Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:12

stahoo pisze:
Mateuszello pisze:W dzisiejszą rocznicę śmierci Giovanniego Agnelliego przypomniało mi się, że nazwa nowego domu Juve kilka lat temu była ustalona na jego cześć
Była ustalona, czy było gdybanie na ten temat?
I kilka lat temu tzn ile?

Nie pamiętam sprawy dokładnie, ale wydaje mi się, że możesz coś źle pamiętać :)

Juventus Area jest spoko, ale wolałbym Delle Alpi.
Z "ustaloną" to się raczej zapędziłem. Dokładnie nie śledziłem wtedy Juve, ale wydaję mi się, że było to jednak gdybanie. pamiętam jak czytałem jakieś starsze posty na forum JP(sprzed 2007 na pewno!) to wspomniane coś było o silnym nacisku kibiców na tą osobowość, z którą miała wiązana być przyszła nazwa stadionu. Być może jeszcze przed zatrzymaniem się w sprawie budowy.
Dzisiaj w dodatku czytałem news poświęcony pamięci Agnelliemu z 2006 roku na SJ, gdzie cytuję "Człowiek, którego imię będzie nosił nowy, przebudowany stadion Juventusu". Zdaję sobie sprawę, że jest tekst sprzed 6 lat, ale jednak skoro takie zdanie padło to widocznie mogło to być już USTALONE , czego nie wiem, bo w danym okresie mało wiedziałem :wink:

@Stahoo
Dlatego pisałem kilka lat temu, a nie konkretnie 2. Agnelli to Agnelli. Wiadomo ile znaczy dla Juve i ja wcześniej podałem przykład na nazwę, która mogłaby być brana pod uwagę przez klub. Ja nawet nie przypuszczałem, że te wszystkie formalne sprawy będą kontynuowane do dnia dzisiejszego, a jedynie się na nich posiłkowałem, że idea taka była jako... ciekawostkę Zresztą moc samego nazwiska nie zmalała 8)
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2012, 20:13 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:22

W 2006 roku były dopiero plany budowy stadionu... W sensie zamierzeń, nie planów architektonicznych, bo te zdaje się, że powstały jakoś w 2009 roku. Zmienił się zarząd, zmienili ludzie odpowiedzialni za stadion. Zmieniły się nawet same plany przez degradację. Na sezon 06/07 przenieśliśmy się na Olimpico, chociaż tak naprawdę nie pamiętam, czy gdyby nie Calciopoli, to też zrezygnowalibyśmy z Alpejskiego tak szybko? Przecież wtedy było pewne, że w sezonie 06/07 nie rozpoczną się żadne prace.

W każdym razie widocznie to był to stary pomysł, który najwyraźniej upadł.

lukaszeq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2012, 22:49

Ma ktos moze projekt stadionu widziany z gory? Nie chodzi mi o zdjecie stadionu z gory tylko projekt, plan. Najlepiej w wysokiej rozdzielczosci.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2012, 22:52

lukaszeq pisze:Ma ktos moze projekt stadionu widziany z gory? Nie chodzi mi o zdjecie stadionu z gory tylko projekt, plan. Najlepiej w wysokiej rozdzielczosci.
jeżeli chcesz się włamać to nikt ci nie pomoże!! :smile:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2012, 15:51

Ja natomiast poszukuje i nigdzie nie mogę znaleźć więc mam nadzieje, że komuś się rzuciło gdzieś w oczy - liczebność poszczególnych sektorów nowego stadionu?

Obrazek
POLfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 11:57

Co Was podkusiło by budować tak mały stadion? :P

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 11:59

POLfan pisze:Co Was podkusiło by budować tak mały stadion? :P
my nie mamy kompleksów :prochno:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:00

Mafia, my się z nimi bratamy żeby nam kupowali mecze.

EDITA:
Pamięta ktoś, coś o ewentualnej rozbudowie? Coś tam było przebąkiwane, ze można do ponad 50k miejsc powiększyć stadion. Tylko szczegółów nie pamiętam.
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2012, 12:02 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

POLfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:01

Jakich kompleksów?
Większego nie bylibyście w stanie zapełnić? Przecież ten stadion jest mniejszy niż PGE Arena w Gdańsku :P A poziom klubu na nim wystepującego troszkę wyższy :wink:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:04

Nie zrozumiałeś żartu :)

Stadion w chwili obecnej pewnie zapewniłby się większy, ale 41 k na dzisiejszy dzień jest optymalne. Średnie frekwencje z ostatnich lat użytkowania Delle Alpi jak i Stadio Olimpico w Turynie dały taką a nie inna pojemność :)

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:04

POLfan pisze:Jakich kompleksów?
Większego nie bylibyście w stanie zapełnić? Przecież ten stadion jest mniejszy niż PGE Arena w Gdańsku :P A poziom klubu na nim wystepującego troszkę wyższy :wink:
Już jeden taki wiekszy mielismy :lol:

O ile sie nie myle to w razie czego jest mozliwosc go powiekszenia. Ale nie jestem pewny, wiec jak ktos bardziej ogarniety to niech to potwierdzi.

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:06

[quote="POLfan"]Co Was podkusiło by budować tak mały stadion? :P[/quote]

Weź wlanij baranka w ścianę ;) Jaki my w ogóle mieliśmy wpływ na budowę stadionu :) ??

POLfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:11

stahoo pisze:Nie zrozumiałeś żartu :)
To mi wytłumacz :wink:
Średnie frekwencje z ostatnich lat użytkowania Delle Alpi jak i Stadio Olimpico w Turynie dały taką a nie inna pojemność
A nowy stadion nie powinien przyciągnąć większej ilości widzów? Tańsze bilety, więcej widzów, lepsza atmosfera :) Chociaż wtedy koszty utrzymania są wyższe w sumie. Ale mimo wszystko zaskoczyło mnie że taki klub jak Juve wybudował sobie tak mały stadion. Jednak na plus to że jest on wasz a nie miasta.

@bramek
Pisząc "Was" miałem na myśli Juve. A wy jako kibice jesteście niejako przedstawicielami tego klubu. Trudne do zrozumienia to nie jest.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:11

Swoją drogą stadion w Gdańsku bedzie za dwa lata rozebrany bo chyba żaden rozsądnie myślący człowiek nie wierzy w jego zapełnianie się na meczach timobajl ekstraklasy.

POLfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2012, 12:17

No trochę za duży jest jak na Lechię. 25 tysięcy by w zupełności wystarczyło. Jeśli mecz z Wisłą Kraków go nie zapełni po brzegi to chyba żaden mecz nie będzie w stanie tego zrobić. Chyba że do klubu przyszedł by jakiś fajny sponsor i Lechia walczyłaby o puchary, ale w to nie wierzę.

ODPOWIEDZ