Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 00:12

Osobiście nie mam C+ a więc jak dla mnie nawet Sporklub czy TVP Sport będzie lepszą opcją. A z tego co widzę w Sportklubie to jestem pewien że transmitowaliby lub retransmitowaliby każdy mecz liczącej się marki jak Juve, a nie to co w C+ od czasu do czasu. Pamiętam jak była Bundesliga- i w zasadzie cały czas było o niej. Chyba że C+ odstąpiłoby Nsport jakieś spotkania..

*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 08:27

vieira4 pisze:Osobiście nie mam C+ a więc jak dla mnie nawet Sporklub czy TVP Sport będzie lepszą opcją. A z tego co widzę w Sportklubie to jestem pewien że transmitowaliby lub retransmitowaliby każdy mecz liczącej się marki jak Juve, a nie to co w C+ od czasu do czasu. Pamiętam jak była Bundesliga- i w zasadzie cały czas było o niej. Chyba że C+ odstąpiłoby Nsport jakieś spotkania..
vieira4 a masz znajomego co ma cyfrę? Jak masz, to nich Ci da login i hasło na stronkę canala, bo tam idzie oglądać 3 kanały sportowe online :) Tj. Canal + Sport, GOL i Weekend.

Niestety konta nie odkupisz, ani nie pochytasz od nieznajomego, ponieważ mają swego rodzaju zabezpieczenie w postaci zakupu filmów na VOID. Nieznajomy by Ci mógł nabić rachunek poprzez zakup filmów :P

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 08:53

vieira4 pisze:Osobiście nie mam C+ a więc jak dla mnie nawet Sporklub czy TVP Sport będzie lepszą opcją. A z tego co widzę w Sportklubie to jestem pewien że transmitowaliby lub retransmitowaliby każdy mecz liczącej się marki jak Juve
Całkowicie nierealne (na szczęście). Co prawda Serie A nie cieszy się w Polsce jakąś dużą popularnością a co za tym idzie i oglądalnością, ale mimo wszystko koszty praw do transmisji włoskiej ligi są zdecydowanie poza zasięgiem TVP Sport czy tym bardziej Sportklubu.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Lemiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 09:41

Może by tak dać newsa na głównej o petycji do Plusa ??

Hubercik19juve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 09:58

No można by wrzucić na główną

Ja tam se podpisałem a co :D

"Kto ma zaszczyt nosić tę koszulkę, pozostaje jej lojalny do końca choćby nie wiem co, oraz nosi ją w sercu jako przepiękne wspomnienie."
Eugenio Canfari
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 10:24

hej ziomeczki, a nie przyszło wam do głowy że C+ może mieć sztywno określone ilości meczów tygodniowo do pokazania? Więc wasze petycje pt: 'proszę, pokażcie wiyncyj' mogą mało zdziałać :wink:
Wyjaśnię wam, jak to działa:
C+ nie wykupuje praw transmisji od Lega calcio, nie rozkłada na boiskach serie a własnych kamer, nie sprowadza tam dziennikarzy itd. Komentatorzy siedzą w ciupie, zwykłej budce, niczym jak w call center :F sygnał jest dostarczany przez inną firmę, inne media, które dysponuje prawami do pokazywania meczów i posiada dodatkowe prawa na dalszą dystrybucję. Canal+ kupił od takiej firmy 'x' prawa do pokazywania meczów. Ale taka umowa może być ściśle określana na wiele sposobów: można na sztywno zdefiniować, jakie zespoły chce się pokazywać (jak kiedyś zrobił do Polsat), lub mieć prawo do wyboru na daną kolejkę. Drugą częścią umowy może być ilość pokazywania meczów w tygodniu, np. 2 lub 3.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 10:59

*Ki$iEL* pisze:
vieira4 a masz znajomego co ma cyfrę? Jak masz, to nich Ci da login i hasło na stronkę canala, bo tam idzie oglądać 3 kanały sportowe online :) Tj. Canal + Sport, GOL i Weekend.
Czy to jest całkowicie za darmo czy wliczają później jakąś opłatę dodatkową na rachunek tak jak za np. ściąganie filmów przez chyba VOD.

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 11:50

Póki co, cyfra plus online jest za darmo. Swoją drogą jakość bardzo dobra i ciekawy pomysł żeby oglądać dwa mecze naraz :D bo są dostępne wszystkie kanały sportowe. Oby pokazywali jak najwięcej meczów Juve póki jest prawo do pokazywania Serie A.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:25

Ależ napisana ta petycja. "Szanowna prośba", "drużyn Angielskich" a jako główny powód podaje się liczbę userów JP, z ktorych 70% oglada streamy w internecie. Ja w tej chwili na komórce napisałbym sensowniejszą petycję niż to zadanie domowe z polskiego. Podpisanie się pod czymś takim to powód do wstydu.

*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 13:06

Bianconero92 pisze:
*Ki$iEL* pisze:
Czy to jest całkowicie za darmo czy wliczają później jakąś opłatę dodatkową na rachunek tak jak za np. ściąganie filmów przez chyba VOD.
Oglądanie kanałów LIVE jest darmowe. Szkoda tylko, że nie ma głównego canala tak udostępnionego, czasami też tam są mecze. Ale kto wie, może kiedyś poszerzą ofertę.

Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 13:57

Paulo pisze:Póki co, cyfra plus online jest za darmo. Swoją drogą jakość bardzo dobra i ciekawy pomysł żeby oglądać dwa mecze naraz :D bo są dostępne wszystkie kanały sportowe. Oby pokazywali jak najwięcej meczów Juve póki jest prawo do pokazywania Serie A.
Gdzie ogladasz mecze na cyfrze plus online?

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 14:05

krystiank pisze:
Paulo pisze:Póki co, cyfra plus online jest za darmo. Swoją drogą jakość bardzo dobra i ciekawy pomysł żeby oglądać dwa mecze naraz :D bo są dostępne wszystkie kanały sportowe. Oby pokazywali jak najwięcej meczów Juve póki jest prawo do pokazywania Serie A.
Gdzie ogladasz mecze na cyfrze plus online?
https://www.cyfraplusonline.pl/logowanie

Po zarejestrowaniu, można oglądać bez limitów, oczywiście usługa dla abonentów cyfry, ale też nie zawsze człowiek jest w domu żeby oglądać na dekoderze, więc opcja znakomita :)

Co do petycji, może trzeba zmobilizować wszystkich fanów Serie A ? To by rzuciło inne światło na takie działania.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 15:30

Ostatnio po meczu z Milanem na naszej stronie było chyba powyżej 1000 userów.Na stronie z petycją podpisów jest ok 340.Gdyby faktycznie wszyscy się zmobilizowali to mogłoby to coś dać.Do tego każdy ma jakichś znajomych w sieci.Dla chcącego nic trudnego.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 15:45

Sorek21 pisze:Ostatnio po meczu z Milanem na naszej stronie było chyba powyżej 1000 userów.Na stronie z petycją podpisów jest ok 340.Gdyby faktycznie wszyscy się zmobilizowali to mogłoby to coś dać.Do tego każdy ma jakichś znajomych w sieci.Dla chcącego nic trudnego.
Czy Ty nie rozumiesz, że nikt poważny nie podpisze się pod "oficjalnym" pismem/petycją w takiej formie? Kto to pisał? Ostatnio czytałem opowiadanie córki mojej koleżanki z pracy, uczennicy 4 klasy podstawowej i mała ma większe pojęcie o języku ojczystym niż autor tego badziewia.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 15:55

No i tacy właśnie są Polacy.Ktoś coś chce zrobić- źle. Wszyscy by krytykowali ale robić to nie ma komu.Nie podoba to napiszcie lepiej.Pokażcie jak zrobić to profesjonalnie.Cel przecież szczytny i wszyscy powinni się zjednoczyć aby go osiągnąć.

ODPOWIEDZ