Mercato (zima 2011/12)
- pablo1503
- Juventino
Wyobraź sobie, ze wiem o co Ci chodziło. Mam na myśli to, że zganianie na słabą postawę Romy, jest troszkę słabeCastiel pisze:To, że większość tutejszych użytkowników "przeszła" na stronę Juve w latach 02/03 więc meczy z poprzednich sezonów raczej nie widzieli. Nie wiem jak w innych ligach, ale w seria a widać jak na dłoni, że coś jest nie tak. Zawodnicy odpuszczają, jakieś dziwne zagrania, potknięcia, to, ze jakiś tam zawodnik się poślizgną w polu karnym gdy akurat miał piłkę. Jezu...oglądacie serie a i nie widzicie tego?pablo1503 pisze:Nie wiem co to ma do rzeczyCastiel pisze:Nie wiem jak Ty, ale ja oglądam mecze seria a regularnie od 98r większość ludzi na tym forum to lata 2002/2003

To, że oglądasz mecze Juventus od kilkunastu lat, nie czyni z Ciebie eksperta i jedynego nieomylnego człowieka na tym forum.
A co do Romy, to czego się spodziewałeś, że nas zniszczą? Mają średni sezon. Zajmują szóste miejsce w średniej lidze. Faktycznie zagrali słabo, ale gadanie o jakiejś korupcji jest żałosne...

- Virgil
- Juventino
A po co nam Guarin ? Ładny przesadnie nie jest więc nie wiem na maskotke się nie nadaje.
Jeżeli Caceres się sprawdzi na LO to na lato po zaklepaniu jego i ewentualnie Nainggolana zostanie nam tylko od kupienia napastnik światowej klasy + ewenutalnie stoper. Przynajmniej Marotta będzie miał mało kombinowania i dużo czasu na negocjacje co w jego wypadku jest kluczowe. Tylko mam nadzieję że nie przyjdzie mu do głowy jeżeli będzie miał kasę żydzić Rossiego po kontuzji, no chyba że kasy nie będzie to można ryzykować.
Jeżeli Caceres się sprawdzi na LO to na lato po zaklepaniu jego i ewentualnie Nainggolana zostanie nam tylko od kupienia napastnik światowej klasy + ewenutalnie stoper. Przynajmniej Marotta będzie miał mało kombinowania i dużo czasu na negocjacje co w jego wypadku jest kluczowe. Tylko mam nadzieję że nie przyjdzie mu do głowy jeżeli będzie miał kasę żydzić Rossiego po kontuzji, no chyba że kasy nie będzie to można ryzykować.
- kosciu88
- Juventino
Raczej nie, jesli Martin przychodzi teraz to juz limit na te okno wyczerpalismy, natomiast jesli mamy zaklepanego Nainggolan na lato to Guarina i w lato pewnie nie sprowadzimy.pan Zambrotta pisze:
wiem, że ze mnie pazerna świnia, ale czy po zaklepanych transferach caceresa i nainggolana jest choć cień szansy na Guarina?
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- @Maras@
- Juventino
Aż tak bym tego nie widział. Nawet jeśli miałby się nieźle sprawdzić, to przy budowie składu pod LM i tak będziemy potrzebowali klasowego lewego obrońcę, a Caceres docelowo powinien zostać naszym uniwersalnym obrońcą, który będzie pierwszym do zmiany (za Lichego lub naszego nowego LO)...Virgil pisze:A po co nam Guarin ? Ładny przesadnie nie jest więc nie wiem na maskotke się nie nadaje.

