Serie A (20): JUVENTUS 2-1 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 02:09

mateelv pisze:
nynek pisze:
mateelv pisze: Wamać, skąd się tacy biorą? Borriello jest obecnie najgorszą personą w naszym zniewalającym ataku, o czym świadczą jego ostatnie marne akcje. Nadal nie rozumiem co robi u nas, nawet nie chcę się w to jakoś zagłębiać.
Matriemu brakuje przełamania i precyzji w tym co robi, trochę się zaciął, ale i tak bardziej ufam jemu nawet i bez nóg i łokcia niż Borriello w komplecie...
To nie liga okręgowa, żeby czekać na przełamanie "super" snajpera.
To nie drużyna okręgowa, żeby wpuszczać na boisko odpady z drużyn pokroju romy, za naszego najlepszego obecnie napastnika.
Klepiesz, bo klepiesz.
Bez odbioru.
Z odbiorem.
Więc co robi w Juve Caceres (9 drużyna La Liga)?? Po co Nainggolan z 11 drużyny Serie A??
Zamiast doświadczonego Borriello (widać, że znasz na wylot przyczny jego absencji w Romie :bravo: ) lepiej wziąć nieopierzonego kurczaka z Primavery, a na obronę i pomoc też skorzystać z młodzików. W końcu to cudowny okres na poligon doświadczalny...
Kto tu bardziej klepie...?

Niech Giaccherini zagra w miejsce Marchisio.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 03:16

Ein pisze:nynek jesteś trollem na JP, bo sorry, ale odp. na odpowiedzi emotką :rotfl: to tylko brak argumentów.
:wink:

nynek, najpierw uporządkuj swoją psychikę, a potem dopiero będziemy wymieniać poglądy na forum, bo nie dość, że nie odpisujesz na to, o czym ja piszę, to dodajesz coś o czym w ogóle nie było mowy, a swoje myśli formułujesz w sposób chaotyczny, jak pierwszy lepszy pryszczaty, średnio rozgarnięty gimnazjalista.

Mam nadzieję, że w pierwszym składzie znowu zagra Del Piero.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 08:24

No ja tu muszę stanąć w obronie nynka z prostej przyczyny: Antonio chciał Boriello. Skoro nasz kołcz coś w nim widzi, to ufam mu bezgranicznie.
mateelv pisze: To nie drużyna okręgowa, żeby wpuszczać na boisko odpady z drużyn pokroju romy, za naszego najlepszego obecnie napastnika.
Już jeden odpad z Romy się sprawdził ;) Zresztą podobnie jak odpady z Milanu, Wolfsburga i paru innych... Poza tym nie ma sensu oceniać piłkarza po jednym, niepełnym meczu. Boriello ma u mnie kredyt zaufania.

Myślę, że wiele osób przecenia Matriego, ale z chęcią obejrzałbym atak Matri-FaQu w pełnym wymiarze czasowym. Z Romą prezentowali się bardzo ciekawie.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 10:32

nynek pisze: To nie liga okręgowa, żeby czekać na przełamanie "super" snajpera.
A żeś teraz doj..ał ;D Prosty przykład Rooney w tym sezonie tez miał spory okres bez gola i co Ferguson odsunął go od pierwszej 11 , wręcz przeciwnie dawał mu grać bo wiedział, że jak coś ukuje, to się odblokuje. No ale lepiej psioczyć i pisać że Matri to drewno, bo w domu się nudzi to trzeba znaleźć sobie zajęcie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 10:57

zippo01 pisze:
nynek pisze: To nie liga okręgowa, żeby czekać na przełamanie "super" snajpera.
A żeś teraz doj..ał ;D Prosty przykład Rooney w tym sezonie tez miał spory okres bez gola i co Ferguson odsunął go od pierwszej 11 , wręcz przeciwnie dawał mu grać bo wiedział, że jak coś ukuje, to się odblokuje. No ale lepiej psioczyć i pisać że Matri to drewno, bo w domu się nudzi to trzeba znaleźć sobie zajęcie.
Ciągłe dawanie szansy zawodnikowi z myślą, że może się obudzi, nie jest wyjściem z sytuacji. Rooney to piłkarz światowego formatu, więc czekanie aż się przełamie jest tylko kwestią czasu, natomiast Matri to średni napastnik z przebłyskami i nie wiadomo czy kiedykolwiek w swojej karierze powtórzy wyczyn zdobycia 20 bramek w sezonie.

