Serie A (19): Atalanta 0-2 JUVENTUS
- Dante93
- Juventino
Zaraz zostane standardowo o stronniczość oskarżony, ale jak dla mnie Matri, oprócz paru zmaszczonych setek, mial też sporą liczbe, dobrych przejęć i odegrań. Za to standardowo zachwytów nad Vuciniciem nie rozumiem, bo dziś absolutnie nie zrobił nic co stworzyłoby wymierne zagrożenie pod bramką przeciwnika. Albo no okej, raz zamiast podać strzelał z pozycji niemożliwej
A jeżeli sie myle, to bym poprosił o minute w której poszla dobra akcja z jego strony 

- Darius19
- Juventino
Sam jestem ciekawy ale z tego co zauważyłem to Marchisio trochę utykał schodząc do szatni możliwe, że jakaś kontuzja i Conte nie chciał ryzykować.Dante93 pisze:
Ogólnie bardzo zadowolony z gry jestem, i dobrze że trzymamy tego lidera.![]()
Btw czemu Markiz zszedł po 1. połowie? Jakaś kontuzja czy decyzja Conte?
FORZA JUVE
- mambooocha
- Juventino
w końcu! czekałem na taką grę naszych (w drugiej połowie) od meczu z Palermo, bo jeśli chodzi o poziom gry to Atalanta została po przerwie ZMIAŻDŻONA :-D oby tak dalej panowie!
te dzisiejsze asysty to palce lizać, a podanie Pirlo było z innej bajki po prostu
w ogóle ta druga połówka powinna być przełomowa bo i Pirlo ponownie zagrał na wysokim poziomie, tak jak na początku sezonu. I jeszcze te dwie-trzy piętki 
nie ma co pisać o Vucinicu, Barzaglim i Lichtseinerze bo jak zwykle na swoim dobrym poziomie. Giorgio pokazał, że od jednego kolegi dzieli go przepaść i do tego jeszcze Cegła :!: niech on gra tak zawsze jak w dwóch ostatnich meczach i mamy LO
chociaż w jego przypadku lepiej nic nie krakać, niech na razie to ustabilizuje i będziemy wtedy go chwalić. Przynajmniej jest szansa, że dzięki formie De Ceglie na ławkę wróci Leo
a Leo jak to Leo, wszedł na 5 minut i kolejny raz udowodnił, że jest niereformowalny... ale Paolo go wyleczy, z gry na (mam nadzieję!) długi czas, także ciao Leo :* ćwicz piętki i krzyżaczki na treningach
te dzisiejsze asysty to palce lizać, a podanie Pirlo było z innej bajki po prostu

nie ma co pisać o Vucinicu, Barzaglim i Lichtseinerze bo jak zwykle na swoim dobrym poziomie. Giorgio pokazał, że od jednego kolegi dzieli go przepaść i do tego jeszcze Cegła :!: niech on gra tak zawsze jak w dwóch ostatnich meczach i mamy LO

