Serie A (19): Atalanta 0-2 JUVENTUS
- Virgil
- Juventino
Matri zdecydowanie bez formy , ale mecz bardzo ładny w naszym wykonaniu, kulała skuteczność ale totalnie zdominowaliśmy Atalantę, Chellini na środku i od razu jest spokojniej.
A co do pochwał De Ceglie, ok zagram drugi mecz bardzo fajnie tylko w grze z przodu on zawsze był dosyć dobry, a zrobił w poprzednim sezonie do czasu kontuzji pod względem gry do przodu bardzo duże postępy. Jednak w obu meczach nikt w defensywie go nie naciskał a problem w tym że on wtedy zawodzi dzisiaj też przepuścił dośrodkowanie na krytego zawodnika przez siebie bo chciał jakoś niezdarnie głową to wybijać i dobrze że koleś z Atalanty pzestrzelił metrowo. Na takich przeciwników to dobry LO, ale po tym meczu i świetnym występie Marrone (oczywiście nie robię z niego jakiejś nowej gwiazdy) nadal twierdzę że bardziej nam Caceres potrzebny i pomocnik.
Jednak jeżeli przyjdzie jakiś klasowy pomocnik i Caceres a któryś z napastników będzie miał dobrą formę to myślę że mamy szanse o mistrzostwo poważnie powalczyć i ten upragniony awans do LM wywalczyć.
A co do pochwał De Ceglie, ok zagram drugi mecz bardzo fajnie tylko w grze z przodu on zawsze był dosyć dobry, a zrobił w poprzednim sezonie do czasu kontuzji pod względem gry do przodu bardzo duże postępy. Jednak w obu meczach nikt w defensywie go nie naciskał a problem w tym że on wtedy zawodzi dzisiaj też przepuścił dośrodkowanie na krytego zawodnika przez siebie bo chciał jakoś niezdarnie głową to wybijać i dobrze że koleś z Atalanty pzestrzelił metrowo. Na takich przeciwników to dobry LO, ale po tym meczu i świetnym występie Marrone (oczywiście nie robię z niego jakiejś nowej gwiazdy) nadal twierdzę że bardziej nam Caceres potrzebny i pomocnik.
Jednak jeżeli przyjdzie jakiś klasowy pomocnik i Caceres a któryś z napastników będzie miał dobrą formę to myślę że mamy szanse o mistrzostwo poważnie powalczyć i ten upragniony awans do LM wywalczyć.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2012, 01:20 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marian.
- Juventino
Co tu dużo mówić - Juventus zagrał bardzo dobry mecz, szczególnie w drugiej połowie. Moim zdaniem Pirlo MOTM, Matri tragedia, świetne zawody w wykonaniu Giaccha, De Ceglie i Marrone - mam nadzieję, że ten ostatni rozwinie się na dobrego piłkarza.
Ciekawe co z Pepe, oby nic poważnego. Lider na półmetku i oby też na koniec sezonu. Forza JUVE!
Ciekawe co z Pepe, oby nic poważnego. Lider na półmetku i oby też na koniec sezonu. Forza JUVE!

- blackadder
- Juventino
Dobry mecz, ale nadal brakuje skuteczności. De Ceglie zagrał drugi świetny jak na siebie mecz, oby trzymał poziom. Niestety nadal gra w ataku pozostawia wiele do życzenia, ale tak dobrej gry zespołowej nie widziałem już dawno jak w tym sezonie.
Conte będzie wielki.
Conte będzie wielki.

- PrzemasJuve
- Juventino
brawo! dobry mecz! taki JUVE chcemy ogladac zawsze, mam nadzieje, ze na stale juz wroci taka gra, a to co widzielismy w 1 i 2 kolejce w 2012 roku to tylko zmeczenie przygotowaniami dubajskimi!
matriego mi zal, chlopak sie minal z forma...
matriego mi zal, chlopak sie minal z forma...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Arcadio Morello
- Juventino
Nie mówię, że od razu trzeba wydawać 30-40 mln euro za napastnika. Są o wiele tańsi napastnicy do wyciągnięcia i lepsi od Matriego tzw. bardziej skuteczniejsi.
