Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 22:40

Paolo#3 pisze:
Maxi Lopez, Muntari... jak widać nie tylko my ściągamy średniaków.

I jak cytujesz moją wypowiedź to z łaski swojej nie kasuj nicka, bo mi się nie chcę przekopywać przez te wszystkie strony.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 09:01

Lypsky - może i pojechał do RPA, ale pamiętajmy, że to była najsłabsza SA od wielu lat.

ewerthon - wybacz, ale nie odebrałem tego jako atak, ale jako bezsensowne porównanie. Faktycznie, byłem pewien, że chodzi Ci ogólnie o ostatnie lata, a faktem jest, że Juve przepłacało za tych średniaków.

Co do ciemnoty i kompleksów to raczej Twój ton wypowiedzi wskazuje, że je masz ( co mogę zrozumieć).

FORZA MILAN!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 10:34

Uważam, że 10 mln euro za Pepe to była cena adekwatna do jego wkładu w grę Juventusu. Zwłaszcza, że w tym sezonie na ławce, a częściej na trybunach siedzi 9 mln wyrzucone błoto.

Jednak to temat o Milanie, więc mam pytanie - czy Taiwo rzeczywiście jest za cienki na Milan? Pamiętam jak jeden z użytkowników na naszym forum, bodajże Arbuzini strasznie się nim jarał i żałował, że nie przyszedł do Juventusu. Teraz Taiwo wylądował w QPR :roll:.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 10:39

Też mnie to zastanawia.
Swego czasu był do wzięcia za friko jak to uczynił Milan, trochę żałowałem że nie trafił do Juve ale teraz to już sam nei wiem , czy był przereklamowany czy poprostu miał super sezon we francji także podłączam się do pytania.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 10:42

Może to specyfika ligi? Nie pierwszy to piłkarz, który kompletnie nie ogarnął realiów Serie A. Ale jego regres jest faktycznie zastanawiający.

Btw: QPR łyknęło też Cisse, nie?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 10:56

Ta za 5 baniek, nawet nawet sobie ekipę zbudowali.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 11:00

Tak jest.
W ogóle QPR wzmocniło się chyba najbardziej biorąc pod uwagę premiership.
Wracając do Taiwo to ja zawsze szukałem z ciekawości ostatnio informacji siegających dalej aniżeli poprzedni sezon i nie znalazłem nic szczególnego na jego temat.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 12:16

Łoles pisze:Tak jest.
Wracając do Taiwo to ja zawsze szukałem z ciekawości ostatnio informacji siegających dalej aniżeli poprzedni sezon i nie znalazłem nic szczególnego na jego temat.
Taiwo jak grał w Francji to z sezonu na sezon robił postępy, stał się wiodącą postacią OM. Nastąpił transfer do Milanu i progres zamienił się w regres i naprawdę ciężko jest logicznie wytłumaczyć dlaczego? Miał wszystko, aby stać się pierwszym wyborem Allegriego na lewą obronę.. mający niezła technikę, duży, silny, wybiegany, idealny do czarnej roboty.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 15:02

Tylko nie chciało mu się uczyć włoskiego i zapoznać się z zawiłościami taktycznymi trenera Milanu...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 21:28

Jak można nazywać się Djamel Mesbah i nie być bardzo czarnym Murzynem :shock:?! To powinno być zabronione. Nudny mecz w Rzymie, chyba odpuszczę sobie drugą połowę.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 21:34

Vimes pisze:Jak można nazywać się Djamel Mesbah i nie być bardzo czarnym Murzynem :shock:?! To powinno być zabronione. Nudny mecz w Rzymie, chyba odpuszczę sobie drugą połowę.
Mialem nie ogladac tego meczu, bo zawsze jak puszcze sobie Milan to wygrywaja i to dosc wysoko. No ale ogladam :D

Nudno troche. Ibra zmascil jedna syttuacje, w ktorej chyba w dodatku byl spalony. Lazio cos tam probowalo strzelac z dystansu, ale sytuacji generalnie to w tym meczu jest jak na lekarstwo.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 21:36

Moze i nudny ale o to chyba chodzi. Im bardziej nudny tym mniej okazji do strzelenia gola przez Milan, jak narazie Milan oddal chyba tylko jeden strzal Nocerino.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 21:39

Vimes pisze:Jak można nazywać się Djamel Mesbah i nie być bardzo czarnym Murzynem :shock:?! To powinno być zabronione. Nudny mecz w Rzymie, chyba odpuszczę sobie drugą połowę.
Również oglądam. Podzielam zdanie, póki co taka "próba sił". Może właśnie 2ga połowa przyniesie więcej akcji, chociaż remis w Rzymie byłby dla nas mega korzystny : ).

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 21:40

jakku1 pisze: Nudno troche. Ibra zmascil jedna syttuacje, w ktorej chyba w dodatku byl spalony. Lazio cos tam probowalo strzelac z dystansu, ale sytuacji generalnie to w tym meczu jest jak na lekarstwo.
Na pewno był w tej sytuacji spalony. Chwilę wcześniej, przy wyprowadzaniu kontry przez Milan, sędzia nie zauważył też faulu na zawodniku Lazio pod polem karnym przyjezdnych.

Mecz z "tych nudnych". Ani to szachy, ani widowisko. Może w drugiej połowie coś się zmieni.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 21:40

Przebrnąłem przez pierwsze 45 minut z Lazio i Milanem.
Mecz nudnawy, za wiele się nie dzieje, Milan słaby w ataku pozycyjnym, Lazio czyha na kontry, parę razy udalo im się zabrać piłkę między innymi bardzo łabemu dzisiejszego wieczoru Robinho i ruszyć z kontratakiem. Ibra również zmaścił, ale jego prostopadłe podanie do Szarawego - cudo.

Od pewnego czasu podoba mi się bramkarz Lazio, Marchetti. Pewny na przedpolu, świetny refleks. Już w tej chwili jest w trójce bramkarzy Serie A: Buffon, Handanovic i Marchetti - kolejność wg. uznania.

Czekamy na drugą połowę.

ODPOWIEDZ