Obrazek
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 11:06

czy jakaś doba dusza mogłaby mi napisać wynik po meczu? Szef (menda) przetrzyma mnie dziś w robocie do 22 albo i dalej, a zanim wrócę do domu, to będzie już po wszystkim...

515-866-732, numer w orange, z góry dziękuję ;)

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 11:24

pablo1503 pisze:Ciągłe dawanie szansy zawodnikowi z myślą, że może się obudzi, nie jest wyjściem z sytuacji.
Cóż więc robić skoro, nie mamy (Matriego nie licze) bramkostrzelnego napastnika w zespole? Wyjdźmy 4 skrzydłowymi bo ich mamy za dużo :wink: Tutaj wybór jest prosty- Boriello czy Matri. Ja odpowiem Matri, bo Marco spieprzył swoją pierwszą szanse którą miał w ostatni wtorek.
yanquez pisze:Antonio chciał Boriello. Skoro nasz kołcz coś w nim widzi, to ufam mu bezgranicznie.
Również wierze, że Conte wie co robi. Póki Go bronią wyniki niech dowolnie szachuje składem. My tylko czysto hipotetycznie możemy zakładać co bysmy zrobili będąc na jego miejscu :wink:
nynek pisze:Więc co robi w Juve Caceres (9 drużyna La Liga)?? Po co Nainggolan z 11 drużyny Serie A??
Chyba widzisz różnice, między zawodnikami wyróżniającymi sie w swoich klubach, będącymi w dobrej dyspozycji, a Entem (dla mnie zawsze Boriello nim był) który wyszedł ze 3 razy na boisko w 7 zespole ligi? Jak nie to nie widze sensu kontynuowania tej dyskusji.
nynek pisze:Jedno zaprzecza drugiemu, więc...
Ciekawe :wink: W skrocie- Boriello jest uzależniony od piłek podstawionych mu pod Nos, najlepiej żeby to bylo wbicie z 5 metrów. Matri, jak ktoś przede mną wspomniał, oprócz tego, że (w teorii oczywiscie bo obecnie to sie nie sprawdza :wink: ) dobrze kończy akcje, cofa sie do tyłu, stosuje pressing, i oprócz strat, potrafi również przytrzymać piłke i ją odegrać do boku etc. Podkreśle jeszcze raz- obecnie różnie z tym bywa, ale jednak charakteryzuje sie czymś takim. Boriello jak na moje oko to typowy napastnik na szpice, czekający na dośrodkowania/prostopadłe piłki.

Ogółem mecz trzeba wygrać, Udine ma z powodu PNA pare luk w skladize co TRZEBA wykorzystać.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 12:00

Dante93 pisze:
pablo1503 pisze:Ciągłe dawanie szansy zawodnikowi z myślą, że może się obudzi, nie jest wyjściem z sytuacji.
Cóż więc robić skoro, nie mamy (Matriego nie licze) bramkostrzelnego napastnika w zespole? Wyjdźmy 4 skrzydłowymi bo ich mamy za dużo :wink: Tutaj wybór jest prosty- Boriello czy Matri. Ja odpowiem Matri, bo Marco spieprzył swoją pierwszą szanse którą miał w ostatni wtorek.
A ile szans spieprzył Matri ostatnio? Borriello miesiącami nie grał, to był jego pierwszy poważny sprawdzian. Tak naprawdę nie miał jakichś klarownych sytuacji które należało wykorzystać. Nie wiem jaką decyzję podejmie Conte, ale to on widzi piłkarzy na treningach, więc ma prawo robić do uważa za słuszne.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 12:05

Dante93 pisze: W skrocie- Boriello jest uzależniony od piłek podstawionych mu pod Nos, najlepiej żeby to bylo wbicie z 5 metrów. Matri, jak ktoś przede mną wspomniał, oprócz tego, że (w teorii oczywiscie bo obecnie to sie nie sprawdza :wink: ) dobrze kończy akcje, cofa sie do tyłu, stosuje pressing, i oprócz strat, potrafi również przytrzymać piłke i ją odegrać do boku etc. Podkreśle jeszcze raz- obecnie różnie z tym bywa, ale jednak charakteryzuje sie czymś takim. Boriello jak na moje oko to typowy napastnik na szpice, czekający na dośrodkowania/prostopadłe piłki.

