Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS
- Wojtek
- Juventino
Powołania na Parmę
Coś mi się wydaje że zargramy tak samo jak w sobote czyli 3-5-2.Bramkarze: Buffon, Manninger, Storari
Obrońcy: Chiellini, De Ceglie, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner
Pomocnicy: Pepe, Marchisio, Elia, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Estigarribia, Marrone
Napastnicy: Del Piero, Quagliarella, Borriello, Matri
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Prawdopodobnie zagramy takim ustawieniem jak w sobotę. Zastanawia mnie co w przypadku powrotu na boisko Marchisio i Pepe. Gazzetta sugeruje brak Lichtsteinera w podstawowym składzie, (ba! nie umieszcza go nawet na ławce). Giaccherini na ławce? Sam nie wiem, grał w ostatnich spotkaniach naprawdę dobrze.
Przeciwnik z kategorii tych słabszych. Chciałbym (i to może być trochę dziwne) zobaczyć gola Pirlo. Najważniejsze jednak 3 punkty.
Przeciwnik z kategorii tych słabszych. Chciałbym (i to może być trochę dziwne) zobaczyć gola Pirlo. Najważniejsze jednak 3 punkty.
- royal'ek
- Juventino
Po co w Juve Lichtsteiner skoro bardziej grają lewym skrzydłem, a on jak ma piłkę pod nogami to zazwyczaj ją traci. Po drugiej stronie skrzydła, na tej samej pozycji gra Estigarribia i jest o 100% lepszy od Stephana. Zauważyłem, że Antonio zaczął stawiać na lewe skrzydło. Wydaje mi się, że nie mają odpowiedniego zawodnika aby grać dwoma.
PORADNIK - koszulki Juve (jak odróżnić oryginał od kopii!):
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
- Brutalo
- Juventino
Vucinic nie zagra (dalej leczy zapalenie stawu), tak więc powtórka składu na Udinese jest bardzo prawdopodobna. Liczę na kolejne trzy punkty i potknięcie milanuszczerbi pisze:Jakby grał Vucinić, to Mister wróciłby do 4-3-3.

- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
royal'ek pisze:Po co w Juve Lichtsteiner skoro bardziej grają lewym skrzydłem, a on jak ma piłkę pod nogami to zazwyczaj ją traci. Po drugiej stronie skrzydła, na tej samej pozycji gra Estigarribia i jest o 100% lepszy od Stephana. Zauważyłem, że Antonio zaczął stawiać na lewe skrzydło. Wydaje mi się, że nie mają odpowiedniego zawodnika aby grać dwoma.
To ironia, prawda?

Ciekawi mnie czy Conte posadzi Vidala po ostatnim słabym meczu. Moglibyśmy spróbować zagrać to 3-5-2 z Lichtsteinerem na prawej, Pepe/Estigarribią na lewej i Marchisio, Pirlo i Giaccherinim w środku przy czym Emanuele grałby tego najbardziej ofensywnego.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bardzo możliwe, że nie zobaczymy Lichtsteinera w pierwszym składzie. Zawodnik ma się dobrze, ale Conte chce mu ponoć dać trochę odpocząć i wcale się nie dziwię. W meczu z Udinese Szwajcar nie dawał już rady wydolnościowo i taka chwila wytchnienia z całą pewnością by mu się przydała.
Co tu dużo pisać. Juventus powinien wygrać to spotkanie, o ile oczywiście podejdzie do niego z odpowiednim nastawieniem i pokorą. Parma gra u siebie ciekawą piłkę, ale to my będziemy faworytem tego pojedynku, trzeba to jednak jeszcze pokazać na boisku. Po cichu liczę na kolejną bramkę/kolejne bramki Matriego. Mecz sobotni musiał na niego podziałać motywująco. Mam też nadzieję na występ Giaccheriniego.
Musimy być w pełni skoncentrowani w trakcie tego pojedynku. Wygrać to po prosty wypada i warto by było wykorzystać to, że w najbliższym czasie mamy teoretycznie lżejszy terminarz.
Co tu dużo pisać. Juventus powinien wygrać to spotkanie, o ile oczywiście podejdzie do niego z odpowiednim nastawieniem i pokorą. Parma gra u siebie ciekawą piłkę, ale to my będziemy faworytem tego pojedynku, trzeba to jednak jeszcze pokazać na boisku. Po cichu liczę na kolejną bramkę/kolejne bramki Matriego. Mecz sobotni musiał na niego podziałać motywująco. Mam też nadzieję na występ Giaccheriniego.
Musimy być w pełni skoncentrowani w trakcie tego pojedynku. Wygrać to po prosty wypada i warto by było wykorzystać to, że w najbliższym czasie mamy teoretycznie lżejszy terminarz.
- pablo1503
- Juventino
To żart?!royal'ek pisze:Po co w Juve Lichtsteiner skoro bardziej grają lewym skrzydłem, a on jak ma piłkę pod nogami to zazwyczaj ją traci. Po drugiej stronie skrzydła, na tej samej pozycji gra Estigarribia i jest o 100% lepszy od Stephana. Zauważyłem, że Antonio zaczął stawiać na lewe skrzydło. Wydaje mi się, że nie mają odpowiedniego zawodnika aby grać dwoma.

