Mercato (zima 2011/12)
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
ten padoin podobno umie grac jako rozgrywajacy, ale takze potrafi rozbijac, nie rozumiem tego transferu, jedyne wytlumaczenie to to ze conte sie na to zgodzill
powodzenia dla padoina
powodzenia dla padoina
- jakku1
- Juventino
Momento!
Informaja o Padoinie i o tym, ze bierzemy go za 4,5m pochodzi od Di Marzio. A to ten sam facet, ktory gadal, ze juz kupilismy Aguero i Rossiego. Pod koniec letniego mercato zwiastowal rowniez rychle przybycie Andreolliego.
Gazzetta z kolei pisze, ze Padoina jedynie wypozyczami, z opcja zakupu w lecie. Tak jak bylo to z Boriello. Mam nadzieje, ze w tym przypadku LGDS ma racje.
Informaja o Padoinie i o tym, ze bierzemy go za 4,5m pochodzi od Di Marzio. A to ten sam facet, ktory gadal, ze juz kupilismy Aguero i Rossiego. Pod koniec letniego mercato zwiastowal rowniez rychle przybycie Andreolliego.
Gazzetta z kolei pisze, ze Padoina jedynie wypozyczami, z opcja zakupu w lecie. Tak jak bylo to z Boriello. Mam nadzieje, ze w tym przypadku LGDS ma racje.
- Lypsky
- Juventino
Straszni naiwniacy musieliby siedzieć w tej Atalancie.jakku1 pisze: Gazzetta z kolei pisze, ze Padoina jedynie wypozyczami, z opcja zakupu w lecie. Tak jak bylo to z Boriello. Mam nadzieje, ze w tym przypadku LGDS ma racje.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Arbuzini
- Juventino
O kadrę ogólnie.Ouh_yeah pisze:Akurat ten suchar nie wyszedł bo Lichy ma odpoczywać w meczu z Parmą a Caceres jeszcze nie jest powołany bo trzeba przesłać/wypełnić jakieś papiery.Arbuzini pisze:<suchar>Dzień dobry. Jestem Martin Caceres - uniwersalna zapchajdziura w obronie. Dziękuje </suchar>
Przeciwko Parmie pewnie wyjdziemy 352, a na prawej stronie zagra np. Pepe.
- @Maras@
- Juventino
No tak jakby, bo przecież w ich sytuacji chyba nie powinni się osłabiać (no chyba że mało ich obchodzi to czy się utrzymają w lidze czy nie)...Lypsky pisze:Straszni naiwniacy musieliby siedzieć w tej Atalancie.jakku1 pisze: Gazzetta z kolei pisze, ze Padoina jedynie wypozyczami, z opcja zakupu w lecie. Tak jak bylo to z Boriello. Mam nadzieje, ze w tym przypadku LGDS ma racje.
Ogólnie transfer taki trochę dziwny (na siłę). Moim zdaniem lepiej byłoby tu nie ruszać niczego bo na środek pomocy mamy alternatywę w postaci Marrone, Giaccha i Pazienzy (który ostatecznie ponoć nie idzie do Udinese - choć nie wiadomo jeszcze jak z Napoli).
Z tym Pepe tak też może się zdarzyć, bo to że zagramy 3-5-2 to jest prawie pewne (aż do momentu powrotu Mirasa)Arbuzini pisze:O kadrę ogólnie.Ouh_yeah pisze:Akurat ten suchar nie wyszedł bo Lichy ma odpoczywać w meczu z Parmą a Caceres jeszcze nie jest powołany bo trzeba przesłać/wypełnić jakieś papiery.Arbuzini pisze:<suchar>Dzień dobry. Jestem Martin Caceres - uniwersalna zapchajdziura w obronie. Dziękuje </suchar>
Przeciwko Parmie pewnie wyjdziemy 352, a na prawej stronie zagra np. Pepe.

Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012, 23:41 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Szansę rzecz jasna dostanie. Pytanie tylko, dlaczego mamy się zadowalać kimś takim? Nie takich piłkarzy sprowadza się do zespołu, który znajduje się w czubie tabeli. Rozumiem, że raczej nie było szans na Montolivo (ponoć obiecany Milanowi, zresztą nie chciałby pewnie grzać ławy), transfer Guarina kolidował ze sprowadzeniem Caceresa, ale czy my musimy zawsze sprowadzać kogoś na siłę? Trzeba było pozostać przy obecnym zestawieniu pomocy, o samo kupowanie tu przecież nie chodzi. Powinniśmy dysponować kimś, kto przy absencji/zmęczeniu Vidala/Marchisio/Pirlo mógłby każdego z tych piłkarzy z powodzeniem zastąpić. Takim zawodnikiem, przynajmniej w teorii, Padoin z pewnością nie jest. Ja jestem niepocieszony.Vimes pisze:Dajmy mu szansę, może będzie z niego solidny rezerwowy jak z Giaccheriniego.
- Winner
- Juventino
Guarin idzie podobno do Interu bo my nie mieliśmy więcej miejsca na non-EU ale płakać nie będę bo obrońca był nam bardziej potrzebny. Co do tych prasowych "wrzutek" pomocników na koniec okna to jeśli Pazienza się nigdzie nie wybiera to nie widzę potrzeby kupowania kolejnego półśrodka na na 4 miesiące. Mamy może małe pole manewru ale Giaccherini od biedy może grać na środku, a Pazienza grał naprawdę nieźle. Wszystko się wyjaśni w ciągu 24 godzin i ma nadzieje że nie będzie panicznej łapanki tak jak z Rinaudo.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- evilboy
- Juventino
Na stronie interowców podano info, że Guarin już w interze i że ciemnoskóry Kolumbijczyk jest z ów faktu ukontentowany.
Na ich brzydkiej stronie można też znaleźć wypowiedź Conte, sugerującą, że nasze mercato już się skończyło:
Na ich brzydkiej stronie można też znaleźć wypowiedź Conte, sugerującą, że nasze mercato już się skończyło:
Także nie ma się raczej co napalać na jakieś niespodziewane ruchy Szalonookiego... a tym bardziej na jakieś wzmocnienia.Guarin? To niewątpliwie klasowy gracz. My wtedy jednak bardziej potrzebowaliśmy obrońcy i napastnika. Nasze mercato zakończyło się wraz z pozyskaniem Cacaresa i Borriello. Dysponujemy mocną linią pomocy, a zakup Fredy'ego byłby tylko dodatkowym wydatkiem.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Mrówa
- Juventino
- pumex
- Juventino
Oby to się okazało nieprawdą. 4,5mln za 28-latniego nieudacznika bez osiągnięć. Oczyszczamy kadrę z łamag, by zaraz uzupełniać ją leszczami? :doh: Nie zrozumiałbym takiego ruchu! Opróżniać klubowy sejf dla kogoś, kto zapewne i tak stanie się ostatnim w kolejce do wejścia, za Marrone, Giaccherinim i Pepe (chodzi o środek).nedved1111 pisze:http://www.tuttomercatoweb.com/juventus ... tmw=327324
4,5 mln + 500 tysięcy bonusu jak Juve zdobędzie scudetto, to warunki pozyskania Simone Padoina.
Miejmy nadzieję, w przeciwnym wypadku transfer Padoina będzie kretynizmemjakku1 pisze:Momento!
Informaja o Padoinie i o tym, ze bierzemy go za 4,5m pochodzi od Di Marzio.
Gazzetta z kolei pisze, ze Padoina jedynie wypozyczami, z opcja zakupu w lecie.
mrozzi pisze:Jeśli mamy ściągać półśrodki, to lepiej pozostać z zawodnikami, którymi do tej pory Conte miał do dyspozycji.

Mam nadzieję, że Antek się nie przejęzyczył, i faktycznie nasze okienko jest już skończone. Już rok temu Marotta ostatniego dnia zwariował i mało nie skończyliśmy z Gastaldello i Andreolim.evilboy pisze:Na ich brzydkiej stronie można też znaleźć wypowiedź Conte, sugerującą, że nasze mercato już się skończyło

- PawSt
- Juventino
Jakiegoś łebczaka mamy ściągnąć z Ajaxu, ale prawdopodobnie przyjdzie dopiero w czerwcu.
Zimowe mercato na Cacerasie się skończyło i w sumie dobrze. Nikt już do nas nie dołączy, waża się jeszcze losy Vicka i Pazienzy.
Zimowe mercato na Cacerasie się skończyło i w sumie dobrze. Nikt już do nas nie dołączy, waża się jeszcze losy Vicka i Pazienzy.
- Wojtek
- Juventino
Miłe słowa Iaquinty. Bardzo dobrze że udało się go sprzedać, bo też dużo zgraniał. Życze mu jak najlepiej. Dzięki za gol z Romą
Jeszcze sprzedać Grosso i gdyby nie transfer Padoina mercato zimowe byłoby świetne.

Jeszcze sprzedać Grosso i gdyby nie transfer Padoina mercato zimowe byłoby świetne.
- D-Rose
- Juventino
My tu rozpaczamy nad tym padawanem, a Marotta po cichu pozbywa sie dzis ostatniego Muszkietera... tylko wypozyczenie, ale mam nadzieje ze Cesena wykupi go w razie czego.
Zródło: SoloJuve.plVincenzo Iaquinta przed paroma minutami zjawił się w mediolańskim hotelu, gdzie niebawem podpisze kontrakt z Ceseną, do której trafi na wypożyczenie, o czym sam się wypowiedział: "Teraz już muszę tylko podpisać, jestem zadowolony i chcę udowodnić coś ważnego. Nie mogę się doczekać początku i chce się podnieść. Miałem wiele kontuzji w karierze i sporo pecha. Komu mogę podziękować? Całemu Juventusowi, nie mam żadnego żalu, zwłaszcza że fani zawsze traktowali mnie jak wielkiego gracza".