Nie wiem jak się ma sprawa z G. Rossim, bo był po jakiejś kontuzji.
G. Higuain raczej nie będzie do wyciągnięcia z Realu.
Nie wiem jak się ma sprawa z G. Rossim, bo był po jakiejś kontuzji.
G. Higuain raczej nie będzie do wyciągnięcia z Realu.

- zippo01
- Juventino
Widzę że co po niektórzy napalili się że Matri znowu strzeli z 20 bramek w sezonie i teraz się rozczarowali więc już nadali mu miano "drewniany". To był napastnik jednego sezonu i więcej niż 12 bramek nie ma co od niego wymagać, więc nie narzekam na niego (mi się osobiście jego styl gry podoba) bo wiem że spokojnie ten wynik może osiągnąć w tym sezonie
Myśleliście że za 16 milionów trafi wam się taki drugi Aguero, Rossi, Tevez itp.?
- wojczech7
- Juventino
Nie, zdania nie będą podzielone. Sorry, ale piszesz totalne bzdury. Matri zagrał słabo, powinien był strzelić co najmniej 2 bramki, bo miał kilka naprawdę dogodnych sytuacji. Vucinić z kolei wnosi bardzo wiele do naszej gry ofensywnej, potrafi przyjąć, rozegrać, minąć zwodem. Widzą to wszyscy, poza Tobą... :roll:Dante93 pisze:Wojtek @ Może mam troche zaburzone patrzenie, ale tak serio mówiąc, to oczekiwał bym troche większego wkładu Vucinicia w gre. Bo skoro już przypisujemy mu role wolnego elektrona, który robi praktycznie co chce, traci najwięcej w lidze, i ma wolną ręke w tym co zrobi na boisku, to mógłby jednak z takimi ogórkami troche więcej pożytecznych piłek zagrać niż to było dzisiaj. Ktoś wyżej wymienił 2 zagrania Mirko, które wcale nie byly jakieś kluczowe, tym czasem krytykowany Matri, dał jedną prawie setke na Marrone, zrobił sobie sam akcje ostrym presingiem, oraz od niego wyszła akcja przy bramce Giaka.
Zresztą ten temat można zostawić, zdania i tak będą podzielonei powtórze sie bodaj trzeci raz, co do skutecznośći Matriego, mam takie same zdanie jak Wy wszyscy- jest żenująca
Bardzo lubię Matriego i uważa(łe)m go za bardzo dobrego napastnika, ale w ostatnim czasie zwyczajnie działa mi na nerwy ta jego nieskuteczność.
Obudził się Pirlo, zaczęliśmy grać swoje, możnaby rzec. Kolejny bardzo dobry występ De Ceglie. Ilość przechwytów Vidala zadziwia mnie z każdym kolejnym meczem; jego wkład w naszą grę jest nieoceniony. Licht przespał pierwszą połowę, w drugiej się trochę rozkręcił. Giaccherini dał bardzo dobrą zmianę.
Mam nadzieję na występ Boriello we wtorek z Romą - może się chłopak odpłaci Rzymianom za "złe traktowanie" i zmobilizuje tym samym Matriego do lepszej gry.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- drewnaldinio
- Juventino
Matri i Vucinic dziś najgorsi na boisku moim zdaniem. Ten pierwszy wiadomo nie wykorzystał kilku dobrych sytuacji, a Vucinic dziś strasznie spowalniał nam gre aż się momentami nie dało na to patrzeć .Świetne zmiany Marrone i Giaczeriniego . Szkoda Pepe choć przyda mu się odpoczynek , tak samo Marchisio. Ogólnie mecz na duży plus reszta zawodników trzymała bardzo wysoki poziom ,oprócz Bonucciego. Pirlo najlepszy na boisku i piękna asysta.
