Mercato (zima 2011/12)
- Virgil
- Juventino
Trochę cena zawyżona, ale 9.5 to kwota do przyjęcia. Mamy na teraz lewego obrońcę i w razie potrzeby świetnego rezerwowego. Biorąc pod uwagę że pozycja lewego obrońcy kuleje i nie ma zmiennika dla naszego Szwajcara jest to transfer bardzo dobry.
Jakaś na MŚ i CA grał na lewej i nikt go nie krzywdził wręcz przeciwnie więc nie wiem o czym gadasz, ale to nie Matrix a rzeczywistość pokazuje, że radzi sobie na lewej stronie bardzo dobrze, a na pewno nie jest tam ogórem.
Jakaś na MŚ i CA grał na lewej i nikt go nie krzywdził wręcz przeciwnie więc nie wiem o czym gadasz, ale to nie Matrix a rzeczywistość pokazuje, że radzi sobie na lewej stronie bardzo dobrze, a na pewno nie jest tam ogórem.
- @D@$
- Juventino
Mnie tam martwią takie mecze jak lenie Sevilly z Realem. Niby grał wtedy trochę bardziej z przodu, no ale wynik robi wrażenie. Właśnie o jego defensywę się martwię, bo ciąg do przodu ma. Tak czy siak czekam na jego (mimo jego gejowskiego zdjęcia na facbooku). Ale ze świętowaniem poczekam na oficjala na juventus.com, bo wczoraj to podobno Guarin był juz załatwiony, pakował walizki i żegnał się ze wszystkimi.Ouh_yeah pisze:Wątpię, żeby aż tak się poprawił, że gra olśniewająco itd. Nie ma co się czarować - przepłacamy. Ale jeśli Conte go chciał i czuje się na siłach, żeby zrobić z niego prawdziwego wojownika a Martin pomimo ciepłego miejsca w składzie Sevilli bardzo chciał wrócić... nie pozostaje nic innego jak kibicować mu z całego serca.
Wiesz to są sekundy, czasem ulamki sekund. Bramkarz raczej spodziewał się, że będzie bronił uderzenia Matriego a nie od własnego stopera... Takie sytuacje zaskakują, często bramkarze mają problem z czymś takim (jak już zrobią ruch) czy np. przy rykoszecie, śmiesznie to wygląda, ale ciężko tedy wrócić. A Roma zagrała nie po włosku, bardzo otwarty mecz. Z początku nawet fajnie to wyglądało, ale zostali szybko skarceni. Ogólnie ich defensywa wygladała dużo lepiej z...De Rossim.Castiel pisze:Tego to nie wiem, ale 3 bramka to śmiech. Albo bramkarz to olał bo jak mógł tego nie złapać? Inne wytłumaczenie jest takie, że miał akurat wtedy napad Tourette.
Faktycznie, nawet bym nie wpadł na to, że coś mogło być tu ustawione. Ale "średniej lidze"? To rozumiem że do miana ligi dobrej aspiruje tylko Premiership (ew. hiszpańska)? :shock:pablo1503 pisze:A co do Romy, to czego się spodziewałeś, że nas zniszczą? Mają średni sezon. Zajmują szóste miejsce w średniej lidze. Faktycznie zagrali słabo, ale gadanie o jakiejś korupcji jest żałosne...
Z tym "zaklepanym" to bym nie przesadzał. Była niby ta "dżentelmeńska umowa" i faktycznie nie ma co zakładać, że zrobią as w wała, ale i Cellino nie będzie wiecznie czekał (a może być tak, że Marotta poszuka innych opcji) no i Beppe może jeszcze kilka razy zdanie zmienić. Przeważnie wybiera sobie gdzieś trzech potencjalnych zawodników a potem wybiera najleoszą (nie tylko finansowo) opcję. Podejrzewam jeszcze kilka zwrotów akcji, zwłaszcza, że tych 15 mln raczej nie damy.kosciu88 pisze:Raczej nie, jesli Martin przychodzi teraz to juz limit na te okno wyczerpalismy, natomiast jesli mamy zaklepanego Nainggolan na lato to Guarina i w lato pewnie nie sprowadzimy.
Pierwsza połowa nie była taka zła, w drugiej kiedy przegrywali 0:2 i jeszcze taki Lamela chycił czerwień nie dziwota, że odechciało im się grać. Rozumiem, że Juve przez 2 ostatnie lata też pełno meczy "oddało"?Castiel pisze:Po prostu takiego meczu to już dawno nie widziałem żeby rywal, który w każdym meczu gryzie trawę aż tak odpuszczał. Mecz pójdzie pod lupę bo Romie aż za bardzo się nie chciało.
@Ouh_yeah - niech ci będzie, na jestem z ligą hiszpańską na codzień, faktycznie Sevilla dużo nie traci.
Tak, a Pepe odszedł latem do Zenitu.jakku1 pisze:Czyli nic sie nie zmienia i dalej jestem najznakomitszym znawca mercato <ekspert>
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2012, 12:35 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Zdaje się, że w końcu wyszło na Nasze bo Sevilla miała go puścić za 11.Virgil pisze:Trochę cena zawyżona, ale 9.5 to kwota do przyjęcia.
Real też dostał piątkę od Barcy ale to nie znaczy, że Ramos, Carvalho czy Arbeloa nie potrafią bronić@D@$ pisze:Mnie tam martwią takie mecze jak lanie Sevilly z Realem. Niby grał wtedy trochę bardziej z przodu, no ale wynik robi wrażenie.

