Cenzura Internetu
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Widzę, że niektórzy to mają zerowe pojęcie o tym całym ACTA. Dlaczego? A chociażby dlatego, że cała istota sprawy została zręcznie ukryta jak kot na tym zdjęciu - KLIK
Jeśli ktoś chce poszerzyć swoją wiedzę, to polecam ten tekst - KLIK
Co do tej strony ZBIERAMY PODPISY... - już możecie sobie darować, bo projekt jest napisany niewłaściwie i na jego podstawie, będą mogli spokojnie odrzucić wniosek o referendum. Przede wszystkim NIE ZAWIERA PROPONOWANEGO PYTANIA I ODPOWIEDZI!.
Jeśli już ktoś chce wziąć czynny udział - Drukować i zbierać podpisy.
Więcej info na: http://referendumacta.pl/
Jeśli ktoś chce poszerzyć swoją wiedzę, to polecam ten tekst - KLIK
Co do tej strony ZBIERAMY PODPISY... - już możecie sobie darować, bo projekt jest napisany niewłaściwie i na jego podstawie, będą mogli spokojnie odrzucić wniosek o referendum. Przede wszystkim NIE ZAWIERA PROPONOWANEGO PYTANIA I ODPOWIEDZI!.
Jeśli już ktoś chce wziąć czynny udział - Drukować i zbierać podpisy.
Więcej info na: http://referendumacta.pl/
- annihilator1988
- Juventino
Ale będzie zadyma po ratyfikacji ACTA
Zgilotynują donia, bronia i resztę samozwańczej elity. Zabawne, że to właśnie teraz elektorat po najbardziej drze mordy
Może tak 300 mld euro z budżetu UE na politykę regionalną dla Polski?
Hmmm?

- Pan Mietek
- Juventino
Abstrahując od Twojej wypowiedzi to to słowo tutaj nijak nie pasuje.annihilator1988 pisze:Ale będzie zadyma po ratyfikacji ACTAZgilotynują donia, bronia i resztę samozwańczej elity. Zabawne, że to właśnie teraz elektorat po najbardziej drze mordy
Hmmm?
Mnie to najbardziej śmieszy to, że najgłośniej szczekają ci co o sprawie nie wiedzą zbyt wiele.
- Lypsky
- Juventino
Mnie najbardziej śmieszy to, że dziś najgłośniej o "wolności słowa" i prawach obywatelskich krzyczą ci, którzy jeszcze niedawno szydzili z "kiboli".Mietson pisze: Mnie to najbardziej śmieszy to, że najgłośniej szczekają ci co o sprawie nie wiedzą zbyt wiele.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Vojtimar
- Juventino
A mnie dziwi że jest grupa ludzie która próbuje się od sprawy zdystansować. Każdy już wie że piractwo to przykrywka dla dalszej inwigilacji, ale pewnie, ACTA nie grozi nam tak jak "gimbusy krzyczą" :lol: poszukajcie w necie co rząd planuje dalej. Tu przykład:
http://niepoprawni.pl/blog/2456/totalna ... -zamieszek
http://niepoprawni.pl/blog/2456/totalna ... -zamieszek
Z Juve na dobre i złe!
- strong return
- Juventino
Nowa polityka prywatności youtube:

BTW: "wolna i pluralistyczna Ameryka" teraźniejszości:
BTW2: Jest dobrze, nic się złego ogółem na świecie nie dzieje. Gimbusy na chaty!:
http://www.google.pl/intl/pl/policies/privacy/preview/
http://www.google.pl/intl/pl/policies/t ... ional.html
BTW3 nawet w Wyb. napisali, że przedstawicielka ambasady amerykańskiej chciała znać to, jak się rozłożą głosy nad ACTA w polskim parlamencie.
...by się czegoś o Tobie dowiedzieć i przekazać dalej.youtube pisze: Jeśli korzystasz z wyszukiwarki po zalogowaniu się na konto Google, możemy podpowiadać Ci hasła wyszukiwania i dostosowywać wyniki do Twoich zainteresowań na bazie Google+, Gmaila i YouTube. Lepiej zrozumiemy, czego poszukujesz, i szybciej dostarczymy Ci właściwe wyniki.
Zapamiętamy, że to Ty i dajesz to do takich, a owakich, to a tamto. Pomożemy, nie martw się.youtube pisze: Gdy publikujesz lub tworzysz dokument online, często chcesz, by inni mogli go zobaczyć i wprowadzić w nim zmiany. Zapamiętujemy osoby, którym często coś udostępniasz, i ułatwiamy Ci dzielenie się z nimi w każdej aplikacji i usłudze Google, eliminując niepotrzebne klikanie i przypadkowe pomyłki.

BTW: "wolna i pluralistyczna Ameryka" teraźniejszości:
BTW2: Jest dobrze, nic się złego ogółem na świecie nie dzieje. Gimbusy na chaty!:
http://www.google.pl/intl/pl/policies/privacy/preview/
http://www.google.pl/intl/pl/policies/t ... ional.html
BTW3 nawet w Wyb. napisali, że przedstawicielka ambasady amerykańskiej chciała znać to, jak się rozłożą głosy nad ACTA w polskim parlamencie.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 20:08 przez strong return, łącznie zmieniany 6 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- annihilator1988
- Juventino
Sugerujesz mi, że zaliczam się do tych "szczekaczy" :>. Mówisz, że nie powinienem używać sformowania o "samozwańczej elicie". Ale jak nazwać ludzi, którzy myślą, że prezentują sobą coś więcej od innych obywateli, podczas gdy jest to jedynie myślenie życzeniowe? Nie wiem czy oglądałeś jeden z programów publicystycznych, gdzie przybłęda z RP zarzucała młodemu człowiekowi rzekomy brak wiedzy na temat funkcjonowania Sejmu. Podczas gdy, sam zagadnięty o kwestie merytoryczne nie był w stanie udzielić odpowiedzi, wyjaśniając, że dopiero się uczy tych zagadnień. Jaki był "dziki" ryk na saliMietson pisze:Abstrahując od Twojej wypowiedzi to to słowo tutaj nijak nie pasuje.annihilator1988 pisze:Ale będzie zadyma po ratyfikacji ACTAZgilotynują donia, bronia i resztę samozwańczej elity. Zabawne, że to właśnie teraz elektorat po najbardziej drze mordy
Hmmm?
Mnie to najbardziej śmieszy to, że najgłośniej szczekają ci co o sprawie nie wiedzą zbyt wiele.