- Arcadio Morello
- Juventino
O co Ci chodzi? Ja się na żadnego Matriego nie napalałem. Spodziewałem się tego, że prędzej czy później wróci do swojego "przeciętnego" poziomu, nie pamiętasz jak Arszawinowi wyszedł sezon w Zenicie i już się wielkie kluby o niego biły, a teraz grzeje ławę w Arsenalu.zippo01 pisze:Widzę że co po niektórzy napalili się że Matri znowu strzeli z 20 bramek w sezonie i teraz się rozczarowali więc już nadali mu miano "drewniany". To był napastnik jednego sezonu i więcej niż 12 bramek nie ma co od niego wymagać, więc nie narzekam na niego (mi się osobiście jego styl gry podoba) bo wiem że spokojnie ten wynik może osiągnąć w tym sezonieMyśleliście że za 16 milionów trafi wam się taki drugi Aguero, Rossi, Tevez itp.?

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Lekko podsumowując rundę Jesienną mogę powiedzieć że mamy NAJLEPSZĄ obronę w Serie A.
Musimy poprawić skuteczność z przodu. Przydał by się nam Tevez lub ktoś o jego umiejętnościach.
Nierealny Hulk ale L.Lopez? Kto wie.
<3 Lichsteiner.
De Ceglie > Bonucci.
Tak powinnismy grać. Wiecej pożytku z Giorgione w środku obrony. Ashton grał poprawnie. Wręcz bardzo dobrze - 2 raz!
Musimy poprawić skuteczność z przodu. Przydał by się nam Tevez lub ktoś o jego umiejętnościach.
Nierealny Hulk ale L.Lopez? Kto wie.
<3 Lichsteiner.
De Ceglie > Bonucci.
Tak powinnismy grać. Wiecej pożytku z Giorgione w środku obrony. Ashton grał poprawnie. Wręcz bardzo dobrze - 2 raz!
- risto
- Juventino
a w czym Pepe, Marchisio byli lepsi od Vucinica?drewnaldinio pisze:Matri i Vucinic dziś najgorsi na boisku moim zdaniem. Ten pierwszy wiadomo nie wykorzystał kilku dobrych sytuacji, a Vucinic dziś strasznie spowalniał nam gre aż się momentami nie dało na to patrzeć .Świetne zmiany Marrone i Giaczeriniego . Szkoda Pepe choć przyda mu się odpoczynek , tak samo Marchisio. Ogólnie mecz na duży plus reszta zawodników trzymała bardzo wysoki poziom ,oprócz Bonucciego. Pirlo najlepszy na boisku i piękna asysta.
Mirko jest w najwyzszej formie naszej ofensywy a ty na to nie potrafisz patrzec. Jak skonczyli mowic ze jest leniem to teraz spowalnia gre...
Ogolnie to ogladajac powtorki przeroznych meczow Serie A to zauwazylem ze zespoly grajace z Juve spinaja poslady i graja wysoko presingiem! Inne mecze druzyn srodka lub dolu tabeli wcale tak nie wygladaja. Tam gdzie mielismy remisy wlasnie druzyny mocno naciskaly na nas no i bylo pare zwyciestw.
- SKAr7
- Juventino
I potrzebowałeś 19 spotkań, żeby to zauważyć? :roll:risto pisze: Ogolnie to ogladajac powtorki przeroznych meczow Serie A to zauwazylem ze zespoly grajace z Juve spinaja poslady i graja wysoko presingiem! Inne mecze druzyn srodka lub dolu tabeli wcale tak nie wygladaja. Tam gdzie mielismy remisy wlasnie druzyny mocno naciskaly na nas no i bylo pare zwyciestw.
- Dante93
- Juventino
Eh widze, że jak ktoś na 'waszego' pupilka- Vucinicia spojrzy inaczej niż Wy to od razu mega krytyka
Eh ludzie zrozumcie jedno, Ja staram patrzeć sie na ich obu przez pryzmat plusów i minusów ich gry. Wy za to w 90% widzicie tylko minusy Matriego, i plusy Vucinicia. To tak gwoli ścislości. A dalej powtarzać sie już nie będe bo widze, że niektórzy chyba po łebkach czytają to co pisze. Matri jest bez formy i to jest również moje zdanie. Ale porównywanie Go do Amauriego etc to jest jawna kpina. Kropka.