Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:26

Ja nie wiem, czym ten Marotta się zajmuję. Koniec stycznia już niedługo, a facet zrobił 1 (słownie: JEDEN) transfer do klubu. Przyjście Caceresa lub Guarina tak naprawdę niewiele rozwiązuje, bo potrzebujemy obu tego typu zawodników. Jeśli ktoś uważa, że Marrone będzie sypał takimi asystami w każdym meczu, to chyba ma coś z głową, a De Ceglie to też niepewny zawodnik, nie raz się już o tym przekonywaliśmy.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:33

Od początku było wiadomo, że obronę trzeba wzmocnić. Jedna kontuzja czy kartki i ta formacja się sypie. Nie oczekuje cudów po Marrone, ale ktoś solidny tez by się przydał. Jednak Guarin w lecie nie będzie rozczarowaniem. Obrona jest pilniejsza.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:37

alina pisze: 4-2-3-1 nie leży daleko od 4-3-3...
Lezy o tyle daleko, że w 4-2-3-1 zamiast Marchisio, Vidala lub Pirlo (IMO zamiast tego ostatniego) gra trequartista którego nie mamy :)
ewerthon pisze:Ja nie wiem, czym ten Marotta się zajmuje.
Też mnie to wkurza, że często robimy wszystkie transfery w ostatnich dniach...

Guarin, noob na obronę i jedziemy po podium!

PS. jakbyśmy wypożyczyli 1 zawodnika z poza Unii to tracimy miejsce?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:45

stahoo pisze:
alina pisze: 4-2-3-1 nie leży daleko od 4-3-3...
Lezy o tyle daleko, że w 4-2-3-1 zamiast Marchisio, Vidala lub Pirlo (IMO zamiast tego ostatniego) gra trequartista którego nie mamy :)
No ale to była odp na pytanie 'gdzie będzie gral Müller jak juz go kupimy?'. W każdym razie, skończmy temat, bo go przecież nie kupimy :smile:
stahoo pisze:PS. jakbyśmy wypożyczyli 1 zawodnika z poza Unii to tracimy miejsce?
Tak.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2012, 19:58 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:55

pumex pisze:Sprzedaż Pazienzy za dajmy na to 5mln w sumie byłaby niezłym ruchem.
Tylko kto Ci da 5 mln za piłkarza pozyskanego za darmo i grającego same ogony w tym sezonie? Żeby chociaż miał nazwisko.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 19:00

Muller w Juve? Jeśli już to na prawy atak, ale Bayern to nie Udinese i nie osłabia się.
Pogba na zastępcę Pirlo, a Guarin za Vidala i Marchisio. Podoba mi się to :) Mlody Francuz to podobno wielki talent. Przy Pirlo mógłby się niesamowicie rozwinąć.
Kolumbijczyk teraz, a Urus w lato.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 19:26

stahoo pisze:PS. jakbyśmy wypożyczyli 1 zawodnika z poza Unii to tracimy miejsce?
Bardzo dobre pytanie, ale wydaje mi się, że tak.

Ale w zimie wolałbym Caceresa ze względu na jego wszechstronność i determinacje :lol:
Guarin ewentualnie latem :whistle:

Cieszą mnie plotki o Pogbie. Oby coś z tego było. A tak w ogóle to Francuz nie jest jedynym talentem ze szkółki MU, któremu w czerwcu kończy się kontrakt.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 19:36

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Sprzedaż Pazienzy za dajmy na to 5mln w sumie byłaby niezłym ruchem.
Tylko kto Ci da 5 mln za piłkarza pozyskanego za darmo i grającego same ogony w tym sezonie? Żeby chociaż miał nazwisko.
Głupi pomysł żeby go sprzedawać. Gość jest solidnym rezerwowym i nie narzeka na siedzenie na ławie. Na obronie to rezerwowych brak póki co. Pazienze zatrzymałbym do czerwca i mógłby zostać wykorzystany do jakiegoś transferu z Udinese do nas. Chociaż mało prawdopodobne. Całe g za niego dostaniemy, a jak pojawi się jakaś kontuzja czy kartka to będzie problem.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 19:49

Castiel pisze: Głupi pomysł żeby go sprzedawać. Gość jest solidnym rezerwowym i nie narzeka na siedzenie na ławie. Na obronie to rezerwowych brak póki co. Pazienze zatrzymałbym do czerwca i mógłby zostać wykorzystany do jakiegoś transferu z Udinese do nas. Chociaż mało prawdopodobne. Całe g za niego dostaniemy, a jak pojawi się jakaś kontuzja czy kartka to będzie problem.
Otóż to. Należy się cieszyć że Marrone pokazał się z dobrej strony w ostatnim meczu, ale:
a) raczej chwalą go za grę do przodu, a Pazienza to innych typ pomocnika
b) pięciu środkowych pomocników przy grze systemem 4-3-3 to absolutne minimum, sześciu (czyli po jednym rezerwowym na każdą pozycję) zapewnia już jakieś pole manewru, nawet przy jakichś kontuzjach i kartkach. Nawet jeżeli Antek mu nie ufa, Marotta nie powinien go sprzedawać. Finansowo wielkiej korzyści z tego nie będzie, a Michele może nam akurat w kluczowym momencie uratować tyłek.
francois pisze:
Bardzo dobre pytanie, ale wydaje mi się, że tak.
Prawie na pewno tak, bo w przeciwnym wypadku nie byłoby tematu - wypożyczyłoby się Guarina z opcją wykupu latem.

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 19:57

De Ceglie ma jedną olbrzymią wadę nie umie grać w obronie. Czasem ma bardzo fajne wejścia i do środkowania też złe nie są.

