Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 17:23

Dante93 pisze:No to tylko plusik mi sie pomylił- pamięć bywa zawodna. Ale odbiegamy od meritum sprawy :)
Lubię Matriego ale teraz jednak widać, że 18 mln to była zbyt duża cena za Alessandro. Gość jest waleczny i ambitny ale jednak pewnego poziomu nie przeskoczy. Obawiam się, że 20 bramek w sezonie to on już nigdy nie strzeli. Dobrze będzie jak osiągnie 15 bo taki wynik by go obronił.
Dante93 pisze:Marotta, działaj bo czasu już praktycznie nie ma, a potrzeby jak były tak istnieją dalej.
Jest cały tydzień :roll: Skoro z Cellino już dogadany a do dopięcia transakcji Caceresa też niewiele brakuje to nie ma co panikować. Ja wciąż czekam na pożegnanie Amauriego - szampan się chłodzi od tygodnia :D

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 17:38

Mietson, ale wiesz, Urusa zalatwiamy od ponad 3 tygodni, i coś nie możemy dojść do ładu. A też w sprawie Guarina i Belga (nigdy chyba pisowni jego nazwiska nie zapamiętam) codzień, ba nawet pare razy dziennie dostajemy sprzeczne informacje. Wiadomo prasa swoje, rzeczywistość swoje, ale jednak jest to niepokojące, bo wiemy, że nic nie wiemy. :roll:
Zresztą najgorsze w tym wszystkim jest to, że chyba nikt w Turynie już sam nie wie jaką koncepcja tego Mercato mamy sie kierować. Ciąle o nowych konfiguracjach slyszymy. Ja jestem zdania, że najpierw powinniśmy sobie zakleić obrone (Caceras) a potem myśleć nad pomocą. Żeby sie nie okazało, że sie obudzimy z ręką w nocniku na wiosne, gdy nie będzie sensownego zmiennika na obronie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 17:38

Niby się z Cellino dogadał na lato ale wydaje mi się, że skoro rok temu dało radę wyciągnąć Matriego to teraz da się Nainggolana, Marotta musi tylko rzucić większy hajs na stół.

I pewnie to zrobi jak będzie przyparty do muru za kilka dni. No chyba że jednak sprezentuje Nam tego Guarina (albo Pizarro) :roll:

Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 17:55

Tak między informacjami o Guarinie, Caceresie, Nianggolianie, czy tez odejściu Amauriego, na tutto juve w oczy rzuciła mi się też informacja (jeżeli było to przepraszam przepatrzyłem 3 ostatnie strony i nie widziałem, a na tutto juve news pojawił się stosunkowo niedawno) o naszym zainteresowaniu kolejnym młodym talentem. Tym razem chodzi o Jeroen Lumu. Jest to młody Holenderski napastnik bądź też prawoskrzydłowy lecz ustawiany tak jako prawo napastnik. Chłopak ten pomimo, iż urodzony w roku 1995 już zdążył zadebiutować w pierwszej drużynie drugoligowego Willem II Tilburg. W obecnym sezonie dwukrotnie pojawiał się na murawie w meczu ligowym z ławki i zdobył jednego gola. Jest także 5 krotnym reprezentantem swojego kraju w kategorii U17. Dla młodych Oranje zdobył 2 gole. Warto też wspomnieć, że zawodnikiem tym mocno interesuje się Manchester City. Wiadomo, iż tak młody chłopak przymierzany jest jako wzmocnienie naszych drużyn młodzieżowych niemniej cieszy zainteresowanie utalentowanymi młodziakami.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:17

Nie rozumiem Celino przecież co za różnica kiedy sprzeda Nainggolana, Caligari nie gra ani o puchary ani nie walczy przed spadkiem. Opcja oddania Ekdala + połówki Marrone i Immobile to dobra ofera. Młodziki się ograją no to nam współwłaśność gwarantuje. Nie jest zła opcja, chyba że Maronne zaprezentuje się bardzo dobrze np. dzisiaj.