a Leo jak to Leo, wszedł na 5 minut i kolejny raz udowodnił, że jest niereformowalny... ale Paolo go wyleczy, z gry na (mam nadzieję!) długi czas, także ciao Leo :* ćwicz piętki i krzyżaczki na treningach
fino alla fine FORZA JUVENTUS!
- juventussek
- Juventino
Oceny jak w gazetach przy czym ja bym dał dla Cegły 6,46,Dante93 pisze:Gra bardzo dobra, taka w stylu tej z początku sezonuprzynajmniej druga połowa taka była, a że tylko ją widziałem, to będe sie tylko do niej odnosił.
![]()
Małe podsumowanko z wyjsciową 5,75
Gigi- Zbyt wiele roboty nie miał, ale gdy trzeba robił to co do niego należało6,25
DC- no nie poznaje chłopaka, na takie ogórki to naprawde dobre rozwiązanieBardzo poprawnie. 6,25
Chiellini- Z przodu miał tam jedno głupie podanie, ale ogólnie skała i mnóstwo dobrych interwencji. 6,50
Barzagli- w swoim stylu, czyli bez błeduale to jednak Giorgio większość roboty odwalał. 6,25
Lichy- poprawnie z tyłu, nieźle z przodu, ale przede wszystkim świetne podłączenie sie do ataku przy bramce6,25
Giak- oprócz bramki pare glupich strat, ale trzeba mu oddać uderzenie łądne6,00
Vidal- również w swoim stylu i na swoim poziomie, dobry mecz. 6,25
Pirlo- stary dobry Andrea, świetna asysta, poza tym pare super efektownych zagrań, że aż sie pyszczek do monitora śmiał6,50
Vucinić- bez błysku, poprawnie, ale jednak oczekuje nadal więcej. Chociaż pare niezłych zagrań też miał. 6,00
Matri- Ogólnie gra niezła, bo i Marrone wyłożył piłke, i przy bramkowej akcji mial spory udzial, i dobrze wypracowywał sobie sytuacje, ale jednak strzelić gola w takich sytuacjach to obowiązek. Ale wiatru robił zdecydowanie najwięcejAle poprawić skuteczność, i może znowu będzie ok. 6,00
Pepe- troszke nudny sie zaczyna robić, miał problemy w wygrywaniu pojedynków 1:1. 6,00
Marrone- świetne wejście, dobra gra w cetrum, fajne podłączanie sie do przodu, no i ta asysta- stadiony świata. 6,25
Ogólnie bardzo zadowolony z gry jestem, i dobrze że trzymamy tego lidera.![]()
Btw czemu Markiz zszedł po 1. połowie? Jakaś kontuzja czy decyzja Conte?
Niestety nie moglem ogladac pierwszej polowy z powodu lagow...
Ale na szczescie na drugiej polowie bylo wszystko w porzadku i co zobaczylem?
Widzialem Juventus klepiacy sobie z jakimis ogorkami. Cieszy forma Cegly bo tym samym eliminuje Bonucciego co daje nam jeszcze lepsza dyspozycje w obronie. Zmiany na plus Marrone jak i Giak fajnie sie wkomponowali w zespol. Vucinic gral bardzo dobrze, ciesza oko jego podania i dryblingi. W koncu Pirlo cos zagral i nie tracil glupio pilek. No i najwiekszy przegrany Matri, cos by tu powiedziec, imponuje mi jego walecznosc, pressing non stop na obroncow Atalanty, no ale co z tego jak jego strzaly nie przynosza nam korzysci. Boje sie o Pepe bo tez mial wklad w ten mecz, a nie wygladalo to za milo.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 23:04 przez juventussek, łącznie zmieniany 1 raz.
- pablo1503
- Juventino
@Dante
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu strasznie bronisz Matriego. Jak nie strzeli gola, to piszesz, że sie dobrze ustawiał, dochodził do strzałów itp... Jak zaś strzeli, to piszesz, że nie ważne jak grał, ważne, że strzelił.
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu strasznie bronisz Matriego. Jak nie strzeli gola, to piszesz, że sie dobrze ustawiał, dochodził do strzałów itp... Jak zaś strzeli, to piszesz, że nie ważne jak grał, ważne, że strzelił.

- @Maras@
- Juventino
No właśnie chyba dla tego Conte stwierdził, że Pazienza jest nam już w sumie zbędny i postanowił dać więcej szans Marrone (albo może nawet i Appeltowi). Tak na prawdę Pazienza (mimo całkiem przyzwoitych występów - jak już wchodził) jest typowym defensywnym pomocnikiem, więc nam nie do końca potrzebnym. Zobaczymy. Może Conte postanowił dawać szanse naszej młodzieżyfilippo0 pisze:Marrone ma spory potencjał, błyskotliwe zagrania. Ta klepa z Matrim super. Na co nam był Pazienza?pablo1503 pisze: Asysta Marrone![]()

Ogólnie to w końcu możemy być zadowoleni z naszej gry. Pierwsza połowa była dobra, a druga chyba jeszcze lepsza. Na pochwałę zasłużył nawet Kuczer (szczególnie za pierwszą połowę), a poza tym, Pirlo, Kielon, Vidal, Lichy... Miras też popracował, a dobrą zmianę dali Giacch i Marrone.
Podsumowując.. dzisiejszego wieczora jestem szczęśliwy, tym bardziej, że na półmetku rozgrywek utrzymaliśmy status niepokonanych i utrzymaliśmy 1. miejsce

