Cenzura Internetu

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 21:47

Lordzie, chłopaku studiujący socjologię na uczelni technicznej - tak mnie zastanawia dlaczego Ty, kibic Juventusu piszący na forum Juventusu o Juventusie przez rok cały nie wyskrobałeś praktycznie nic. Idź se na jakieś forum ogólnoteoretyczne... A tu, tu denerwujesz normalnych ludzi.

Strona polskiego sejmu zaatakowana. Ciekawi mnie jak się całą sprawa potoczy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 21:57

szczypek pisze:Lordzie, chłopaku studiujący socjologię na uczelni technicznej - tak mnie zastanawia dlaczego Ty, kibic Juventusu piszący na forum Juventusu o Juventusie przez rok cały nie wyskrobałeś praktycznie nic. Idź se na jakieś forum ogólnoteoretyczne... A tu, tu denerwujesz normalnych ludzi.

Strona polskiego sejmu zaatakowana. Ciekawi mnie jak się całą sprawa potoczy.
Denerwuje bo co, bo nie umiesz wyskrobać nic sensownego (nie dotyczącego Juventusu) od siebie? Ty to nazywasz normalnością?

Tacy jak ja są potrzebni po to, aby takim jak ty szare komórki nie zanikły. :wink:

Poza tym, dyskutowanie na temat Juve mnie niespecjalnie interesuje, w tym miejscu nagromadziło się wystarczająco dużo "ekspertów" od spraw sportowych.

PS.
Co mają wspólnego moje studia z tematem twojej wypowiedzi?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:48

LordJuve pisze:Denerwuje bo co, bo nie umiesz wyskrobać nic sensownego (nie dotyczącego Juventusu) od siebie? Ty to nazywasz normalnością?
Normalnością jest rozmawianie o Juventusie, ponieważ jesteśmy na forum, którego głównym tematem jest właśnie Juventus. A Ty zapchałeś sobie głowę jakimiś aborcjami, kalendarzykami, kinowymi gimbusami i na siłę próbujesz tym zarazić innych.
LordJuve pisze:Co mają wspólnego moje studia z tematem twojej wypowiedzi?
Prawdopodobnie tyle samo co ostatnia Twoja wstawka o moim liceum.

Mam takie pytanie. Myślicie, że te protesty, petycje mają jakiś sens? Czy jest już za późno, aby coś zmienić, bo wszystko zostało postanowione?

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:54

szczypek pisze:Mam takie pytanie. Myślicie, że te protesty, petycje mają jakiś sens? Czy jest już za późno, aby coś zmienić, bo wszystko zostało postanowione?
Przed ratyfikacją przez Bronka jakiejkolwiek umowy międzynarodowej Sejm musi wyrazić zgodę co najmniej 2/3 przy obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.
Dodatkowo prezydent może odesłać umowę międzynarodową do TK. Oraz zarządzić referendum ogólnokrajowe w sprawie jej przyjęcia, co w tym wypadku jest wątpliwe.

BTW. Czy Juvepoland.com ma zamiar wziąć udział w akcji zaciemniania internetu?

http://niedlaacta.pl/blackout.php

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:56

szczypek pisze: Normalnością jest rozmawianie o Juventusie, ponieważ jesteśmy na forum, którego głównym tematem jest właśnie Juventus. A Ty zapchałeś sobie głowę jakimiś aborcjami, kalendarzykami, kinowymi gimbusami i na siłę próbujesz tym zarazić innych.
Aha, to chyba jakaś osobista definicja "normalności"? Poza tym, nie wiem czy zauważyłeś, ale większość tematów, w których się ostatnio wypowiadam, nie została założona przeze mnie...nie wiem więc czego się czepiasz z tym zarażaniem? To raczej inni userzy prowokują mnie do dyskusji poruszaniem takich a nie innych tematów, nie uważasz?
szczypek pisze:
LordJuve pisze:Co mają wspólnego moje studia z tematem twojej wypowiedzi?
Prawdopodobnie tyle samo co ostatnia Twoja wstawka o moim liceum.
Ok, 1:1 i na tym poprzestańmy, ok?
szczypek pisze: Mam takie pytanie. Myślicie, że te protesty, petycje mają jakiś sens? Czy jest już za późno, aby coś zmienić, bo wszystko zostało postanowione?
Cóż, ciężko jest coś zmienić, kiedy pracuje się nad wielką ustawą w tajemnicy a cała sprawa wypływa, nagle, na tydzień przed podpisaniem papierków.
Swoją drogą, już sam fakt, że dopiero TERAZ dowiadujemy się o owych zmianach, pokazuje, że tych regulacji być nie powinno bo stoją za tym spore działania lobbingowe pewnych grup finansowych.

Założę się, że ostatnie zamknięcie Megaupload to próba wybadania nastrojów społecznych. Ten serwis generował ogromny procent ruchu pirackich treści, podobno FBI pracowało nad tym 2 lata...i co, nagle teraz, kiedy trwają prace nad kontrowersyjnymi SOPA, PIPA czy ACTA, serwis zostaje zamknięty. Władza chce wyczaić reakcje społeczności wirtualnej i firm, czym bardziej się będziemy buntować, tym większa szansa, że ich projekty nie przejdą. Takie mam zdanie...
Kimi pisze:
szczypek pisze:Mam takie pytanie. Myślicie, że te protesty, petycje mają jakiś sens? Czy jest już za późno, aby coś zmienić, bo wszystko zostało postanowione?
Przed ratyfikacją przez Bronka jakiejkolwiek umowy międzynarodowej Sejm musi wyrazić zgodę co najmniej 2/3 przy obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.
Można zawalać skrzynki emailowe biur poselskich, premiera, ministrów czy prezydenta...to najlepszy sposób na zwrócenie ich uwagi.
Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę, ale gdyby nie rumor w sieci to cała sprawa przeszłaby bez echa, mainstreamowe media jak dotąd milczą.
Jak padną strony rządowe to wtedy Polsat czy TVP o tym powiedzą w głównych serwisach informacyjnych, ruszy burza medialna i jest szansa, że któryś z polityków powie znamienne słowa: "trzeba się nad tym czy tamtym zastanowić".

