Cenzura Internetu
- Bartek88
- Juventino
To niby na kogo mialem glosowac? Fanatyka Koriwna, ktory zamiast mozgu ma dobry program wyborczy na papierze ?annihilator1988 pisze:Powiem krótko kolego. Liczę na wcześniejsze wybory, albo jakąś "rewolucję". To jest kpina. Śmiem twierdzić, że tak żałosnego rządu w Polsce jeszcze nie było. A dzięki komu to ? Dzięki dzieciom, które wolały oddać głos na palikota, w zamian za "dżojnta" i paczkę gumekbastek13 pisze:My tu sobie gadu gadu, a tymczasem za naszymi plecami cenzura zdaje się opanowywać internet. Dzisiaj poszły serwery megaupload i megavideo, a to dopiero początek. W przyszłym tygodniu Tusk ma podpisać ACTA, nie pytając nikogo o zdanie. Niedawno przypomniałem sobie film V jak Vendetta, i tak sobie myślę ile nam brakuje do wizji świata tam przedstawionej.
Dla jeszcze nieznających tematu, o ile są tacy:
http://www.youtube.com/watch?v=b0S2I06d ... r_embeddedPostulowałbym, aby prawo głosu mieli ludzie, którzy potrafią przewidzieć swoje ruchy z wyprzedzeniem. Rozwaliła mnie dzisiaj pani kopacz, która jak "lwica" rzuciła się na palikota . Teatrzyk odstawili, że aż miło
Jeżeli tusk i reszta "elity" :rotfl: myśli, że naród będzie się wodził za nos, to grubo się myli. Chociaż w erze dzieci"emo" i innych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wszystko jest możliwe
A do cenzury internetu to wszystko zejdzie do podziemi
- annihilator1988
- Juventino
Źle się wyraziłem, określając cały elektorat RP mianem dzieci, to jest około 85%, reszta miała jakieś przesłanki. O Torze słyszałem, a teraz mam dziwne wrażenie, jakbym miał deja vuBartek88 pisze: To niby na kogo mialem glosowac? Fanatyka Koriwna, ktory zamiast mozgu ma dobry program wyborczy na papierze ?
A do cenzury internetu to wszystko zejdzie do podziemiPoczytajcie o czyms takim jak tor

- M.R.
- Juventino
Właśnie dziwna jest cisza ze strony opozycji. A przecież aktualne wydarzenia związane z ACTA są wydawałoby się dla niej świetną okazją do punktowania rządu. Tymczasem nic. PiS znów wyciąga temat katastrofy Smoleńskiej, Palikot pali kadzidełka, Solidarna Polska krytykuje Palikota. Swoje oświadczenie wydała Nowa Prawica, ale w Sejmie to ich nie ma, więc wiadomo - mniejsza siła rażenia. Zdecydowanie bardziej widoczna jest działalność organizacji pozarządowych i fundacji.annihilator1988 pisze:Osobiście uważam, że opozycja powinna się zjednoczyć, tak jak to propaguje się od lat w WB.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- bastek13
- Juventino
Wczorajsze fakty - ani słowa. Też mi polskie 'media'. Chociaż w zasadzie nie ma się co dziwić skoro tvn to taka platforma promocyjna dla PO.meda11 pisze: Ciekawe czy będzie o tym w naszych wieczornych serwisach informacyjnych, a jeśli tak to w jaki sposób zostanie to "podane" przeciętnemu Kowalskiemu.
Juventus był nieprawdopodobnie silny, tak wielki i mocny jak pełen talentów. Już samo stanie koło nich w tunelu było onieśmielające.
~G. Neville
~G. Neville
- Bartek88
- Juventino
Taa...na pisowcow,zeby w czasie gdy trzeba walczyc z gospodarka, finansami i kryzysem zajmowali sie odgrzebywaniem , przepraszam, rozliczaniem historii.
A tutaj zestawienie majatku wlascicieli megauploadu:
http://gadzetomania.pl/2012/01/20/co-za ... megaupload
A tutaj zestawienie majatku wlascicieli megauploadu:
Myślę, że większości elektoratu PIS ACTA zupełnie nie obchodzi.M.R. pisze:Właśnie dziwna jest cisza ze strony opozycji. A przecież aktualne wydarzenia związane z ACTA są wydawałoby się dla niej świetną okazją do punktowania rządu. Tymczasem nic. PiS znów wyciąga temat katastrofy Smoleńskiej
Nie podpisywanie ACTA sugerował np. "Newsweek".bastek13 pisze:Wczorajsze fakty - ani słowa. Też mi polskie 'media'. Chociaż w zasadzie nie ma się co dziwić skoro tvn to taka platforma promocyjna dla PO.
- Skibil
- Redaktor
Swoją drogą ten gość to jeden z najsławniejszych "Gumballerów" i niezły psychol.Bartek88 pisze: A tutaj zestawienie majatku wlascicieli megauploadu:

