Mercato (zima 2011/12)
- @D@$
- Juventino
No ilość przechodzi w jakość, niby "tylko 6" obrońców ale wszystko wygląda solidnie. No bo Motta na wypożyczenie? No niech nie robi jakiś spektakularnych baboli w obronie (np. ustawienie) to może go wykupią. Jeszcze Grosso zostaje, którego nawet lubię ale jest zbędny. Tak formalnie to jak to jest, jak zespół wygra ligę a zawodnik nie zagra nawet minuty to jest mistrzem czy nie? To tak nawiązując do Grosso i Vicka...mateusz6 pisze:Po raz pierwszy od 6 lat obrona wygląda nieźle. Nie jest to ideał, ale raczej żaden zespół Serie A nie ma lepszej.
Cassano w rundzie wiosennej raczej nie wróci a Pato ciągle się łamie, więc też tak różowo nie mają, przynajmniej do lata. A w Juventusie cóż, do lata dociągniemy z tym co mamy. Potem się oceni, Borrielo pewnie wróci, zobaczy się czy Fabio Q. to ciągle materiał na pierwszy skład, czy poszukać kogoś topowego. Aha no i prawa pomoc, sam Pepe nie pociągnie, tu pojawia się pytanie czy z Krasicia coć jeszcze będzie (który mam nadzieję zimą nie odejdzie), choć on trochę nie pasuje, może nie tyle do 4-3-3 co do taktyki Conte (szerzej).zahor pisze:Sytuacja Milanu jest jednak nieco inna niż nasza - oni na Teveza nie mieli nawet w połowie takiego ciśnienia, jak my powinniśmy mieć na klasowego napastnika. Galliani chciał skorzystać z potencjalnej promocji, nie udało mu się, trudno, świat mu się od tego nie zawali. Do lata może się jeszcze dużo zmienić - Pato może ustabilizować formę, Cassano może wrócić do piłki i może się okazać, że Tevez nie będzie im potrzebny.
Jak Pazienza odejdzie to napewno ktoś przyjdzie (w sumie w odwrotnej kolejności), pytanie kto. Ale przynajmniej jakieś emocje zostają na ostatni dzień (mercato).zahor pisze:... któremu Conte wybitnie nie ufa i który najpewniej odejdzie jeszcze w tym oknie.
Spałbym spokojniej gdyby jednak ktoś solidny przyszedł.
Już myślałem że Montolivo.Tharp pisze:Mam nadzieje ze latem bedziemy sie uwaznie przygladac rozczochranemu brzydalowi z fiorentiny.
Masz rację, z tym że wpierw Marchisio z Vidalem mieli bić się o miejsce (obok Pirlo), bo szykowało się 4-4-2.zahor pisze:No jeżeli przed sezonem przewidziałeś, że w przypadku wypadnięcia któregoś środkowego pomocnika Conte będzie stawał na głowie, byle tylko nie wystawić Pazienzy, to gratuluję - ja tam myślałem że Pazienza będzie wówczas pierwszym wyborem, a nie Giaccherini czy Marrone.
Z tym Giaccherinim... Rozwija się koleś, ale jednak środek pola w sobotę nie wyglądał aż tak pewnie jak zawsze, lekka dziura była. Choć on miał trochę więcej ofensywnych zadań. Swoją drogą nawet nie wiem kto był na prawej stronie po zejściu Lichtsteinera: Pepe, Giaccha i De Ceglie widziałem na lewej...
Nie sądzę by dało się to policzyć lub precyzyjnie oszacować. Raczej na oko. Z resztą chyba nie rzadko się mylą.Vimes pisze:Jak ten cały transfermarkt szacuje to prawdopodobieństwo? Mają jakiś algorytm do tego? Potrafią uzasadnić, dlaczego prawdopodobieństwo wynosi 65%, a nie 64% czy 66%?
Dobrze mu to nie wróży. Może tak ogólniej, daje mu to czas na zakończenie tematu zostaje czy odchodzi. W sumie Elia też kilka razy był nie powołany i nawet nie ma plotek o jego odejściu.bramek pisze:Czyżby brak powołania dla Krasicia oznaczał jego rychłe pożegnanie ?
U nas w ogóle nie grzał ławy, no chyba że stadionową :]eXoN pisze:Na pewno nie będzie tam tak grzał ławy jak u nas
Z Catanii przyszedł teraz jest w Cesenie. Grał ogony, połamał się znowu, ostatnio chyba na jakieś końcówki wchodzi znowu.deszczowy pisze:Taaak, wykupienie tej pokraki było naprawdę genialną decyzją. A jak tam nasza urugwajska maszyna atletyczna? Bo on chyba też jest w Catanii, nie?
Nie do końca kupuję tę teorię, ale może się nie znam.Ouh_yeah pisze:Sorensena połówkę kupili za 2,5 mln więc raczej dostanie swoje szanse. Właśnie po to się sprzedaje połówki piłkarzy żeby te kluby na nich stawiały i potem mogły zarobić kilka mln jeśli piłkarz stanie się ważną postacią drużyny.
Któremu? Toniemu? A właśnie, Juve coś dostało za niego?zahor pisze:dwóch spośród tych trzech panów Marotta osobiście sprowadził, przy czym jednemu z nich będziemy dalej opłacać część pensji.
- kamilu_87
- Juventino
1 Euro za połówke Almirona? MajstersztykOuh_yeah pisze: Bardzo, bardzo źle się orientujesz.No chyba że, ale w ostatnich kopertach Marotta zrobił wszystko jak trzeba zastanawiająco dokładnie wiedząc ile da druga strona, więc myślę że akurat w te klocki jest całkiem dobry.kamilu_87 pisze:Chyba że będą koperty i dadzą oferte 0$ jak Viola za Chielliniego

