Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:02

No cóż, i Guarin fajny, ale wtedy obrona jest BARDZO niepewna. Niech Chiellini złapie jakiś drobny uraz, a Bonu/DC będzie wykartkowany, co wtedY? Grosso na lewej? :doh: Już nie mówie o scenariuszu w którym Lichy wypada, wtedy to kaplica. Dlatego niech Marotta lepiej poszuka obrońcy, chociaz na wypożyczenie. Ewentualnie niech sie nad WŁochem z Rosji zastanowi.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:09

Dante93 pisze:No cóż, i Guarin fajny, ale wtedy obrona jest BARDZO niepewna. Niech Chiellini złapie jakiś drobny uraz, a Bonu/DC będzie wykartkowany, co wtedY? Grosso na lewej? :doh: Już nie mówie o scenariuszu w którym Lichy wypada, wtedy to kaplica. Dlatego niech Marotta lepiej poszuka obrońcy, chociaz na wypożyczenie. Ewentualnie niech sie nad WŁochem z Rosji zastanowi.
Raczej pewne jest pojawienie się w klubie kolejnego obrońcy, o czym świadczy choćby transfer Sorensena.

Bocchetti (to ten Włoch z Rosji) raczej odpada, bo obecny klub nie chce go oddać na wypożyczenie, a transfer definitywny kosztowałby nas przeszło 10 baniek (jak dla mnie zdecydowanie nie jest on tyle wart). Osobiście liczę na to, że zawalczymy o Astoriego.

Cieszyłoby na pewno to, że w przypadku pozyskania Guarina mielibyśmy naprawdę mocną pomoc. Mam nadzieję, że pojawienie się Marrone w pierwszym zespole nie jest dziełem przypadku (bardzo dobry występ z Atalantą). Marchisio, Pirlo, Vidal, Guarin, Marrone... Fajnie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:11

Coś mi się wydaje, że Sevilla tak czy cały czas zmieniałaby reguły gry. Nie się gonią, konieczne natomiast jest wypożyczenie jakiegoś bocznego obrońcy. Konieczne!

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:12

jesli astori ma jeszcze pol roku kontraktu to sprzedajemy pazienze za ok 5mln, przeznaczamy je na astoriego plus polowe karty ekdala

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:19

Sevilla ponoć w dalszym ciągu komplikuje transfer Caceresa, a nam się śpieszy.

Astori swego czasu wyrażał sporą chęć gry w Milanie, ale myślę, że naszą ofertą by nie pogardził. Cagliari powinno być skłonne do negocjacji, rzecz jasna ze względu na kończący się kontrakt Włocha...

Nie musimy stawiać na pozyskanie bocznego obrońcy. Przy założeniu, że zasiliłby nas ktoś solidny do środka (kto pokazałby Bonucciemu miejsce w szeregu), na lewej w dalszym ciągu pozostać mógłby Chiellini. Wątpię, żebyśmy zdecydowali się na transfer 2 zawodników do defensywy, choć zastępca dla Lichego by się przydał z całą pewnością... :think:

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:22

mrozzi pisze:Sevilla ponoć w dalszym ciągu komplikuje transfer Caceresa, a nam się śpieszy.
Oby tylko nie było tak jak w ostatnich miesiącach - duże zpowiedzi, a potem same rozczarowania. Także mam nadzieję, że Sevilla nie będzie nam komplikować życia i oddadzą grzecznie Martina.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 13:22 przez szycha21, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:22

19 pisze:jesli astori ma jeszcze pol roku kontraktu to sprzedajemy pazienze za ok 5mln, przeznaczamy je na astoriego plus polowe karty ekdala
:ok:

Rzecz w tym, gdzie widzimy Kielona w dłuższej perspektywie. Bo jeśli na środku, to potrzebujemy LO. Ale Astorim bym nie pogardził mimo wszystko, kolo ma ogromny potencjał.
W przeciwieństwie do wielu, ja wcale nie ciesze się z Guarina, bardziej potrzebujemy obrońcy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:24

do konca sezonu pogra na lewej, a w lecie sciagamy lewego obrone i na srodku mamy konkurencje astori barzagli i chiellini

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:24

szycha21 pisze: Oby tylko nie było tak jak w ostatnich miesiącach - duże zpowiedzi, a potem same rozczarowania. Także mam nadzieję, że Sevilla nie będzie nam komplikować życia i oddadzą grzecznie Martina.
Tego niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć...

Wczoraj Caceres pojawił się w końcówce spotkania derbowego Betisu z Sevillą. Biegał, walczył, nie odpuszczał - pokazał się z jak najlepszej strony. Jeszcze wczoraj byłem przekonany, że to właśnie on nas zasili, na to wskazywało wiele przesłanek. Może w lecie?

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:31

Nie liczyłbym na transfer jakiegoś obrońcy w zimę. Jeśli jednak stanie się inaczej to będzie to typowy przeciętniak gorszy od Bonucciego :/

Myślę że dwoma ostatnim meczami De Ceglie dał do myślenia Conte, a ten znowu stwierdził że w przypadku kontuzji Claudio to właśnie Guarina potrzebuję, to mogło zaważyć na decyzji.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:34

PawSt pisze:Nie liczyłbym na transfer jakiegoś obrońcy w zimę. Jeśli jednak stanie się inaczej to będzie to typowy przeciętniak gorszy od Bonucciego :/

Myślę że dwoma ostatnim meczami De Ceglie dał do myślenia Conte, a ten znowu stwierdził że w przypadku kontuzji Claudio to właśnie Guarina potrzebuję, to mogło zaważyć na decyzji.
Claudio wypadł na tydzień, nie do końca sezonu.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:35

Wszystko moim zdaniem wskazywało i wskazuje na Guarina:
-szybko dogadaliśmy się z Porto
-kontuzja Marchisio i brak innych pomocników box-to-box
-Caceres może przyjść w lecie, skoro taki napalony na nas

jedyne, co mnie boli to fakt, że pozbywamy się Motty :C
o ile na lewej obronie i środku "jakaś" rezerwa występuje, tak klękajcie narody, jak Lichy złapie kontuzje.

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 13:38

^FAZZI^ pisze:
PawSt pisze:Nie liczyłbym na transfer jakiegoś obrońcy w zimę. Jeśli jednak stanie się inaczej to będzie to typowy przeciętniak gorszy od Bonucciego :/

Claudio wypadł na tydzień, nie do końca sezonu.
Na trzy tygodnie. Chyba że jakieś nowe informacje są.

Sorensen out, jeśli potwierdzą się informację o odejściu Motty to możliwe że Marotta "coś" wypożyczy ale na prawą stronę. Chyba że oni są takimi niepoprawnymi optymistami że obrona będzie bez kontuzji do końca sezonu... i bez kartek!

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mimo iz jestem zadowolony z rzekomego transferu Guarina to w obecnej sytuacji bardziej pozyteczny bylby Caceres. W pomocy damy rade bo jest Pazienza i Marrone natomiast w obronie przydalby sie uniwersalny, solidny pilkarz a taki napewno jest Martin.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

pan Zambrotta pisze:o ile na lewej obronie i środku "jakaś" rezerwa występuje, tak klękajcie narody, jak Lichy złapie kontuzje.
Jest zagrożony zawieszeniem za kartki. Także prędzej czy później na pewno zagramy bez niego. Przy dobrzej grze De Ceglie na lewej stronie po prawej mógłby wtedy pobiegać Chiellini, ewentualnie Pepe, Estigarribia.

Zablokowany