Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 3-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 23:03

Ja jestem za. Ustawienie to jedno, zadania na boisku drugie. Chociaż całkiem możliwe, że będziemy grać na kontry, wtedy Alex będzie więcej przeszkadzać. Byłby za to idealny na zespół broniący się.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 23:22

zahor pisze: 4-3-3, a właściwie 4-3-2-1 ma to do siebie, że dość łatwo można je przerobić na 4-3-1-2. I to bym właśnie polecał zamiast kombinować z Alexem na skrzydle/szpicy. W tym ustawieniu może grać jako jeden z dwójki wysuniętych napastników albo jako trequartista. Więcej możliwości, bardziej naturalne dla niego. Rozwiązanie tym lepsze, że niedysponowani są obaj skrzydłowi, którzy w tym sezonie trzymają pewien poziom więc trzymanie się 4-3-3 oznaczałoby konieczność oglądania tych Estigarribbi czy innych Krasiciów.
Dokładnie. Tylko Conte - w sumie dobrze - rzadko zmienia taktykę. Ktoś mówi o 3-5-2. Graliśmy już czymś takim w tym sezonie. W sumie taktyka bardziej pod Del Piero, bo może grać naturalnego cofniętego napastnika. Trech stoperów, dwóch wysoko ustawionych bocznych obrońców, którzy spełniają fukncję skrzydłowych i cały czas mocny środek pola z nieco wycofanym Pirlo.

Jestem ciekawy jak rozwiąże to Conte - bo będzie to pierwszy taki mecz w sezonie, w którym Conte będzie zmuszony do rotacji poprzez kontuzje jakie zaszły - przede wszystkim w napadzie.
stahoo pisze:Chociaż całkiem możliwe, że będziemy grać na kontry, wtedy Alex będzie więcej przeszkadzać. Byłby za to idealny na zespół broniący się.
Niekoniecznie. Właśnie zespół broniący - forma ataku - kontra/atak szybki. Zespół atakujący - forma ataku - atak pozycyjny. Ale to tylko niuanse. Myślę, że Del Piero to piłkarz na tyle genialny, że po mimo upływa lat potrafiłby znaleźć dla siebie miejsce na boisku w każdej sytuacji. A być może taki będzie mecz z Romą.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 10:28

Jeśli zastanawiacie się nad pierwszym składem Juve na mecz z Romą, to włoskie media prognozują coś takiego:
Juventus (3-5-2): Storari; Bonucci, Barzagli, Chiellini; Lichsteiner, Marrone, Pirlo, Giaccherini, Estigarribia; Borriello, Del Piero.

Nie pasuje mi tutaj jeden piłkarz - Estigarribia. Słaby jest i tyle...

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 10:36

pumex pisze: Juventus (3-5-2): Storari; Bonucci, Barzagli, Chiellini; Lichsteiner, Marrone, Pirlo, Giaccherini, Estigarribia; Borriello, Del Piero
No właśnie też coś takiego miałem na myśli. Faktycznie może Conte pokusi się o De Ceglie na lewej flance, bo Esti to piłkarz jednak bardziej nijaki.

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 12:23

Ciekawe ile biletów zostało sprzedanych na ten mecz, chyba kibice nie oleją tego jak że ważnego meczu mimo, że to "tylko" Puchar Włoch

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 12:29

Swider10 pisze:Ciekawe ile biletów zostało sprzedanych na ten mecz, chyba kibice nie oleją tego jak że ważnego meczu mimo, że to "tylko" Puchar Włoch
Gdzieś mi się rzuciła w oczy informacja, że pełny stadion ma być, podobno bilety rozeszły się jak świeże bułeczki, ale jak będzie w rzeczywistości przekonamy się wieczorem.

Liczę dziś na awans, bardzo brakuje mi tego trofeum, nie wiem jak wy, ale ja się napaliłem bardzo na ten puchar. Dodatkowymi argumentami mogą być:
- po wygraniu najwięcej pucharów byśmy mieli
- srebrna gwiazdka :wink:

Jedno jest pewne, Roma tanio skóry nie odda. Jakby nie było gramy z drużyną, która przez ostatnie lata potrafi grać w tych rozgrywkach. Rok temu nas wyeliminowali, w 2006 też nas wyeliminowali, teraz czas na rewanż!
Forza Juve!