- Vojtimar
- Juventino
Jeśli ta ACTA dojdzie do skutku to będziemy w dupie. Piractwo to tylko głupia przykrywka dla wielkich korporacji. To jest chore.
Mam nadzieję że Anonimowi rozpieprzą ten cały syf.
Mam nadzieję że Anonimowi rozpieprzą ten cały syf.
Z Juve na dobre i złe!
- pan Zambrotta
- Juventino
Otóż odpowiadam, że w większości uczelni jakie znam, są darmowe dystrybucje oprogramowania. Na polibudzie nie miałem problemu pobierać darmowe windowsy, visuale, na architekturze są autocady/archicady itp.Bartek88 pisze:@Panie Zambrotto: Co do cen, to powiem Ci, ze np. jesli by taki student mial kupic sobie cale oprogramowanie, ktore jest mu potrzebne do studiowania, a ktorego uczelnia mu nie zapewnia ani nie ma darmowych wersji takowych aplikacji to puscil by z torbami całą swoją i Twoją rodzine![]()
@LordJuve, @Bartek - ochłapy ze sprzedaży płyt idą do właścicieli i autorów, dlatego lepiej nie kupować płyt wcale. słuszną drogą idziecie.
Na resztę dyskusji z "lordem" nie ma co się silić, bo jeszcze wdam się wciągnąć w jego gierki. Piractwo jest dobre, bo dzięki temu nie musi obcować ze śmierdzącymi gimbusami w kinie.
Mietson pisze:To nam dużo mówi o tym co oglądaszLordJuve pisze:PS.
Oglądanie w filmów w kinie to super sprawa, szczególnie jak na sali siedzą pryszczate małolaty, które żrą mcburgery i rzucają popcornem
wiadomo, na wsiach internetu nie ma i tylko kury się karmi! Dobrze, że wykształciuchy z wielkich miast wiedzą, o co chodzialina pisze:Myślę, że większości elektoratu PIS ACTA zupełnie nie obchodzi.M.R. pisze:Właśnie dziwna jest cisza ze strony opozycji. A przecież aktualne wydarzenia związane z ACTA są wydawałoby się dla niej świetną okazją do punktowania rządu. Tymczasem nic. PiS znów wyciąga temat katastrofy Smoleńskiej

Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 20:43 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Mądre słowa piszesz, ale warto podkreślić: na większości. Udział w programie MSDAA to nic obowiązkowego i często różnice występują nawet pomiędzy wydziałami (o czym sam się przekonałem na moim AGH).pan Zambrotta pisze: Otóż odpowiadam, że w większości uczelni jakie znam, są darmowe dystrybucje oprogramowania. Na polibudzie nie miałem problemu pobierać darmowe windowsy, visuale, na architekturze są autocady/archicady itp.
Jeśli czytałbyś moje posty ze zrozumieniem to nie wyciągałbyś takich durnych wniosków. Problem jest wspólny, tzn. i autorzy i konsumenci są kantowani na grubą kasę przez pośredników. Warto pracować nad sprawiedliwszymi sposobami dystrybucji, szczególnie, gdy (panie informatyk) nowoczesna technologia otwiera nowe możliwości.pan Zambrotta pisze: @LordJuve, @Bartek - ochłapy ze sprzedaży płyt idą do właścicieli i autorów, dlatego lepiej nie kupować płyt wcale. słuszną drogą idziecie.
Głupoty wypisujesz, osobiste wycieczki...typowe w twoim wykonaniu.pan Zambrotta pisze: Na resztę dyskusji z "lordem" nie ma co się silić, bo jeszcze wdam się wciągnąć w jego gierki. Piractwo jest dobre, bo dzięki temu nie musi obcować ze śmierdzącymi gimbusami w kinie.
Nawet jakbym oglądał największe gnioty to nic nie ma do rzeczy, gdyż jakość filmu nie powinna mieć NIC wspólnego z jakością usługi, jaką świadczy mi kino. Wszak kino nie odpowiada za jakość wyświetlanych filmów (w sensie artystycznym, technologicznie oczywiście częściowo ponoszą odpowiedzialność).pan Zambrotta pisze:Mietson pisze:To nam dużo mówi o tym co oglądaszLordJuve pisze:PS.
Oglądanie w filmów w kinie to super sprawa, szczególnie jak na sali siedzą pryszczate małolaty, które żrą mcburgery i rzucają popcornem
Widzisz, "śmierdzące gimbusy" mają podobną mentalność do twojej, oni też stosują takie uproszczenia, w których nie mieści się przekonanie iż sala kinowa to nie prywatne pomieszczenie, ale przestrzeń publiczna, w której pewne zasady winno się respektować.
Dlatego też PO ma wolną rękę w podpisywaniu ACTA, gdyż ich elektorat (jak i wszelkiego rodzaju SLD czy RP) pochodzi właśnie z dużych miast i regionów uważanych za tzw. "Polskę A"... :lol:pan Zambrotta pisze:wiadomo, na wsiach internetu nie ma i tylko kury się karmi! Dobrze, że wykształciuchy z wielkich miast wiedzą, o co chodzialina pisze:Myślę, że większości elektoratu PIS ACTA zupełnie nie obchodzi.M.R. pisze:Właśnie dziwna jest cisza ze strony opozycji. A przecież aktualne wydarzenia związane z ACTA są wydawałoby się dla niej świetną okazją do punktowania rządu. Tymczasem nic. PiS znów wyciąga temat katastrofy Smoleńskiej

Wiadomo, ynteligencja to ynteligencja.
- Bartek88
- Juventino
@Mr Zambrotta: Jestem na budownictwie, dziekan nie podpisal jakiegos tam papierka i nie mamy nic darmowego 
Tak lepiej nie kupowac plyt wcale. Lepiej sciagnac za oplatą ze strony autora tą płytę
//EDIT:1
Tak lepiej nie kupowac plyt wcale. Lepiej sciagnac za oplatą ze strony autora tą płytę

//EDIT:1
:lol: Dziekan i tak mnie juz nie lubi :mrgreen: I ja nie psiocze tylko mowie jak jestMr Zambrotta pisze: warto przycisnąć do muru uczelnię, skoro nie umie prostej rzeczy załatwić?
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 21:44 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.
- pan Zambrotta
- Juventino
lordzie, lordzie. To, że nie umiesz załatwić sprawy po męsku i załatwić problem tego że ktos ci przeszkadza w kinie - to tylko twoja sprawa. Zamiast zrobić coś, nie robisz nic i tylko wracasz do domu i w internecie się żalisz. Typowe zachowanie.
Nie znam przypadku odmowy korzystania msdnaa. zamiast psioczyć, warto przycisnąć do muru uczelnię, skoro nie umie prostej rzeczy załatwić?
Nie znam przypadku odmowy korzystania msdnaa. zamiast psioczyć, warto przycisnąć do muru uczelnię, skoro nie umie prostej rzeczy załatwić?
- LordJuve
- Juventino
Oczywiście, że mogę to załatwić "po męsku", tylko po co? Widzisz, ja wierzę w kulturalne rozwiązania, ale jeśli ktoś ma 0 kultury w sobie to z taką argumentacją nie dotrę do delikwenta.pan Zambrotta pisze:lordzie, lordzie. To, że nie umiesz załatwić sprawy po męsku i załatwić problem tego że ktos ci przeszkadza w kinie - to tylko twoja sprawa. Zamiast zrobić coś, nie robisz nic i tylko wracasz do domu i w internecie się żalisz. Typowe zachowanie.
Poza tym, lubię czyste sytuacje i uważam, że jeżeli uczciwie płacę (mogę dopłacić te parę złotych za kogoś, kto będzie siedział na sali i pilnował porządku) to mogę oczekiwać uczciwej jakości usługi bez "dodatkowych atrakcji". Rozumiesz?
Poza tym: o tym kinie, pudełkowych wersjach gier, rozpakowywaniu nowych opakowań itp. napisałem w jednym celu, chciałem wam zasugerować, że dzisiejszy model dystrybucji tzw. "wartości intelektualnych" jest przestarzały, nastawiony na wyzysk autorów i konsumentów, utrzymywany przez potężne korporacje, które go nadzorują.
Zareagowałem bo niektóre wypowiedzi z tego tematu zasugerowały mi bardzo jednostronne podejście do poruszanej kwestii.