Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 21:31

pumex pisze:
@Maras@ pisze:7:03 PM GMT Also OFFICIAL: Ajax confirm that Juventus have signed 18-year-old starlet Ouasim Bouy
Raiola i jego prezent...
Oczywiście mam nadzieję, iż chłopak faktycznie ma unikalny talent, jednak trochę śmieszą mnie zachwyty co poniektórych tylko dlatego, że grajek jest ze szkółki Ajaxu. Holenderska kuźnia to już nie to samo co kiedyś. O ile dobrze kojarzę, ostatnio młodzież Ajaxu grała z juniorami Legii, Niderlandczycy dostali baty, podobnie jak w spotkaniu z jakąś drużyną Czeską czy Słowacką. Zresztą, wystarczy popatrzeć na seniorów z Amsterdamu. Próżno szukać tam nowych Sneijderów, Ibrahimoviców Van der Vaartów...

ostatnio grali też z naszymi juniorami i również dostali baty ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 21:37

pumex pisze:
@Maras@ pisze:7:03 PM GMT Also OFFICIAL: Ajax confirm that Juventus have signed 18-year-old starlet Ouasim Bouy
Raiola i jego prezent...
Oczywiście mam nadzieję, iż chłopak faktycznie ma unikalny talent, jednak trochę śmieszą mnie zachwyty co poniektórych tylko dlatego, że grajek jest ze szkółki Ajaxu. Holenderska kuźnia to już nie to samo co kiedyś. O ile dobrze kojarzę, ostatnio młodzież Ajaxu grała z juniorami Legii, Niderlandczycy dostali baty, podobnie jak w spotkaniu z jakąś drużyną Czeską czy Słowacką. Zresztą, wystarczy popatrzeć na seniorów z Amsterdamu. Próżno szukać tam nowych Sneijderów, Ibrahimoviców Van der Vaartów...

http://en.wikipedia.org/wiki/Rodney_Sneijder

Oh, really? :C

A co do samego Bouya, pewnie pojdzie do Pescary czy innego 2ligowca, i tyle go widzieli :stop:
Ale przynajmniej COŚ sie na rynku transferowym dzieje, nie mozna powiedziec ze Marotta przespal zime.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 21:48

Smuci mnie co nieco fakt, że kolejny sezon zaczniemy z dużym długiem. Jak wiemy w tym mercato wyszliśmy na zero, jednak w tym sezonie na transferach poszło z 60 milionów euro. Najgorsze, że na kolejny sezon- aby zachować ten stan który jest teraz będziemy musieli rozpocząć z 30 milionami euro straty.
Podoba mi się taktyka Juventusu zakładająca kupowanie ligowych średniaków na rezerwę, i piłkarzy lepszych do pierwszego składu.
Zakładając, że dalej będziemy stawiać na taktykę 4-5-1, to analizując sytuację kadrową na następny sezon, to wiemy że trzeba będzie kupić napastnika o ile Boriello nie wypali. Jeśli wypali, to nie będzie on potrzebny chociaż każdy marzy chyba o następcy Del Piero. Jeśli Padoin nie wypali to przyda się środkowy pomocnik. Pozatym należy znaleźć następce Pirlo, i obrońcę albo i dwóch. Prawdę powiedziawszy poza tym, wydaje mi się że nie potrzeba nam więcej. Najbliższe Mercato może być przełomowe, i w końcu będziemy mogli kupić 1-2 wielkie nazwiska i 1-2 "mniejszych" zawodników. Ciekawi mnie jednak, czy w kasie jeszcze "coś" zostało. Tak czy inaczej obecnie kadra Juve jest niemal kompletna. Nie chodzi mi o umiejętności piłkarzy, ale o obsadzenie pozycji. Na kolejny sezon przynajmniej na ten moment widziałbym coś takiego:

Buffon
Lichtsteiner Barzagli Chiellini ------
Pirlo Marchisio Vidal
---- Matri Vucinic

Storari
(Caceres) Bonucci ------ De Ceglie
---- Marrone Padoin
Pepe ;] Estigarribia Quagliarella Giaccherini

Ale co przyniesie życie to nie wiadomo- wyjdzie w praniu. Liczę na dwóch dobrych piłarzy do pierwszego i dwóch zmienników.

Sorry zapomniałem o Pepe za pierwszym razem ;)
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2012, 22:25 przez vieira4, łącznie zmieniany 1 raz.

leito1344

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 22:01

vieira4 pisze: Buffon
Pirlo Marchisio Vidal
---- Matri Vucinic

Storari
---- Marrone Padoin
Estigarribia Quagliarella Giaccherini
A gdzie się podział Pepe? Przegapiłem jego sprzedaż?
Moim skromnym zdaniem to on zjada Estigarribie na śniadanie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 22:08

vieira4 pisze:Smuci mnie co nieco fakt, że kolejny sezon zaczniemy z dużym długiem. Jak wiemy w tym mercato wyszliśmy na zero, jednak w tym sezonie na transferach poszło z 60 milionów euro. Najgorsze, że na kolejny sezon- aby zachować ten stan który jest teraz będziemy musieli rozpocząć z 30 milionami euro straty.
Podoba mi się taktyka Juventusu zakładająca kupowanie ligowych średniaków na rezerwę, i piłkarzy lepszych do pierwszego składu.
Zakładając, że dalej będziemy stawiać na taktykę 4-5-1, to analizując sytuację kadrową na następny sezon, to wiemy że trzeba będzie kupić napastnika o ile Boriello nie wypali. Jeśli wypali, to nie będzie on potrzebny chociaż każdy marzy chyba o następcy Del Piero. Jeśli Padoin nie wypali to przyda się środkowy pomocnik. Pozatym należy znaleźć następce Pirlo, i obrońcę albo i dwóch. Prawdę powiedziawszy poza tym, wydaje mi się że nie potrzeba nam więcej. Najbliższe Mercato może być przełomowe, i w końcu będziemy mogli kupić 1-2 wielkie nazwiska i 1-2 "mniejszych" zawodników. Ciekawi mnie jednak, czy w kasie jeszcze "coś" zostało. Tak czy inaczej obecnie kadra Juve jest niemal kompletna. Nie chodzi mi o umiejętności piłkarzy, ale o obsadzenie pozycji. Na kolejny sezon przynajmniej na ten moment widziałbym coś takiego:

Buffon
Pirlo Marchisio Vidal
---- Matri Vucinic

Storari
---- Marrone Padoin
Estigarribia Quagliarella Giaccherini

Ale co przyniesie życie to nie wiadomo- wyjdzie w praniu. Liczę na dwóch dobrych piłarzy do pierwszego i dwóch zmienników.
Esti na prawej? Really? Pepe już odsunąłeś od składu? :doh:

Obrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 22:51

vieira4 pisze:(...)Najgorsze, że na kolejny sezon- aby zachować ten stan który jest teraz będziemy musieli rozpocząć z 30 milionami euro straty
A z czego ma to wynikać?

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 22:55

Z wykupu wypożyczonych

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 22:58

Caceres, Estigarribia i Giaccherini to 30mln.? Boriello raczej wróci do Romy (przynajmniej mam taką nadzieję).

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 23:00

vieira4 pisze:Z wykupu wypożyczonych
Jeśli wydalibyśmy te 5 baniek na Estiego, 3.5 (?) na drugą połówke Giaca i 8 na Urusa teraz, a nie w czerwcu - w wykupienie Boriello nie licze - to czułbyś się lepiej?
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2012, 23:01 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 23:01

Jeśli chodzi o Krasica to ponoć już tylko Ruscy nam zostają. Do Tottenhamu jednak niby nie zawita (info na żywo z transfery.info)

EDIT: Ponoć Milos odrzucił możliwość wypożyczenia a Redknapp nie miał zamiaru kupować go od razu...
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2012, 23:43 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
grusio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 23:05

@Lypski
Giaccherini podpisał 3-letni kontrakt z tego co pamiętam i jest u nas na zasadzie współwłasności, więc nie będziemy chyba musieli go wykupywać po sezonie.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 23:05

vieira4 pisze:Z wykupu wypożyczonych
Lypsky pisze:Caceres, Estigarribia i Giaccherini to 30mln.? Boriello raczej wróci do Romy (przynajmniej mam taką nadzieję).
Po za tym my mam na wypożyczeniu Melo, Zieglera, Pazienze, Motte, VI, Malage. Nie twierdzę, że wszyscy przyniosą jakieś wielkie zyski, ale kilka ładnych baniek wpadnie, po za tym na wylocie jest jeszcze Milos i zapewne Elia w lato. Także 30mln to napewno nie na minusie.

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 23:23

Napisałem tylko, że aby utrzymać skład w takim stanie jak to jest teraz trzeba wydać mniej więcej 30 milionów i jest to fakt, podobnie jak przed tym sezonem trzeba było wydać 35 nie wzmacniając się przy tym ani trochę w porównaniu z poprzednią rundą.. Jeśli zrezygnują z Marco, to będzie wiązało się to z kolejnymi pieniędzmi na następnego napastnika, a jak wiadomo klubowa kasa nie jest bez dna.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 23:47

vieira4 pisze:Napisałem tylko, że aby utrzymać skład w takim stanie jak to jest teraz trzeba wydać mniej więcej 30 milionów i jest to fakt, podobnie jak przed tym sezonem trzeba było wydać 35 nie wzmacniając się przy tym ani trochę w porównaniu z poprzednią rundą.. Jeśli zrezygnują z Marco, to będzie wiązało się to z kolejnymi pieniędzmi na następnego napastnika, a jak wiadomo klubowa kasa nie jest bez dna.
Fakt, ale czym podpartym? Jeśli skalowaniem mniej/więcej 30mln, to w takim razie..mniej, zdecydowanie mniej.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 23:58

Oficjalnie: Ouasim Bouy piłkarzem Juve

Nieoficjalnie mówi się, że w Turynie zagwarantowano mu zarobki na wysokości jednego miliona euro.

http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... m_juve.php

To ten milion, którego Marotta nie chciał dać pazernemu Piazonowi? :think:

Zablokowany