Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 3-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 21:47

Ej, Esti nie gra tak zle. Faktycznie lepiej radzi sobie z tylu - czesto bardzo szybko wraca, dobrze sie ustawia i generalnie to wraz z Chiellinim kompletnie odcial ta prawa flanke Romy. Lichy jednak ma troche wiecej pracy.

Mysle, ze Conte nie bez kozery probowal go ustawic na pozycji lewego obroncy, ale to nie jest takie proste.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 21:48

kosciu88 pisze:Przy pierwszej bramce podawal Barzagli
A komentatorzy na GolTV (tu gdzie oglądam mecz) upierają się że było to Pirlo.. .Sam stwierdzić niestety nie mogę, bo zbyt słaba jakość przekazu ;) Może na youtube pokażą się później skróty w HD ;)

ObrazekObrazekObrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 21:48

szycha21 pisze:Jedynie nie podoba mi się gra Estiego (i Marrone trochę jednak mało widoczny mimo kilku ładnych podań). Paragwajczyk gra jakby się bał, jakby nie wierzył w siebie...wszystko psuje. Nie wiem czy on ma za słabą psychike czy po prostu mu nie wychodzi. Jeżeli to pierwsze to zły wybrał zawód...niestety. No ale dajmy mu jeszcze trochę czasu xd
Dajcie spokój Marrone bo gra bardzo dobre zawody i mimo młodego wikeu potrafił przytrzymac piłkę no i dużo widzi na boisku . Czyżby zatępca Pirlo ?

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 21:49

Jestem ciekawy czy wejdzie Fabio i za kogo. Pewnie za Boriello. Jesli Krasic wejdzie to tez nie wiem za kogo bo raczej na lewej nie bedzie gral a na prawej jest Lichy. No chyba ze przejdziemy do 4-4-2 i zejdzie ktos z pomocnikow.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

@Maras@ pisze:
A komentatorzy na GolTV (tu gdzie oglądam mecz) upierają się że było to Pirlo.. .Sam stwierdzić niestety nie mogę, bo zbyt słaba jakość przekazu ;) Może na youtube pokażą się później skróty w HD ;)

http://rikotv.ubf.pl/viewpage.php?page_id=39

polecam tą transmisję ;)

Fino Alla Fine Forza Juventus!
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

@Maras@ pisze:
Ja jeszcze przed chwila ogladalem powtorke w dobrej jakosci i byl to na 100% Barzagli, chyba ze mi na oczy padlo :)

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

@Maras@ pisze:
A mi się wydaje że to był Lichtsteiner ;) A dopiero po drodze podania piłke przepuścił Pirlo;)

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 21:50

No, no no. Moim zdaniem ekstra. Nie jest to na pewno wolny i nudny mecz. Pierwszej bramki nie widziałem, bo miałem problemy z linkami. Link od Wojtka cud miód itd., nie wiem czy tam komentarz jest specjalnie taki cichy, ale to jak ryczą nasi na trybunie :bravo:
Jeszcze ten gest Stefana w stronę Romanistów jak szedł po piłkę na aut ----> L :C Chyba go polubią nasi, w sumie to co mu sie dziwic skoro był za tą druga częścią Rzymu(tj Lazio). Tyle, że nie ma go kim zastąpić, mam nadziekję, że jak bedziemy grali kiedykolwiek w rzymie to nie bedzie zdrowy :smile:
Dobra, do rzeczy. Ładnie to wygląda przede wszystkim dlatego, że łączy się tu kreatywność Alexa, Pirlo i po trochu Borriello -ładnie odgrywał i jeszcze do główki(wyłącznie ta jedna piłka mu odskoczyła, pewnie by jakos wpakował) , Giac(parę długich piłek samemu Estiemu wypracował) i Marrone(cały czas mi przypomina Pirlo gdy operuje piłką przy nodze - te charakterystyczne zwroty ciałem) Estigarribia nie gra źle, można mu mieć za złe trochę ten strzał, ale nie takie rzeczy Matri robił :prochno:

Niesamowity strzał Alexa, jak bedzie jeszcze wolny zaliczony na jego konto w tym meczu to klasyk <3

Mam nadzieję, że 2. bedziemy grali bezpiecznie w obronie, ale nie zwolnimy
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2012, 21:50 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 21:50

@Maras@ pisze:
Ci komentatorzy dobrze dają swoją drogą ;D Reakcja jednego na to, że do Juve ma przyjść Guarin - epicka. Swoją drogą trochę błędów popełniają, np. Mylą Gago z Pjaniciem i właśnie nie wiem czy nie pomylili Barzagliego z Pirlo.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 22:42

Estigaribia ma zarypiste pokretlo w nodze, jest szybki zwinny, elastyczny, wydolny, waleczny, ma dobra technike i niezly przegląd pola, dajcie mu rok i wspomnicie moja slowa, juz Pumex widze twoja wypowiedz za rok.

BRAWO ESTI jetes wielki, zawsze bylem za toba hehehheheheh, dajmy mu czas i zapamietajcie moje slowa ja za rok bede cytowal to co teraz pisze

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 22:43

Ostatnia bramka to już śmiech. Nawet Matri się roześmiał zanim piłka jeszcze wpadła do bramki. Mecz ustawiony albo całkowicie olany przez Romę.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

:bravo: :bravo: :bravo: Juve !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

:bravo: za całokształt. Druga połowa strasznie nudna. Zapamiętałem tylko dwie rzeczy, chamskie kopnięcie Lameli(co za frajer:roll:) i ładna bramka Kjaera. Liczę, że wygramy ten puchar!

Obrazek
Nedved4life

Juventino
Juventino

To była jakaś polska transmisja? Juve ładnie zagrało, widać ta Roma to jeszcze nie to co chciałby z niej stworzyć ich trenejro, chociaż te młodziaki ładnie sobie poczynają. ALEX JEST WIELKI! :D

tanhayi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 22:44

Ja podsumuje mecz 2 słowami. Roma zwierzęta(mam nadzieje że stwierdzenie faktu to nie obraza). Nic więcej. Gra piękna była każdy widział

Zablokowany