Jakby tylko w jakiś magiczny sposób nauczył się grać porządnie w defensywie to myślę że byliby z niego ludzie.

Cóż wychodzi na to że w zimę żadnych większych posunięć się zrobić nie da..., a przydałoby się bo wystarczyło że Bonucci wszedł na ostatnie 9 minut a i tak się zdążył "popisać".

Na dzień dzisiejszy chyba bliżej jest Guarin niż Caceras, po 2 z rzędu umiarkowanie dobrym meczu De Cegły Conte może stwierdzić że chyba bardziej mu się przyda pomocnik, ale na Ozyrysa i Teutatesa niechże ten Marotta ruszy cztery litery bo za niedługo mu okienko zamkną, czemu on zawsze musisz czekać do ostatniej chwili :/

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 20:38

Castiel pisze:Głupi pomysł żeby go sprzedawać.
No głupi głupi, ale to już przesądzone więc ja już tylko ubolewam nad tym, że akurat do Udinese, które Nas może niedługo wydymać w tabeli. /chyba że są jakieś przymiarki Armero do Nas i Marotta chce się przymilić. To chyba jedyny argument, który by mnie przekonał :D szkoda że nawet jednej takiej ploty nie było więc to science-fiction, które przyszło mi do głowy.

A Pazienzy cholernie mi szkoda. Muszę przyznać, że nawet w tym niewielkim wymiarze czasowym ten pomocnik zaimponował mi kilkoma ładnymi przerzutami w stylu Pirlo i ogólnie bardzo solidną grą. Chciałbym zobaczyć co potrafi w przeciągu powiedzmy 70 minut.

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 21:30

Ouh_yeah pisze: Muszę przyznać, że nawet w tym niewielkim wymiarze czasowym ten pomocnik zaimponował mi kilkoma ładnymi przerzutami w stylu Pirlo i ogólnie bardzo solidną grą. Chciałbym zobaczyć co potrafi w przeciągu powiedzmy 70 minut.
Przespałeś cały zeszły sezon czy co? :)

Nie przesadzajmy z tym Pazienzą. Mam wrażenie, że niektórzy podskórnie wyczuwają, że jego talent niedługo eksploduje i w związku z tym warto mu dawać więcej szans. Obłęd :prochno:
Pazienza jaki jest każdy widzi. Dobry zawodnik, zastępując Pirlo potrafił wprowadzić spokój. Ładne przerzuty na boki owszem robił, no ale umówmy się, to nie są niewiadomo jak kosmiczne zagrania. To nie były crossy po których wprowadzał zawodnika bezpośrednio w linię ataku, a zwykłe porządkowanie gry w obrębie okolic własnej połowy.
Jest to solidny zawodnik, można takiego bez wstydu mieć w kadrze. Ale takich na świecie jest sporo, więc jeśli jego sprzedaż wiąże się z jakimś planem to nie widzę powodu do hejtowania Marotty.
Podobnie miałem z Melo. Rozegrał dość przyzwoity sezon, więc jego sprzedaż nie była w moim odczuciu priorytetem, ale jeśli Beppe mógł go zastąpić kimś lepszym to bardzo dobrze. No i tak się stało. Vidal :*

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 21:37

Z Udinese to tylko Isle i Benatia, ale w tym przypadku Pazienza wiele nie zmienia.
Pozbycie się Amauriego, Iaquinty, Toniego i Krasicia będzie wystarczającym wzmocnieniem, ale budżetu który w lecie będzie znowu wyczyszczony. Wiele na nich nie zarobimy, ale oszczędności z pensji będą niezłe. Pazienza nie należy do pasożytów. Nie jest on pomocnikiem nie wiadomo jakiego poziomu, ale guzik na nim zarobimy, a jak ktoś zarobi kontuzje to będzie duży problem.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 21:58

Wesoł pisze:Przespałeś cały zeszły sezon czy co? :)
W Napoli to nieco inaczej wyglądało niż u Nas :smile: A tak szczerze mówiąc to nie oglądałem wielu ich meczów a jeśli już to zdecydowanie koncentrowałem się na innych piłkarzach. My fault.
Swoją drogą, ktoś zauważył Pazienzę w tym laniu 3-0 rok temu ? Zagrał 90 minut, ja nawet nie zwróciłem na niego uwagi.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 22:13

Wesoł pisze:
Pazienza jaki jest każdy widzi. Dobry zawodnik, zastępując Pirlo potrafił wprowadzić spokój. Ładne przerzuty na boki owszem robił, no ale umówmy się, to nie są niewiadomo jak kosmiczne zagrania. To nie były crossy po których wprowadzał zawodnika bezpośrednio w linię ataku, a zwykłe porządkowanie gry w obrębie okolic własnej połowy.
Jest to solidny zawodnik, można takiego bez wstydu mieć w kadrze. Ale takich na świecie jest sporo, więc jeśli jego sprzedaż wiąże się z jakimś planem to nie widzę powodu do hejtowania Marotty.
No zgadza się. Jeżeli odejdzie Pazienza, ale w jego miejsce przyjdzie zawodnik wcale nie gorzej mogący zastąpić kogoś z pierwszego składu, a bardziej perspektywiczny, to git. Jeżeli koniec końców będzie trzeba dopłacić do zawodnika, który wcale nie będzie lepszy to będą podstawy do narzekania. A jak w decydującym momencie sezonu Giaccherini z jakimś innym Estigarribią grający z konieczności w środku pola zawalą nam mecz, bo nie będzie komu zastąpić niedostępnych pomocników i stracimy miejsce w LM kosztem Udinese, któremu Pazienza kilka punktów nabije to hejtowanie będzie w pełni uzasadnione.

Zablokowany