Mecze Juve w TV
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie wiem czy się wam to podoba, ale na pewno jest dużo lepiej niż w pierwszym poście, a i można dodać tu kilka argumentów lub coś od siebie.
Jeżeli nikt nie wnosi uwag, to wieczorem zrobię z tego petycję i spróbujemy to rozpropagować.
Dyrektor ds. Sportu Canal+
Sz. P. Tomasz Smokowski
CANAL+ CYFROWY Sp. z o. o.
al. gen. W. Sikorskiego 9
02-758 Warszawa
Szanowny Panie Dyrektorze,
Piszę do Pana w imieniu własnym oraz innych kibiców Serie A w Polsce.
Wraz z końcem obecnego sezonu Włoskiej Ekstraklasy, stacji Canal+ wygasa umowa umożliwiająca transmisję spotkań Serie A. Obecna umowa gwarantuje transmisję dwóch spotkań na kolejkę, co przy trzech kanałach sportowych Canal+ wydaje się być liczbą niezbyt imponującą.
Jako kibice zdajemy sobie sprawę, z większej popularności Premier League, Realu Madryt czy Barcelony, jednak Serie A jako trzecia najmocniejsza liga na świecie, również posiada wielu wiernych fanów w naszym kraju. Przykładem świadczącym o popularności Włoskiej piłki może być serwis juvepoland.com przeznaczony dla fanów Juventusu skupia on przeszło 25 tysięcy użytkowników, jest to drugi najwyższy wynik z portali traktujących o jednym klubie piłkarskim. Portale traktujące o innych włoskich drużynach również skupiają większe rzesze fanów, niż podobne portale skupiające fanów drużyn Angielskich.
Zwracamy się z szanowną prośbą, aby przy renegocjowaniu obecnej umowy uwzględnił Pan nasze argumenty, i stacja Canal+ zagwarantowała sobie prawo do przynajmniej trzech spotkań Serie A w czasie weekendu.
Z Poważaniem,
Bolesław Nowak
wraz z fanami Serie A w Polsce
Jeżeli nikt nie wnosi uwag, to wieczorem zrobię z tego petycję i spróbujemy to rozpropagować.
Dawniej Virus[Mauro].
- SKAr7
- Juventino
Pfff. Ja miewam tak od roku, ACTA nie ma tu nic do rzeczy. Mecze z internetu nie znikną, wystarczy znaleźć nowy link.Molek big fun juve pisze: Nie chcę Cię martwić kolego , ale jak ACTA przejdzie to sobie nie pooglądasz JuvePróbkę miałem już podczas meczu z Romą gdzie 3 linki dobrej jakości wygasły z powodu naruszenia praw autorskich
- Vimes
- Juventino
Moim zdaniem, żeby taka akcja miała jakiekolwiek szanse powodzenia musi wyjść od realnie istniejących abonentów Canal Plus, dlatego lepsze od internetowej petycji wydaje mi się stworzenie szablonu maila, do którego wstawiałoby się imię i nazwisko oraz numer abonenta, a potem wysyłało z własnego na konta na adres stacji.
- Paulo
- Juventino
Vimes pisze:Moim zdaniem, żeby taka akcja miała jakiekolwiek szanse powodzenia musi wyjść od realnie istniejących abonentów Canal Plus, dlatego lepsze od internetowej petycji wydaje mi się stworzenie szablonu maila, do którego wstawiałoby się imię i nazwisko oraz numer abonenta, a potem wysyłało z własnego na konta na adres stacji.
Pomysł jak najbardziej dobry, ale coś czuje że może się okazać iż tych abonentów jest na palcach dwóch rąk...
- Swider10
- Juventino
Dokładnie również jestem za! Komentatorzy spotkań Serie A (i nie tylko) w C+ w porównaniu z innymi stacjami (patrz Sport Club itd) stoja na dobrym poziomie, nie ma tekstów typu "zagiął czasoprzestrzeń ... " Oczywiście ze chcialbym ogladac wiecej Serie A w C+ i jak niektorzy głównie po to wykupiłem ten program! Watpie zeby C+ nie przedłużył umowy o transmisjach meczu Serie A stracili by mnóstwo klientów no i popularność stacji.
PS. Gdzies niedawno przeczytałem że Cyfra ma sie połączyc z telewizja N i stworzyc jeden wielka platforme telewizyjną!
PS. Gdzies niedawno przeczytałem że Cyfra ma sie połączyc z telewizja N i stworzyc jeden wielka platforme telewizyjną!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Robaku
- Juventino
Już się połączyli, tzn. doszło do transakcji i to kwestia czasu jak połączą się fizycznie. No ja w tym momencie jestem za rozdzieleniem tych lig, a dlaczego - zajrzyjcie na temat o parmie i zobaczcie co p. Lipiński napisał do jednego z kibiców.
- Sorek21
- Juventino
Jak narazie 250 podpisów. No co jest z Wami ? Jak to się ma udać z tak małą ilością ? A niby tylu kibocòw jest a się podpisać nie chcą pod słuszną inicjatywą
www.petycje.pl/petycja/8370/wiĘcej_seri ... sport.html
- LukaS
- Juventino
Może to faktyczna liczba userów przebywających i przeglądających forum. Reszta jedynie wchodzi dla newsów.Sorek21 pisze:Jak narazie 250 podpisów. No co jest z Wami ? Jak to się ma udać z tak małą ilością ? A niby tylu kibocòw jest a się podpisać nie chcą pod słuszną inicjatywą
- zahor
- Juventino
A może niekoniecznie życzeniem każdego kibica Juventusu w Polsce jest to, żeby C+ za wszelką cenę transmitował Serie A. Niektórym ewentualne przeniesienie transmisji do Polsatu, N-ki, Eurosportu czy diabli wiedzą gdzie jeszcze jest na rękę, a są też tacy których kompletnie to ani ziębi, ani grzeje. Natomiast jak się czyta ten wątek to można odnieść wrażenie, że jesteśmy od krok od tragedii bo jak C+ nie przedłuży umowy, to żeby obejrzeć mecz Juve w TV trzeba będzie jechać za granicę bo nawet w necie się nie zobaczy.LukaS pisze:Może to faktyczna liczba userów przebywających i przeglądających forum. Reszta jedynie wchodzi dla newsów.Sorek21 pisze:Jak narazie 250 podpisów. No co jest z Wami ? Jak to się ma udać z tak małą ilością ? A niby tylu kibocòw jest a się podpisać nie chcą pod słuszną inicjatywą
Druga sprawa to taka, że nie sądzę żeby decyzja o ewentualny zainwestowaniu tak grubych sum została podjęta na podstawie tego ile setek osób podpisze się pod petycją napisaną przez człowieka posługującego się językiem polskim na poziomie średnio zaawansowanym.