Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 11:50

Skoro Pazienza poprosił o transfer to wydaję się logiczne rozwiązanie.Chociaż szkoda mi Marrone ,bo ostatnio na prawdę gra bardzo dobrze.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 12:24

MaxFromJam_89 pisze:Trzeba zwrócić uwagę, że przyszedł do nas z ligi rosyjskiej gdzie liga gra zupełnie inaczej niż włoska. Tam przerwa w okresie zimy to 4 miesiące, a tu jednak gra się cały czas, stąd Krasic nie wytrzymał tempa Serie A i szybko siadł po połowie tamtego sezonu. Warto dać mu kolejne pół sezonu, a może i nawet dać czas do kolejnej zimy na udowodnienie swojej przydatności. Zobaczymy ja to będzie...
Ja wiem, ze Milos jest fajny i w ogóle, ale żeby aż tak kombinować z wymówkiami dla niego? To nie jest kwestia formy, a przynajmniej nie w takim stopniu, jakiego byśmy chcieli. Nie pasuje do systemu Conte, pozatym boczni obrońcy Serie A już się na nim poznali. Tyle. Powinien odejść do Anglii, albo przynajmniej do zespołu grającego z kontry. I to w styczniu, póki jeszcze jest coś wart.
yanquez pisze:
alina pisze: Nie jestem guru transferowy, żeby wyceniać.
Jesteś, jesteś :lol: urody Ci może brakuje, ale artykuły i zestawienia ciekawe wynajdujesz.
Aż się zarumieniłem. :oops:
yanquez pisze:Jako, że na co dzień zajmuję się wyceną (tfu, tfu, tfu), napiszę tylko, że moim zdaniem wycena piłkarza polega na podaniu kwoty najbardziej prawdopodobnej do uzyskania z jego sprzedaży. Skoro twierdzisz, że Nainggolan pójdzie za 12+, to go wyceniłeś ;) I bardzo dobrze, bo z pewnością taniej nie odejdzie... No chyba, że dojdą jakieś końcówki kontraktów, czy coś.
Po zganieniu Dante za wycenę ("co tam eksperci, wg mnie jest wart 7-8 mln") nie mogę 2 posty dalej zrobić tego samego.
Ouh_yeah pisze:Swoją drogą, skoro wypożyczyliśmy brata brata do Serie C, to czemu jego brata nie wypożyczyliśmy gdzieś do B albo ogona Serie A? Jak Conte nie daje szans Pazienzie, to raczej młodemu brazyljano też nie da.
To jest bardzo dobre pytanie.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 12:30

19 pisze:http://translate.google.pl/translate?hl ... %3Dimvnsfd

naingollan podobno blisko juve
Ja tam widzę tylko coś o końcówce Parolo i że Del Piero wprowadza fashion. 8)

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 12:32

Ja bym osobiscie wypozyczyl Miłoszka do konca sezonu do jakegos angielskiego sredniaka typu Liverpool, Newcastle, Aston Villa, QPR. (Liverpool w tej chwili JEST sredniakiem, wiec wiem co napisalem). Jesli dobrze zagra przez wypozyczenie, dalbym mu jeszcze szanse, jesli zle, sprzedac nawet za 2/3 ceny GDZIEKOLWIEK. Czemu do Anglii? W sumie do Anglii lub Rosji. Bo tylko ich, i ew. Niemców stać na niego. Do Portugalii raczej nie pojdzie, Francuzi nie sa nim zainteresowani, a gra w Hiszpanii bylaby niemiarodajna (mnostwo graczy z La Liga nie radzilo sobie w Serie A).

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 12:40

Radja Nainggolan, 23-letni pomocnik z Cagliari i krajowe Belgii, teraz wydaje się o krok od noszenia koszuli z Juventusu w trakcie tej sesji przelewów
TAKI JEST TEKST NA TUTTOJUVE PO WLACZENIU TRANSLATORA

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 12:46

Obrazek
Caceres dzisiaj przechodzi testy, oficjalne info ze strony klubu. Ciesze sie, ze go pozyskujemy. Conte lubi takich zawodnikow, wiec mam nadzieje, ze bedzie potrafil wycisnac z Martina to, co najlepsze.

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 13:11

19 pisze:Radja Nainggolan, 23-letni pomocnik z Cagliari i krajowe Belgii, teraz wydaje się o krok od noszenia koszuli z Juventusu w trakcie tej sesji przelewów
Ja nie neguje ogólnego przekazu który się kryje pod tym bełkotem. Zwyczajnie mnie rozbawiło to co przeczytałem po kliknięciu w Twój link.
Lepiej chyba źródło zostawić w formie oryginalnej. ;)
Informacja, o rzekomej możliwości dopięcia transferu Belga jeszcze w tej sesji przelewów ;) bardzo mnie cieszy.

Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 13:13

Ciekawe czy Caceres zagra już z Udinese

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 13:15

no ale idzie sie domyslic o co biega

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 13:21

To już chyba lepiej sparafrazować i podać źródło włoskie :prochno:
Skoro chodzi o zimową 'sesje przelewów' to jestem jak najbardziej za, tyle że za rozsądną cene :wink:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 13:41

beka pisze:Caceres dzisiaj przechodzi testy, oficjalne info ze strony klubu. Ciesze sie, ze go pozyskujemy. Conte lubi takich zawodnikow, wiec mam nadzieje, ze bedzie potrafil wycisnac z Martina to, co najlepsze.
Również cieszę się z tego transferu, to chyba oczywiste, jednak już na wejściu Martin mnie rozjuszył. Jeszcze dobrze piłki nie kopnął, a już biadoli, że wygra Scudetto. Żeby było jasne: dobrze, że chłopak ma takie ambicje, ale najpierw niech pozna mentalność zespołu, niech coś zaprezentuje, bo teraz to wygląda na pieprzenie a'la Leonardo B.
Dante93 pisze:Skoro chodzi o zimową 'sesje przelewów' to jestem jak najbardziej za, tyle że za rozsądną cene :wink:
Taki transfer w zimie byłby git, ale w lecie już niekoniecznie. Wtedy na horyzoncie powinni pojawić się lepsi.
Juras_Senat pisze:
19 pisze:Radja Nainggolan, 23-letni pomocnik z Cagliari i krajowe Belgii, teraz wydaje się o krok od noszenia koszuli z Juventusu w trakcie tej sesji przelewów
Lepiej chyba źródło zostawić w formie oryginalnej. ;)
A najlepiej wrzucać coś, co się rozumie bez użycia translatora :wink:

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 14:54

zahor pisze:
ewerthon pisze: Też sam nie wiem na jakim oni świecie żyją :roll: . Żółtodziób Pastore po jednym dobrym sezonie odszedł do PSG za 40 milionów, nie dziwne więc, że za jednego z lepszych środkowych pomocników ligi, Cagliari żąda ok. 15.
Co innego sprzedawanie za granicę, a co innego do Włoch. Tutaj chyba od dobrych dziesięciu lat nie zapłacono za nikogo więcej niż 30 baniek. 15 baniek na włoskim rynku kosztuje Vucinić czy Cavani, nie wiem co takiego musiałby pokazywać Pastore, żeby ktokolwiek we Włoszech dał za niego tyle, ile dali Francuzi - Milan ponoć chciał za Hamsika dać koło 30 mln (nie wypaliło chyba dlatego że Berlusconi dostał pół miliarda kary), a wydaje mi się że jednak Słowak w tamtym momencie cieszył się większą renomą.
A myślisz, że ja uważam iż jest wart 15 mln? Po prostu takie są dzisiejsze realia, że kluby zawyżają ceny zawodników, gdy widzą iż na rynku transferowym panuję coraz większe szaleństwo. Pastore nie jest wart nawet 20 mln, ale to kluby mają prawo ustalać za ile sprzedadzą zawodnika, nic więc dziwnego, że Cagliari chcę wydoić jak najwięcej. Wątpię, żeby Cavani był wart (nawet na włoskim rynku) 15 mln, kwota za jaką wykupiło go Napoli nie ma tu nic do rzeczy. Natomiast Vucinic to inny przypadek, facet miał słabą drugą część sezonu i jego wartość znacznie spadła.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 14:57

Radja Nainggolan nie wiem co sadzic o tym zawodniku ma zadatki na dobrego pomocnika, może rozwinąć się, bo młody jest ale z cena trochę przesadzają.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 15:25

pumex pisze:Jeszcze dobrze piłki nie kopnął, a już biadoli, że wygra Scudetto.
Przecież on sam z tym tekstem nie wyskoczył tylko pewnie dziennikarz się go zapytał co myśli o szansach na scudetto.

Zła nowina mówi, że będziemy musieli czekać na jakieś papiery Caceresa i nie dość, że nie zagra jutro to nawet opuści mecz z Parmą.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 15:39

ewerthon pisze: Po prostu takie są dzisiejsze realia, że kluby zawyżają ceny zawodników, gdy widzą iż na rynku transferowym panuję coraz większe szaleństwo.
No to, na logike, nie lepiej odpuścić i nie przepłacać? :wink: Przecież jakby nie było na rynku zdarzają sie też dobre okazje, np w tamtym roku takową był Vidal. Chyba wszystkich Nas czegoś nauczyło przykłady zawodników takich jak Melo, Martinez, czy nawet D'Agostino(tak wiem jego transfer nie doszedł do skutku, ale też jego ówczesny klub krzyczał sobie kwoty 15+). Wiadomo Belg jest młodszy dlatego jest większa szansa, że sie rozwinie, no ale to nadal jest wóz albo przewóz.

Zablokowany