Jaki z Ciebie kibic, skoro nie potrafisz docenić Lichtsteinera i sądzisz, że Esti jest od niego lepszy :doh:

- Qrczak
- Juventino
Może narazie odpuścisz sobie to forum ? Albo przynajmniej wypowiadanie się na nim .royal'ek pisze:Po co w Juve Lichtsteiner skoro bardziej grają lewym skrzydłem, a on jak ma piłkę pod nogami to zazwyczaj ją traci. Po drugiej stronie skrzydła, na tej samej pozycji gra Estigarribia i jest o 100% lepszy od Stephana. Zauważyłem, że Antonio zaczął stawiać na lewe skrzydło. Wydaje mi się, że nie mają odpowiedniego zawodnika aby grać dwoma.
Powiedz mi jedno oglądałeś jakiś mecz Juve ? Bo z tego co mówisz to wnioskuje ,że nie bardzo .
Mam nadzieje ,że mecz się odbędzie i juve wygra w podobnym stylu co poprzednio

- MaxFromJam89
- Juventino
A dlaczego wśród powołanych nie ma Cacaresa?:think: Jak w meczu z Udine jest to zrozumiałe, bo przyleciał do Turynu na dwa dni przed meczem, tak już miałem nadzieje że z Parmą zmieści się w meczowej 18stce chociaż.
- Darius19
- Juventino
Na cyfrowym polsacie to powinien być na ESPN UK chyba 16 kanał na dekoderze ale musisz sprawdzić i powinien być na Sky sport 1 oraz Al Jazeera Sport +1 tyle na dekoderze polsatu znajdziesz.buniek89 pisze:Wie ktoś może czy na cyfrowym polsacie lub cyfrze jest jakiś zagraniczny kanał gdzie transmitują ten mecz?
FORZA JUVE
- zippo01
- Juventino
wina papierków. Zgłoszenie zawodnika z poza UE trwa dłużej niż miedzy włoskimi klubamiMaxFromJam89 pisze:A dlaczego wśród powołanych nie ma Cacaresa?:think: Jak w meczu z Udine jest to zrozumiałe, bo przyleciał do Turynu na dwa dni przed meczem, tak już miałem nadzieje że z Parmą zmieści się w meczowej 18stce chociaż.
- eXoN
- Juventino
Niestety przepisy, być może związane jest to z tym, że jest to gracz NON-EU.MaxFromJam89 pisze:A dlaczego wśród powołanych nie ma Cacaresa?:think: Jak w meczu z Udine jest to zrozumiałe, bo przyleciał do Turynu na dwa dni przed meczem, tak już miałem nadzieje że z Parmą zmieści się w meczowej 18stce chociaż.
Nie ma tragedii, to jest Parma, więc nie jest nam jakoś bardzo potrzebny. Na mecz ze Sieną powinien być gotowy.
Liczę, że nasi szybko strzelą bramkę i potem będzie kontrolowanie meczu :-D
- Qrczak
- Juventino
No najprawdopodobniej nie jest jeszcze zarejestrowany ,a nawet jak jest to i tak Conte pewnie będzie chciał ,żeby wywalczył sobie miejsce w składzie bo u niego nie ma nic za darmo .MaxFromJam89 pisze:A dlaczego wśród powołanych nie ma Cacaresa?:think: Jak w meczu z Udine jest to zrozumiałe, bo przyleciał do Turynu na dwa dni przed meczem, tak już miałem nadzieje że z Parmą zmieści się w meczowej 18stce chociaż.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Biurokracja, nie decyzja Conte. Najwidoczniej zostało jeszcze trochę papierkowej roboty, w końcu zawodnik nie ma europejskiego paszportu. Na spotkanie ze Sieną powinien już być dostępny.MaxFromJam89 pisze:A dlaczego wśród powołanych nie ma Cacaresa?:think: Jak w meczu z Udine jest to zrozumiałe, bo przyleciał do Turynu na dwa dni przed meczem, tak już miałem nadzieje że z Parmą zmieści się w meczowej 18stce chociaż.