- Castiel
- Juventino
Po prostu takiego meczu to już dawno nie widziałem żeby rywal, który w każdym meczu gryzie trawę aż tak odpuszczał. Mecz pójdzie pod lupę bo Romie aż za bardzo się nie chciało.pablo1503 pisze: Wyobraź sobie, ze wiem o co Ci chodziło. Mam na myśli to, że zganianie na słabą postawę Romy, jest troszkę słabe![]()
To, że oglądasz mecze Juventus od kilkunastu lat, nie czyni z Ciebie eksperta i jedynego nieomylnego człowieka na tym forum.
A co do Romy, to czego się spodziewałeś, że nas zniszczą? Mają średni sezon. Zajmują szóste miejsce w średniej lidze. Faktycznie zagrali słabo, ale gadanie o jakiejś korupcji jest żałosne...
- Virgil
- Juventino
Ja się zasadniczo zgadzam chodziło mi raczej o sytuacji w której po opłaceniu Caceresa i Nainggolana zostanie nam z 30mln budżetu (już wliczając kasę ze sprzedaży zawodników). Wtedy lepiej mieć solidnego Caceresa na lewej (jeżeli się sprawdzi) i na ataku Dzeko/Jovetica przykładowo, niż Koralova na LO i w ataku Maxi Lopeza czy jakiś taki wymysł. A nawet jakby była kasa to nie wiem czy nie wolałbym klasowego ŚO obrońcy niż LO.@Maras@ pisze:Aż tak bym tego nie widział. Nawet jeśli miałby się nieźle sprawdzić, to przy budowie składu pod LM i tak będziemy potrzebowali klasowego lewego obrońcę, a Caceres docelowo powinien zostać naszym uniwersalnym obrońcą, który będzie pierwszym do zmiany (za Lichego lub naszego nowego LO)...Virgil pisze:A po co nam Guarin ? Ładny przesadnie nie jest więc nie wiem na maskotke się nie nadaje.
Po prostu wątpię żebyśmy mieli więcej niż 50-60mln na transfery, razem ze kasą z sprzedaży, a klasowy napastnik jest nam niezbędnie potrzebny.
- @Maras@
- Juventino
Ja akurat wolałbym klasowego LO ponieważ ŚO już mamy (Kielon). Po transferze np. Kolarova, Cissokho, czy kogoś podobnego, Chiellini mógłby wrócić na swoją ulubioną pozycję.Virgil pisze:Ja się zasadniczo zgadzam chodziło mi raczej o sytuacji w której po opłaceniu Caceresa i Nainggolana zostanie nam z 30mln budżetu (już wliczając kasę ze sprzedaży zawodników). Wtedy lepiej mieć solidnego Caceresa na lewej (jeżeli się sprawdzi) i na ataku Dzeko/Jovetica przykładowo, niż Koralova na LO i w ataku Maxi Lopeza czy jakiś taki wymysł. A nawet jakby była kasa to nie wiem czy nie wolałbym klasowego ŚO obrońcy niż LO.@Maras@ pisze:Aż tak bym tego nie widział. Nawet jeśli miałby się nieźle sprawdzić, to przy budowie składu pod LM i tak będziemy potrzebowali klasowego lewego obrońcę, a Caceres docelowo powinien zostać naszym uniwersalnym obrońcą, który będzie pierwszym do zmiany (za Lichego lub naszego nowego LO)...Virgil pisze:A po co nam Guarin ? Ładny przesadnie nie jest więc nie wiem na maskotke się nie nadaje.
Po prostu wątpię żebyśmy mieli więcej niż 50-60mln na transfery, razem ze kasą z sprzedaży, a klasowy napastnik jest nam niezbędnie potrzebny.
Atak wzmocnić na pewno będzie trzeba.
Jeśli zakwalifikujemy się do LM to myślę, że kasy będziemy mieli więcej. Na pewno dostaniemy zastrzyk od sponsorów i takie tam, a za samego Melo i Krasica powinniśmy dostać coś koło 25 baniek...
Pożyjemy, zobaczymy

Może jutro W KOŃCU doczekamy się jakiegoś "oficjala"zoff pisze:Dwudziesty czwarty dzień stycznia przyniósł nam wiele dobrych wiadomości. Odszedł wreszcie Amauri. O dziwo to nie Guarin, ale Martin Caceres zasili najpewniej Juvnetus w tym okienku transferowym. Nic tylko się cieszyćWczorajsze prognozy nie były tak dobre.

- Wesoł
- Juventino
Wszystko fajnie, ale ten profil fejsbukowy na który się powołujecie wydaje się być bardzo lewy. Tylko 3 wpisy, wszystkie z ostatnich 10 godzin. No i ta fotka profilowa. Lampka wina, goła klata, a na niej złoty krzyż. Serio?
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- pumex
- Juventino
Dokładnie, przepłacamy, ale powiedzmy sobie uczciwie: taki gracz jak Caceres jest nam cholernie potrzebny.Ouh_yeah pisze:Wątpię, żeby aż tak się poprawił, że gra olśniewająco itd. Nie ma co się czarować - przepłacamy.
Uznaję więc, że obrońcę już mamy. Teraz... co z pomocnikiem? Agent Guarina obwieszczając transfer do Juve najpewniej był nietrzeźwy, Cellino nie chce puścić Nainggolana, zostajemy z tym co mamy?
Można dziś znaleźć plotki, że niby jest szansa na Belga w zimie. Mielibyśmy oddać drugą połówkę Ekdala, Marrone i dopłacić. Pytanie jest następujące: czy Nainggolan jest aż o tyle lepszy od Marrone, żeby oddawać naszego wychowanka i jeszcze dopłacać

Mi osobiście jednak byłoby szkoda oddawać Marrone ze Nainggolana

- kosciu88
- Juventino
Nie oddawalbym Marrone za Nainggolana juz teraz. Puki co chlopak sie dobrze prezentuje i szkoda by bylo oddawac cala karte swojego wychowanka. W pomocy nie jest az tak tragicznie jak w obronie, z lawki moze wejsc wlasnie Marrone, Giaccherini i jesli zostanie to Pazienza. Mysle ze do lata spokojnie damy rade.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- pan Zambrotta
- Juventino
trochę z nas pocisnęli moim zdaniem, ale jesteśmy pod ścianą i ten ruch Marotty mimo wszystko na plus. Lepiej kupować zawodników niż meczeVirgil pisze:Dyrektor Sevilli ds sportowych potwierdził transfer Caceresa![]()

Caceres będzie bardzo przydatny, jako zmiennik każdego obrońcy w zespole, choć domyślnie wrzucą go chyba na lewą stronę.