- LordRahl
- Juventino
Dobrze, że dostrzega pozytywy, jestem podobnego zdania, korzyścią jest gdy dobrze podaje, wystawia sie do gry, ale i korzyścią jest jak mniej widoczny ale strzeli gola.pablo1503 pisze:@Dante
- Lypsky
- Juventino
Tak, tak chłopczyku. Problem polega na tym, że Matri MUSI wykorzystywać sytuacje, które ma, ponieważ odpowiada za zdobywanie bramek. Miał 3-4 idealne sytuacje, zero goli - to powinno wystarczyć.Dante93 pisze:Zaraz zostane standardowo o stronniczość oskarżony, ale jak dla mnie Matri, oprócz paru zmaszczonych setek, mial też sporą liczbe, dobrych przejęć i odegrań.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Dante93
- Juventino
A bronie, bo zawsze muszą sie znaleźć zwolennicy jak i przeciwnicy
Uwierzyłem w chłopaka gdy do Nas przychodził, dlatego nie mam zamiaru po paru gorszych spotkaniach zmieniać zdania o 180 stopni.
Dla mnie to ciągłe starcie z Vuciniciem, tak więc gdy Matri strzela, podkreślam że on w odróżnieniu do Czarnogórca strzela gole, gdy nie strzela żaden z nich, staram sie udokumentowywać, dlaczego w mojej opinii Włoch grał niegorzej od Czarnogórca
Dla mnie to ciągłe starcie z Vuciniciem, tak więc gdy Matri strzela, podkreślam że on w odróżnieniu do Czarnogórca strzela gole, gdy nie strzela żaden z nich, staram sie udokumentowywać, dlaczego w mojej opinii Włoch grał niegorzej od Czarnogórca
Ue średniowiecze intelektualne widze nadal u niektórych na forum panuje. Czujesz sie lepszy? :doh:Lypsky pisze:chłopczyku
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 23:06 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zawidowianin
- Juventino
1. Podał na bardzo dobrą pozycję do Matriego na 16 metr pomiędzy 2 obrońców i jakby napastnik, "co do którego byc może nie jesteś obiektywny" nie miał dzisiaj platfusa to spokojnie strzeliłby bramkę.Dante93 pisze:. Za to standardowo zachwytów nad Vuciniciem nie rozumiem, bo dziś absolutnie nie zrobił nic co stworzyłoby wymierne zagrożenie pod bramką przeciwnika.
Minuty Ci nie podam, druga połowa to była.
2. Wyjście z kontrą z własnej połowy i podanie do Giaccheriniego, dzięki czemu wyszliśmy z przewagą liczebną w stosunku do obrońców, ale mikrus zrąbał akcję.
Do Mirko też jesteś zupełnie obiektywny.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 23:06 przez Zawidowianin, łącznie zmieniany 1 raz.
onliforpipul
- jakku1
- Juventino
Pirlo gracz meczu, zdecydowanie. Bardzo dobry wystep, asysta, brak strat, naprawde rewelacja. Co do Matriego, to mysle, ze chlopak sie po prostu przyblokowal - nie tacy gracze jak on juz przezywali podobne problemy. Dobrze, ze Conte dal mu zagrac do konca - Alessandro musi w koncu zaczac strzelac, a im szybciej, tym lepiej. Problem tutaj jest inny - Matri nie zostal kupiony za 30 baniek, nie ma wielkiego nazwiska, wiec nic dziwnego, ze pojawiaja sie glosy, zeby posadzic go na lawce. Gdyby nazywal sie Trezeguet, to kazdy by czekal, az Francuz odzyska forme. Oczywiscie nie porownuje tych dwoch pilkarzy - tylko sytuacje. Najwazniejsze jest teraz, aby Matri sie odblokowal. Jesli juz zainwestowalismy w Niego 15m, to warto teraz poczekac, a nie wpychac faceta do tego samego worka, co Amauriego i Iaquinte. Do nich cierpliwosc mozna bylo stracic wielokrotnie - Matriemu jeszcze dalbym czas.
Co nie zmienia faktu oczywiscie, ze gra piach i jesli wyniki druzyny bylyby inne, to sytuacja wygladalaby zupelnie inaczej.
Co nie zmienia faktu oczywiscie, ze gra piach i jesli wyniki druzyny bylyby inne, to sytuacja wygladalaby zupelnie inaczej.
- Dante93
- Juventino
SKoro 80% forum to sceptycy w temacie Matriego, to czemu nie może istnieć pare % sceptyków co do Vucinicia?Zawidowianin pisze:Do Mirko też jesteś zupełnie obiektywny.
O widzisz, jak sie chce to od razu można kulturalniejLypsky pisze:Do Meritum, kolego

A prosze bardzo, zgadzam sie w calej rozciągłości, co do tego, że głowne zadanie Matriego to własnie to czego dziś nie robił, tj wykorzystywanie sytuacji. Ale skoro już objawiłem sie jako jego entuzjasta, to staram sie w jakiś sposób zwrócić strone na pozytywne strony
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 23:11 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino
Do meritum, kolego.Dante93 pisze:Ue średniowiecze intelektualne widze nadal u niektórych na forum panuje. Czujesz sie lepszy? :doh:Lypsky pisze:chłopczyku
Chciałbym jeszcze wspomnieć, że porównywanie Vucinica i Matrego to głupota. Każdy ma inną rolę na boisku, w dodatku dziś Czarnogórzec wywiązywał się ze swoich zadań zdecydowanie lepiej.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 23:10 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pablo1503
- Juventino
Ale trzeba dostrzegać też negatywne strony jego gry. Zanim ładnie poda(patrz. dziś do Marrone), to w międzyczasie zepsuje setkę, kilka razy piłka mu odskoczy i przegra jakiś pojedynek siłowy/biegowy. Brakuje mi tego Matriego, który w tamtym sezonie strzelał jak na zawołanie.LordRahl pisze:Dobrze, że dostrzega pozytywy, jestem podobnego zdania, korzyścią jest gdy dobrze podaje, wystawia sie do gry, ale i korzyścią jest jak mniej widoczny ale strzeli gola.pablo1503 pisze:@Dante