Tharp

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:44

Martin Caceres na swoim oficjalnym profilu na fejsbuku opublikowal niecala godzine temu notke, ktora po polsku - z grubsza - brzmi tak:

"Dobry wieczor wszystkim,
chcialbym podziekowac wszystkim fanom Juventusu za zainteresowanie moja osoba.
W tym momencie wciaz jestem pilkazem Sevilli.
#4 Martin"

Sam nie wiem jak to odbierac... :s
Osobiscie licze ze Martina zgarniemy teraz i - jak juz mus to mus - Fredy'ego latem.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:49

Tharp pisze:Martin Caceres na swoim oficjalnym profilu na fejsbuku opublikowal niecala godzine temu notke, ktora po polsku - z grubsza - brzmi tak:
#4 Martin"
Niby pisane prostym językiem, a ni kij nie wiem, jak to rozumieć :think: Chyba bardziej skłaniałbym się do interpretacji mniej dla nas korzystnej, czyli "cześć, dzięki, ale nic z tego"
Chociaż... :think:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:52

Tharp pisze:Martin Caceres na swoim oficjalnym profilu na fejsbuku opublikowal niecala godzine temu notke, ktora po polsku - z grubsza - brzmi tak:

#4 Martin"

Osobiscie licze ze Martina zgarniemy teraz i - jak juz mus to mus - Fredy'ego latem.
Na Twitterze pojawiają się wpisy, jakoby Martin miał się u nas pojawić już jutro - mielibyśmy już dojść do porozumienie z Sevillą. Zobaczymy, czy się to potwierdzi.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:53

W tym momencie jak dla mnie prosta interpretacja - wiem, że mnie lubicie, i to jest bardzo fajne, ale Sevilla mnie chcę i trzyma i to też jest bardzo fajne.

Porównajcie sobie tekst Guarina, który dziękował wszystkim w Porto i to jednoznacznie świadczyło, że on chcę odejsć do Juve i w zasadzie robi wszystko, żeby pokazać, że jego czas w Porto się skończył, Martin robi Szwajcarię bo jest świadom tego, że Juve teraz nie, ale może w lato.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 20:06

Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Sevilla jest nieugięta, a my nie możemy zgodzić się na ich warunki. Trzeba szukać kogoś innego.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79500

Tutaj twierdzą inaczej - wg newsa doszliśmy do porozumienia i Caceres ma pojawić się jutro w Turynie. Może i bym uwierzył, ale to już nie pierwszy raz "Caceres przybywa jutro".
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2012, 20:10 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 20:09

Pojawiła się informacja na oficjalnej stronie Juventusu: "Amauri joins Fiorentina" :dance:.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 20:30

Lypsky pisze:wg newsa doszliśmy do porozumienia i Caceres ma pojawić się jutro w Turynie.
:lol:
Vimes pisze:Pojawiła się informacja na oficjalnej stronie Juventusu: "Amauri joins Fiorentina" :dance:.
Wow, dostaniemy za Drzewo 0,5mln euro, czyli o 500tys. więcej niż się spodziewałem. Szok...
W końcu ta tragikomedia się skończyła, ufff

Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 21:45

no to chyba Caceres będzie w Juve oto co napisał na swoim 'fejsie'
Me alegro de que el acuerdo está cerrado!
En primer lugar saludar a los fans de Sevilla, que estaban cerca de mí.
Ahora, volví a la Juventus y espero recuperar la confianza de los aficionados, pero sobre todo espero ayudar a la empresa y les va muy bien.
No es sólo la oficial, pero todo ha terminado después de un mes de negociaciones.
Amor a todos, Martin #4
Translate by google
Cieszę się, że transakcja jest zamknięta!
Po pierwsze, aby pozdrowić fanów Sevilla, którzy byli blisko mnie.
Teraz, mam nadzieję, że Juventus i odzyskać zaufanie fanów, ale przede wszystkim mam nadzieję pomóc firmie i bardzo dobrze.
Jest to nie tylko oficjalne, ale w całej po miesiącu negocjacji.
Miłość do wszystkich, Martin # 4
w końcu będziemy mieli kogoś na lewą obronę i nie będzie tam przesuwany Chiellini, jak dla mnie transfer na +

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 23:10

#4 Martin"

I'm glad the deal is closed!
First to greet the fans of Sevilla, who were near me.
Now, I hope Juventus and regain the trust of the fans, but mostly I hope to help the company and do very well.
It is not only official, but it's all over after a month of negotiations.
Love to all, Martin # 4

Martin wraca do nas.

Powyżej tlumaczenie jego wypowiedzi.

+Caceres
-Amauri

Razem, wielki +!

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 23:20

Wszystko wskazuje na to, że bierzemy go z powrotem. Pytanie do obeznanych w temacie (oglądających mecze Sevilli) - czy Caceres poprawił swoją grę odkąd pogoniliśmy go? Czy nauczył się ustawiać w obronie i czy nie popełnia tak wiele idiotycznych błędów jakie popełniał w naszych barwach? Chłopak zawsze był waleczny, ale brakowało mu wyrachowania, spokoju i umiejętności czysto defensywnych.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany