Mercato (zima 2011/12)
Dziś Conte woli Caceresa. Warunki: 2 loan + 7 wykup. Gorzej z pomocą: Antonie chce Behramiego i Nainggolana, ale ci są trudni do sprowadzenia, więc może się skończyć na Parolo, Pizarro lub Palombo.
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... a-caceres/
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... a-caceres/
- kosciu88
- Juventino
Jesli ma przyjsc Behrami, Parolo, Pizarro lub Palombo to wole zostawic Pazienze i poczekac do lata. W obwodzie jest jeszcze Marrone wiec w pomocy powinismy dac rade a sredniakow nie potrzebujemy.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- @Maras@
- Juventino
Na Tuttojuve piszą że dzisiejszy dzień będzie decydujący jeśli chodzi o przyszłość Caceresa i Guarina w Juventusie. Tak więc pozostaje czekać na jakieś konkretne informacje.
Ciekawe czy jeśli Caceres podpisałby jutro kontrakt i przeszedł badania, to czy pojawiłby się w składzie na Romę ?
Ciekawe czy jeśli Caceres podpisałby jutro kontrakt i przeszedł badania, to czy pojawiłby się w składzie na Romę ?

- pumex
- Juventino
Nie wiem czy ktoś tyle da, pewnie nie, rzuciłem cenę, które według mnie pozwalałaby sądzić, że transfer jest dla nas racjonalny. Chodzi mi o to, czy jest sens oddawać piłkarza za jakieś drobne do bezpośredniego rywala?!Ouh_yeah pisze:Tylko kto Ci da 5 mln za piłkarza pozyskanego za darmo i grającego same ogony w tym sezonie? Żeby chociaż miał nazwisko.pumex pisze:Sprzedaż Pazienzy za dajmy na to 5mln w sumie byłaby niezłym ruchem.
Naprawdę to okienko doprowadzi mnie do stanu depresyjnego. Niech już przyjdzie ktokolwiek, byle porządny.alina pisze:Dziś Conte woli Caceresa
Poza tym mam jakieś dziwne wrażenie, że Marotta nie zastanawia się nad wyborem: Guarin czy Caceres? Bardziej rozważa: obrońca czy pomocnik? Nam potrzeba obu :!:

- @D@$
- Juventino
Oj tam, Zamorano miał (ma) 179 cm i był mistrzem główek. Dobra inaczej: niczym mnie nie olśnił w tym skrócie a w takich skrótach to u większości przeciętniaków znajdzie się jakiś pozytyw, ale niech bedzie, może inne mecze miał dużo lepsze. I tak wątpie w jego sprowadzenie: raz, że jego cena jest mocno podbita (ok, jak przyjdzie to na wypożyczenie, ale to z drugiej strony może nie satysfakcjonwać jego obecnych pracowdawców), dwa, że już ktoś tam z Cagliary się wypowiadał, że nie należy się spodziewać powtórki z Matrim. Swoją drogą to Cagliary kolejny raz jakoś nie imponuje specjalnie z nazwiskami a jednak któryś raz zajmuje ten mocny środek tabeli, ktoś tam odwala dobrą robotę. Ja od siebie dodam, że życzę Belgowi by za w najbliższej kolejce rozegrał mecz życia.Ouh_yeah pisze:175 cm wzrostu :roll:@D@$ pisze:Koniec tej podniety. Ja tu widzę wszystkie główki przegrane
Sory ale nie chwytam argumentu z tym, że przyszedł za darmo. W końcu go nie wykopali, tylko kontrakt mu się skończył, nie? Idąc tym tokiem, to za Pirlo też by nikt za wiele nie dał.Ouh_yeah pisze:Tylko kto Ci da 5 mln za piłkarza pozyskanego za darmo i grającego same ogony w tym sezonie? Żeby chociaż miał nazwisko.
Tak czy siak chyba bez zakupu środkowego pomocnika się zimą nie obejdzie, obawiam się, że Pazienza na wylocie. Jeszcze zrozumiem, że Marrone był na ławie, a nie on, ale żeby go nawet nie powołać? A kontuzji raczej nie ma, bo cichosza na ten temat. Mi tam Pazienza jest obojętny, ani sobie nie przypominam by coś zawalił, ani niczym nie zachwycił, taki człowiek-cień.
M.R. pisze:alina, chciałbym odnieść się do Twojej "świetnej propozycji dla Juve na lato" , czyli Muellera. Jak zapewne zauważyłeś Niemiec jest niezadowolony ponieważ musi grać na skrzydle , a nie tak jak woli - za plecami napastnika. U nas, zakładając oczywiście czysto hipotetycznie jego transfer, też musiałby grać na skrzydle w 4-3-3. Chyba że zakładasz kolejną zmianę taktyki ?
alina pisze:Jak pisałem, Conte jest dość elastyczny (pewnie znów w sobotę zobaczymy odwzorowanie ustawienia Udinese). A 4-2-3-1 nie leży daleko od 4-3-3...
Tak podsumowując tą rodosną dyskusję... Z tego co pamiętam (może źle), Mueller grywał juz wcześniej jako skrzydłowy, czy to w klubie czy to w reprezentacji. Wprawdzie taki "fałszywy skrzydłowy", czyli schodzący do środka/do ataku. Jakby ewentualnie przyszedł, to myślę, że jako skrzydłowy. Niby 4-2-3-1 jest niedaleko 4-3-3 ale Conte nie ustawia typowego ofensywnego pomocnika, raczej dwóch wysunietych walczaków (no z Marchisio to jest głębsza sprawa, ale tak to uogólnie), więc ja bym nie liczył, że Conte zmieni taktykę pod jednego gracza, z resztą to już przerabialiśmy (poza tym skrydłowi w 4-2-3-1 grają z reguły dużo szerzej niż u Conte). Co do tego że Niemiec nie chce grać na skrzydle... Ja bardziej bym się martwił o zdanie które wyszczególniłem, jak nie bedzie się przykładał do treningów, to Antonio wywali go na trybuny szybciej niż myśli, no ale póki co to i tak nie ma o czym gadać, bo nawet pół ploty na ten temat nie ma.onet/bild pisze:Według doniesień, członkowie sztabu bawarskiego zespołu mają Muellerowi za złe to, że nie przykłada się do treningów.
Wiesz, co innego literówka (każdemu się zdarza, mi też), co innego pisać jednym ciągiem, bez interpunkcji, czasem nawet bez spacji a niestety i tacy się zdarzają.Szwambrania pisze:Swoją drogą jestem obserwatorem tego forum od 6-7 lat, i zawsze się dziwiłem temu napadaniu jednych użytkowników na drugich jeżeli ktoś popełni błąd (literówkę), czy próbuje coś wytłumaczyć.
Formalnie to o 50 % więcej :p nieważne. Może było cos takiego: - Ile jesteś gotów zapłacić? -Nie wiem jeszcze konkretnie, ale napewno nie dam więcej niż 30 mln... - A nie, to nie ma opcji.Mietson pisze:Nie wiem pumex czy śmiejesz się z Marotty, z Zampariniego czy po prostu z sytuacji ale to jest oczywista bzdura co wygaduje prezes Palermo. Logika by wskazywała na to, że drożej sprzeda piłkarza do klubu z tego samego kraju więc z jakiej paki PSG zapłaciło 50% więcej?
Ah ten Twój optymizm, zawsze go podziwiałem :] Póki co jesteśmy liderami a Pazienza ani razu nie odegrał jakiejś kluczowej roli. Co do tej teorii, to prawdopodobnie się nie dowiemy czy do czegoś takiego dojdzie. No bo jak miałby Giacchierini coś takiego zawalić czego nie zrobiłby Pazienza? Z przodu napewno bardziej kreatywny nie jest a ew. strata gola i tak pewnie pójdzie na konto obrońców. No chyba że w sobotę Pazienza zdobędzie zwycięskiego gola, dlatego lepiej się wstrzymac ze sprzedażą do poniedziałkuzahor pisze:A jak w decydującym momencie sezonu Giaccherini z jakimś innym Estigarribią grający z konieczności w środku pola zawalą nam mecz, bo nie będzie komu zastąpić niedostępnych pomocników i stracimy miejsce w LM kosztem Udinese, któremu Pazienza kilka punktów nabije to hejtowanie będzie w pełni uzasadnione.

Ale który to już kluczowy dzień?@Maras@ pisze:Na Tuttojuve piszą że dzisiejszy dzień będzie decydujący jeśli chodzi o przyszłość Caceresa i Guarina w Juventusie.