Filip

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 13:26

Mati1990 pisze:
Swider10 pisze:Ciekawe ile biletów zostało sprzedanych na ten mecz, chyba kibice nie oleją tego jak że ważnego meczu mimo, że to "tylko" Puchar Włoch
Gdzieś mi się rzuciła w oczy informacja, że pełny stadion ma być, podobno bilety rozeszły się jak świeże bułeczki, ale jak będzie w rzeczywistości przekonamy się wieczorem.

eliminowali, w 2006 też nas wyeliminowali, teraz czas na rewanż!
Forza Juve!
"Już wiadomo, na cztery dni przed początkiem spotkania, że wszystkie bilety na ligową konfrontację Juventusu z Udinese, jaka odbędzie się na nowym stadionie Bianconerich, zostały sprzedane. Oznacza to, że mistrzów zimy przywita komplet publiczności w drugim spotkaniu w Turynie w nowym roku. Podobnie było zresztą w pierwszym meczu, z Cagliari, na którym pojawiło się ponad 38 tysięcy fanów.

Podobna widownia oczekiwana jest dzisiaj, na spotkaniu ćwierćfinałowym Pucharu Włoch ze stołeczną Romą."

juventus.com

fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 14:32

Mam nadzieję że nasza drużyna się postara i odprawi z kwitkiem klub ze stolicy. Jak by nie było jest o co walczyć, każde trofeum się przyda - myślę że Antonio odpowiednio zmotywuje zespół.

PS. Postawiłem też u buka ;) dobry kurs 2.05 ;p

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 17:18

Wystep Bonucciego watpliwy, powolany awaryjnie zostal 18-letni Prince Guano z primavery. Dalismy za niego w lecie 1.5 mln €, ciekawe czy bedzie mial okazje sie zaprezentowac szerszej publicznosci.

Swoja droga, wychodzi teraz jak genialnym ruchem Marotty bylo oddanie Sorensena do Bolonii przed zalatwieniem kogos na obrone :roll:

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 17:45

beka pisze:Wystep Bonucciego watpliwy, powolany awaryjnie zostal 18-letni Prince Guano z primavery. Dalismy za niego w lecie 1.5 mln €, ciekawe czy bedzie mial okazje sie zaprezentowac szerszej publicznosci
Dawać tego czarnego gostka od pierwszej minuty, mówię śmiertelnie poważnie. Gorzej od Bonuca grać potrafią tylko nieliczne 'elity'. W świecie piłki debiut 18-latka, szczególnie w krajowych pucharach to nic nadzwyczajnego.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 17:48

pumex pisze:Dawać tego czarnego gostka od pierwszej minuty, mówię śmiertelnie poważnie. Gorzej od Bonuca grać potrafią tylko nieliczne 'elity'. W świecie piłki debiut 18-latka, szczególnie w krajowych pucharach to nic nadzwyczajnego.
Jestem za. A nóż coś z niego będzie, a gorzej od Bonucciego to na pewno grał nie będzie. Poza tym w końcu mamy prawdziwego czarnego gościa. Nie liczę Vidala bo on jest bardziej brązowy.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 18:10

Castiel pisze:
pumex pisze:Dawać tego czarnego gostka od pierwszej minuty, mówię śmiertelnie poważnie. Gorzej od Bonuca grać potrafią tylko nieliczne 'elity'. W świecie piłki debiut 18-latka, szczególnie w krajowych pucharach to nic nadzwyczajnego.
Jestem za. A nóż coś z niego będzie, a gorzej od Bonucciego to na pewno grał nie będzie. Poza tym w końcu mamy prawdziwego czarnego gościa. Nie liczę Vidala bo on jest bardziej brązowy.
Elia? :D

A tak serio, to dawac go, jak najbardziej, tym bardziej ze to PODOBNO nowy Thuram :) Predzej jego, niz DeCeglie na srodek obrony.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 18:18

Nie wiem czy był poruszany temat transmisji. Leci gdzieś na jakimś ogólnodostępnym kanale we Włoszech?

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 18:21

beka pisze:Swoja droga, wychodzi teraz jak genialnym ruchem Marotty bylo oddanie Sorensena do Bolonii przed zalatwieniem kogos na obrone :roll:
A co Ci z Sorensena skoro to boczny (bo środkowy ma tylko i wyłącznie w papierach na JP zapisane) obrońca więc Leonardo i tak by dziś nie zastąpił.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 18:22

Elia twierdził, że nie jest kontuzjowany i znowu nie ma go w składzie? Czyżby szykowało się "pa pa" dla Holendra? Jestem na tak :ok:.

Obrazek
Zablokowany