Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS
- LordRahl
- Juventino
70%, a to ciekawe ja widze to troszkę innaczej, może faktycznie sporo piłek idzie na lewo ale z prostego względu tam jest Mirko, który wraz z Pirlo odpowiada za kreowanie akcji, ponadto Licht to OBROŃCA i jego zadaniem jest defensywa, a poźniej atak, za napad w tej części boiska odpowiada Pepe, a umówmy się zmysłu wyprowadzania akcji jak Vucinic nie ma przy całym szacunku dla Włocha.royal'ek pisze:Mecze ogladam juz od dluzszego czasu. Zauwazylem, ze ponad 70% podan idzie na lewe skrzydlo ( Lichy jest na prawym ). Tu juz zaczyna cos swiadczyc, ze cos jest nie tak. Nastepna rzecz. Przyznaje Stephan ma pare ladnych podan, ale ma sytuacje gdzie powinien podac to rozklada rece i traci pilke. Tak samo jest przy dosrodkowaniach. Jest w posiadaniu pilki, stoi przed nim obronca ktory podchodzi do niego i zabiera mu pilke albo Lichy za blisko podchodzi i nie jest stanie jej wykopac. Zapewno zaraz mnie pol forum zjedzie, ale nie szkodzi. Chcieliscie abym uzasadnil swoja wypowiedz to wlasnie to zrobilem. Jak Stephan poprawi swoja gre to zaczne zmieniac swoj stosunek do niego.
- royal'ek
- Juventino
Motta mnie nie interesuje, mowa byla o Lichu. Komus innemu moze sie nie podobac gra innego zawodnika i to bedzie jego zdanie, ktore uszanuje, a nie jak pol forum juz zylka pekla, bo ktos napisal jakie ma zdanie o pilkarzu. Jak ktos ma swoje zdanie to powinniscie je uszanowac.
PORADNIK - koszulki Juve (jak odróżnić oryginał od kopii!):
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
- LordRahl
- Juventino
Szanujemy je, przynajmniej ja, jednak mam także prawo się nie zgadzać i dyskutować o tym, a ewdientnie źle oceniasz człowieka, który robi dobrą robotę więc się nie dziw protestom.royal'ek pisze:Motta mnie nie interesuje, mowa byla o Lichu. Komus innemu moze sie nie podobac gra innego zawodnika i to bedzie jego zdanie, ktore uszanuje, a nie jak pol forum juz zylka pekla, bo ktos napisal jakie ma zdanie o pilkarzu. Jak ktos ma swoje zdanie to powinniscie je uszanowac.
- Dante93
- Juventino
Ja mam dziwne wrażenie, że 70% piłek to idzie właśnie na PRAWĄ strone. Pirlo bardzo pewnie czuje sie podając do Lichta ktory najczęściej wyprowadza piłke do przodu. Zresztą powiedzieć, że Lichy słabo gra w ofensywie to też jak strzelenie sobie we własną stope. 2 gole i 2 asysty to BARDZO przyzwoity wynik jak na obrońce który przede wszystkim jest bezbłedny z tyłu. Za to ani taki Abate ani Maicon nie są pod tym względem nieomylni. Dla mnie Lichy to obecnie najlepszy prawy obrońca ligi.
- @Maras@
- Juventino
RacjaLordRahl pisze:Szanujemy je, przynajmniej ja, jednak mam także prawo się nie zgadzać i dyskutować o tym, a ewdientnie źle oceniasz człowieka, który robi dobrą robotę więc się nie dziw protestom.royal'ek pisze:Motta mnie nie interesuje, mowa byla o Lichu. Komus innemu moze sie nie podobac gra innego zawodnika i to bedzie jego zdanie, ktore uszanuje, a nie jak pol forum juz zylka pekla, bo ktos napisal jakie ma zdanie o pilkarzu. Jak ktos ma swoje zdanie to powinniscie je uszanowac.

Nie licząc już tego że forum jest miejscem do DYSKUSJI, a nie "uszanowywania" czyichś wypowiedzi (tym bardziej gdy są zgoła odmienne od naszych). Zazwyczaj wtedy wywiązuje się właśnie ta DYSKUSJA...

- Arbuzini
- Juventino
Szczególnie biorąc pod uwagę, że Maicon ma na koncie 1 gola i 4 asysty, a Abate 1 asystę...Dante93 pisze:Ja mam dziwne wrażenie, że 70% piłek to idzie właśnie na PRAWĄ strone. Pirlo bardzo pewnie czuje sie podając do Lichta ktory najczęściej wyprowadza piłke do przodu. Zresztą powiedzieć, że Lichy słabo gra w ofensywie to też jak strzelenie sobie we własną stope. 2 gole i 2 asysty to BARDZO przyzwoity wynik jak na obrońce który przede wszystkim jest bezbłedny z tyłu. Za to ani taki Abate ani Maicon nie są pod tym względem nieomylni. Dla mnie Lichy to obecnie najlepszy prawy obrońca ligi.

