Mercato (zima 2011/12)
- pumex
- Juventino
nynek pisze:Ta kompilacja, to dowód na mocne podjaranie się Marrone i potwierdzenie faktu, że potrzeba nam chociażby przeciętnego ŚP...alina pisze:Marrone vs Roma kompilejszyn:[/b]

Pomocnika nam potrzeba, a i owszem. Ale nie przeciętnego, tylko dobrego. Marrone natomiast z Romą zagrał fajne zawody, w poprzednich meczach również pokazywał się z dobrej strony. Gdybyś napisał, że Luca gra słabiej w defensywie, zgodziłbym się. Ale nadrabia w ofensywie, gdzie radzi sobie więcej niż przyzwoicie, a jeśli chodzi o całokształt jego twórczości to jak najbardziej na plus.
I brawa dla Conte. Przy nim i przy Pirlo Marrone nauczy się więcej, niż w jakimś dziadowskim klubie. O szanse gry chyba nie ma się co martwić, bo widać, że Conte ufa Luce i od czasu do czasu na pewno wyjdzie na boisko.jakku1 pisze:1.Marrone RACZEJ NA PEWNO nie odejdzie. Conte chce chlopaka miec na oku i nie zgadza sie rzekomo na wypozyczenie
jakku1 pisze:2. Jest bardzo, bardzo malo prawdopodobne, ze Behrami do Nas dolaczy w zimowym okienku. Viola go nie chce puscic i koniec.
3. Najwieksze szanse sa mimo wszystko na Nainggolana.

Dają dychę i hej! Jeszcze Miłosz dostanie ode mnie buzi na do widzenia.jakku1 pisze:4. Krasic jest zainteresowany przeniesieniem sie do Zenitu. Ten klub sladal ostatnio zapytanie na temat sytuacji Serba.

- mazi12
- Juventino
Ostatnie 2 mecze zagrał na wysokim poziomie. Teraz pozostaje czekać na jego następne mecze i pokaże nam czy się nim za mocno jaraliśmy czy słusznie :-D oby to drugiealina pisze: Marrone vs Roma kompilejszyn:[/b]

O co do transferów. Wątpię czy kupimy jeszcze kogoś w tym okienku. Naingollan nie jest zły ale 15mln to ZDECYDOWANIE za dużo.
A propos marnowania się w dziadowskich klubach - Pasquato juz w Torino (loan bez prawa wykupu). Teraz czekam na ogłoszenie zmiany klubu Giandonato. Skoro nie gra w Lecce powinien iść gdzieś do Serie B, gdzie będzie grał, bo potencjał ma podobno większy niż Marrone.pumex pisze:I brawa dla Conte. Przy nim i przy Pirlo Marrone nauczy się więcej, niż w jakimś dziadowskim klubie. O szanse gry chyba nie ma się co martwić, bo widać, że Conte ufa Luce i od czasu do czasu na pewno wyjdzie na boisko.jakku1 pisze:1.Marrone RACZEJ NA PEWNO nie odejdzie. Conte chce chlopaka miec na oku i nie zgadza sie rzekomo na wypozyczenie
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... lla-notte/
- bramek
- Juventino
http://www.eurofutbol.pl/news/431840-So ... zac-Lille/
Szczerze nie widziałem go nigdy w akacji, jednak 10 mln za byłego króla strzelców ligi francuskiej to nie jest duża kwota. Swoją drogą za jakiegoś Rudnievsa Lech chce 5 mln. Więc fenerbache chyba zrobiło dobry deal.
Po za tym transfer Ninji z Cagliari mógłby może pomóc przy ewentualnym transferze Hazarda w lecie
Wiem że to moja mała fantazja, ale dwóm Belgom zawsze będzie raźniej
Szczerze nie widziałem go nigdy w akacji, jednak 10 mln za byłego króla strzelców ligi francuskiej to nie jest duża kwota. Swoją drogą za jakiegoś Rudnievsa Lech chce 5 mln. Więc fenerbache chyba zrobiło dobry deal.
Po za tym transfer Ninji z Cagliari mógłby może pomóc przy ewentualnym transferze Hazarda w lecie

- pumex
- Juventino
Aż wstyd się przyznać, ale byłem wielkim orędownikiem dania szansy Pasquato zamiast Giaccheriniemu. W prawdzie Emmanuele zagrał raptem kilka dobrych spotkań, ale jednak lepsze to, niż ława w Lecce, którą grzał Cristian.alina pisze:A propos marnowania się w dziadowskich klubach - Pasquato juz w Torino (loan bez prawa wykupu).
Czy nasz drugi pseudo Ronaldo jest naprawdę tak słaby, czy jego dotychczasowy trener wyznawał zasadę 'lepsze swoje gorsze, niż cudze lepsze'?
Poza tym ładny z niego Bianconero, skoro Torino mu w głowie :naughty:
PS. Gdzie jest Nainggolan, się pytam?!

- @Maras@
- Juventino
To że akurat poszedł do Torino to nie koniecznie musi być jego wybór tylko pop prostu pojawiła się taka opcja i np. była najkorzystniejsza dla naszego klubu i dla piłkarza (bo tam będzie grał), nie licząc już tego że Torino jest czołową drużyną Serie B a nie jakimś popychadłem. Dodatkowo Juve może liczy na to że Pasquato pomoże im awansować i znowu będą derby Turynupumex pisze:Aż wstyd się przyznać, ale byłem wielkim orędownikiem dania szansy Pasquato zamiast Giaccheriniemu. W prawdzie Emmanuele zagrał raptem kilka dobrych spotkań, ale jednak lepsze to, niż ława w Lecce, którą grzał Cristian.alina pisze:A propos marnowania się w dziadowskich klubach - Pasquato juz w Torino (loan bez prawa wykupu).
Czy nasz drugi pseudo Ronaldo jest naprawdę tak słaby, czy jego dotychczasowy trener wyznawał zasadę 'lepsze swoje gorsze, niż cudze lepsze'?
Poza tym ładny z niego Bianconero, skoro Torino mu w głowie :naughty:
PS. Gdzie jest Nainggolan, się pytam?!

Jeśli chodzi o samego piłkarza to z tego co kojarzę on był ściągany, bo tego chciał ich ówczesny trener, który jednak dość szybko pożegnał się z posadą i Pasquato już nie był pierwszym wyborem nowego szkoleniowca

- couec
- Juventino
http://www.solojuve.com/transfery/pazie ... ndreve.php
Powiem krótko, poroniony pomysł. Mam nadzieje, że to głupi żart.
- @Maras@
- Juventino
Heh. Rzeczywiście dzisiaj przecież nie 1 kwietniaPIN pisze:http://www.solojuve.com/transfery/pazie ... ndreve.php

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Fenerbahce może i tak, ale skoro facet poszedł do Turków to raczej znaczy, że nie jest tak dobry jak może się wydawać (no ale ma ciulowego agenta).bramek pisze:Więc fenerbache chyba zrobiło dobry deal.
Candreva alternatywą Nainggolana? On chyba gra do przodu głównie. Kto jest kolejną alternatywą? Błaszczykowski?
- francois
- Juventino
Szkoda Pasquato, ewidentnie Serie A to dla niego za wysokie progi. Z perspektywy czasu chyba należało go sprzedać po dobrym sezonie w Modenie
Niestety Giandonato też nie radzi sobie najlepiej. Ciekawe jak pójdzie Sorensenowi w Bolonii
Co do Sowa to szkoda takiej okazji. W ogóle w tym miesiącu było wiele ciekawych i tanich transferów napastników - poza Sowem także Cisse, Erdinc czy Ibisević. Wszyscy byli w naszym zasięgu finansowym i żaden nie jest gorszy od Boriello.

Niestety Giandonato też nie radzi sobie najlepiej. Ciekawe jak pójdzie Sorensenowi w Bolonii

Co do Sowa to szkoda takiej okazji. W ogóle w tym miesiącu było wiele ciekawych i tanich transferów napastników - poza Sowem także Cisse, Erdinc czy Ibisević. Wszyscy byli w naszym zasięgu finansowym i żaden nie jest gorszy od Boriello.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Oj już tak nie umniejszaj wkładu Giaka. Ostatnio jak gra/wchodzi z ławki to daje gwarancję pewnego (całkiem niezłego) poziomu.pumex pisze:Aż wstyd się przyznać, ale byłem wielkim orędownikiem dania szansy Pasquato zamiast Giaccheriniemu. W prawdzie Emmanuele zagrał raptem kilka dobrych spotkań, ale jednak lepsze to, niż ława w Lecce, którą grzał Cristian.
Raczej to pierwsze. Trener musi grać najlepszymi, bez kalkulacji, bo niedługo będzie pracy szukał.pumex pisze:Czy nasz drugi pseudo Ronaldo jest naprawdę tak słaby, czy jego dotychczasowy trener wyznawał zasadę 'lepsze swoje gorsze, niż cudze lepsze'?
Zaczynam się o chłopaka martwić. To nie 20-letni Giandonato, on jest ledwo rok młodszy od Nainggolana, lidera drużyny ze środka tabeli. Do tego od 2008 gra gdzieś na wypożyczeniu, powinien się spokojnie łapać w Serie A.
- annihilator1988
- Juventino
Słabo mi się zrobiło kiedy przeczytałem o Candrevie, jako alternatywie dla Belga :shock: Czy Włoch, nie został przypadkiem nominowany do najgorszej 11 pierwszej rundy ?
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 14:56 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Izi
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=80007
Inter znowu bawi sie w nasladowanie Juventusu?
Nie chciałbym by ściągnęli Guarina xd
Inter znowu bawi sie w nasladowanie Juventusu?
Nie chciałbym by ściągnęli Guarina xd
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- couec
- Juventino
Tak to ten sam (W)łoch.annihilator1988 pisze:Słabo mi się zrobiło kiedy przeczytałem o Candrevie, jako alternatywie dla Belga :shock: Czy Włochy, nie został przypadkiem nominowany do najgorszej 11 pierwszej rundy ?
http://www.solojuve.com/transfery/cisso ... a_juve.php
Tak jak w plotce o Candrevie mam nadzieje, że nie ma kszty prawdy.. tak w tej plotce tej prawdy trochę mogłoby być. Mało realne to się wydaje, ale dobry muzin in, bonokiks out.. brzmi ciekawie. Rysio, Barza, Kielon, Cacer, Aly, Cegła, taka linia obrony daje dużo pole manewru. Urugwajczyk może grać na każdej pozycji w obronie, a i Aly w kilku spotkaniach w OL z powodzeniem radził sobie na środku.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 14:37 przez couec, łącznie zmieniany 1 raz.
- bramek
- Juventino
jeżeli to prawda że Cissokho za Bonucciego to trochę popadamy ze skrajności w skrajność. Będziemy mieli wystarczającą ilość bocznych i to już na prawdę na bardzo fajnym poziomie, ale w środku pozostanie posucha.