Dzisiaj już będą badania, tak więc witamy z powrotem.
btw - może Conte zadowolony z wczorajszego meczu zagra 3-5-2 z Udine? A wtedy mógłby wstawić Caceresa zamiast Bonucciego.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2012, 11:44 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Świetnie. Gościu, który może grać na każdej pozycji w obronie, ma 24 lata grał we włoskiej i hiszpańskiej lidze jest członkiem czwartej reprezentacji świata. Dla mnie bajka. Przyjście Caceresa, otwiera nowe możliwości, a także stanowi solidne zabezpieczenie. Ten transfer był bardziej przydatny niż ewentualne przyjście Guarina 

- stahoo
- Juventino
@D@$ pisze:[*]Castiel pisze:Tego to nie wiem, ale 3 bramka to śmiech. Albo bramkarz to olał bo jak mógł tego nie złapać? Inne wytłumaczenie jest takie, że miał akurat wtedy napad Tourette.
Dobry mecz w naszym wykonaniu, podobała mi się gra zespołowa, bo tak naprawdę każdy zagrał to czego się od niego oczekiwało, nie wiem kogo wyróżnić.
Bonucci bez większych kiksów, choć nie, przepraszam, raz prawie przelobował Storariego.
- Gigi Buffon
- Juventino
Virgil pisze:
Podobno Nainggolan jest też blisko nas i całkiem możliwe, że dołączy do nas w tym mercato.
Zawodnik Cagiliari, co potwierdził dyrektor sportowy klubu, będzie nasz od czerwca. Mamy z nim ustną umowę,że jeśli się nie rozmyślimy, to on do nas przyjdzie. Dzisiaj na Tuttojuve piszą ,że około 23 powinno się coś wyjaśnić w tej kwestii. Może ktoś, kto lepiej zna mowę Pawła VI, dokładnie napisać o co chodzi...
Caceres + Naj coś tam będzie dobrym rozwiązaniem...

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Vincitore
- Juventino
Myślę, że ogromny wpływ na decyzję o ściągnięciu Martina, a nie Guarina miała niezła dyspozycja Marrone, któremu prawdopodobnie zaufa Conte - i bardzo słusznie, w końcu młodzian ma potencjał, a po coś ten Conte przed sezonem sobie go zażyczył.
- Vimes
- Juventino
Czy ktoś tutaj w miarę regularnie ogląda Primera Division i może powiedzieć coś więcej o Caceresie? Chodzi mi o to, czy poczynił jakieś postępy odkąd od nas odszedł? Zastanawia mnie też jaka będzie jego rola w drużynie? Urugwajczyk może grać na prawej obronie lub w środku, więc będzie zmiennikiem dla Lichtsteinera, czy któregoś ze środkowych? Czy może Conte zrobi eksperyment na lewej obronie?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Z translatora wnioskuję, że tam chodzi o to, żeby Nainggolan zagrał w niedzielę z Milanem i spróbował dać im się we znaki, a potem będziemy chcieli go kupićGigi Buffon pisze:Może ktoś, kto lepiej zna mowę Pawła VI, dokładnie napisać o co chodzi...

btw - Caceres nie będzie zmiennikiem Lichego bo to by oznaczało, że chłopak przyszedł do Nas żeby zagrać sobie do maja ze dwa mecze 8)
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2012, 13:49 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No cóż... Kilka spotkań widziałem... Głównie Caceres gra na prawej obronie (znalazłem info, że zagrał ze dwa-trzy mecze na środku obrony, ale sam ich nie widziałem). W ofensywie gra bardzo przyzwoicie - dużo biega i widać, że nie odpuszcza do końca.Vimes pisze:Czy ktoś tutaj w miarę regularnie ogląda Primera Division i może powiedzieć coś więcej o Caceresie? Chodzi mi o to, czy poczynił jakieś postępy odkąd od nas odszedł? Zastanawia mnie też jaka będzie jego rola w drużynie? Urugwajczyk może grać na prawej obronie lub w środku, więc będzie zmiennikiem dla Lichtsteinera, czy któregoś ze środkowych? Czy może Conte zrobi eksperyment na lewej obronie?
Na lewej nigdy go nie widziałem, ale prawonożny...???

Największym jego mankamentem (w Juve) była gra głową. Zobaczymy, czy tutaj się poprawił (w tym miejscu dodam, ze widziałem jak jednego gola w tym sezonie strzelił dynią).
- Arbuzini
- Juventino
Ciekawe do jakiego stopnia Isla nie lubi Vidala
? Przy tym, jak Conte lubi kombinować z taktyką taki zawodnik byłby dla nas idealny. Cała prawa strona (od obrony po pseudo-atak) i środek pola załatwione jednym zawodnikiem.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie nazwałbym tego eksperymentem. Ostatnio widziałem go grającego na lewej stronie defensywy (derby Sevilli). Jeśli się nie mylę, Caceres gra na lewej także w reprezentacji. Jest to na tyle uniwersalny zawodnik, że spokojnie można myśleć o nim jako o wzmocnieniu każdej pozycji w defensywie.Vimes pisze:Czy może Conte zrobi eksperyment na lewej obronie?
- Regulus
- Juventino
Caceres może grać na każdej pozycji w obronie, ale na żadnej nie jest wybitny. To nie jest uniwersalność typu Zambrotty, raczej łatanie dziur. Jeżeli jest szykowany na lewą stronę, to o drugim Lichtsteinerze możemy zapomnieć. Dlatego mam do tego transferu dość ambiwalentny stosunek, zwłaszcza gdy widzę jego cenę.