- Vimes
- Juventino
Royal'ku to bardzo dobrze, że masz własne zdanie i starasz się go bronić. Jednak nie dziw się, że spotykasz się z powszechną krytyką jeżeli głosisz kompletne bzdury. Bez urazy, ale inaczej Twoich twierdzeń nawzać nie można.

Źródło: http://www.whoscored.com/Teams/87/Stati ... y-Juventus
Jak widać, przeprowadzamy tyle samo akcji oboma skrzydłami.
Nawet zakładając, że Twoje twierdzienie...
royal'ek pisze: Zauwazylem, ze ponad 70% podan idzie na lewe skrzydlo ( Lichy jest na prawym ).

Źródło: http://www.whoscored.com/Teams/87/Stati ... y-Juventus
Jak widać, przeprowadzamy tyle samo akcji oboma skrzydłami.
Nawet zakładając, że Twoje twierdzienie...
...jest prawdziwe to jest kompletnym absurdem. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć - po co mi prawa ręka, skoro jestem leworęczny i większość czynności wykonuję lewą ręką?royal'ek pisze:Po co w Juve Lichtsteiner skoro bardziej grają lewym skrzydłem
- Winner
- Juventino
Co do meczu trzeba ciułać punkty póki mamy rywali z niższej półki, a Milan tych z trochę wyższej bo w połowie rundy role się odwrócą i kilku punktowa przewaga bardzo by się przydała. Patrząc na ostatnie sezony to do 3 miejsca dającego kwalifikacje CL trzeba było zgromadzić około 70 pkt a do mistrzostwa 84pkt. Widać więc że trzeba ogrywać przede wszystkim "ogórki", jeśli w Parmie będzie normalna pogoda to spodziewam się naszej wygranej. Co do dyskusji o Lichtsteinerze to wystarczy przypomnieć sobie poprzedni sezon i "wyczyny" Motty i Sorensena(który będąc środkowym obrońca i tak był lepszy od Motty). Moim zdaniem transfer Szwajcara jest najlepszym w wykonaniu Marotty jak do tej pory.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- SKAr7
- Juventino
Byłbym gotów się zgodzić, że tam stosunek cena\ryzyko w momencie transferu był najlepszy, ale już oceniając post factum to jednak Andrea "Magic" Pirlo za darmochę i przede wszystkim Andrea "Prof" Barzagli za 300 tysiów zjadają miliony za ForestaWinner pisze: Moim zdaniem transfer Szwajcara jest najlepszym w wykonaniu Marotty jak do tej pory.

- kosciu88
- Juventino
Mam nadzieje ze pokonamy Parme a Lazzio urwie jakies punkty Milanowi. Szkoda ze nie zobaczymy jeszcze Caceresa tym bardziej ze Lichtsteiner ma nie zagrac, nie wiem dlaczego, czyzby Conte dal mu odpoczac 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- deszczowy
- Juventino
A Licht się nie wykartkował czasem?kosciu88 pisze:Mam nadzieje ze pokonamy Parme a Lazzio urwie jakies punkty Milanowi. Szkoda ze nie zobaczymy jeszcze Caceresa tym bardziej ze Lichtsteiner ma nie zagrac, nie wiem dlaczego, czyzby Conte dal mu odpoczac

- juventussek
- Juventino
Jasne też czasami widziałem takie akcje, ale może przysłania ci to całość jego gry, gdzie biega przez cały mecz tam i spowrotem na pełnych obrotach, do tego czasami strzeli bramke i wrzucic tez potrafi a w obronie rzadko się myli. Na lewej stronie jest Vucinic, Giaccherini czesto tam biega, marchisio tez tamtej strony sie trzyma, mamy tam kreatywniejszych zawodnikow, a Lichy jest po prostu prawym obronca.royal'ek pisze:Mecze ogladam juz od dluzszego czasu. Zauwazylem, ze ponad 70% podan idzie na lewe skrzydlo ( Lichy jest na prawym ). Tu juz zaczyna cos swiadczyc, ze cos jest nie tak. Nastepna rzecz. Przyznaje Stephan ma pare ladnych podan, ale ma sytuacje gdzie powinien podac to rozklada rece i traci pilke. Tak samo jest przy dosrodkowaniach. Jest w posiadaniu pilki, stoi przed nim obronca ktory podchodzi do niego i zabiera mu pilke albo Lichy za blisko podchodzi i nie jest stanie jej wykopac. Zapewno zaraz mnie pol forum zjedzie, ale nie szkodzi. Chcieliscie abym uzasadnil swoja wypowiedz to wlasnie to zrobilem. Jak Stephan poprawi swoja gre to zaczne zmieniac swoj stosunek do niego.