- leito1344
- Juventino
Z tego co pamiętam to Caceres grał w Juventusie większość meczów na prawej obronie. Na lewej to on biegał w reprezentacjiGigi Buffon pisze: LO - De Ceglie, Chiellini, Caceres, Grosso( choć i tak nie jest brany pod uwagę przez Conte)
PO Lichtsteiner.
Wniosek jest taki,że na prawej obronie będziemy musieli dać kogoś z Primavery,
- Zawidowianin
- Juventino
Za Marescę dali 0 a Moggi paręset tysięcy euro (albo nawet mniej niż 100 tysięcy)kamilu_87 pisze:Chyba że będą koperty i dadzą oferte 0$ jak Viola za Chielliniego
Vidal@D@$ pisze:Masz rację, z tym że wpierw Marchisio z Vidalem mieli bić się o miejsce (obok Pirlo), bo szykowało się 4-4-2.zahor pisze:No jeżeli przed sezonem przewidziałeś, że w przypadku wypadnięcia któregoś środkowego pomocnika Conte będzie stawał na głowie, byle tylko nie wystawić Pazienzy, to gratuluję - ja tam myślałem że Pazienza będzie wówczas pierwszym wyborem, a nie Giaccherini czy Marrone.
Z tym Giaccherinim... Rozwija się koleś, ale jednak środek pola w sobotę nie wyglądał aż tak pewnie jak zawsze, lekka dziura była. Choć on miał trochę więcej ofensywnych zadań. Swoją drogą nawet nie wiem kto był na prawej stronie po zejściu Lichtsteinera: Pepe, Giaccha i De Ceglie widziałem na lewej...
bramek pisze:Czyżby brak powołania dla Krasicia oznaczał jego rychłe pożegnanie ?
Bo nie może odejśc do innego klubu poza HSV@D@$ pisze:Dobrze mu to nie wróży. Może tak ogólniej, daje mu to czas na zakończenie tematu zostaje czy odchodzi. W sumie Elia też kilka razy był nie powołany i nawet nie ma plotek o jego odejściu.
onliforpipul
- Gigi Buffon
- Juventino
leito1344 pisze:Z tego co pamiętam to Caceres grał w Juventusie większość meczów na prawej obronie. Na lewej to on biegał w reprezentacjiGigi Buffon pisze: LO - De Ceglie, Chiellini, Caceres, Grosso( choć i tak nie jest brany pod uwagę przez Conte)
PO Lichtsteiner.
Wniosek jest taki,że na prawej obronie będziemy musieli dać kogoś z Primavery,
Ach ta skleroza. Martina przez 1,5 roku nie było w Juve, a człowiek już myli strony...

Czyli Chiellini spokojnie może wrócić do środka, gdyż jest De Ceglie, może tam grać Caceres, a w razie wielkiego W to i Grosso nie powinien zaszkodzić...
Najnowsze doniesienia sugerują,że do Juve Radja przyjdzie w czerwcu. Dzisiaj natomiast rozpoczęto negocjacje z Atalantą w sprawie Padoina... O ile mnie pamięć nie myli, wiadomo skleroza nie boli, to był on u nas próbowany podczas wizyty w USA( za czasów Alberto Zaccheroniego) :roll:
Jakby co to ja chętnie zgodzę się na ten transfer,ale niech Pazienza i Marrone nie ruszają się z Turynu...

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- zahor
- Juventino
@D@$ pisze:Tak formalnie to jak to jest, jak zespół wygra ligę a zawodnik nie zagra nawet minuty to jest mistrzem czy nie? To tak nawiązując do Grosso i Vicka...
Nie zrozumiałeś przesłania mojej wypowiedzi. Owszem, może być tak jak piszesz, że do czerwca Pato połamie się jeszcze trzy razy, wystąpi w trzech meczach i strzeli jednego gola, a lekarze stwierdzą że ze sportów, które Cassano może uprawiać zawodowo zostają mu tylko szachy i brydż. Ale chodzi o to czy będzie tak czy nie Galliani dowie się w przeciągu najbliższych miesięcy, jeżeli faktycznie tak to będzie to pewnie w czerwcu będzie mieć większe ciśnienie na Teveza i najpewniej go wyciągnie. Tymczasem u nas nie ma nic do oceniania czy zastanawiania się, nie ma żadnych znaków zapytania - nie mamy w składzie żadnego klasowego napastnika i nie ma żadnej szansy, żeby któryś z naszych się takowym do końca sezonu okazał być.@D@$ pisze:Cassano w rundzie wiosennej raczej nie wróci a Pato ciągle się łamie, więc też tak różowo nie mają, przynajmniej do lata. A w Juventusie cóż, do lata dociągniemy z tym co mamy. Potem się oceni
Zgadza się, ale ja to pisałem w kontekście wypowiedzi użytkownika, który twierdził że dyskusja nt. pomocnika zimą jest bezcelowa, bo mamy tych trzech panów.@D@$ pisze:Jak Pazienza odejdzie to napewno ktoś przyjdzie (w sumie w odwrotnej kolejności), pytanie kto. Ale przynajmniej jakieś emocje zostają na ostatni dzień (mercato).
Niemniej jednak wydawało się że Pazienza będzie czwartym do grania, a nie Giaccherini.@D@$ pisze:Masz rację, z tym że wpierw Marchisio z Vidalem mieli bić się o miejsce (obok Pirlo), bo szykowało się 4-4-2.
O szczegółach Toniego nic nie wiem, natomiast opłacać będziemy część pensji Motty. Jak dużą - nie wiadomo.@D@$ pisze:.
Któremu? Toniemu? A właśnie, Juve coś dostało za niego?
Druga sprawa to taka że lewy obrońca umiejący oprócz atakowania również bronić jest nam obecnie potrzebny dużo bardziej niż zmiennik dla Lichego.Dante93 pisze:Ale zdaje sie z gry w reprezentacji najbardziej zasłynąłja tam w nim nadal widze lewego defensora.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012, 21:27 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zawidowianin
- Juventino
Zagrał w 4 spotkaniach Bundesligi (łącznie 120 minut), czyli nie może grac w 3 klubie w 1 sezonie.bramek pisze:Chyba w tym sezonie nie występował w HSV W żadnym oficjalu. Po za tym on od początku był systematycznie pomijany , natomiast Milos zazwyczaj te powołania otrzymywał, a nawet czasami coś tam pograł
onliforpipul
- Dante93
- Juventino
Mimo wszystko jeżeli wypadłby teraz Vidal(odpukać) to jednak dla mnie pierwszym do wejścia jest nie Giaccherini czy Marrone a właśnie PAzienza. Jednak nie mam rezerwowego DM-a z prawdziwego zdarzenia oprócz Michele. Pozostała wymieniona dwójka jest w tym momencie alternatywą dla Marchisio, za Pirlo czy Vidala jak dla mnie wybór prosty- Pazienza.zahor pisze:Niemniej jednak wydawało się że Pazienza będzie czwartym do grania, a nie Giaccherini.
Otóż to. Narazie musimy stworzyć podstawy, latem sie będzie trzeba rozejrzeć za sensownym zmiennikiem PO.zahor pisze:Druga sprawa to taka że lewy obrońca umiejący oprócz atakowania również bronić jest nam obecnie potrzebny dużo bardziej niż zmiennik dla Lichego.
- Jelon
- Juventino
No wybrzydzanie na Naninggolana było to ciekawe co będzie teraz:
http://www.tuttosport.com/calcio/calcio ... e%3A+fatta

- charles
- Juventino
"Calcio Catania S.p.A informuje, że tymczasowo pozyskała prawa do zawodnika Juventusu Marco Motty. Urodzony w 1986 roku obrońca zaliczył dwa gole w 131 występach w Serie A, a także zakładał koszulkę reprezentacji Włoch"
robi się luźniej w naszej kadrze
robi się luźniej w naszej kadrze

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- pumex
- Juventino
Cellino znowu zapewnił, że Nainggolan na 100% zostaje w Cagliari do czerwca. No to teraz się zacznie, w zasadzie już się zaczęło. Prawdopodobne alternatywy dla Belga: Padoin (najsłabszy gracz w meczu Atalanta-Juve), Candreva, Berhami, Pizarro.
Zostaje tylko nadzieja, że tak jak pół roku temu, tak i teraz Marotta po burzliwych negocjacjach z ogórami da sobie spokój. Oby...
Zostaje tylko nadzieja, że tak jak pół roku temu, tak i teraz Marotta po burzliwych negocjacjach z ogórami da sobie spokój. Oby...
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012, 21:37 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- zahor
- Juventino
Facet był Mistrzem Europy U-19 więc myślę że znajdzie się niejeden który uzna że "chłopak ma potencjał" i "trzeba mu dać szansę" :-Dnedved1111 pisze:No wybrzydzanie na Naninggolana było to ciekawe co będzie teraz: