, Phil Neville (77 min. - Kleberson) - Forlan, van Nistelrooy

źródło: lechsport.pl

non mollare mai
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 19:21

Ale jaja, to Ronaldo przeszedl do MU :shock: :shock: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:. Nie ma to jak glupi blad ;PPPPP. Nie dosc ze to Portugalczyk to jeszcze Christiano Ronaldo ;PPP

srali muszki będzie wiosna
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 19:26

No i dobrze, wole wygraną Chelsea niż MU 8) Oglądałem ten meczyk tak jednym okiem, więc nie moge za dużo powiedzieć. Ale Ronaldo to gość :P :wink:

juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 19:34

No i widzicie ,a tak się śmialiście z tego Ruska.Pieniązki nie idą na marne i w tej chwili Chelsea jest najlepsza w lidze Angielskiej.A jak porobią jeszce parę transferow to zaczną dominowac w Europie.

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
rdk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 19:49

juve21 napisał:
No i widzicie ,a tak się śmialiście z tego Ruska.Pieniązki nie idą na marne i w tej chwili Chelsea jest najlepsza w lidze Angielskiej.A jak porobią jeszce parę transferow to zaczną dominowac w Europie.
Drugie Real Madryt :?

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 20:50

co Wy tacy zdziwieni tym Ronaldo :?:
A ja bym wolał żeby był...remis :D Troche mnie to wkurza, że tak taka nie za bardzo silna w tamtym sezonie Chelsea, zaczęła dominować w lidze i Europie :cry:

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 20:56

Ehh, dobry taki wynik ;) Ale nie ładnie sie cieszyc z cudzego nieszczęscia!!

Obrazek
Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 21:15

Ja nienawidze obydwu tych drużyn, dla mnie najfajniej by było jak by zaczęli się wszyscy tłuc:D:D:D

Noodels

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 21:33

fajnei ze chelsa wygrała ale ja juve natrafi na nich w LM bedzie bardzo cięzko

Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2003, 17:09

Gratulacje Chelsea

a_JaH_fu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2003, 18:06

To tylko pokazuje, ze wpadki przydarzaja sie nawet najlepszym. Mimo juz 4 punktow straty jestem przekonany, ze nikt na Old Trafford nie robi z tego tragedii. Trzeba po prostu znac swoja wartosc i wierzyc w szczesliwe rozstrzygniecie. Z drugiej strony naleza sie ogromne brawa dla Chelsea. Bez problemow poradzili sobie w grupie LM i do tego fotel lidera w Premiership. Aczkolwiek nie sadze, aby dlugo taki stan rzeczy sie utrzymywal. Zwyczajnie The Blues nie wytrzymaja tempa jakie podyktuja im Kanonierzy wraz z chlopcami Fergussona.

Ave Juve ;)
ODPOWIEDZ