"Roteiro" oficjalną piłką Mistrzostw Europy w Port

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 16:36

W sobotę, dzień przed losowaniem grup piłkarskich mistrzostw Europy w Portugalii, firma Adidas oficjalnie zaprezentowała w Warszawie oficjalną piłkę ME-2004. Piłka nosi nazwę "Roteiro".

Absolutną nowością jest to, że piłka nie jest szyta, ale poszczególne jej elementy są spajane termicznie. Dzięki temu jest bardziej trwała, mniej podatna na odkształcenia i doskonale znosi trudne warunki pogodowe (nie nasiąka wodą).

Nazwa "Roteiro" pochodzi od tytułu książki napisanej przez sławnego portugalskiego podróżnika Vasco da Gamy. Metaliczno - niebieski kolor piłki symbolizuje niebo i morze.

Piłka została zaprezentowana m.in. w Lizbonie, także w przeddzień losowania grup mistrzostw Europy, które w 2004 zostaną rozegrane w Portugalii.

źródło: Onet.pl

------------------------------------------------------------------------------------------------

Widział ktoś może fotki tej piłki? Jeśli tak to dawać linka :twisted:

★ ★ ★
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 16:56

Tu jest zdjecie tej pilki:

http://www.euro2004.com/competitions/EU ... 30187.html

Trochę kiepskie te zdjecie , ale widać żę nie jest zszywana .

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 17:04

jej fajna piłka. Nawet bardziej sie mi podoba niż ta z mistrzostw świata w Korei i Japonii. I jak zwykle adidas jest bezkonkrencyjny:):).

rdk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 17:10

Piłka jest po prostu fazowa :!: :!: :!: , przeczytałem o niej na www.pilkanozna.pl, a pierwsze zdjęcie zobaczyłem na www.onet.pl, ale które tu zobaczyłem,... :shock: :shock: :shock: jaka ta piłka fazersko wygląda :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D :D

P.S-mam nadzieję, że niedługo patchmacherzy zrobią taką do nowej FIFKI :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D :D :D :D

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 17:39

mnie sie bardzo podoba ta piłka, chyba sobie ja kupie :D jeżeli jest wytrzymalsza od Fevernowa'y to ja nie wiem ile ona może wytrzymać :?
Krótko po MŚ kupiłem sobie ją i mam ja do dziś w stanie prawie nie naruszonym :D a wcale mało ją nie gram, bo gram ją co 2 dni w klubie, jeszcze ja zostawiam po treningu i trenują ja także inne sekcje wiekowe :D
Graliśmy nią jeszcze kilka meczy, więc jak jest wytrzymalsza to może naprawde długo wytrzymać :D

Alessandro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 18:10

Fajna nazwa! :D
I oczywiście piłka też fajna.

Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 18:19

Piłeczka niczego sobie....całkiem spox.
Ciekawe jak sie nią gra?? :D

non mollare mai
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 19:42

Dla mnie piłka to piłka. Ciekaw jest jak te wszystkie zmiany piłek odczuwają piłkarze? Wg. mnie pewnie nie widzą żadnej różnicy. No ale prezentuje się całkiem okazale i bardzo ciekawe jest to, że nie jest szyta ręcznie.

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 19:48

Juventinho pisze:Dla mnie piłka to piłka. Ciekaw jest jak te wszystkie zmiany piłek odczuwają piłkarze? Wg. mnie pewnie nie widzą żadnej różnicy. No ale prezentuje się całkiem okazale i bardzo ciekawe jest to, że nie jest szyta ręcznie.
No niewiem przecież kiedy zrobili Ferenove to wszyscy bramkarze mówili o tym że dostaje on w powietrzu dziwnych rotacji . Trzeba pamiętać żę futobol na najwyższym poziemie równa się mocniejszym uderzeniom i podczas takich uderzen różne piłki dostają różnych rotacji .

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 20:00

x_men_15 pisze:
Juventinho pisze:Dla mnie piłka to piłka. Ciekaw jest jak te wszystkie zmiany piłek odczuwają piłkarze? Wg. mnie pewnie nie widzą żadnej różnicy. No ale prezentuje się całkiem okazale i bardzo ciekawe jest to, że nie jest szyta ręcznie.
No niewiem przecież kiedy zrobili Ferenove to wszyscy bramkarze mówili o tym że dostaje on w powietrzu dziwnych rotacji . Trzeba pamiętać żę futobol na najwyższym poziemie równa się mocniejszym uderzeniom i podczas takich uderzen różne piłki dostają różnych rotacji .
to prawda że Ferenowa jest "szybsza" mam ją, jak napisałem u góry, i widać różnice. Jak był konkurs na szczał do bramki z połowy boiska w powietrzu, to ta własnie piłką, moja, dokopałem, a zwykłą nie :?
A jak czadersko sie niż gra w deszczu, ludzi czasem to jej nie idze przyjąć :D jeszcze jak "kaczki" dostanie :D

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 23:03

Widziałem filmik jak Beckham strzela nią wolne, spoko wygląda gdy dostaje mocnej rotacji!!!!

Walo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2003, 23:06

Fajna piłęczka !! Ja też chcę taką !!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 12:13

Nie no piłka całkiem spoko. Wygląd ma ok, ciekawe jak z posługiwaniem się nią. Niedługo napewno ktoś to przetestuje.
Na Euro 2000 piłeczkę testował min. Del Piero 8)

Obrazek
ODPOWIEDZ