PS.
Ja się zastanawiam, czy w innych krajach europejskich też protestują przeciw ACTA? Ta ustawa to w końcu regulacja UE i sama Polska tutaj nic nie ugra.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:10

pan Zambrotta pisze:
alina pisze:
M.R. pisze:Właśnie dziwna jest cisza ze strony opozycji. A przecież aktualne wydarzenia związane z ACTA są wydawałoby się dla niej świetną okazją do punktowania rządu. Tymczasem nic. PiS znów wyciąga temat katastrofy Smoleńskiej
Myślę, że większości elektoratu PIS ACTA zupełnie nie obchodzi.
wiadomo, na wsiach internetu nie ma i tylko kury się karmi! Dobrze, że wykształciuchy z wielkich miast wiedzą, o co chodzi :bravo:
Dobrze więc. Większości Polaków to nie obchodzi. Zobaczymy co się zmieni po ataku na stronę sejmu.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:23

Żeby nie było:
Z sieci zniknęły strony niektórych ministerstw, Sejmu RP, prezydenta RP i Rady Ministrów ;). Prawdopodobnie hakerzy z grupy "Anonymus" wyrażają swój sprzeciw wobec planów podpisania ACTA przez rząd D. Tuska :).
Faktycznie żadna z tych stron mi się nie wczytuje ;)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:26

Anonimowi na swoim Twitterze informują o ściąganiu polskich stron rządowych...bardzo dobrze, może jutro czołowe dzienniki ruszą z boomem informacyjnym i demokratyczne procedury ruszą...
...wiecie, że już w listopadzie 2011 nasz Donald podpisał uchwałę w sprawie przyjęcia ACTA przez Polskę? Całkowicie za plecami obywateli...

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:30

LordJuve pisze:wiecie, że już w listopadzie 2011 nasz Donald podpisał uchwałę w sprawie przyjęcia ACTA przez Polskę? Całkowicie za plecami obywateli...
A wiesz, że on to sobie może co najwyżej na ten papier kupkę zrobić? Źródło panie, źródło. A jeśli je podasz to będzie mocny argument na postawienie Donka przed Trybunałem Konstytucyjnym, albowiem Konstytucja RP wyraźnie stanowi, że umowy międzynarodowe ratyfikuje PREZYDENT RP (za zgodą sejmu).

EDIT: @LordJuve: uuu, oddaję honor.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 23:35 przez Vanquish, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:32

Kimi pisze:
LordJuve pisze:wiecie, że już w listopadzie 2011 nasz Donald podpisał uchwałę w sprawie przyjęcia ACTA przez Polskę? Całkowicie za plecami obywateli...
A wiesz, że on to sobie może co najwyżej na ten papier kupkę zrobić? Źródło panie, źródło. A jeśli je podasz to będzie mocny argument na postawienie Donka przed Trybunałem Konstytucyjnym, albowiem Konstytucja RP wyraźnie stanowi, że umowy międzynarodowe ratyfikuje PREZYDENT RP (za zgodą sejmu).
Obrazek

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:38

Z tym, że to jest UCHWAŁA RM, która udziela zgody na podpisanie, a nie sama ratyfikacja umowy międzynarodowej. Faktem jednak jest, że premier robi naród w uja.

Swoją drogą, akurat w poniedziałek mam zaliczenie z prawa konstytucyjnego, więc nie omieszkam zagadać wykładowcy o tym :D

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:42

Kimi pisze:Z tym, że to jest UCHWAŁA RM, która udziela zgody na podpisanie, a nie sama ratyfikacja umowy międzynarodowej. Faktem jednak jest, że premier robi naród w uja.
No, to Ci przecież to napisałem 2 posty wyżej. :wink:
Co ciekawe, podobno, swego czasu, Tusk obiecał rzeczową debatę nad problemem ACTA, która w UE jest przygotowywana od 2007 roku.

Niestety, ale władza ma przekonanie, że naród śpi...i tak jest w rzeczywistości. Skoro ludzie kupują czy płacą za dziadostwo, które jest przewartościowane kilkaset procent, za które nie płacą nawet autorowi, ale pośrednikom, i nie widzą w tej sytuacji niczego zastanawiającego to się korporacje rozszalały...a rządy im przyklaskują. :|

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 23:45

LordJuve pisze:No, to Ci przecież to napisałem 2 posty wyżej. :wink:
Fakt, napisałeś "uchwała", ale o "sprawie przyjęcia ACTA przez Polskę" a faktycznie jest to uchwała POZWALAJĄCA Bronkowi na ratyfikowanie umowy ;)
Kurde mózg się gotuje... nie dość, że akurat wkuwam konstytucję na poniedziałek to jeszcze to się napatoczyło.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 10:26

Oby tak było. Ale ACTA to sprawa całej UE, nie tylko Polski. Anonimowi działają i chwała im za to. W całej Polsce organizowane są też protesty 24 albo 26 stycznia.

Z Juve na dobre i złe!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 10:49

"Wątpliwości też w Polsce" - jak to czytam to dochodzę do wniosku, że premier Tusk ma mentalność owsika - jak nie wchodzi komuś w tyłek to źle się czuje.

Obrazek
ODPOWIEDZ