Też raz w życie wszedłem na tutto i tak:
Krasic raczej zostaje (no w końcu go powołują chociaż, więc jest to w miare logiczne). Aha, Pepe jakiś ma uraz, ciekawy jestem kto zagra w sobotę (bo z Romą pewnie, trochę Krasic, trochę Elia, trochę Alex). Jedni by chcieli Del Piero, ja troche Milosa, jest jeszcze Elia, pewnie się skonczy Giacchierinim.
No i z tym Amaurim, szczerze to bym sie wkurzył jakby temu sępowi tak by się upiekło. Milanu nie lubię, więc niech tam im robi problemy, ale jakby po tym wszystkim "w nagrodę" zagrał w LM, to by był dobitny znak na to, że życie jest niesprawiedliwe.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zgadzam się, potrzeba obu. Ale i Guarina, i Caceresa mieć nie będziemy. Dlatego trzeba sobie zadać pytanie, kto jest dzisiaj bardziej potrzebny? W moim odczuciu obrońca. De Ceglie przez moment gra całkiem fajnie. Ale nie wiemy jak będzie się sprawował później, z mocniejszym rywalem. Poza tym Guarin niekoniecznie byłby graczem do pierwszego składu. Co jak co, ale środek pola w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze. Zostawiając sobie Pazienzę i ściągając sobie jeszcze jakiegoś solidnego zmiennika Palombo/Behrami naprawdę nawet rezerwa środka pola wyglądałaby całkiem nieźle.pumex pisze: Poza tym mam jakieś dziwne wrażenie, że Marotta nie zastanawia się nad wyborem: Guarin czy Caceres? Bardziej rozważa: obrońca czy pomocnik? Nam potrzeba obu :!:
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
ja mam takie przeczucie, ale tylko przeczucie, ze marotta zakontraktuje guarina, a ostatniego dnia mercato dzieki swoim czarom sciagnie astoriego, tak jak rok temu matriego
No tak. Ja swoją nie najlepszą ostatnio opinię o nim czerpię z artykułu portugalskiego dziennikarza z goal.com. W skrócie: przereklamowany grajek; grał dobrze tylko u Boasa i nie nawet w trakcie jego calej kadencji, ale pół roku i 10 mln to za dużo za takiego gracza. Sam tytuł juz mówi wszystko:zoff pisze:Poza tym Guarin niekoniecznie byłby graczem do pierwszego składu.
"A warning to Juventus – potential January signing Fredy Guarin has only had one good half-season in four years at Porto"
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... uarin-has-
- Pan Mietek
- Juventino
Nie no, jednak to jest dość znacząca wpadka z mojej strony :doh:@D@$ pisze:Formalnie to o 50 % więcej :p nieważne. Może było cos takiego: - Ile jesteś gotów zapłacić? -Nie wiem jeszcze konkretnie, ale napewno nie dam więcej niż 30 mln... - A nie, to nie ma opcji.Mietson pisze:Nie wiem pumex czy śmiejesz się z Marotty, z Zampariniego czy po prostu z sytuacji ale to jest oczywista bzdura co wygaduje prezes Palermo. Logika by wskazywała na to, że drożej sprzeda piłkarza do klubu z tego samego kraju więc z jakiej paki PSG zapłaciło 50% więcej?
Jeśli wybór jest między Caceresem a Guarinem to ja stawiam na Urugwajczyka. Jestem zdania, że damy radę dociągnąć sezon z naszym tercetem środkowych, szczególnie, że dobrze pokazuje się Marrone. Natomiast Bonucci albo De Ceglie to zdecydowanie najsłabsze punkty naszej pierwszej jedenastki. Przyjście Martina da nam możliwość rotacji i trochę odpoczynku Stefciowi

- vieira4
- Juventino
Ja tam mam nadzieję jednak na Caceresa. Guarin to piłkarz który nie gwarantuje niczego, a ja wewnętrznie czuję że będzie to niewypał
. W tym sezonie gra bardzo mało- tym bardziej nie wiem więc w czym ma nam pomóc. Tyle pieniędzy za rezerwowego to za dużo- już wole Ekdala.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jeśli szukać kogoś na ławkę/trybuny to może niech będzie to ten Palombo? Przy Conte być może nie będzie miał wiele okazji do gry, patrz Pazienza. Wydaje mi się, że Marrone ma większe. Z racji młodego wieku, z racji bycia naszym wychowankiem. Przynajmniej w meczach takich ten z Atalantą, gdzie można dać pograć młodym. Conte nie robi dużych rotacji.alina pisze: No tak. Ja swoją nie najlepszą ostatnio opinię o nim czerpię z artykułu portugalskiego dziennikarza z goal.com. W skrócie: przereklamowany grajek; grał dobrze tylko u Boasa i nie nawet w trakcie jego calej kadencji, ale pół roku i 10 mln to za dużo za takiego gracza. Sam tytuł juz mówi wszystko
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
http://translate.google.pl/translate?hl ... md%3Dimvns
guarin w juve wedlug jego agenta, a co do obrony stawiam na astoriego heh
guarin w juve wedlug jego agenta, a co do obrony stawiam na astoriego heh
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.gazzetta.it/Calciomercato/23 ... 4749.shtml
Prawdopodobnie jednak Guarin. Potwierdza to agent zawodnika. Ogłoszenie tego transferu miałoby nastąpić już dzisiaj, a my zapłacilibyśmy 11 mln € (Porto żądało wcześniej 13), z czego 4 mamy przelać teraz, a pozostałe 7 w lecie.
Kto wie, czy dobra postawa De Ceglie nie miała wpływu na decyzję trenera. Z Guarina byłbym bardzo kontent.
Prawdopodobnie jednak Guarin. Potwierdza to agent zawodnika. Ogłoszenie tego transferu miałoby nastąpić już dzisiaj, a my zapłacilibyśmy 11 mln € (Porto żądało wcześniej 13), z czego 4 mamy przelać teraz, a pozostałe 7 w lecie.
Kto wie, czy dobra postawa De Ceglie nie miała wpływu na decyzję trenera. Z Guarina byłbym bardzo kontent.
- Lypsky
- Juventino
Bardzo ciekawe kto upoważnił tego agenta do rozgłaszania warunków transferu. Mocno nieprofesjonalne zachowanie, o ile wszystko się potwierdzi.
W ostatnim czasie coraz bardziej skłaniałem się ku sprowadzeniu Caceresa, ale jak widać Sevilla nie odpuszczała. Jedno jest pewne - musimy sprowadzić klasowego obrońcę.
W ostatnim czasie coraz bardziej skłaniałem się ku sprowadzeniu Caceresa, ale jak widać Sevilla nie odpuszczała. Jedno jest pewne - musimy sprowadzić klasowego obrońcę.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 13:03 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady