Mercato (zima 2011/12)
- jakku1
- Juventino
Tez wydaje mi sie, ze to pomysl Conte. Trenowal Padoina w Atalancie (chyba). Trzymam kciuki za wypozyczenie. Transferu definitywnego bym nie przelknal ; /ewerthon pisze:Bardzo wiele na to wskazuję, że to pomysł Conte.pumex pisze: Zostaje tylko nadzieja, że tak jak pół roku temu, tak i teraz Marotta po burzliwych negocjacjach z ogórami da sobie spokój. Oby...
Motta oficjalnie wypozyzony, nie do Saragossy a do Catanii. Jest ok. Lista powolan na mecz z Parma swiadczy takze o tym, ze Krasic moze byc blizej wylotu z Turynu, niz Nam sie to wydaje. Bo Pazienza to juz jest pogrzebany i tylko czekamy, az Marotta Nam zalatwi kogos nowego.
- mateusz6
- Juventino
Mam nadzieję na opchnięcie gdzieś Krasicia. Nic już z niego w Turynie nie będzie. Najlepiej jakby poszedł do Turcji albo Rosji. I by pograł na poziomie w LM i zarobiłby sporo.
Za niego może warto ściągnąć Palacio. To jedyny zawodnik, który jest zimą w zasięgu Juve i by podniósł poziom drużyny. W tym sezonie jest w formie. Jakaś przeciwwaga dla Vucinicia musi być. Gdyby przyszedł on to byłaby większa szansa na scudetto. Bo chyba już nikt nie wątpi, że plan minimum czyli podium zostanie osiągnięte. Trzeba mierzyć wyżej.
Za niego może warto ściągnąć Palacio. To jedyny zawodnik, który jest zimą w zasięgu Juve i by podniósł poziom drużyny. W tym sezonie jest w formie. Jakaś przeciwwaga dla Vucinicia musi być. Gdyby przyszedł on to byłaby większa szansa na scudetto. Bo chyba już nikt nie wątpi, że plan minimum czyli podium zostanie osiągnięte. Trzeba mierzyć wyżej.
- @Maras@
- Juventino
Kiedyś gdzieś tam czytałem, że PSG chce się już go pozbyć. Sam jakoś zbytnio nie widziałem jego gry w klubie ze stolicy Francji, więc na temat jej poziomu się niestety nie wypowiem...Giovani pisze:A ktoś może wie jak radzi sobie Lugano ? - nie mogę odżałować tego gościa.
Powinniśmy wzmocnić atak, ale nie w tym okienku transferowym, bo nikogo sensownego nie wyciągniemy.

- Mate.G
- Juventino
Jak dla mnie mamy dobry skład na resztę tego sezonu. Teraz trzeba się dostać do LM. A w letnim przyjdzie do nas klasowy obrońca i napastnik i myślę, że jakiś walczak na skrzydło. Będzie Euro 2012 może jakiś talent się urodzi ...
I go ściąniemy :roll:
I go ściąniemy :roll:
- zahor
- Juventino
Też słyszałem że nie są zachwyceni. Druga sprawa to taka, że zagrał jedynie w 8 spośród 21 meczów ligowych.@Maras@ pisze: Kiedyś gdzieś tam czytałem, że PSG chce się już go pozbyć. Sam jakoś zbytnio nie widziałem jego gry w klubie ze stolicy Francji, więc na temat jej poziomu się niestety nie wypowiem...
:naughty: Plan na ten rok to awans do Ligi Mistrzów i każda operacja, każdy ruch transferowy ma być przeprowadzony z myślą o tym właśnie założeniu. Prowadzenie po rundzie zimowej cieszy, ale proponuję nie odfruwać - pamiętasz rewelację Bundesligi pod tytułem Hoffenheim? Nie twierdzę że grozi nam aż taka obsuwa, ale jest kilka potencjalnych zagrożeń które mogą nam odebrać nawet awans do LM i to właśnie je należy teraz wyeliminować.mateusz6 pisze: Bo chyba już nikt nie wątpi, że plan minimum czyli podium zostanie osiągnięte. Trzeba mierzyć wyżej.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012, 22:20 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante93
- Juventino
Całkiem często na OS puszczają mecze PSG, i o ile z początku sezonu racja, każdy większe nadzieje z Diego wiązał, o tyle obecnie nie dostrzegam mankamentów w jego grze. Poprostu twardy, dobry defensor. I raczej sie rozkręci jeszcze w Paryżu mimo słabego początku. Podobnie jak Momo Sissoko, chłopak wcale nie obniżył lotów i gra fajną piłke w miare.
- Tacchinardi.
- Juventino
UWAGA
http://www.goal.com/en/live-update/531/transfer-live
Fredy Guarin na 95% będzie jutro graczem interu. No cóż, zasady non-UE... Ale! Jak sprzedadzą Thiago Motte do PSG (co jest bardzo prawdopodobne) to wcale nie taki nieziemski deal. Spokojnie, wymieniają po prostu zawodnika według mnie. Jak ktoś się bał zajrzeć w link to...
"I am happy to be a new player of Inter. But I will wait for tomorrow [Tuesday] to voice all my happiness."
http://www.goal.com/en/live-update/531/transfer-live
Fredy Guarin na 95% będzie jutro graczem interu. No cóż, zasady non-UE... Ale! Jak sprzedadzą Thiago Motte do PSG (co jest bardzo prawdopodobne) to wcale nie taki nieziemski deal. Spokojnie, wymieniają po prostu zawodnika według mnie. Jak ktoś się bał zajrzeć w link to...
"I am happy to be a new player of Inter. But I will wait for tomorrow [Tuesday] to voice all my happiness."
- Dante93
- Juventino
A to świnia mówiąc brzydko. Niedawno były 'Solo Juve'.
I bardzo dobrze, że już do nas nie dołączy. Najemnik, dobrze, że idzie do Interu, moim zdaniem nie tędy droga. Odejdzie Zanetti i pozostanie im banda najemników ktorym zbytnio sie już grać nie chce.

- mateusz6
- Juventino
@zahor
Przytoczone przez ciebie Hoffenheim straciło wtedy w zimie na pół roku Ibisevicia, który w 18 meczach strzelił 19 goli. To tak samo jakby Udinese straciłoby Di Natale. Juve ma w miarę równy skład. Jedyne co mogłoby poruszyć tą dobrze grającą drużynę to strata Lichego, Barzagliego i Vucinicia + dodatkowe kontuzje. Na to się nie zanosi.
Przytoczone przez ciebie Hoffenheim straciło wtedy w zimie na pół roku Ibisevicia, który w 18 meczach strzelił 19 goli. To tak samo jakby Udinese straciłoby Di Natale. Juve ma w miarę równy skład. Jedyne co mogłoby poruszyć tą dobrze grającą drużynę to strata Lichego, Barzagliego i Vucinicia + dodatkowe kontuzje. Na to się nie zanosi.
- @Maras@
- Juventino
Gdy tak zacząłem czytać sobie to co kolega wyżej zapodał w linku z GOAL, wychodzi na to że Damiao raczej nie będzie jednym z kandydatów to naszych letnich wzmocnień w ataku. Z tego co tam widziałem to Tottenham jest nim zainteresowany a PSG ponoć już ustaliło z nim warunki kontraktu, lecz nie dogadali się jeszcze z jego obecnym klubem.
Chyba byłoby mi szkoda straconej szansy na tego zawodnika
Chyba byłoby mi szkoda straconej szansy na tego zawodnika

- Arbuzini
- Juventino
Po szlagu na twarz, potem flacha jakiegoś mocnego chilijskiego trunku i powinno być dobrzebeka pisze:Problem w tym, ze Isla z Vidalem raczej sie nie lubia. Vidal sie skruszyl, oficjalnie przeprosil itd., a Isla i tak polecial do gazet sie poskarzyc.
Z Udinese rzeczywiscie ciekawy do naszego 4-3-3 moglby byc tez Asamoah, szkoda tylko, ze co 2 lata jezdzi na to PNAChyba, zeby udalo sie go namowic na rezygnacje z reprezentacji, tak jak Milanowi udalo sie namowic Boatenga, ale to juz gdybanie.

Będę miał niedosyt, jeśli zrobimy jakiś deal z Udinese i nie wyciągniemy jednego z tych czterech panów.
<suchar>Dzień dobry. Jestem Martin Caceres - uniwersalna zapchajdziura w obronie. Dziękuje </suchar>Gigi Buffon pisze: Kadra przedstawia się tak :
[...]
PO Lichtsteiner.
[...]
Wniosek jest taki,że na prawej obronie będziemy musieli dać kogoś z Primavery
- zahor
- Juventino
Dlatego też napisałem że aż takiej tragedii nie mamy się co obawiać.mateusz6 pisze: Przytoczone przez ciebie Hoffenheim straciło wtedy w zimie na pół roku Ibisevicia, który w 18 meczach strzelił 19 goli. To tak samo jakby Udinese straciłoby Di Natale. Juve ma w miarę równy skład.
Wybacz ale jak miałoby wyglądać "zanoszenie się" na kontuzję? Lichy przeczuwałby ją jak Hanka Mostowiak swoją śmierć? Wystarczy że w najbliższym meczu ktoś (odpukać) niefortunnym wślizgiem połamie Vidalowi czy Barzagliemu nogę i nasza sytuacja zrobi się dużo mniej ciekawa, a większość ludzi najpewniej weźmie wówczas ewentualne drugie miejsce z pocałowaniem ręki.mateusz6 pisze:Jedyne co mogłoby poruszyć tą dobrze grającą drużynę to strata Lichego, Barzagliego i Vucinicia + dodatkowe kontuzje. Na to się nie zanosi.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Akurat ten suchar nie wyszedł bo Lichy ma odpoczywać w meczu z Parmą a Caceres jeszcze nie jest powołany bo trzeba przesłać/wypełnić jakieś papiery.Arbuzini pisze:<suchar>Dzień dobry. Jestem Martin Caceres - uniwersalna zapchajdziura w obronie. Dziękuje </suchar>
Chyba że chodziło ogólnie o kadrę, w takim wypadku suchar wyszedł.
/przez czytanie równoległe tematu o meczu z Parmą i mercato już nie wiem co jest co

Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012, 22:52 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.