Ogółem mecz trzeba wygrać, Udine ma z powodu PNA pare luk w skladize co TRZEBA wykorzystać.
No prawdziwy crack z tego Matriego :doh: Gosc jest fajny, napewno cos tam ma w sobie, ale ostatnio jest ZENUJĄCO słaby. Mam wrazenie, ze gdybysmy sprowadzili Teveza tez bys gadal takie rzeczy. Nie mowie, ze Borriello jest jakis mega hiper extra, ale pare lat ogladam juz Serie A i wiem, ze gosc ma naprawde wielkie serce do gry, swietnie gra glowa i jest niesamowicie silny.

A Matri, nie wiem gdzie Ty widzisz jego jakies super rozegrania, dobrze konczy to przyznaje, ale nie ostatnio. Zapewniam Cię, że Borriello, tez moze zatrybic. Jesli Matri jest taki prze za jakiego Ty go uwazasz, napewno nie straci miejsca w składzie. :wink:

pozdrawiam

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 12:07

Otóż to, dlatego nie skrytykuje Conte jeżeli znowu da szanse od pierwszej minuty Boriello. :wink:
Każdemu sie szansa należy, ale czy akurat w takim meczu?
Szczerze mówiąc, to mysle, że wszystkich pogodziłby wybór Del Piero-Quagliarella :smile: Fabio jak narazie nie odzyskał skuteczności, ale ja bym upatrywał przyczyny tego w tym, że on poprostu za bardzo chce. Jak choćby w ostatnim meczu z Romą gdy zdecydował sie na uderzenie z połowy boiska :prochno: Chłopak ma ogromne cisnienie na dobrą gre, co oczywiście jest pozytywne, ale czasem przez to wybiera złe rozwiązania.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 12:07

Dante93 pisze:Marco spieprzył swoją pierwszą szanse którą miał w ostatni wtorek.
Dobrze napisał ewerthon. Ile spieprzył okazji Matri w ostatnich tygodniach?
Dante93 pisze:Boriello jak na moje oko to typowy napastnik na szpice, czekający na dośrodkowania/prostopadłe piłki.
A Matri to...?
Proszę Cię, tylko nie pisz, że potrafi wyjść na pozycję, dobrze się zastawić itp. :prochno:

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 12:15

Również zawodnik na szpice, ale bardziej uniwersalny od Marco :wink: Boriello zawsze kojarzył mi sie, z takim archaicznym typem napastnika- tj mało zwrotny, nie za szybki, ale za to wysoki i silny. W moim odczuciu, era zawodników jedno wymiarowych powoli odchodzi do lamusa :smile:
Matri jest bardziej wszędobylski, sporo biega, szuka przechwytów a tak nawiasem mówiąc, osobiście bardzo cenie walecznych zawodników i takich którzy mocno angażują sie w gre. Może dlatego do dziś średnio moge Vucinicia strawić (chociaż on oczywiście zrobił spory postęp i czasem nawet ja mu przyklasne gdy wróci na wlasną połowe i przerwie atak rywala).
pablo1503 pisze: Ile spieprzył okazji Matri w ostatnich tygodniach?
Dużo, czemu nie zaprzecze w żaden sposób bo to poprostu fakt, że irytował nieziemsko ostatnimi tygodniami. Ale jak już mam wybierać to wole chociaż troche wiatru z przodu, aniżeli czekanie na jakieś genialne zagranie partnerow. Zresztą, wszystko w rękach Conte :prochno: Peace.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 12:23

Dante93 pisze:
Dużo, czemu nie zaprzecze w żaden sposób bo to poprostu fakt, że irytował nieziemsko ostatnimi tygodniami. Ale jak już mam wybierać to wole chociaż troche wiatru z przodu, aniżeli czekanie na jakieś genialne zagranie partnerow. Zresztą, wszystko w rękach Conte :prochno: Peace.
No niestety. Jakoś dawno już nie widziałem akcji zakończonej "soczystym" strzałem Matriego. Właśnie to było jego największą bronią. Prawie z każdej pozycji potrafił mocno i celnie uderzyć na bramkę. Ostatnio jest cieniem tego człowieka :/ ...
Najbardziej zależy mi dzisiaj na tym żeby znowu na boisko wyszedł Alex. Do pary może ten Boriello ? Tak na dobrą sprawę jego ostatni występ nie był ani zły ani dobry. Nie pamiętam jakoś żeby miał choć jedną sytuację na oddanie strzału na bramkę. Ewentualnie dałbym szansę Quagowi, choć nie wiadomo jak czuje się w tej masce na boisku. Mógłby przez nią czuć dyskomfort w walce powietrznej a przecież Alex zbytnio nie wyręczy go w tym elemencie...

ObrazekObrazekObrazek
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 12:28

Dante93 pisze:Również zawodnik na szpice, ale bardziej uniwersalny od Marco :wink: Boriello zawsze kojarzył mi sie, z takim archaicznym typem napastnika- tj mało zwrotny, nie za szybki, ale za to wysoki i silny. W moim odczuciu, era zawodników jedno wymiarowych powoli odchodzi do lamusa :smile:
Matri jest bardziej wszędobylski, sporo biega, szuka przechwytów a tak nawiasem mówiąc, osobiście bardzo cenie walecznych zawodników i takich którzy mocno angażują sie w gre. Może dlatego do dziś średnio moge Vucinicia strawić (chociaż on oczywiście zrobił spory postęp i czasem nawet ja mu przyklasne gdy wróci na wlasną połowe i przerwie atak rywala).
Ty chyba naprawdę widzisz to co chcesz widzieć, a nie to co jest na boisku :) porównujesz Boriello do enta, a Matri zachowuje się na boisku identycznie, piłka Mu odskakuje, brak techniki, nie wiem gdzie Ty widzisz między tymi dwoma zawodnikami różnicę. Poza tym argumenty które wymieniłeś w żaden sposób nie odróżniają Matriego od Boriello. Jak chcesz zobaczyć różnicę między zawodnikami ich wzrostu, postury i charakterystyki to spójrz na Zlatana :whistle: można gościa nie znosić, ale technika, przyjęcie, zastawienie się, podanie, przegląd pola ma na najwyższym poziomie i łączy postawę enta z tymi przymiotami, czego ani Matri ani Boriello nigdy nie mieli i mieć nie będą. Po prostu są średniakami i tyle. Mam nadzieję, że dzisiaj zagra Boriello bo wcale tak bardzo Jego gra mnie nie irytowała, a Matri ledwo wszedł i zrobił "swoje" tzn. zaprzepaścił pierwsze bardzo dobre podanie. Już naprawdę daruj sobie Jego obronę bo prostu jest żenująco słaby w tym okresie i nie ma sensu się upierać przy Jego grze.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2012, 13:33

ewerthon pisze:Nie wiem jaką decyzję podejmie Conte, ale to on widzi piłkarzy na treningach, więc ma prawo robić do uważa za słuszne.
A mnie cały czas siedzi w głowie wypowiedź Antonio na temat Boriello (news z JP). Sam Cone przyznał, że Marco odstaje od reszty drużyny zarówno pod względem fizycznym jak i taktycznym i dlatego wpuszczanie go od pierwszej minuty uważam za błąd.

Sami twierdzicie, że Boriello w meczu z Romą nie miał jakiejś klarownej sytuacji. Wszedł FQ, wszedł Matri i od razu zmarnowali po 'setce', ale dynamika ich gry, rozumienie się na boisku wyglądało o niebo lepiej.

Wiadomo, że napastnika rozlicza się ze strzelonych goli, ale Matri swoją grą naprawdę dużo daje reszcie drużyny. Przejrzyjcie sobie choćby jego zejścia do skrzydła i wyciąganie obrońców rywali. To istotny element, dzięki któremu nasi środkowi pomocnicy mogli cieszyć się w tym sezonie ze zdobywania goli.

Poza tym, nie tak dawno, Mitra swoim dostawieniem głowy zapewnił nam 3 pkt. :whistle:

Poprawione :wink:
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 14:01 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany