Serie A (19): Atalanta 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:51

Giaccherini zrobił świetną zmianę - ciągnął gre do przodu no i strzelił bramkę. Luca Marrone też zaliczył świetny występ (jestem zaskoczony). Kapitalna asysta, mógł zdobyć bramkę. Vucinic. Szkoda że nie próbował dzisiaj strzelać (chyba tylko raz uderzył na bramkę).
Matriemu jeszcze troche brakuje do Amauriego bo brazol był kompletnie bezproduktywny a Matri chociaż jest przy piłce czasem odegra i uderzy na bramkę co nie zmienia faktu że grał słabo i zmarnował setkę. Aa zapomniałem pochwalić Pirlo, świetny mecz + kapitalna asysta :bravo:

Zmiany - dwie pierwsze świetnie ale co miała oznaczać trzecia? Prowadzimy dwoma bramkami tak więc powinien dać zagrać Boriello a nie Bonucciemu który przez 10 minut na boisku zrobił więcej błędów niż Barzagli w całym sezonie.

Jestem ciekaw czy na Romę wyjdą piłkarze podstawowi czy podbnie jak z Bologną. Giac powinien zagrać. Ciekawe co z Pepe.

Trzy punkty i mistrz jesieni. Jest dobrze, teraz czeka nas ciężki tydzień.
FORZA JUVE!!

Remus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:52

Bardzo dobre zmiany Conte. Giach wprowadzony w miejsce Marchisio wprowadził więcej dynamiki w akcje Juve. Podobał mi się bardzo Marrone, grał z dużą dojrzałością i popisał się bardzo ładną asystą przy drugiej bramce, która został rozegrana naprawdę bardzo fajnie na pełnej szybkości. Również przy pierwszej bramce mogło się podobać podanie Pirlo, który już chyba podnosi się z popiołów. Niczego nie można zarzucić Vuciniciowi, który zagrał kilka ciekawych piłek. Matri w drugiej odsłonie zagrał już lepiej, pokazywał się do gry, nieźle dogrywał,jednak od niego oczekujemy skuteczności, a z ta znów było bardzo słabo ( choć pomysł z tym lobem naprawde dobry). Po raz kolejny nalezy podkreślić, że bardzo dobre zawody rozegrał De Ceglie ( aktywny w ataku, pewny w obronie), który już raczej na dłużej zostanie na lewej obronie. Obrona pewna, niestety Bonucci sprokurował zagrożenie w końcówcę.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pablo1503 pisze:1. Jak wyglądała obrona z De Ceglie?
Zadziwiająco solidnie. W sumie można spróbować na dłużej takiego wariantu. Bonucci wszedł na kilka minut, a i tak zdążył zrobić niezłego babola.
pablo1503 pisze:2. Jak grał Pirlo?
Całkiem przyzwoicie.
pablo1503 pisze:3. Jak grał Matri?
Wyraźnie brakowało mu wykończenie, szczęścia i nie wiem czego jeszcze. Gdyby zamiast niego grał Quagliarella czy nawet Boriello to mielibyśmy w tym meczu na konicie 3-4 bramki.
pablo1503 pisze:4. Jakaś poważna kontuzja Pepe?
Tego jeszcze nie wiadomo. Ale przyda mu się odpoczynek mimo wszystko bo od kilku meczy gra jak w tym sezonie Krasic...

liqu!d

Juventino
Juventino

W drugiej połowie bardziej podobała mi się nasza gra. Giaccherini zagrał nieźle, Marrone popisał się świetną asystą i grał bardzo przyzwoicie. Nie bał się pokazywać do gry i gdy dostawał piłkę to nie tracił głowy. Trzymam kciuki za jego dalszą grę. W przekroju całego meczu podobał mi się też Vucinić i obrońcy. Matri ma strasznie mizerne te strzały i przez to pozostawił po sobie kiepskie wrażenie.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:53

Siadam do meczyku z notesem i olowkiem w reku, by specjalnie dla Aliny zanotowac bledy bonucciego a tu mnie Conte wycackal :think:
Pepe kolejny mecz zycia, szkoda, że go sfaulowali :? Wie ktoś co mu jest?
Czegła nawet dobry mecz zagrala, chodz w defensywie jeszcze sie chlopak gubi :wink:
A Matri...standardowo jak Matri. Powinien z Leodardo jakis duet zalozyc, najlepiej chórkowy.
Niestety ale Matri raczej sie nadaje na odgrywajacego niz na wysunietego napastnika. Pomaga tworzyc akcje, odgrywa dobre pilki, ale wykanczac to on nie potrafi. Chyba, ze mnie. Albo za lekko, albo w bramkarza, albo obok bramki. :roll:

Nie rozumiem tylko, dlaczego Conte w 90 min wprowadza kolejnego napastnika Atlancie :|
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 22:55 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:53

Castiel pisze:od kilku meczy gra jak w tym sezonie Krasic...
Bez przesady... Może gra słabiej, niż na początku sezonu, ale do Krasicia mu daleko.

Obrazek
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:54

Odezwę się, bo przesadzacie moim zdaniem. Nie mówię, że MAtri zagrał bosko ale ludzie, znajdywał się w sytuacjach, strzelał, podawał, stosował presing, poza golem robił co się dało. Wystarczy chociażby wspomnieć, że to on wyłozył piłkę Marrone oraz w 1 połowie Barzagliemu. Fakt brakuje mu takiego wykończenia czym imponował wcześniej ale naprawdę nie był to słaby występ.

Oczywiście obrona świetnie, pomoc bdb, odżył Pirlo( asysta miód), fantastyczny ten młodzik Marrone, tylko denerwował mnie komentator, jeden z nich na C+ Gol ciągle powtarzał uparcie "MORRONE"...
Vucinic i Giacch na +, miejmy nadzieję, że z Pepe wszystko będzie ok.
Forza Juve!!

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:54

pablo1503 pisze: 1. Jak wyglądała obrona z De Ceglie?
2. Jak grał Pirlo?
3. Jak grał Matri?(widziałem jego przyjęcie w polu karnym pod koniec meczu :angry:)
4. Jakaś poważna kontuzja Pepe?
Asysta Marrone :bravo:
1. De Ceglie znowu zagrał dobrze. Nawet 2 razy był bliski strzelenia gola
2. Pirlo w końcu tak jak ma grać. Wreszcie świetny mecz - dla mnie gracz meczu.
3. Matri katastrofa. Dawać Boriello, DP, kogokolwiek!
4. to sie okaże
pablo1503 pisze: Asysta Marrone :bravo:
Marrone ma spory potencjał, błyskotliwe zagrania. Ta klepa z Matrim super. Na co nam był Pazienza?

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:55

Świetna gra Marrone i Giaccheriniego piękna akcja tych zawodników zakończona bramką :D Bonucci jak zwykle musi coś zepsuć więc dziś chociaż wszedł ok 85 minuty i tak zdążył 2 razy stracić piłkę przed polem karnym :/ Reszta bardzo dobry mecz. Lichsteiner przebudził się w drugiej połowie z korzyścią świetna bramka (mały minus za żółtą kartkę). Pirlo główny reżyser gry jak zwykle zresztą. Matri niestety już drugi mecz z rzędu nie potrafi się odnaleźć chyba potrzebny mu odpoczynek ze dwa mecze na ławce dobrze mu zrobią. Szkoda urazu Pepe miejmy nadzieję, że nic groźnego się nie stało.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 22:57 przez Darius19, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:56

Gra bardzo dobra, taka w stylu tej z początku sezonu :P przynajmniej druga połowa taka była, a że tylko ją widziałem, to będe sie tylko do niej odnosił. :wink:
Małe podsumowanko z wyjsciową 5,75
Gigi- Zbyt wiele roboty nie miał, ale gdy trzeba robił to co do niego należało :wink: 6,25
DC- no nie poznaje chłopaka, na takie ogórki to naprawde dobre rozwiązanie :smile: Bardzo poprawnie. 6,25
Chiellini- Z przodu miał tam jedno głupie podanie, ale ogólnie skała i mnóstwo dobrych interwencji. 6,50
Barzagli- w swoim stylu, czyli bez błedu :smile: ale to jednak Giorgio większość roboty odwalał. 6,25
Lichy- poprawnie z tyłu, nieźle z przodu, ale przede wszystkim świetne podłączenie sie do ataku przy bramce :wink: 6,25
Giak- oprócz bramki pare glupich strat, ale trzeba mu oddać uderzenie łądne :wink: 6,00
Vidal- również w swoim stylu i na swoim poziomie, dobry mecz. 6,25
Pirlo- stary dobry Andrea, świetna asysta, poza tym pare super efektownych zagrań, że aż sie pyszczek do monitora śmiał :smile: 6,50
Vucinić- bez błysku, poprawnie, ale jednak oczekuje nadal więcej. Chociaż pare niezłych zagrań też miał. 6,00
Matri- Ogólnie gra niezła, bo i Marrone wyłożył piłke, i przy bramkowej akcji mial spory udzial, i dobrze wypracowywał sobie sytuacje, ale jednak strzelić gola w takich sytuacjach to obowiązek. Ale wiatru robił zdecydowanie najwięcej :prochno: Ale poprawić skuteczność, i może znowu będzie ok. 6,00
Pepe- troszke nudny sie zaczyna robić, miał problemy w wygrywaniu pojedynków 1:1. 6,00
Marrone- świetne wejście, dobra gra w cetrum, fajne podłączanie sie do przodu, no i ta asysta- stadiony świata. 6,25

Ogólnie bardzo zadowolony z gry jestem, i dobrze że trzymamy tego lidera. :wink:
Btw czemu Markiz zszedł po 1. połowie? Jakaś kontuzja czy decyzja Conte?

Filip

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:56

Kiss pisze:Wreszcie dobry mecz naszych, jak dla mnie najlepszy od meczu z Napoli. Atalanta 0 sytuacji przez 90min.
Gdyby nie drewno-strzelam-jakbym-nie-jadl-Matri byloby spokojnie 0:4/5. Po 1 polowie myslalem ze gorzej zagrac sie nie da, po czym w drugiej spieprzyl taka ilosc sytuacji jakiej nie spieprzyl Krasic od poczatku sezonu.
Nie chce mi sie oceniac wszystkich pilkarzy bo jestem wsciekly ze Matri z taka forma nosi ta koszulke.
Tak czy siak dziekujmy Bogu ze Bonnuci rozegral tylko 5min:D
Pirlo klasa.
Z taka forma mistrz na wyciagnieciu reki(zwlasza jak Milan i Inter pograja troche w LM)
Nie rokowałbym tak jeszcze ;-) My też mamy teraz dość upchany terminarz z racji Coppa Italia.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:57

Cieszy wygrana, ale to co robi Matri to już przechodzi ludzkie pojęcie, naliczyłem mu 5 dogodnych sytuacji, w których jedna była "sam na sam", gdzie nawet nie wiem, czy 20 metórw nie przebiegł, a druga to strzał w bramkarza, gdzie mógł sobie jeszcze o krok ta piłkę wypuścić(zgubić obrońcę) o ten dystans i trafić bliżej słupka. Fajną piłkę dostał też keidy chyba Giacherini mu ją ładnie przepuścił, ale piłka odskoczyła mu na conajmniej 5 metrów :doh: Dwie pozostałe miał już trochę trudniejsze do wykończenia z pozytywnym skutkiem, a chodzi mi o tą kiedy uderzył sporo nad bramką oraz sytuację, kiedy nie trafił w odpowiednią cześć piłki, którą dostał od DeCe. Zdecydowanie najgorszy zawodnik, który mam nadzieję zacznie(a raczej tego nie zrobi) na ławce, a zastąpi go Quag.
Nie chciałem "hejtować" tego zawodnika po tych paru meczach, bo myślałem, że w końcu się odblokuje i pokaże, że tamto to był okres przejściowy. Niestety tych meczu zrobiło się zbyt wiele. Na prawdę dobrze mu zrobi ławka. Zmobilizuje się wtedy i może znowu będzie wchodził z podstawowej.
Co do reszty to no cóż... ładnie się dziś pokazał Juventus, druga połowa podobna do pierwszej i tak jak przypuszczałem mniej zadziorna Atalanta trochę nam pomogła. Bramki też nie były brzydkie, bo Pirlo ładnie namierzrł główkę Lichego, a asysta Marrone(podobała mi się jego gra w pucharowym z Bologną, czuję, że coś z niego bedzie 8) ) i ładne uderzenie Giaca też niczego sobie :ok:
Mam nadzieję, że mecz z Cagliari był efektem ciężkiej pracy na zgrupowaniu, a TERAZ doczekamy się meczy jak tych z Atalantą
FORZA JUVENTUS :happy:

PS
Fajna oprawa Atalanty, z czego oni zrobili te "szlicznotki od Shaumy" :C :?:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:58

Matri żeby nie to, że jest w jakiś sposób aktywny, biega i się stara, to w całości nawiązuje do naszego ofensywnego zagajnika (Amauri, Toni, Vicek). Wygląda na to, że będziemy musieli szybko przeprosić się z Boriello.

Bonucci wchodzi na boisko, na początku wpieprza się Buffonowi w dośrodkowanie, gdy Gigi krzyczy informując o wyjściu z bramki, potem odstawia klepkę z zawodnikiem Atalanty w naszym polu karnym. Dwa babole w 5 minut :lol:

Fajnie, że Pirlo wreszcie coś dorzucił ciekawego, obrona bez Leosia to w ogóle inaczej grająca formacja, cieszy fajna wcina Marrone i super zmiana Giaca. Nieźle kopie też De Ceglie. O reszcie nie ma się co specjalnie rozwodzić.

Martwię się co z Pepe, choć ostatnio troszkę zwolnił obroty.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:59

Matriemu brak wykończenia ale z meczu na mecz gra lepiej. Dla kolegi, który napisał ,że Pepe grał jak Krasic to mam jedną radę (oglądanie meczy na telegazecie jest złe!). Super zagrał Kielon, Denis praktycznie nic nie mógł zrobić, do tego fajna gra Cegły :shock: . Pirlo rozrzucał piłki jak za starych dobrych lat. Mecz na duży plus :).

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:59

filippo0 pisze:Marrone ma spory potencjał, błyskotliwe zagrania. Ta klepa z Matrim super. Na co nam był Pazienza?
Lepiej mieć dwóch solidnych rezerwowych i nie mieć problemów podczas jakichś zawieszeń, niż pluć sobie w brodę, że mamy tylko jednego rezerwowego.

Obrazek
Zablokowany