Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 12:31

Ja myślę, że nawet wygranie ligi będzie oznaczało, że Conte jest taki dobry, że zrobił to pomimo nieudolnych transferów Marotty, który powinien zostać zwolniony a jego głowa nabita na pal tuż przed siedzibą klubu jako ostrzeżenie dla innych "prowincjonalnych" dyrektorków.

jakku się nie odzywa, więc ja napiszę, że moje super tajne i całkiem pewne źródła związane ze środowiskiem Juve (czyli tuttojuve) donoszą, że Cagliari pogodzone ze zbliżającą się sprzedażą Nainggolana rozgląda się za jego następcą.
A na stronie Sevilli pojawiła się notka informująca o wyruszeniu Caceresa na badania.
Btw - można skądś wytrzasnąć taką grafikę w nieco większym formacie? Najlepiej tak na tapetę :D
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2012, 12:36 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 12:33

Z Morottą to celowe zagranie, nie cenie jego osoby, a więc trzeba to jakoś pokazywać :wink: .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 12:38

Ouh_yeah pisze:jakku się nie odzywa, więc ja napiszę, że moje super tajne i całkiem pewne źródła związane ze środowiskiem Juve (czyli tuttojuve) donoszą, że Cagliari pogodzone ze zbliżającą się sprzedażą Nainggolana rozgląda się za jego następcą
Co znaczy: "ze zbliżającą się"? Chodzi o lato czy o zimę? Pytam, bo z kolei na innych włoskich serwisach piszą o Pizarro :| I tutaj znowu mnie szlag trafia i mam nadzieję, że ten dziad do nas nie trafi, bo po co? Żeby zajmował miejsce Marrone?

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 12:52

Nainggolana albo teraz albo wcale. Jak dla mnie bez sensu jest klepanie go na lato, bo latem to i Guarina można wyciąnąć którego mimo wszystko wyżej cenie. Bardzo fajnie, ze powoli sytuacja z Cacerasem sie rozwiązuje :dance: A Pizzaro nawet nie jest głupim pomysłem, jeżeli naprawde mamy sprzedać Pazienze. Ale oczywiście z tego wszystkiego najbardziej bym chciał: in: Nainggolan, out: Pazienza. Wtedy chyba wszystkie proporcje zostałyby zachowane. Ewentualnie wypożyczamy Pizzaro, sprzedajemy Pazienze i latem bierzemy Guarina. No ewentualnie trzecia ewentualność: nie bierzemy nikogo zostawiamy Pazienze :smile: Co w perspektywie niezłej dyspozycji Marrone sie głupim nie wydaje. Ale mimo wszystko ja bylego gracza Napoli pozbyłbym sie jeżeli w gre wchodziła by kasa 4 mln+. Wtedy dokładamy jeszcze 4-5 i mamy Belga bądź Kolumbijczyka latem.
Zostało 5 dni, więc jeszcze troche czasu na to,żeby sie wszystko wyklarowało.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 13:24

Jeśli Marotta sprowadziłby Nainggolana na takich warunkach, jakie są opisane TUTAJ, w dodatku w zimie, przyklasnąłbym nawet ja. To byłaby fajna, kombinacyjna transakcja, bez oddawania Marrone. Wtedy przez resztę sezonu mielibyśmy do dyspozycji kompletną pomoc w składzie: Pirlo, Vidal, Marchisio, Marrone, Nainggolan. Super, ale to jednak zbyt piękne, dalej nie wierzę, że Marotta dałby radę zrobić coś tak zagmatwanego.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 13:43

pumex pisze:Chodzi o lato czy o zimę?
Zimę zimę.
Te warunki byłyby świetne tyle że przed wykupieniem Matriego też było kilka takich newsów, że mamy im tam wrzucić trochę połówek i młodzieży a skończyło się na normalnym wykupie za 15,5 [mimo że potem i tak Cagliari kupiło m.in połówkę Ekdala].
No i na Toniego ich nie stać więc pewnie byśmy płacili jego prawie całą pensję.
A Pasquato to nic specjalnego nie pokazuje w Lecce, tak więc nie wiem po co by go chcieli do Cagliari.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 14:10

'Wyceniany na 15 mln" ciekawe przez kogo :angry:
Poza tym jeżeli mamy oddawać Immobile to mówie stanowcze NIE. Nie żebym jakieś super mega nadzieje z nim wiązał, ale jednak On swoją cene ma szanse jeszcze sporo podbić. A Belg jest warto koło 7-8 mln. Jak dla mnie 6 mln+ 2 połówka Ekdala i było by w porządku.Łącznie to jakieś 8,5 mln.

Edit: Łuups nie dokładnie przeczytałem. Prawo do kupienia Immobile, a nie jego karte :smile: No na taki deal byłbym sie w stanie zgodzić, bo nie tracimy nikogo pożytecznego. A 10 mln to jeszcze kwota do zaaceptowania.

Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 14:56

Dante93 pisze:'Wyceniany na 15 mln" ciekawe przez kogo :angry:
Poza tym jeżeli mamy oddawać Immobile to mówie stanowcze NIE. Nie żebym jakieś super mega nadzieje z nim wiązał, ale jednak On swoją cene ma szanse jeszcze sporo podbić. A Belg jest warto koło 7-8 mln. Jak dla mnie 6 mln+ 2 połówka Ekdala i było by w porządku.Łącznie to jakieś 8,5 mln.

Edit: Łuups nie dokładnie przeczytałem. Prawo do kupienia Immobile, a nie jego karte :smile: No na taki deal byłbym sie w stanie zgodzić, bo nie tracimy nikogo pożytecznego. A 10 mln to jeszcze kwota do zaaceptowania.
Ja sądzę, że nawet prawa do wykupienia Immobile nie powinniśmy dawać, bo jeżeli miałoby to działać jak prawo wykupu po wypożyczeniu czyli ustalamy kwotę jeśli oni ją dają to nie mamy nic do powiedzenia, to pewnie i tak stracilibyśmy Ciro.
Co do wartości Belga. Mówiłem to już nie raz więc wspomnę ponownie. Przyzwyczajcie się do tego, że obecnie rynek transferowy działa tak, iż nie przepłacając ciężko jest kogoś pozyskać i tak najpewniej pozostanie przez spory okres czasu. Więc mnie nie dziwi, że na tyle wyceniają tego zawodnika pomimo, iż także uważam, że nie jest on tyle wart.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 16:22

Kilka stron wczesniej ktos pytal sie czy Caceres zrobil postepy, wedlu goal.com w niektorych aspektach sie poprawil http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... centration

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 16:37

kosciu88 pisze:Kilka stron wczesniej ktos pytal sie czy Caceres zrobil postepy, wedlu goal.com w niektorych aspektach sie poprawil http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... centration
Hahaha... Rozpiska normalnie jak w FIFA/FM. :lol: Jeśli te "statystyki" są prawdą w przynajmniej 70% to uważam, że Conte zrobi z niego bardzo ważnego jak nie kluczowego zawodnika linii defensywy. Witaj Martin!

EDYTA:

@Pawełek /a w zasadzie ja sam :doh: :prochno: :angry:
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2012, 17:28 przez meda11, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 17:07

meda11 pisze:
kosciu88 pisze:Kilka stron wczesniej ktos pytal sie czy Caceres zrobil postepy, wedlu goal.com w niektorych aspektach sie poprawil http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... centration
Hahaha... Rozpiska normalnie jak w FIFA/FM. :lol: Jeśli te "statystyki" są prawdą w przynajmniej 70% to uwarzam, że Conte zrobi z niego bardzo ważnego jak nie kluczowego zawodnika linii defensywy. Witaj Martin!
No nie wierzę...

Caceres dobry zakup. Oby tylko przeszedł badania.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 18:14

pumex pisze:Jeśli Marotta sprowadziłby Nainggolana na takich warunkach, jakie są opisane TUTAJ, w dodatku w zimie, przyklasnąłbym nawet ja. To byłaby fajna, kombinacyjna transakcja, bez oddawania Marrone. Wtedy przez resztę sezonu mielibyśmy do dyspozycji kompletną pomoc w składzie: Pirlo, Vidal, Marchisio, Marrone, Nainggolan. Super, ale to jednak zbyt piękne, dalej nie wierzę, że Marotta dałby radę zrobić coś tak zagmatwanego.
Ja zdecydowanie nie. Byłby to przepłacony zawodnik :/

No tak. Coś w tym jest. Zgodzenie się na takie warunki jak opisywane w linku podanym przez "pumexa" to byłby niezły LOL. 10 baniek + plus Ekdal + Toni + Wypożyczenie Pasquato i tam jeszcze jakiegoś ziomka i do tego jeszcze pierwszeństwo przy możliwości kupna Immobile. Zdecydowanie za dużo tego wszystkiego :/

ObrazekObrazekObrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 18:37

Dante93 pisze:A Belg jest warto koło 7-8 mln.
Według kogo? Ciebie?
Nieźle. Cieszy mnie ten transfer niezmiernie.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 20:42

O same ostatnio dobre wiadomości !
Caceres w Juve... Bardzo fajnie, że przyszedł on a nie Guarin :bravo:

Bardzo nam się przyda jeszcze raz brawo Marotta :ok:
Ciekawe czy zostanie powołany na Sobotę :think:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 20:50

Mate.G pisze:O same ostatnio dobre wiadomości !
Caceres w Juve... Bardzo fajnie, że przyszedł on a nie Guarin :bravo:

Bardzo nam się przyda jeszcze raz brawo Marotta :ok:
Ciekawe czy zostanie powołany na Sobotę :think:
A wiadomo kiedy Martin przyleci do Turynu?

Obrazek
Zablokowany