Edit
Mietson- "Wybrała ich część społeczeństwa niezdolna do samodzielnego rozumowania.", doskonale Cie rozumiem

Greger- ototo

Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 23:06 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
"Samozwańcza elita" sugeruje, że sami się wybrali, kiedy jest to bzdurą. Wybrała ich część społeczeństwa niezdolna do samodzielnego rozumowania.annihilator1988 pisze:Ale jak nazwać ludzi, którzy myślą, że prezentują sobą coś więcej od innych obywateli, podczas gdy jest to jedynie myślenie życzeniowe?
A co do ACTA to powiem szczerze, że teraz to już mam to gdzieś. Mam dość durnych obrazków na kwejku i wypisywania pierdół, które nie mają żadnego związku z rzeczywistością. Akurat w tym momencie nie piłem do Ciebie ale znaczna większość osób lajkujących wszystko co anty-ACTA na fejsie pewnie nawet nie wie o co dokładnie chodzi.
Właśnie widzisz - ja tego wcale nie wiem. A że chwilowo jestem dość mocno zawalony pracą to nie mam ochoty się tym zajmować.WojtinhoFCJ pisze:A mnie dziwi że jest grupa ludzie która próbuje się od sprawy zdystansować. Każdy już wie że piractwo to przykrywka dla dalszej inwigilacji, ale pewnie, ACTA nie grozi nam tak jak "gimbusy krzyczą" :lol:
annihilator odnosił się chyba do Donka i Bronka oraz ich "ziomali" u władzyGreger pisze:Bzdurą jest to co piszesz, bo nie rozróżniasz pojęcia uzurpatora, a pozerstwa popieranego medialnie do bycia elitą (elytą właściwie), zwłaszcza intelektualną. Władza nie równa się elita.Mietson pisze: "Samozwańcza elita" sugeruje, że sami się wybrali, kiedy jest to bzdurą. Wybrała ich część społeczeństwa niezdolna do samodzielnego rozumowania.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 23:51 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Greger
- Juventino
Bzdurą jest to co piszesz, bo nie rozróżniasz pojęcia uzurpatora, a pozerstwa popieranego medialnie do bycia elitą (elytą właściwie), zwłaszcza intelektualną. Władza nie równa się elita.Mietson pisze: "Samozwańcza elita" sugeruje, że sami się wybrali, kiedy jest to bzdurą. Wybrała ich część społeczeństwa niezdolna do samodzielnego rozumowania.
- me7a7ron
- Juventino
http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/5009 ... tajne-dane
Może w końcu ludzie zmądrzeją
Ładnie zebrane fakty nie wiem czy wzięte tylko z sieci czy na prawdę mają na to dokumenty z włamania na rządowe strony.
Może w końcu ludzie zmądrzeją

A Donek się kiedyś określił jako elita, czy tak po prostu z powietrza się to wzięło?Greger pisze:Bzdurą jest to co piszesz, bo nie rozróżniasz pojęcia uzurpatora, a pozerstwa popieranego medialnie do bycia elitą (elytą właściwie), zwłaszcza intelektualną. Władza nie równa się elita.Mietson pisze: "Samozwańcza elita" sugeruje, że sami się wybrali, kiedy jest to bzdurą. Wybrała ich część społeczeństwa niezdolna do samodzielnego rozumowania.
- Lypsky
- Juventino
Lis dziś nadzwyczaj cichy, więc można oglądać bez obaw. W pierwszej części Boni, w drugiej bardzo interesująca dyskusja.Ouh_yeah pisze:Aż z ciekawości obejrzę, z tego widzę to dokładnie 23:45 powtórka na TVP Polonia.
Chociaż od tego bombardowania Kaczyńskiego przed wyborami jakoś odechciało mi się oglądania Lisa.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Boni mówiący rozsądnie, aż przekonał tych kilku geeków obrytych w każdym słowie w acta. Lis faktycznie cichy, nawet dosłownie ledwo było go słychać w porównaniu z ministrem
Szkoda tylko, że przemowy ministra troszkę zbyt idealistycznie brzmiące, choć on wygląda sam na osobę wierzącą w to co mówi to jednak jego koledzy i przełożeni już takimi romantykami nie są i pewnie wszystko popodpisują, ratyfikują i zrobią po swojemu.
Dyskusja w drugiej części również ciekawa. Szkoda że najmniej odzywał się socjolog, który miał chyba najwięcej ciekawych rzeczy do powiedzenia.

Szkoda tylko, że przemowy ministra troszkę zbyt idealistycznie brzmiące, choć on wygląda sam na osobę wierzącą w to co mówi to jednak jego koledzy i przełożeni już takimi romantykami nie są i pewnie wszystko popodpisują, ratyfikują i zrobią po swojemu.
Dyskusja w drugiej części również ciekawa. Szkoda że najmniej odzywał się socjolog, który miał chyba najwięcej ciekawych rzeczy do powiedzenia.