Mercato (zima 2011/12)
- mateo369
- Juventino
ile ja bym dał, abyśmy mieli zawodnika, który "zawodzi" jak Kryśka :roll:sebastian10 pisze:Higuan mówie nie, ogladam duzo meczów realu jak nie wszystkie i mnie ten napastnik nie przekonuje w wielkich meczach zawodzi jak ronaldo
Higuain? tak ale za rozsądne pieniądze, czyt. nie więcej niż 30 mln euro.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Arcadio Morello
- Juventino
Jeżeli chcemy zaistnieć w LM trzeba kupić takiego napastnika jak Higuain.
Juventus sobie powinien teraz w brodę pluć, że nie udało im się ściągnąć Aguero.
Juventus sobie powinien teraz w brodę pluć, że nie udało im się ściągnąć Aguero.

- evilboy
- Juventino
Póki co jesteśmy na pierwszym miejscu w tabeli, więc działacze, na czele z Marottą, nie bardzo mają powody do plucia sobie w brodę.Arcadio Morello pisze:Jeżeli chcemy zaistnieć w LM trzeba kupić takiego napastnika jak Higuain.
Man City zapłaciło za Kuna 40 mln EUR + 4 mln w dodatkach. Dodatkowo Aguero dostał kontrakt rzędu 225k EUR tygodniowo - łatwo obliczyć, że daje to prawie 12 mln EUR za sezon... Nigdy nie mieliśmy i chyba nigdy mieć nie będziemy piłkarza, którego pensja i kwota transferowa będzie tak odstawać od reszty zawodników.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- matbar21
- Juventino
A wydawało mi się, że Lavezzi zawsze grywa na lewej stronie(Na Copa America, w Napoli)
.. Mniejsza z tym. Ktoś wcześniej mnie źle zrozumiał. Myślałem, że Lavezzi gra na tej samej pozycji co Vucinic, więc na meczach po prostu wykluczali by się.
Stąpajmy twardo po ziemi. Szczytem marzeń transferowych to będzie chociażby Rossi. Media robią sobie z Juve "pożywkę" sensacji, o wielkich transferach(trzeba zaznaczyć - wielomilionowych). Redaktorzy już sami wskazują następcę Del Piero, wciskając np: Higuain`a, Torres`a, Benzeme, Goetze, Suarez`a itp. Tu trzeba sprawę postawić jasno ludzie.. Marotta to nie Florentino Perez.

Stąpajmy twardo po ziemi. Szczytem marzeń transferowych to będzie chociażby Rossi. Media robią sobie z Juve "pożywkę" sensacji, o wielkich transferach(trzeba zaznaczyć - wielomilionowych). Redaktorzy już sami wskazują następcę Del Piero, wciskając np: Higuain`a, Torres`a, Benzeme, Goetze, Suarez`a itp. Tu trzeba sprawę postawić jasno ludzie.. Marotta to nie Florentino Perez.
- mateusz6
- Juventino
Sebastianowi pewnie chodzi o mecze z Barceloną. W Gran Derbi połowa Królewskich gra poziom gorzej. W meczach z Milanem czy Interem takiego ciśnienia nie ma, więc sądzę, że Gonzalo powinien powalczyć o króla strzelców Serie A. Jeszcze jakby udało się sprowadzić kogoś lepszego od Pepe to Higuain miałby ułatwione zadanie. Lecz nie sądzę by Jose pozbył się go. Juve musiałby zaoferować w zamian Chielliniego lub Marchisio. Innej opcji nie widzę.Szaq pisze:To samo można powiedzieć o Zlatanie.Poza tym mistrzostwo wygrywa się w meczach ze średniakami.sebastian10 pisze:Higuan mówie nie, ogladam duzo meczów realu jak nie wszystkie i mnie ten napastnik nie przekonuje w wielkich meczach zawodzi jak ronaldo
- gruzin_juve
- Juventino
Kolejny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z głową w chmurach :lol:Arcadio Morello pisze: Juventus sobie powinien teraz w brodę pluć, że nie udało im się ściągnąć Aguero.
- Szaq
- Juventino
Musimy pluć sobie w brodę ,bo mamy pierwsze miejsce w lidze i jako jedyni w Europie nie przegraliśmy jeszcze meczu.Ja się dziwię ,że jeszcze Conte nie zwolnili.Arcadio Morello pisze:Jeżeli chcemy zaistnieć w LM trzeba kupić takiego napastnika jak Higuain.
- Arcadio Morello
- Juventino
a ty kim jesteś, że mnie obrażasz? Karteczka się należy. Niby kibicujemy temu samemu klubowi to jeszcze mnie obrażasz? Nie potrafisz uszanować zdania innej osoby? Chyba nie wiesz co Aguero wyprawia w Man City. Atmosfera na forum pozostawia wiele do życzeniagruzin_juve pisze:Kolejny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z głową w chmurach :lol:Arcadio Morello pisze: Juventus sobie powinien teraz w brodę pluć, że nie udało im się ściągnąć Aguero.

:doh:... Gdyby napastnicy Juve byli bardziej skuteczni mielibyśmy więcej pkt. AC Milan depcze nam po piętach. Nie można osiąść na laurach. Co z tego, że jesteśmy jedyną niepokonaną drużyną w Europie jak nie potrafimy wygrać z ogórkami?Szaq pisze:Musimy pluć sobie w brodę ,bo mamy pierwsze miejsce w lidze i jako jedyni w Europie nie przegraliśmy jeszcze meczu.Ja się dziwię ,że jeszcze Conte nie zwolnili.Arcadio Morello pisze:Jeżeli chcemy zaistnieć w LM trzeba kupić takiego napastnika jak Higuain.

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Lubimy tu realne i w jakiś sposób przemyślane wypowiedzi, nie fantastykę na poziomie Lema. Stąd takie a nie inne określenia.Arcadio Morello pisze:Niby kibicujemy temu samemu klubowi to jeszcze mnie obrażasz? Nie potrafisz uszanować zdania innej osoby? Chyba nie wiesz co Aguero wyprawia w Man City.
Higuain to fajny grajek, tylko za mniej niż 30 mln z Realu go nie puszczą, a dać za niego więcej niż ww kwota uważam za lekką przesadę. No cóż, zależy jakim sianem Marotta będzie dysponował.
- Arcadio Morello
- Juventino
To jest żadne usprawiedliwienie na ww. wypowiedzi. Po prostu uważam, że Juve powinno zainteresować się napastnikiem z wysokiej półki (Higuain takim jest. Jak sprowadzą Rossiego też będę zadowolony), a Matri i Boriello takimi nie są i nie zbawią Juve. W meczach w LM nie będą widoczni. Mam nadzieje, że Fabio Q wróci do swojej formy z przed kontuzjiNegri pisze:Lubimy tu realne i w jakiś sposób przemyślane wypowiedzi, nie fantastykę na poziomie Lema. Stąd takie a nie inne określenia.Arcadio Morello pisze:Niby kibicujemy temu samemu klubowi to jeszcze mnie obrażasz? Nie potrafisz uszanować zdania innej osoby? Chyba nie wiesz co Aguero wyprawia w Man City.
Higuain to fajny grajek, tylko za mniej niż 30 mln z Realu go nie puszczą, a dać za niego więcej niż ww kwota uważam za lekką przesadę. No cóż, zależy jakim sianem Marotta będzie dysponował.

Matri niekiedy ma przebłyski formy i coś strzeli, ale też bardzo dużo spieprzył 100% sytuacji.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 19:39 przez Arcadio Morello, łącznie zmieniany 1 raz.

- Łukasz
- Juventino
Pasował, tylko że na jego pozycji w tej formacji gra jego rodak i ...idol.Eric6666 pisze:najlepszym zakupem byłby Jovetic. Raczej realny, ograny w lidze, młody, genialny! Tylko czy do 4-3-3 by pasował?
Niepotrzebne Ci te apostrofy, stosuje się je tylko przy angielskich i francuskich nazwiskach i to rzadko... Poza tym apostrof to jest koło entera, a nie na tyldziematbar21 pisze:Higuain`a, Torres`a, Benzeme, Goetze, Suarez`a

Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 19:43 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szaq
- Juventino
Od tego będzie letnie mercato.Na ten sezon wystarcza to ,co kupiliśmy ,a w każdym kolejnym będziemy się wzmacniać.Aguero czy Rossi nie jest nam jeszcze tak potrzebny.Arcadio Morello pisze: ... Gdyby napastnicy Juve byli bardziej skuteczni mielibyśmy więcej pkt. AC Milan depcze nam po piętach. Nie można osiąść na laurach. Co z tego, że jesteśmy jedyną niepokonaną drużyną w Europie jak nie potrafimy wygrać z ogórkami?
- Arcadio Morello
- Juventino
Wystarczy, ale myśląc poważnie o LM trzeba będzie się wzmocnić 2-3 piłkarzami z wysokiej półki.Szaq pisze:Od tego będzie letnie mercato.Na ten sezon wystarcza to ,co kupiliśmy ,a w każdym kolejnym będziemy się wzmacniać.Aguero czy Rossi nie jest nam jeszcze tak potrzebny.Arcadio Morello pisze: ... Gdyby napastnicy Juve byli bardziej skuteczni mielibyśmy więcej pkt. AC Milan depcze nam po piętach. Nie można osiąść na laurach. Co z tego, że jesteśmy jedyną niepokonaną drużyną w Europie jak nie potrafimy wygrać z ogórkami?

- Cabrini_idol
- Juventino
Najbardziej irytują mnie te ceny na rynku piłkarskim. 15, 10 lat temu żeby dać za kogoś 30 mln !! to piłkarz musiał być naprawdę petardą do tego sprawdzoną, a teraz za byle typa, dzieciaka płaci sie krocie. A największy paradoks jest taki, iż niby mamy kryzys porównywalny do tego z początku XXw, a za piłkarzy płaci się 4x więcej....
jednym polskim słowem .. kur.
jednym polskim słowem .. kur.